What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

GTX 750Ti Troubleshooting

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Παίδες, αγόρασα την εν λόγω κάρτα σήμερα και βάζω να την εγκαταστήσω στο παρακάτω σύστημα :

i5-3470
Gigabyte GA-Z77X-D3H
8 GB Ram Corsair Vengeance
Windows 7 64bit
πάνω στο SSD 840 Samsung
και έναν ταπεινό 300 HDD.

Αφού τον τοποθετώ στην PCI-Ex16, και ανοίγω το PC, η οθόνη κολλάει στο screen της Mobo που σου λέει τι να πατήσεις για να μπεις στα BIOS κ.λπ.
Και ούτε καν μπορείς να μπείς εκεί. Βασικά, σου δείχνει για 1 λεπτό αυτή την οθόνη και μετά μου πετάει μια μαύρη οθόνη και δεν γίνεται κάτι.
Το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά, αφού τα Num/Cαps λοκ ανάβουν και σβήνουν όταν τα πατάς.

Πήγα στο Internet και είδα ότι κι άλλοι έχουν παρόμοιο πρόβλημ με την κάρτα αυτή.
ΛΥΣΗ δεν βρήκα.
Τι μου προτείνετε να κάνω;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ούτε στο bios δε μπαίνει? Ο επεξεργαστής σου έχει ενσωματωμενη καρτα? Παίχτηκε καποιο reset bios στη μητρική?
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Στο bios δεν μπαίνει με τη νέα κάρτα.
Παίχτηκε reset στο bios, γιατί ο αδερφός μου έβγαλε την μπαταρία μπας και γίνει κάνα θαύμα και δουλέψει.
Ο επεξεργαστής ναι, έχει ενσωματωμένη (integrated intel HD4000) GPU. Έθεσα μετά πάλι PEG τη μία απ τις 2 ρυθμίσεις στα ΒΙΟΣ, και ξανάβαλα τη νέα, αλλά τίποτα <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Πρίν τι κάρτα είχες; Τους Drivers της παλιάς τους απεγκατέστησες; Σε Safe mode μπαίνουν τα Windows;
 

asgardlord

Hobgoblin Captain
Joined
Aug 26, 2014
Messages
389


Grmadness wrote:
Πρίν τι κάρτα είχες; Τους Drivers της παλιάς τους απεγκατέστησες; Σε Safe mode μπαίνουν τα Windows;</blockquote>
Αυτό.
Μου είχε τύχει κάτι ανάλογο όταν έστηνα το νέο μου desktop, γιατί είχα περάσει καταλάθος τα drivers της on board κάρτας γραφικών και έκανε conflict. Aν έχεις κάνει backup δοκίμασε να boot-άρεις με το cd των windows και βάρα ένα φορμάτ.

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Πριν είχα GT430 2Gigabyte.
Drivers , όχι δεν απεγκατέστησα.

Ούτε καν σε safe mode μπαίνουνε. Μιλάμε δεν γίνεται τίποτα. Απλά δείχνει την επίσημη load screen της motherboard για 1 λεπτό και κολλάει.
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Βοοt δίχως την κάρτα κάνει; Άλλη θύρα δοκίμασες;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Μπες και με τις 2 (και το ενσωματωμενο και τη 750) φυσικα σημα να παιρνεις απο την ιντελ και δες αν μπαίνει στο λειτουργικό. Καθαρισε το συστημα, βαλε οδηγους για τη καινουργια και απενεργοποιησε μετα το ενσωματωμενο και ξαναμπες με απενεργοποιημενο.
Επρεπε να καθαρισεις το συστημα απο drivers πριν εγκαταστησεις τη κάρτα.
Και βγαλε τη σπλας σκριν να βλεπεις που φτανει το POST και ποτε κολλάει.

