Γραπτό preview ή video preview;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,543
Τώρα που το Shadowplay επιτρέπει την εύκολη καταγραφή βίντεο και ήχου, σκεφτόμουν να κάνω ένα video preview για το turn-based RPG Blackguards και να δείξω μερικά από τα game mechanics του με κάποιο σχολιασμό. Ήθελα όμως τη γνώμη σας, προτιμάτε ένα video preview αυτού του τύπου ή το κλασικό κείμενο;
 
video φυσικα

αντε και video-κριτικες σιγα σιγα
 
Τί ρωτάς; Τσάμπα το φτιάξατε το κανάλι στο ΥΤ; <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Τουλάχιστον φτιάξε ένα να δείτε πώς θα πάει και βλέπετε αν θα τα συνεχίσετε.
 
Ωραία ιδέα και θα θελα πολύ να δω την υλοποίηση της. Τι άλλο θα ήθελα να δω:

-"Μήνας Let's Play" η κάτι τέτοιο που ανά βδομάδα θα ανεβαίνουν επεισόδια από το εκάστοτε game που ασχολείται ο συντάκτης. Με σχολιασμό κλπ.
-Video Review (μαζί με κείμενο) για AAA τίτλους η για διαμαντάκια που δε τα έχουμε πάρει χαμπάρι (αν και δύσκολο να είσαι μέλος της κοινότητας και να μη τα πάρεις :Ρ )

Ξέρω πως είναι δύσκολο καθώς έχετε και άλλες υποχρεώσεις αλλά θα ήταν ελπιδοφόρο να το ξεκινήσετε έστω πειραματικά. Φυσικά δε θέλω να χαλάσει η ταυτότητα του site, αν και δε νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Προσωπικά προτιμώ μίξη των δύο, δηλαδή : Γραπτή παρουσίαση (πείτε με παλιομοδίτη, αλλα λατρεύω την ζεστασιά του γραπτού λόγου) που θα μπορούσε στα ενδιάμεσα αντί για εικόνες να έχει βιντεάκια με αποσπάσματα του παιχνιδιού.
 
Video preview με φωνή Darth Vader φυσικά. :thumbsup: :starwars:
 
Εγώ άμα ζητήσω και τα δύο, ζητάω πολλά; :salute: :mosh:

Ιδανικό για μένα θα ήταν ένα κείμενο, ακόμα και μικρό, με 5 πράγματα βασικά που να μπορεί να πάρει μια ιδέα ο άλλος και, αν του αρέσει από το κείμενο, ό,τι διάβασε, να περάσει και στο βίντεο, όπου είναι τα πιο αναλυτικά. Θα ήθελα να μείνει το review δλδ με τα συν και τα πλην του παιχνίδιού, καθώς και τη βαθμολογία, και αν ο συντάκτης έχει όρεξη/χρόνο να κάνει και το βιντεάκι του.
Φυσικά, ακόμα και να μείνει όπως είναι, μονόπλευρο δλδ (είτε βιντεάκι είτε γραπτό κείμενο) δε θα με χαλάσει. Θα το διαβάσω (εκτός αν είναι παιχνίδι που θέλω να αγοράσω και να παίξω όπως και να έχει) !
:thumbsup:
 
Εγώ αν είναι να διαλέξω ανάμεσα στα δύο τότε επιλέγω το γραπτό. Αν θα μπορούσε το βίντεο να συμπληρώσει το γραπτό θα ήταν το ιδανικό.
 
Κείμενο <span class="bbcode_spoiler">naaaah, video ftw.</span>


soad667 wrote:
Video preview με φωνή Darth Vader φυσικά. :thumbsup: :starwars:</blockquote>

<span class="bbcode_spoiler"><img src="http://assets0.ordienetworks.com/images/GifGuide/clapping/seinfeld.gif" alt="seinfeld.gif" class="bbcode_img" /></span>

 
Και εμένα θα μου άρεσε ενας συνδυασμός κειμένου με βίντεο, ενα mini review συνοδεία με gameplay βιντεο ακούγεται ιδανικό και πάλι δεν εχω πρόβλημα συμβιβάζομαι και με μονο ενα απο τα 2 αρκεί να ειναι κατατοπιστικά.
 
