What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Gwent: The Witcher Card Game

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Και γιατι ειναι κατι αξιοσημειωτο αυτο; Κατι που γινεται σε μια ωρα σε αλλα γκειμς, γινεται σε μια βδομαδα και στο hearthstone; Και τι γινεται με το δευτερο καλυτερο ντεκ του παιχνιδιου (απο τη στιγμη που σου δινει εξτρα resources για ενα και μοναδικο ντεκ); Με το τριτο; Το πρωτο μετα το update με αλλες 100-150 καρτες (που γινεται 3 φορες το χρονο); <= Αυτη η διαδικασια κουραζει καποιους παικτες, και καθιστα το hearthstone απλησιαστο σε παικτες που δε βαζουν ποσα οπως 200 (η παραπανω) ευρω το χρονο σε αυτο.

Στο gwent, μεχρι τωρα τουλαχιστον, δεν υπαρχει (ουτε κατα διανοια) τετοιου μεγεθους αρμεγμα. Καποτε, ηταν καλα (η εστω, καλυτερα) τα πραγματα και στο HS. Μιλαμε ομως για την τωρινη κατασταση των παιχνιδιων.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Σε μια ώρα σε ποιο παιχνίδι έχεις κανονικό competitive deck; Ακόμα και το runeterra που είναι ίσως το πιο σοβαρό από τον θεωρητικό ανταγωνισμό και το οποίο μπορεί να παιχτεί σε επίπεδα full collection χωρίς να σκάσεις ευρώ, θέλει τουλάχιστον 2-3 μέρες να παίξεις εντατικά για να φτιάξεις το πρώτο ολοκληρωμένο. Το δεύτερο μπορεί να το φτιάξεις και αυτό πολύ γρήγορα, το τρίτο σχετικά σύντομα και οκ από εκεί και μετά θέλει καλή διαχείριση της συλλογής σου.

Κάνεις το μεγάλο λάθος από το νόημα που βγάζω στα γραφόμενα σου να θεωρείς αρνητικό τα καινούρια expansions και τις καινούργιες κάρτες. Αν δεν υπήρχε η συχνή ανανέωση στο content πολύ σύντομα θα κατέληγε (το κάθε card game) μια επαναλαμβανόμενη βλακεία που κανείς δεν θα έπαιζε. Τα 60-70 πακέτα που όπως κι εσύ λες έβγαζες σε κάθε expansion μόνο με gold (αν παίζεις γενικά μπορείς να βγάλεις και αρκετά παραπάνω) είναι υπεραρκετά για να έχει όσα deck χρειάζεσαι για να μην δώσεις ούτε ευρώ από την τσέπη σου και να μπορείς να ευχαριστηθείς το παιχνίδι. Το ότι το hs είναι απλησίαστο για όποιον δεν σκάει πάνω από 200 ευρώ το χρόνο είναι μεγάλη ανακρίβεια. Αν τώρα κάποιος παίζει τόσο πολύ που να τον ενδιαφέρει να παίζει κάθε πιθανό Deck Που μπορεί να εμφανιστεί, ε τότε ναι θα πρέπει να πληρώσει (και πάλι βέβαια λιγότερα από 200 το χρόνο) αλλά αν κάτι σου αρέσει και σε απασχολεί τόσες ώρες δεν είναι παράλογο ένα ποσό περίπου στα 13 ευρώ το μήνα.