Η καρτα αυτη παίρνει ρευμα μονο από τη μητρική?
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Lord of Asgard, ναι στην ίδια θύρα είχα και την GT430.
Boot χωρίς την κάρτα δεν δοκίμασα, όχι.
Οι άλλες θύρες είναι PCI-E x 4 και PCI-E x 8. 3 PCI θύρες έχει σύνολο.
Αν βάλω την 750 se mia απ αυτές δεν θ δημιουργηθεί πρόβλημ;
 

grmadness

Death Knight
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,935
Όχι, κανένα πρόβλημα. Άντε να έχεις 2-3% χαμηλότερες επιδόσεις, ούτε κάν άξιο αναφοράς. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Δοκίμασε boot δίχως GPU, για να βεβαιωθούμε πως όντως εκεί είναι το πρόβλημα. :cheers:
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Λοιπόν, βγάζω την 750 Μάδερφάκιν' TI SE Cannes festival Award winner και χωρίς GPU πάνω στη mobo, μπήκε κανονικά στα windows (με ανάλυση 800x600 βέβαια...).

Μετά , αλλάζω από τα BIOS την ρύθμιση να είναι PEG ο initial έλεγχος και απενεργοποιώ την ιntegrated GPU, βάζω την 750 στην PCI-E x 4 και πάλι είχα το ίδιο πρόβλημα. Κύριε Ασκητή δεν ξέρω που αλλού να πάω.

Αααα, μπάη δε γουέη...Όταν έβαλα την GPU πάνω δεν συνέδεσα σε έξτρα pins τροφοδοσίας. Και στην GT430 η GPU τράβαγε από τη mobo ρεύμα. Ούτε η 750 έχει θύρες (Φανερές τουλάχιστον) για να μπει plug τροφοδοσίας ...
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945


solaufein wrote:
Μπες και με τις 2 (και το ενσωματωμενο και τη 750) φυσικα σημα να παιρνεις απο την ιντελ και δες αν μπαίνει στο λειτουργικό. Καθαρισε το συστημα, βαλε οδηγους για τη καινουργια και απενεργοποιησε μετα το ενσωματωμενο και ξαναμπες με απενεργοποιημενο.
Επρεπε να καθαρισεις το συστημα απο drivers πριν εγκαταστησεις τη κάρτα.
Και βγαλε τη σπλας σκριν να βλεπεις που φτανει το POST και ποτε κολλάει.

Η καρτα αυτη παίρνει ρευμα μονο από τη μητρική?</blockquote>

Solafuein, συγγνώμη αλλά τώρα είδα το μήνυμα σου. Θα τα κάνω αυτά που λες σε λίγο.
Ναι η κάρτα παίρνει ρεύμα από τη μητρική.
Τη σπλας σκριν πως τη βγάζω;
Και τέλος τους drivers τους κάνω uninstall μόνο έχοντας την integrated να δουλεύει; Αυτό γίνεται από τον wizard installer της NVidia?

 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Λοιπόν το έκανα. Πιο συγκεκριμένα :

Kάνω restart και επιλέγω να τρέχει με την Integrated GPU.
Κλείνω το pc.
Βγάζω την GT430 και βάζω την 750Τi.
Ανοίγει κανονικά, μπαίνει στα Windows, κάνω uninstall τους Drivers (έκδοση 331.40). Τους διέγραψα όλους εκτός από τους Audio Drivers.
Κάνω restart το PC (μόνος μου - δεν μου το ζήτησε από το Uninstall) , περνάω τους νέους και και κάνω restart. Π
άω και Device Manager και βλέπω στο Display Adapter ότι διαβάζει την 750Ti, αλλά με θαυματστικό. Πατάω πάνω, λέει ότι "Δεν έχει αρκετούς πόρους το σύστημα για να δουλέψει αυτή η κάρτα", ενώ ακριβώς από κάτω στο Display Adapter είχε την HD4000 (όχι με αυτή την ονομασία βέβαια).
Πατάω απο κει να δει μπας και θέλει πιο νέους drivers και μου βγάζει τελικά "η κάρτα έχει τους πιο νέους".

Κάνω restart, πάω BIOS, βάζω πάλι να διαβάζει ΜΟΝΟ την PEG και κάνω Disable την on-board, πατάω Save and Exit.
Κάνει restart, περιμένω...τίποτα. Α λέω, ξέχασα να βάλω το DVI στην 750. Το αλλάζω η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα. Κάνω restart και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Κολλάει στη Splash Screen.

