What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gothic Series

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έτσι και αλλιώς δεν παίζουν νομικά ζητήματα? (για να γυρίσουν στον κόσμο του Gothic ενοώ) Δεν έχει η PB τα δικαιώματα νομίζω (μετά το fail του G3 είχαν γίνει μπίλιες αν θυμάμαι καλά). Τέσπα, το Risen νομίζω πως κάλυστα θα μπορούσε να είναι μέρος της Gothic σειράς έτσι και αλλιώς, στο ίδιο πνεύμα (και παιχνιδάρα!). Εκτός αν εννοείς πως με το Risen 2 ξέφυγαν σε άλλα μονοπάτια (δεν το έχω παίξει ακόμα, με είχαν ξενερώσει τα όσα είχα διαβάσει, σίγουρα θα το παίξω στο μέλλον όμως), οπότε εκεί σίγουρα θα ήθελα να γυρίσουν στην Gothic φόρμουλα τους (και λογικά θα το κάνουν, καθώς φάγαν αρκετό θάψιμο στο νετ για το R2). Πάντως τόσα χρόνια μετά και ακόμα θυμάμαι το πόσο πολύ μ.....ς μένεις με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν, το G1 θυμάμαι το ξεκίνησα διστακτικός (με ξενέρωνε ο τίτλος...χαχα) και βρέθηκα να βαράω 10ωρα μπροστά από την οθόνη με το στόμα ανοικτό! (Φρίκη: τα είχα σε dvd-cases (το g1+g2 από τα PCM και το risen από μαγαζί) και τα δάνεισα σε συμφοιτητή να καεί, δεν τα ξαναείδα ποτέ.... <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> )
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Αν δεν κάνω λάθος η Piranha Bytes έχει πάρει πίσω τα δικαιώματα της σειράς.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,535
Με είχε βρει και 'μενα το Gothic 1 σε τρυφερή ηλικία και φοιτητή, το είχα πάρει θυμάμαι απ'τον Παπασωτηρίου, δίχως να ξέρω τίποτε γι'αυτό, απλώς το βρήκα φτηνά και με ψάρωσε ο τίτλος-γκοθοφλωροπαγίδα.

Περιττό να πούμε έμεινα ΑΓΡΙΑ κολλημένος με τον πρωτόγονα διαδραστικό του κόσμο. Με Γουίτσερ 3 φυσικά στον ορίζοντα, ολ'αυτά είναι πια αστεία <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Εγώ είχα παίξει το Gothic 2 και πιστεύω πως είναι ένα πρώιμο Dark Souls. Ήμουν και μικρός τότε και όποτε έχανα (σ.σ πάντα) έκλαιγα από τα νεύρα μου. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Πες τα ρε Τομ που ήρθαν κάτι τσουτσέκια με κάτι Ντάρκ Σόουλς και μου μάθανε δυσκολία.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,331
<blockquote>
Με είχε βρει και 'μενα το Gothic 1 σε τρυφερή ηλικία και φοιτητή, το είχα πάρει θυμάμαι απ'τον Παπασωτηρίου, δίχως να ξέρω τίποτε γι'αυτό, απλώς το βρήκα φτηνά και με ψάρωσε ο τίτλος-γκοθοφλωροπαγίδα.</blockquote>

Εδώ κοντέψαμε να μη μπούμε στο μεταπτυχιακό, λόγω G1. (Αλλά όταν μπήκα, πόνεσε το χέρι μου, από το gaming).
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140


Admiral wrote:
Πιστεύετε οτι η Piranha Bytes θα επιστρέψει κάποια στιγμή στον κόσμο του Gothic;</blockquote>
Είμαι σίγουρος οτι θα επιστρέψει κάποια στιγμή... μόνο που έχουν σεναριακό κόλλημα νομίζω μετά το τέλος του G3.
Αυτό που θα ήθελα να δω θα ήταν να ξαναβγάλουν το πρώτο παιχνίδι της σειράς με καινούρια γραφικά, βελτιωμένο χειρισμό και inventory, το σύστημα reputation απο το gothic 3, με ένα τέλος αντάξιο της συνολικής πορείας του παιχνιδιού (σε αυτό το κομμάτι χωλαίνουν όλα τα παιχνίδια της PB), και με μεγαλύτερη διάρκεια και διάφορες παρατάξεις (μπορούν να δανειστούν ιδέες και απο το dark mysteries mod).
Αλλά αυτά δεν γίνονται.
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σημείο να θεωρούμε το Ριζεν εξαιρετικό παιχνίδι ενω ουσιαστικά είναι μια στυγνή σχεδιαστική αντιγραφή των δυο πρώτων gothic (με φρέσκα γραφικά) τουλάχιστον μέχρι το 1ο κεφάλαιο γιατί απο κει και πέρα ξεκινάνε οι ανούσιες μάχες για να μεγαλώσει η διάρκεια του