Επίσης οκ δεκτό το να προτιμάει το τσάμπα, ούτε κι εγώ είμαι μαζόχας να πληρώνω αλλά από αυτό εξαρτάται και η βιωσιμότητα και η συνέχεια του παιχνιδιού. Αν βάζαμε στοίχημα στο ποιο θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά από 2-3 χρόνια και να δίνει υλικό σε ποιο θα πόνταρες δηλαδή; Το Gwent ξεκίνησε με υποστήριξη σε κονσόλες, που οκ ανωμαλία δεν λέω αλλά μετά από 2 χρόνια τους θυμήθηκε ότι δεν τους συμφέρει και κόψανε την υποστήριξη. Ο κονσολάς που είχε αφιερώσει χρόνο στο παιχνίδι έμεινε ξεκρέμαστος. Αντίστοιχα σε παρόμοια συζήτηση πριν μερικά χρόνια εδώ μέσα θυμάμαι να αναφέρεται το duelyst το οποίο πλέον δεν υπάρχει. Οκ κι εμένα μου αρέσει που ψιλοπαίζω runeterra τώρα και χωρίς να έχω ξοδέψει τίποτα φτιάχνω ότι θέλω αλλά το όλο ζήτημα είναι πολύ πιο πολύπλοκο.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Σε μια ώρα σε ποιο παιχνίδι έχεις κανονικό competitive deck;
Στο gwent. Μπηκαμε κι εγω κι ο Νορθ οπως πιθανοτατα θα διαβασες, φτιαξαμε τα ντεκακια μας με τη μια αντι για κατι μερες λιωσιματος και παιξαμε.

Κάνεις το μεγάλο λάθος από το νόημα που βγάζω στα γραφόμενα σου να θεωρείς αρνητικό τα καινούρια expansions και τις καινούργιες κάρτες
Αδυνατω να πιστεψω οτι υπαρχει τετοια παρανοηση, μετα απο σελιδες κομεντς, αλλα θα τα ξαναγραψω.
ΔΕΝ ειναι τα expansions το προβλημα. το προβλημα ειναι ο ΡΥΘΜΟΣ τους, ο οποιος αν ειναι πολυ μεγαλος και ταυτοχρονα το παιχνιδι ειναι υπερβολικα τσιγουνικο, καταληγει πανακριβο και απαγορευτικο αν δε τα σκασεις. Σου εδωσα στοιχεια για τις χαωδεις διαφορες μεταξυ των παιχνιδιων. Δε μας ειπες, το 1 preorder σε καθε expansion που κανεις, στα ποσα βγαινει; 150-200 ευρω το χρονο για τα 3 εξπανσιον; Και αυτο σου προσφερει συμφωνα με τα λεγομενα σου "Πάντως εγώ που από το 17 και μετά κάνω απλά το preorder μου και παίζω πολύ χαλαρά το περισσότερο διάστημα, έχω πολύ χαλαρά full collection στα playable πράγματα και χωρίς να σπάω wild κάρτες. " τις playable καρτες, οποτε υποθετω fun/troll decks θελουν κατι παραπανω;

Επισης, ειπα αρκετα ξεκαθαρα στα προηγουμενα ποστ μου, οτι τα packs που εβγαζα ηταν αρκετα για να παιζω HS επι σειρα ετων και απειρων ωρων, μεχρι που αναγκαστηκα να κανω διαλειμμα, και απλα δε μαζευοταν το collection με τιποτα αν δε πληρωνα, καθως το κυριοτερο income του HS ειναι τα daily/monthly σε αντιθεση, ξανα, με τον ανταγωνισμο.

Επίσης οκ δεκτό το να προτιμάει το τσάμπα, ούτε κι εγώ είμαι μαζόχας να πληρώνω
Ειναι αλλο να εκβιαζεσαι να πληρωσεις, κι αλλο να εχεις την πραγματικη επιλογη για το αν θα στηριξεις η οχι το game που παιζεις.
Και ναι, παροτι η blizz δεν ειδε ποτε ουτε 1 ευρω απο εμενα, ενιωσα οτι το gwent αξιζε ενα μικρο ποσο για skin, για τη στηριξη και μονο.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
O Βόρειος αναφέρει κάτι για throne breaker και αν θυμάμαι καλά είχε παίξει και παλιότερα. Όπως και να χει, ακόμα και να σου δίνει με τη μία 5k scraps χωρίς να σου ζητάει να παίξει κάποια Games/tutorials είναι αμελητέο να συζητάμε αν αυτό απαιτεί 2 μέρες ή 2 ώρες.