πριν ξεκινησω το σεντονι, να πω οτι δεν ξερω αν ειναι τρολοπαγίδα ο ορος πρηβιου στο θεμα του θρεντ (τα συνηθιζει κατι τετοια ο ναυαρχος), εγω θα μιλησω για το ρηβιου που ειναι και το πιο σημαντικο, πιστευω.

καταρχην, οι εννοιες διαβαζω και ακουω ειναι ετη φωτος μακρια, μιλαμε ουσιαστικα για 2 διαφορετικους κοσμους.

βιντεο ρηβιου μπορουμε να κανουμε σχεδον ολοι μας, οσοι αγαπαμε τα γκειμς. η εικονα μιλαει μονη της, αν εισαι και δικαιος και καταμετρησεις σωστα τα συν και πλην και περιγραψεις οτι φαινεται στην οθονη, καθαρισες.
το γραπτο ομως ειναι μαγεια, ταξιδι, αποδραση. αμα ειναι μερακλης γκειμερ και μαστορας του λογου ο συντακτης, δεν συγκρινεται με κανενα βιντεο. προχειρο και επικαιρο (μιας που σε γνωστο φορουμ παλι τον συζητανε... ) παραδειγμα ειναι ο ΑΠΤ. φανταζεστε τον τσούρινα να κανει βιντεο ρηβιου? α πα πα, με τιποτα... (ασχετο - σχετικο: γεια σου αλκη, εισαι ωραιος)
επισης, ενα συναρπαστικο κειμενο που λατρευεις να το διαβαζεις, μπορει να το καταστρεψουν ξερω γω η κακη αρθρωση ή η εκνευριστικη φωνη του συντακτη του, αν τον βαλεις να το διαβασει.

απ την άλλη, για pc παιχνιδια μιλαμε. τιποτα δεν αντικαθιστα την εικονα. υπαρχουν ανθρωποι που 3 δευτερολεπτα gameplay αν δουν, ξερουν πολυ καλα να τους κανει ενα παιχνιδι ή οχι.
επισης το βιντεο ρηβιου εχει αλλους κανονες και κωδικες απ το γραπτο. το βιντεο πρεπει να ειναι πιο γρηγορο, κοφτο, να περιγραφει πραγματα που φαινονται στην οθονη, οπως gui, γραφικα, χειρισμο κλπ.

θα ηθελα και τα δυο. και ριχνω ετσι σαν ιδεα για να ειναι διαφορετικα τα 2 κομματια, το γραπτο ρηβιου να ειναι οσο αργο, ταξιδιαρικο και με προσωπικο υφος πρεπει και μετα να γινεται ενα βιντεο ρηβιου μ εναν αλλο συντακτη μαζι, πιο ελαφρυ, χιουμοριστικο και με τον διαλογο μεταξυ τους να φαινονται ευκολα τα συν και πλην του παιχνιδιου μεσα απ την απαραιτητη τρελλα - χαβαλε που ειναι το σημα κατατεθεν του ρεηκουί. ή μπορει ξερω γω ο ενας να ειναι ο συντακτης του αρθρου κι ο αλλος απλος forum user (ε, ναι, σωστα καταλαβατε. δεν θα ειναι ολοκληρωμενη η ζωη μου αν δεν κανω ραδιοφωνο ή εστω βιντεο γκειμ ρηβιου με τον καουτσούκο).

Μπροδερ Μπρους χαζ σπόουκεν.
 