Arwindan wrote:
Αν δεν κάνω λάθος η Piranha Bytes έχει πάρει πίσω τα δικαιώματα της σειράς.</blockquote>
Σωστός, η PB δεν είχε τα δικαιώματα για το gothic 4, αλλά αφού βγήκε το Arcania (δλδ το ψευτο-gothic 4) η σειρά επέστρεψε στα χέρια της.


Borracho wrote:
Με είχε βρει και 'μενα το Gothic 1 σε τρυφερή ηλικία και φοιτητή(...)
Περιττό να πούμε έμεινα ΑΓΡΙΑ κολλημένος με τον πρωτόγονα διαδραστικό του κόσμο. <span style="color:#4400ff">Με Γουίτσερ 3 φυσικά στον ορίζοντα, ολ'αυτά είναι πια αστεία</span> <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Διαφωνώ καθέτως, αλλά περι ορέξεως ζαμπονοτυρόπιτα





 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
Ας πω και γω μια εμπειρία μου με το Γκοθικ Θρι.

Με το που αρχίζει το παίγνιο καταρχάς με pwnάρανε τα ορκς σε αυτό το χωριουδάκι αλλά όταν κατάλαβα τους μηχανισμούς της μάχης τους έκανα με τα κρεμμυδάκια. Δε θα σταθώ σε αυτό όμως αλλά (όπως είπαν και πολλοί εδώ) στην ατμόσφαιρα.

Εξερευνούσα τη Myrtana και κάθε σπιθαμή του χάρτη είχε κάτι να σου δείξει. Ζουζούνια στο χορτάρι, απαλό αεράκι, ήχους τεράτων που δεν ήξερες από που προέρχονταν και φυσικά το καλύτερο μου ήταν η εναλλαγή μέρας και νύχτας. Η ανατολή και η δύση του ήλιου ήταν από τις καλύτερες στιγμές μου καθώς έβλεπες όλον τον κόσμο να αλλάζει και να προσαρμόζεται. Δε θα ξεχάσω δε, το πέρασμα από τη Myrtana στη Nordmar που από τα δέντρα και το καθαρό ουρανό πήγαινες στα χιόνια και σε ένα (πιο) αφιλόξενο περιβάλλον. Τέλειο απλά. Θα μπορούσα να πω πιο πολλά αλλά ήδη θέλω να το ξαναπαίξω.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779


elric wrote:
με ένα τέλος αντάξιο της συνολικής πορείας του παιχνιδιού (σε αυτό το κομμάτι χωλαίνουν όλα τα παιχνίδια της PB)

Borracho wrote:
Με είχε βρει και 'μενα το Gothic 1 σε τρυφερή ηλικία και φοιτητή(...)
Περιττό να πούμε έμεινα ΑΓΡΙΑ κολλημένος με τον πρωτόγονα διαδραστικό του κόσμο. <span style="color:#4400ff">Με Γουίτσερ 3 φυσικά στον ορίζοντα, ολ'αυτά είναι πια αστεία</span> <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

Διαφωνώ καθέτως, αλλά περι ορέξεως ζαμπονοτυρόπιτα</blockquote>

Θα συμφωνούσα απόλυτα μαζί σου αν δεν υπήρχε το τολκινικών προδιαγραφών ending που ακουλουθείς το Xardas (για μένα το μόνο κάνον έντινγκ βάσει του χαρακτήρα του Nameless Hero).

Όμοιως διαφωνώ με Μποράτσο. Κάποια στοιχεία στα Gothic παραμένουν αξεπέραστα (βλ. immersion και αλληλεπίδραση κόσμου και npcs, σύστημα μάχης κτλ.), το αν θα κάνει και εκεί την υπέρβαση το W3, μένει να αποδειχτεί...



 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Eν τω μεταξύ κάθε φορά που λαμβάνει χώρα οποιουδήποτε είδους Gothicοσυζήτηση στο φόρουμ, κάτι με πιάνει και ξανακάνω install το 3 για να συνεχίσω τα playthrough μου. Υποσυνείδητη αντίδραση.