ΔΕΝ ειναι τα expansions το προβλημα. το προβλημα ειναι ο ΡΥΘΜΟΣ τους,
Ναι αυτό εννοώ ουσιαστικά, Ο ρυθμός τους είναι μία χαρά (άλλωστε και στο gwent Μάλιστα αν δεν κάνω λάθος βγάλαν 4 expansios πέρσι σε αντίθεση με τα 3 του hs) και με αυτό το ρυθμό ο παίκτης που παίζει δεν δυσκολεύεται να το κάνει και τσάμπα

συμφωνα με τα λεγομενα σου "Πάντως εγώ που από το 17 και μετά κάνω απλά το preorder μου και παίζω πολύ χαλαρά το περισσότερο διάστημα, έχω πολύ χαλαρά full collection στα playable πράγματα και χωρίς να σπάω wild κάρτες. " τις playable καρτες, οποτε υποθετω fun/troll decks θελουν κατι παραπανω;

3 χ 50 = 150. Πρακτικά θα μπορούσα να έχω full collection στο standart format, έχω πάνω από 30k dust και μου λείπουν καμιά 15αρια legendary εκ των οποίων τα 10 χοντρικά δεν παίζουν πουθενά και ούτε πρόκειται και να παίξουν. Θα μπορούσα πάλι να έδινα και ούτε τα μισά λεφτά, να έσπαγα και τις κάρτες του wild και να ήμουν ακόμα με το 70% των decks ως το tier 3 (αυτό χοντρικά θεωρείται ως Playble). Αν τώρα θες να δοκιμάσεις την τρολλια Deck που βγάζει combo με loreworker cho 1/100, ως free to play δεν θα τα σκάσεις για να τον φτιάξεις. Είναι όμως άδικο να πηγαίνει εκεί η κουβέντα γιατί αυτό ούτε στο Gwent θα το κάνεις και αυτό είναι που έλεγα και στα πρώτα posts εδώ. Ναι μεν είναι γενναιόδωρο το gwent αλλά πλέον για τον καινούριο παίκτη το full collection είναι αδύνατο χωρίς να σκάσει λεφτά. Γιατί καλά τα 10κ σκραπς και τα 100 πακέτα που έχεις, μπορείς να φτιάξεις πολλά από τα relevant πράγματα για το meta (που για εμένα πάντως αυτό είναι που μετράει) αλλά μπροστά σε όσα θεωρητικά θα μπορούσες να παίξεις αν υπολογίσουμε και fun και troll decks είναι πολύ λίγα.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
O Βόρειος αναφέρει κάτι για throne breaker και αν θυμάμαι καλά είχε παίξει και παλιότερα.
Το thronebreaker σου δινει, υποθετω, καποια keys τα οποια εξαργυρωνεις για rewards. Αυτο σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι ειναι η μοναδικη πηγη keys του παιχνιδιου βεβαια.
Όπως και να χει, ακόμα και να σου δίνει με τη μία 5k scraps χωρίς να σου ζητάει να παίξει κάποια Games/tutorials είναι αμελητέο να συζητάμε αν αυτό απαιτεί 2 μέρες ή 2 ώρες.
Παραλειπεις να σχολιασεις τι γινεται με το δευτερο κτλ deck. Αυτο προσπαθω να σου πω επι 2 σελιδες, Ο Βορειος μπηκε, εφτιαξε με τη μια δυο ντεκς, και η απαντηση σου ειναι κοιτα, αν παιξεις => 91 games <= η καλη blizzard θα φιλοτημηθει να σου δωσει το πρωτο σου ντεκ. Προσωπικα, τα 91 games θα μου επαιρναν καπου 5-10 μερες. Οποτε, ναι, η διαφορα ειναι χαωδης. Πριν καν λαβουμε υποψιν το δευτερο ντεκ.

Θα μπορούσα πάλι να έδινα και ούτε τα μισά λεφτά, να έσπαγα και τις κάρτες του wild και να ήμουν ακόμα με το 70% των decks ως το tier 3 (αυτό χοντρικά θεωρείται ως Playble)
Παραδεχεσαι βεβαια, ισως αθελα σου, οτι ακομα και για εναν regular παικτη που δεν εχει χασει τα τελευταια expansion, το να φτιαχνει τα περισσοτερα ντεκς αν δε βαζει λεφτα, ειναι κατι απλησιαστο.

Δεν ειναι δουλεια μου να σου πω οτι 150 καθε χρονο για ενα game ειναι πολλα. Αυτο ειναι δικο σου θεμα να το κρινεις.