Τι άλλο να κάνω <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" />
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καπου στο boot section του bios θα εχει disable boot logo η κατι παρεμφερες, εκει που κανονιζεις και ποση ωρα θα περιμενει το POST, keyboard input κλπ της εκκινησης.

Αφου μπηκες με το ενσωματωμενο μονο κανε το καθαρισμα. Ναι καντο με τον nvidia uninstaller ή κανα drive sweeper που υπαρχουν να εισαι καθαρός.
Μετα αφου καθαρισεις βαλε απανω τη καρτα στη χ16 θυρα αλλα οχι την οθονη, θα ξεκινησεις απο το ενσωματωμενο. Να μπεις στα windows να δεις αμα η καρτα φαινεται κανονικά και μπορεις να εγκαταστησεις νεους drivers για την 750.
Πρεπει να αποκλεισεις το ενδεχομενο η καινουργια καρτα να ειναι ελλατωματική, μη ξεκινήσεις "αναποδα".

Θα προσπαθουσα να βρω και κατι οπως το luxmark που χρησιμοποιει τη καρτα χωρις να χρειαζεται οθονη απανω της για υπολογισμούς, αλλα αυτο αστο για αργοτερα. Ξαναλεω πρεπει να αποκλεισεις το ενδεχομενο να ειναι κακη η καρτα να τη γυρισεις γρηγορα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Αχχχ, τωρα το είδα.
Τι να είναι? Μεσα στα win 7 πιθανον βγαζει το not enough recources λογω IRQ conflict ή κατι με την αλλη οπως αναθεση μνημης στην intelHD4000, αλλα να μη ξεκιναει καθολου ειναι υποπτο.
Να κανει το bios καμιά κουτσουκέλα στην αναθεση πόρων?
Που εισαι ρε Φραπέ, θέλουμε βοήθεια εδώ :trollface:

ΥΓ: υπάρχει bios update για τη μητρική σου? Πρεπει να το κανεις, εχεις και dual bios εισαι καλυμένος οποτε δε παιρνεις και μεγαλο ρισκο να το δοκιμασεις.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,945
Κατέβασα ΒΙΟS, συγκεκριμένα από δω :

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4145#bios

μιας και τελικά έχω την GA-Z77MX-D3H (v.1.0) motherboard, αλλά δεν ξεκινάει το installation.. Λέει ότι υπάρχει ασυμβατότητα για 64bit...
 

nitro912gr

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,120
ποιο Installation μέσα από το bios δεν κάνει Update η gigabyte?

την κάρτα την δοκίμασες αλλού τελικά;

<span class="bbcode_spoiler">να την πας πίσω να πάρεις μια amd να κάνεις την δουλειά σου :trollface: </span>
 

borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
10,826
Ρε αδέρφια σόρι, ή εγώ κάτι δε διάβασα/αντιλήφθηκα καλά ή σας ξεφεύγει το στοιχειώδες.

ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ Η 750Ti να "παίρνει απλώς ρεύμα από τη μητρική" ενώ έχει δικά της pin τροφοδοσίας; ΚΑΘΕ κάρτα Nvidia που είχα, από τον καιρό του Νώε και μετά, ήθελε εξτρά πινάκια από το τροφοδοτικό, τουλάχιστον ένα εξάρι και πολλές φορές εξάρι και τεσσάρι μαζί. Διάβασε προσεκτικά το εγχειρίδιο και δώσε βάση εκεί που λέει για 6pin και 4pin connectors. Κατόπιν, από το τροφοδοτικό σου (που ελπίζω να είναι τουλάχιστον 650W) πάρε όσα pins χρειάζονται και σύνδεσέ τα στην κάρτα.

Είναι ξεκάθαρη περίπτωση ανεπαρκούς τροφοδοσίας ρεύματος, οπότε φυσικά και κολλάνε τα πάντα.
 
Top Bottom