Βέβαια αυτή τη φορά μου παίχτηκε μπινιά και το game δεν αναγνωρίζει τα saves μου, δεν πειράζει, από την αρχή γιατί είμεθα μερακλήδες.
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
εγω παλι, αφου προσφατα επαιξα το 3 παλι, κι ετσι δεν μπορω να βαλω στο καπακι το forsaken gods (ακριβως ιδιοι χαρτες, αλλα θα το ξαναπαιξω κι αυτο αργοτερα, παρα τη γενικη κατακραυγη...), εβαλα χτες βραδυ το ριζεν για 2η φορα. τι ωραιο πραγμα να ξερει κανεις πως να φτιαξει ενα αρπιτζι. ολα στη θεση τους, ινβεντορυ, μηχανισμοι, gui, ιμερσιον, πωρωση...

ελρικ, οντως το ριζεν ειναι στυγνη αποπειρα αντιγραφης του γκοθικ, και γι αυτο ακριβως ειναι παιχνιδαρα.

μεγαλο ατοπημα η μπορατσοατακα, αλλα τον αγαπαμε και συνεπως τον σχωρνάμε...
κι εγω λατρευω γκεραλντ, αλλά μονο που λες Nameless Hero, σου ρχεται καπως... μεγαλη μαγκιά αυτο με την ελλειψη "νορμαλ" ονοματος... σε βαζει απ την αρχη στο κλιμα οτι εισαι ενας τιποτας και μονο με αιμα δακρυα κι ιδρωτα θα τουμπανιαστεις και θα γαμωδερνεις στις μαχες. :worship:
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427
Το Gothic 3 δε νομίζω να το ξαναματαπαίξω ποτέ, αν και με το community patch 1.74 το είχα κυριολεκτικά ξεζουμίσει (νομίζω πως ο Paladin μου ήταν πάνω από level 100 όταν τελείωσα, άμα δε πάει τόσο και κάνω λάθος σχωράτε με, πάντως ήταν ένα τούμπανο που μπορούσε να σφάξει τα πάντα, τα κοάλα και τα καγκουρό με ένα δολοφονικό βλέμμα και μόνο).

Δε μου είχε πολυαρέσει η έρημος, ήταν τεράστια και χανόμουν εύκολα (αν και μετά από xy ώρες, την έμαθα κι αυτή απέξω κι ανακατωτά).

Έχω μια ντροπιαστική εξομολόγηση. Το 80% περίπου του Gothic 3 το έβγαλα όντας deceased, μάλλον από δάγκωμα bloodfly. To stamina τελείωνε για την πλάκα, και το γεγονός πως το health bar είχε αλλάξει χρώμα το απέδιδα σε bug. Το deceased status δεν έκανε ποτέ wear off από μόνο του. Μόνο όταν έφτασα σχεδόν στο τέλος του παιχνιδιού, ήπια ένα antidote ουσιαστικά κατά λάθος και ο χαρακτήρας ήρθε στα ίσια του. Δε ξέρω πόσο μαλάκα μπορεί να με θεωρήσει όποιος το διαβάσει αυτό, αλλά δεν είναι ούτε 10% από το πόσο μαλάκας ένιωσα εκείνη τη στιγμή.

Το Forsaken Gods έκανα μια προσπάθεια να το παίξω, αλλά κυρίως ο ίδιος χάρτης που τότε ακόμα θυμόμουν κάθε σπιθαμή του με έκανε να βαρεθώ. Κάποια στιγμή στο μέλλον, που το Gothic 3 θα είναι πραγματικά μακρινή ανάμνηση, θα του ξαναδώσω μια ευκαιρία.

Εγώ δε θέλω ένα ρετουσαρισμένο Gothic 1 σερβιρισμένο για καινούργιο. Αφήστε τα κλασικά παιχνίδια στην ησυχία τους, και δώστε μας φρέσκο πράγμα.
 

Tom G

Mind-flayer
Joined
Nov 30, 2012
Messages
1,736
What GoO said.