Οταν ομως ρωταει καποιος για το gwent
Επίσης, θέλει grind ώστε να ξεκλειδώσεις κάρτες; Σε ωθεί ο ρυθμος του δλδ να τα σκάσεις για να πάρεις τις κάρτες που θες για να χτίσεις το επιθυμητό deck;
το να του απαντας
Αυτό σημαίνει ότι εύκολα ή δύσκολα ένα καλό deck θα το φτιάξεις, το ερώτημα από εκεί και πέρα είναι κατά πόσο θα έχεις την όρεξη να περάσεις τη διαδικασία του φαρμαρίσματος και μετά να παίζεις για καιρό το ίδιο deck.

Στο αν αξίζει να ασχοληθείς τώρα γενικά, η απάντηση είναι μάλλον όχι. Αν θες κάτι απλά να παίζεις στο κινητό, ο "ανταγωνισμός" το κάνει απλά καλύτερα (Hearthstone και LoR που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα).
ειναι παραπλανητικο. Αναρωτιεσαι αν θα εχει ορεξη να παιζει για καιρο το ιδιο deck; Στο gwent; Και προτεινεις το hearthstone;
Αν καποιον τον ενδιαφερει να μη τα σκασει για να παρει τις καρτες που θελει, ειδικα εναν νεο παικτη, ειναι κατα τη γνωμη μου απαραδεκτο να τον προωθεις προς το Hearthstone, το παιχνιδι που και ο ιδιος παραδεχεσαι οτι σε ωθει να βαλεις χρηματα.
 
Last edited:

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν έχω καταλάβει τελικά που είναι η διαφωνία,

Θα ενημερώσω λίγο την πρόοδο μου όταν αρχίσω πραγματικά να παίζω.

Πάντως και κατ'ομολογία είχα αγοράσει 1-2 support packs νωρίς στην beta. Τότε αποζημιώθηκα με πολλά scraps όταν έτρωγαν reset τα ladders, κάτι που εκμεταλλεύτηκα άκρως τώρα που έφτιαξα τα δύο καλύτερα δυνατά decks του meta (περίπου 15Κ scraps) με 6Κ scraps να έχουν περισσέψει για χαζολόγημα.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Πάντως και κατ'ομολογία είχα αγοράσει 1-2 support packs νωρίς στην beta. Τότε αποζημιώθηκα με πολλά scraps όταν έτρωγαν reset τα ladders, κάτι που εκμεταλλεύτηκα άκρως τώρα που έφτιαξα τα δύο καλύτερα δυνατά decks του meta (περίπου 15Κ scraps) με 6Κ scraps να έχουν περισσέψει για χαζολόγημα.

Στο reset που έγινε όταν βγήκε από τη beta, επειδή ουσιαστικά ήταν καινούριο παιχνίδι, καμία σχέση με αυτό που παίζαμε στη beta εδωσε full refund για όλες τις κάρτες. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι + ότι είχες τη δυνατότητα να μετατρέψεις τα Powder σε scraps. Εμένα που πριν το reset μου έλειπαν καμιά 40αρια legendary, με την μετάβαση βρέθηκα με πάνω από 100κ scraps (Πρέπει να υπάρχει σε παλιότερο post ακριβής αριθμός) που σήμαινε full collection με αρκετά από αυτά χρυσά κιόλας. Από τότε ουσιαστικά μου έχει μείνει κάβα και έχω πάνω από 20κ scraps. Βέβαια τέτοιο παρτι έγινε μόνο μια φορά και για αυτό πιο πριν ανέφερα ότι δεν ξέρω κατά πόσο είναι όλα τόσο ρόδινα πλέον.

Το thronebreaker σου δινει, υποθετω, καποια keys τα οποια εξαργυρωνεις για rewards. Αυτο σε καμια περιπτωση δε σημαινει οτι ειναι η μοναδικη πηγη keys του παιχνιδιου βεβαια.

Απάντησε ήδη και ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που λέω, ότι και το Gwent δεν κάνει login και σου δίνει scraps, πρέπει να παίξεις games για να τα πάρεις. Όχι βέβαια ότι το θεωρώ κανένα μεγάλο μειονέκτημα αυτό.