Μπράδερ, τσάμπα απλώνεις τα σεντόνια σου, preview είπε ο άνθρωπος, hands on, let's play, πως το λένε, μια πρώτη γνώμη, όχι το επίσημο review του στο site. Previews ούτως ή άλλως σπάνια τσεκάρουν οι περισσότεροι οπότε ένα βιντεάκι μερικών λεπτών (καλύτερα είναι τα σφηνάκια που δείχνουν οι devs στις συνεντεύξεις δηλ?) λειτουργεί ωραία ως hypeογεννήτρια™ για το παιχνίδι. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Π ο τ έ, Άδχανε, δεν απλωνω τσαμπα ενα σεντονι.
οκ, ισως δεν ειναι ακριβως αυτη η ερωτηξις του οπενερ, απλα εγω απλωθηκα λιγο κι απαντησα στην ερωτηση που ΘΑ ηθελα να εχει κανει...

ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ??? (που θα λεγε κι ο επιταφιος... :lol: :lol: )

εξαλλου, στα σοβαρα τωρα, μαλλον εκει παει το πραγμα, οσο βελτιωνεται κι η σχετικη τεχνολογια... παμε προς το βιντεο ρηβιου ολοταχως, εχω την αισθηση...
 
ψηφιζω για εκπομπη τυπου computer show:

http://www.youtube.com/watch?v=GoCmQxxnPBE

http://www.youtube.com/watch?v=YgaHkfK_jyA

http://www.youtube.com/watch?v=HlOLmmTJmMQ

τωρα ειδικα που εχουμε τα εργαλεια για video editing ΟΛΟΙ, και η προβολη ειναι ΤΣΑΜΠΑ (youtube)

γιατι να μην κανει το ragequit και ενα show (πχ μηνιαιο).
thats my thought
 
<span class="bbcode_spoiler">
</span>

Αν είναι για βίντεο αυτός ο τρόπος παρουσίασης είναι ο ιδανικός κατ' εμέ
 
Αν πρόκειται να είχαμε το ένα από τα δύο, θα προτιμούσα κείμενο. Γενικότερα δεν είναι κακή ιδέα. Απλώς δεν νομίζω ότι το έναν αντικαθιστά το άλλο, ίσα ίσα αλληλοσυμπληρώνονται
 
Preview ή και review θεωρώ πως το κείμενο πρέπει να είναι το main course που λένε και στο χωριό μου. Αλλά ένα σύντομο video στο οποίο θα συνοψίζονται τα κύρια σημεία της όποιας ανάλυσης, δεν κακή ιδέα. Θα υπάρχει και λίγο gameplay στο video υποθέτω,οπότε οκ.
Εκτός βέβαια αν το preview είναι τόσο σύντομο που δεν δικαιολογεί κανονικό κείμενο ή τέλος πάντων υπάρχει πίεση χρόνο από μέρους σου..
 
Μπορούμε να κάνουμε κάτι συνδυαστικό, γραπτό preview με δικό μας gameplay footage και κάποιο σχολιασμό. Θα δούμε <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 
Θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι το γραπτό review είναι καλύτερο και ειδικά όταν διαβάζεις κάποια άτομα για χρόνια. Από εκεί και πέρα ένα μικρό gameplay video νομίζω θα βοηθούσε στο να αποφασίσει πιο εύκολα κάποιος αν του ταιριάζει το κάθε παιχνίδι ή όχι.
 
Eπειδή εχω μια συνήθεια και μ'αρέσει αφου τελειώνω με ενα παιχνίδι να ανατρέχω στο Review του ωστε να δω κατα πόσο ηταν ακριβές και έγκυρο (για να ξέρω αν θα χρειαστεί κάψω τον συντάκτη μετά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) θα ήθελα να παραμείνει το γραπτό, το βίντεο ειναι χρήσιμο ωστε να πάρεις μια ιδέα απο το παιχνίδι πριν το παίξεις αλλα δεν εχει και τόσο νόημα να το δεις αφου το έχεις παίξει... το γραπτό κείμενο αλλίως το βλέπεις πριν παίξεις το παιχνίδι και αλλιώς οταν το εχεις παίξει και καταλαβαίνεις ακριβώς τι εννοούσε ο συντάκτης.
 
Back
Top