Αφήστε τα remakes και φτιάξτε ένα Gothic με την ίδια ατμόσφαιρα, με ωραίο σενάριο και να είναι και PC EXCLUSIVE NA ΚΑΟΥΜΕ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
<b>Elric wrote:</b>
<blockquote>Σωστός, η PB δεν είχε τα δικαιώματα για το gothic 4, αλλά αφού βγήκε το Arcania (δλδ το ψευτο-gothic 4) η σειρά επέστρεψε στα χέρια της.</blockquote>

Να κάτι που μου είχε ξεφύγει. Ωραίο νέο. :worship:
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
G0O μάλλον εννοείς diseased, γιατί αν ήταν deceased θα έπρεπε να παίζεις... undead χαρακτήρα! <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
Τώρα όσον αφορά τις 3 περιοχές του G3, χειρότερη θα έλεγα ήταν αυτή που ξεκινάς (όμορφη, αλλά κλασική rural medieval αλάνα), ακουλουθεί η Nordmar (φέρνει κάτι από ID, θα ήταν πολύ πιο πάνω στην εκτίμηση μου αν δεν ήταν τόσο εκνευριστικά δαιδαλώδης, το άσπρο χρώμα κάνει τα πράγματα χειρότερα) και η αγαπημένη μου ήταν η Varant (πρωτότυπη περιοχή που δεν συναντάμε συχνά σε rpg, φοβερη ανατολίτικη ατμόσφαιρα, καλοσχεδιασμένες πόλεις, η μεγαλύτερη σε έκταση αλλά ταυτόχρονα και αυτή με το μεγαλύτερο "field of view").

http://www.youtube.com/watch?v=41APuqYNrts
 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Είχα χαθεί τόσο βαθιά στη Νόρντμαρ που μου τελείωσαν τα potions, και είχα 100 τουλάχιστον...

Συγκριτικά, τη Βάραντ την πέρναγα με σπριντ.
 

Eidolon

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
266


Tom G wrote:
Ας πω και γω μια εμπειρία μου με το Γκοθικ Θρι.

Με το που αρχίζει το παίγνιο καταρχάς με pwnάρανε τα ορκς σε αυτό το χωριουδάκι </blockquote>

Noob.

 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,432
Μιας και έπιασα το πρώτο παιχνίδι της σειράς, και η αναζήτηση δεν μου έβγαλε κάτι ( ΑΙΣΧΟΣ!!! ), είπα να φτιάξω εγώ ένα :lol: !
Έπαιξα για κάνα δίωρο εχθές, και ιδού κάποιες πρώτες εντυπώσεις:
Το παιχνίδι αναμφίβολα πάσχει στον τομέα των γραφικών. Αν και τα γραφικά του ήταν αξιοπρεπέστατα όταν κυκλοφόρησε, και ίσως από τα καλύτερα για RPG, έχουν περάσει 14 χρόνια, και η μηχανή γραφικών το δείχνει. Υπάρχει http://www.worldofgothic.com/dl/?go=dlfile&fileid=121" class="bbcode_url"> patch που βελτιώνει αισθητά τα textures, αλλά τα μοντέλα των χαρακτήρων παραμένουν χοντροκομμένα.
Άλλο ένα σημείο το οποίο φαντάζει ασυνήθιστο για τα σημερινά δεδομένα, είναι ο χειρισμός, ο οποίος βασίζεται πάρα πολύ στο πληκτρολόγιο. Μου θύμισε port κονσολοπαίχνιδου. Προτείνω το alternative scheme, που παρέχει κάπως λιγότερο άκομψο χειρισμό.
Αν όμως παραβλέψουμε αυτά τα προβλήματα, που στην ουσία αποτελούν μικροενοχλήσεις, που αποθαρρύνουν μόνο όσους το έχουν ρίξει σε διαδραστικές ταινίες ( Borracho θα στο χτυπάω για μια ζωή :lol: ) τους περιμένει ένα RPG το οποίο έχει ήχο σε όλους τους διαλόγους ( είναι πολλοί, και απαραίτητοι για να προχωρήσεις, η CDPR πρέπει να επηρεάστηκε από τα Gothic όταν έφτιαχνε τα Witcher ) και μεγάλη ελευθερία κινήσεων.
Περισσότερα εν καιρώ.
 

volrath

Umber Hulk
Joined
Nov 27, 2012
Messages
820
Η τριλογία των Gothic αποτελεί την τριάδα των αγαπημένων μου RPG. Ούτε τα Elder Scrolls, ούτε τα Witcher την έχουν αγγίξει στο ελάχιστο. Και είμαι από τους λίγους που χαλάστηκε με τον χειρισμό στο Gothic 3 αφού τα 1 + 2 τα έπαιζα με πληκτρολόγιο ΜΟΝΟ :lol:

Κάποια στιγμή πρέπει να τα ξανατρέξω και τα 3...
 
Top Bottom