Παραλειπεις να σχολιασεις τι γινεται με το δευτερο κτλ deck.

Σου απάντησα, και δεύτερο και τρίτο θα φτιάξεις, το πόσο ακριβώς θα σου πάρει είναι ανάλογα με το τι θες να παίξεις και την υπομονή σου (και φυσικά την τύχη ως προς το τι θα ανοίξεις στα πακέτα σου). .

Παραδεχεσαι βεβαια, ισως αθελα σου, οτι ακομα και για εναν regular παικτη που δεν εχει χασει τα τελευταια expansion, το να φτιαχνει τα περισσοτερα ντεκς αν δε βαζει λεφτα, ειναι κατι απλησιαστο.

Δεν βλέπω πως το παραδέχομαι αυτό γιατί σχολιάζω άλλα πράγματα αλλά ναι, ισχύει. Σου λέω ότι άμα παίζεις μπορείς να έχεις συλλογή, αν σταματήσεις για καιρό ισχύει ότι θα περάσεις μια περίοδο που θα είσαι κάπως πιο δύσκολα που βέβαια και πάλι θα σπάσεις τις παλιές σου κάρτες που είναι στο wild και με τη μία θα μπορείς να φτιάξεις πράγματα.

Δεν ειναι δουλεια μου να σου πω οτι 150 καθε χρονο για ενα game ειναι πολλα. Αυτο ειναι δικο σου θεμα να το κρινεις.

Αν π.χ έδινα 50 για 3 παιχνίδια με Single των 10-15 ωρών θα ήταν οκ; Επίσης δεν μιλάμε για ένα game επί της ουσίας όταν με κάθε Expansion προστίθεται υλικό που το ανανεώνει.

ειναι παραπλανητικο. Αναρωτιεσαι αν θα εχει ορεξη να παιζει για καιρο το ιδιο deck; Στο gwent; Και προτεινεις το hearthstone;
Αν καποιον τον ενδιαφερει να μη τα σκασει για να παρει τις καρτες που θελει, ειδικα εναν νεο παικτη, ειναι κατα τη γνωμη μου απαραδεκτο να τον προωθεις προς το Hearthstone, το παιχνιδι που και ο ιδιος παραδεχεσαι οτι σε ωθει να βαλεις χρηματα.

Σε αυτό που λέω υπάρχει ένα σημείο κλειδί: " Αν θες κάτι απλά να παίζεις στο κινητό, ". Αυτός που θέλει να παίζει χαλαρά στο κινητό κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει τις ανησυχίες που λες για το πότε θα φτιάξει το 4ο και το 5ο του deck, δεν θα κοιτάξει καν να έχει τις βέλτιστες επιλογές, μην σου πω ότι μπορεί απλά να μπαίνει να παίζει αρένες και να περνάει καλά. Το Hs είναι σχεδιασμένο με μια φιλοσοφία που κολλάει στα κινητά και στο να μπορεί ο νέος στις κάρτες να το παίξει χαλαρά, το gwent από την άλλη έχει τελείως διαφορετική προσέγγιση. Γιατί π.χ ψάχνεις πόσες ώρες θες να ξεκλειδώσεις τι και παράλληλα δεν λες και πόσες ώρες χρειάζεσαι για να μάθεις το ίδιο το game.
Σε δεύτερο χρόνο εδώ κολλάει και αυτό που ανέφερα πριν περί βεβαιότητας για συνέχεια και υποστήριξη γιατί και το duelyst μπορεί να ήταν καλύτερο και φθηνότερο από το Hs και πλέον δεν υπάρχει καν.
 
Last edited:

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
H διαφωνια ειναι για το κατα ποσο ειναι προσβασιμο το HS σε f2p και αν υπαρχει συγκριση της προσβασιμοτητας μεταξυ αυτου και του gwent.
Τωρα το κατα ποσο τιθεται πραγματικα θεμα συγκρισης, ειναι αμφιλεγομενο.

Αν π.χ έδινα 50 για 3 παιχνίδια με Single των 10-15 ωρών θα ήταν οκ;
Αν με ρωτας, ουτε αυτο ειναι οκ. Σου ειπα εξ αλλου οτι δεν ειναι δουλεια μου τι χαλας εσυ η οποισδηποτε. Το οτι το HS απαιτει επενδυση ομως, ειναι ενα γεγονος το οποιο υποστηριζω και ενημερωνω για αυτο. Απο εκει και περα, ο καθενας κουμαντο στο πορτοφολι του.

Απάντησε ήδη και ουσιαστικά επιβεβαιώνει αυτό που λέω, ότι και το Gwent δεν κάνει login και σου δίνει scraps
Κι ομως, υπο συνθηκες σου δινει scraps με το log in. Παικτες οπως εγω που μπηκα μιση ωρα συνολικα στη μπετα, και ξαναμπηκα το Μαρτιο, πηραμε λογω balance patches ΑΥΤΟΜΑΤΑ scraps. Να θυμησω για οσους δε ξερουν τι επαιζε στο HS μεχρι που το παρατησα, αν δεν παιξεις το αμεσως επομενο διαστημα μετα απο ενα patch (ωστε να τις "σπασεις" manually), δεν εχεις απολυτως καμια αποζημιωση για τις nerfαρισμενες σου καρτες. Φανταζομαι δεν αλλαξε αυτο, σωστα;

Αυτο βεβαια, απευθυνεται σε παικτες που κανουν και διαλειμματα στα καρτοπαιχνιδα τους, αντι να παιζουν αδιαλλειπτως. Και εκει φυσικα ειναι εκνευριστικο το HS, αλλα σε προσβασιμοτητα σε νεους παικτες ειναι που το χανει τελειως (και ειναι η αρχη και η ουσια αυτης της συζητησης). Εγιναν συγκρισεις μεταξυ των resource income των παιχνιδιων, Ο νεος παικτης στο gwent, παιρνει resources απο daily quest, after game rewards, monthly ladder reset, login bonus, battlepass, account levelups, contracts (591 achievements καποια εκ των οποιων δινουν resources) και ισως και κατι να ξεχναω. Αυτα τα resources τα χαλαει σε ενα παιχνιδι με 1092 συνολικο αριθμο καρτων, εναντι των παραπλησιων καρτων μονο στο rotating κομματι του HS, ενω ταυτοχρονα πραγματα οπως η επιλογη καρτων σε καθε pack που ανοιγεις μεγαλωνουν το χασμα παραπανω.

Ενα ειλικρινα τελευταιο εκ μερους σχολιο επι του θεματος εκ μερους μου, γιατι κανουμε κυκλους και κουραζουμε/κουραζομαστε:
Κριμα ειναι στο θρεντ του gwent να μιλαμε περισσοτερο για τις πολιτικες της blizz. Αν καποιον δεν τον ενοχλουν, δικαιωμα του. Το gwent εχει παντως καποια πλεονεκτηματα, τα οποια ειναι στο χερι του καθενος αν τον ενδιαφερουν.

Το επομενο post μου εδω θα αφορα τον πρωτο μου μηνα με το gwent και την προοδο μου σε αυτο, για να αλλαξουμε λιγακι τροπαριο.
 
Last edited:

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Η blizzard έχει φάει τέτοιο Χ που δεν ξαναπαιζω γκέιμ της. Να τα λέω πιο σωστά η Activision. Περάστε στα του gwent τώρα και αφήστε την άλλη στην άκρη.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Συμφωνώ με τον προλαλλησαντα...επαιζα hs σχεδον συνεχως ωσπου μια στιγμη το αφησα για κανα τριμηνο, στο ενδιαμεσο ειχε βγει xpansion και εχασα τα αυγα και τα πασχαλια, επρεπε να φαω τρελω grind για να ειμαι viable...οποτε tnx no tnx...η activision το κανει αυτο πλεον σε ολα τα παιχνιδια της...μαυρο και απο μενα.

Οσο για το Gwent, το εχω βαλει στο κινητο και παιζω κανα παιχνιδακι...πολυ ωραιο και για casual καταστασεις χωρις να εχεις το αγχος του grinding...would install again :p
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Κι ομως, υπο συνθηκες σου δινει scraps με το log in. Παικτες οπως εγω που μπηκα μιση ωρα συνολικα στη μπετα, και ξαναμπηκα το Μαρτιο, πηραμε λογω balance patches ΑΥΤΟΜΑΤΑ scraps. Να θυμησω για οσους δε ξερουν τι επαιζε στο HS μεχρι που το παρατησα, αν δεν παιξεις το αμεσως επομενο διαστημα μετα απο ενα patch (ωστε να τις "σπασεις" manually), δεν εχεις απολυτως καμια αποζημιωση για τις nerfαρισμενες σου καρτες. Φανταζομαι δεν αλλαξε αυτο, σωστα;

Το ίδιο ισχύει και στο gwent, οταν μια κάρτα φάει Nerf έχει συγκεκριμένο διάστημα για τα οποίο μπορείς να την κάνεις scrap με full value. Από τη στιγμή που είχες μπει στη Beta έστω και για 10 λεπτά είχες αυτόματα κάποιες κάρτες. Όταν όμως το παιχνίδι πέρασε από την beta στο κανονικό release. έγινε ολική αλλαγή, ένα καινούριο παιχνίδι με διαφορετικούς κανόνες και με διαφορετικές κάρτες***. Οι κάρτες που είχαμε ως τότε ουσιαστικά δεν έφαγαν Nerf , απλά έπαψαν να υφίστανται και για αυτό το λόγο σου της πληρώσανε πίσω ολόκληρες και ας μπήκες μετά από 2 χρόνια. Με λίγα λόγια αυτά τα resources τα έχεις επειδή πλήρωσαν τη μαλακία που έκαναν τότε και δεν αφορούν τον πραγματικά νέο παίκτη.
Έτσι για την ιστορία κιόλας, το πρώτο μου κανονικό deck τότε μου είχε πάρει πάνω από 2 εβδομάδες για να μπορέσω να το φτιάξω και ας έπαιζα και αρκετά. Τα Nerfs ήταν συνεχόμενα και άμα ήσουν απρόσεκτος/άτυχος μπορούσες να επενδύσεις κάπου και τα nerfs να καταστρέψουν το Deck σου χωρίς να πειράξουν όλες τις κάρτες οπότε είχες μπει μέσα αυτομάτως. Πλέον τα rewards είναι περισσότερα μάλλον (τότε δεν υπήρχαν τα Dailies πχ) αλλά είναι πολύ περισσότερες και οι κάρτες, για αυτό και είπα ότι κρατάω επιφυλάξεις για το πόσο ρόδινα είναι τα πράγματα για το νέο παίκτη, χωρίς αυτό βέβαια να αναιρεί το γεγονός ότι είναι γενικά γενναιόδωρο το παιχνίδι.

*** Ουσιαστικά αρκετές μείναν οι ίδιες, άλλες αλλάξαν ιδιότητες και κάποιες βγήκαν τελείως εκτός οπως αυτή Sigismund Dijkstra.

Γενικά χωράει πολύ κουβέντα στα περί card games, τι είναι καλό, που απευθύνονται κτλ... Ίσως κάποια στιγμή επανέλθω με νέο τοπικ για συζήτηση εκεί.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Με τη συμπληρωση ενος μηνα παιχνιδιου, χαζευα στα achievements του καποια στατιστικα, τα οποια ειναι ισως ενδιαφεροντα για παικτες που ειτε δεν εχουν δοκιμασει το gwent ειτε το εχουν παρατησει καιρο τωρα.

Επαιξα, στα διαφορα game modes, 290 παιχνιδια. Ειναι πολλα, αλλα προς υπερασπιση μου βοηθησε και η καραντινα :LOL: Αυτα τα παιχνιδια εφεραν το account μου στο επιπεδο 60, στο οποιο τα επιπεδα γινονται reset (η αλλιως "prestige") και παιρνεις το πολυ σημαντικο perk να εχεις και μια δευτερη καρτα απο τις 5 τουλαχιστον σπανιοτητας rare, σε καθε keg.
Ανοιξα συνολικα 189 kegs (94 εκ των οποιων με το prestige perk), τα οποια εφεραν το total collection μου στο 61% (671/1092 καρτες). Φυσικα, 167 απο τις υπολοιπες 421 ειναι της μεγαλυτερης (απο τις 4) σπανιοτητας, οποτε δε θα ελεγα οτι ειμαι ουτε κατα διανοια κοντα σε full collection (για να μην υπαρξουν τιποτα παρεξηγησεις).
Αυτο το ποσοστο βεβαια, σημαινει οτι υπαρχει διαθεσιμη αρκετα μεγαλη ποικιλια απο ντεκς τα οποια μπορω να παιξω, και δεν πηρα την εντυπωση οτι "εχω μεινει πισω" σε συλλογη, παρα το σχετικα μικρο διαστημα ενασχολησης με το παιχνιδι.
30 ακομα παιχνιδια μετα, παρατηρω οτι εχω 45 επιπλεον kegs ετοιμα για ανοιγμα (το οτι ξεκινας απο επιπεδο 1 ξανα, σημαινει πολλα levelups με λιγα παιχνιδια, αρα πολυ currency).

To gameplay του, ειδικα το συστημα με τη διαχειριση ισχυρων καρτων ωστε να κερδισεις 2 απο τους 3 γυρους, παραμενει (για οσους το θυμουνται ισως απο W3 η παλιοτερα πατς του παιχνιδιου) ιδιαιτερα ενδιαφερον και ανανεωτικο σε σχεση με αλλα card games.
Στο ranked συστημα, που εχει 30 επιπεδα τα οποια ανεβαινεις σιγα σιγα παιζοντας, δεν υπαρχει δυνατοτητα να πεσεις επιπεδο (περα απο 2-3 που πεφτεις στο reset καθε μηνα) οποτε στα χαμηλα επιπεδα παρατηρησα (ισως τυχαιο) οτι ειναι αρκετα ευκολα τα πραγματα. Βεβαια, οσο ανεβαινεις τοσο μεγαλυτερη "αντισταση" συναντας, οπως ειναι φυσικο.

Το παιχνιδι γενικα ειναι αλλαγμενο σε σχεση με το gwent που επαιζα εγω προσωπικα στο W3 αλλα και σε physical μορφη. Αυτο ομως δεν ειναι κατι απαραιτητα κακο, καθως κακα τα ψεματα, το gwent του αγαπημενου μου rpg ηταν... ευκολα abusable.
Ιδιαιτερη εντυπωση μου εκανε η διαφορα και στον οπτικο τομεα. Το παιχνιδι εχει βελτιωθει παρα πολυ και εκει. Παραθετω 2 screenshots χαρακτηριστικα αυτης της αλλαγης.


Gwent 2018
2018.JPG

Gwent 2020. Ναι, εβαλαν και τον Geralt σαν "ηρωα" εκτος απο καρτα. Το μονο κακο ειναι οτι ειναι επι πληρωμη (περιπου 8 ευρω μαζι με πολλα αλλα cosmetics, card backs κτλ)

2020.JPG
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Έχει φύγει, πλέον βάζεις κάρτες σε όποια σειρά θέλεις, με τη σειρά να επηρεάζει κάποιες ιδιότητες ορισμένων καρτών και μόνο.
 

Snipereye

Umber Hulk
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral
Joined
Sep 17, 2013
Messages
774
Σωστη η απορια σου, ηταν και για εμενα ενα απο τα κυριοτερα wtf moments οταν ξαναεγκατεστησα το παιχνιδι.
Απο τον Οκτωβρη του 2018 που βγηκε το παιχνιδι απο open beta, μια απο τις σημαντικοτερες αλλαγες ειναι η "εγκαταλειψη" του ενος lane.
Πλεον το πεδιο μαχης χωριζεται σε melee row, και ranged row, και αρκετες καρτες εχουν abilities που ενεργοποιουνται μονο αν βρισκονται σε συγκεκριμενο row, ενω αλλες εχουν τη δυνατοτητα να αλλαζουν το row των αντιπαλων μοναδων ωστε να τους μπλοκαρουν τετοιες abilities.

Αυτο το αρθρο περιεχει τις περισσοτερες, αν οχι ολες, αλλαγες, και το στελνω μιας και εγω ειλικρινα δε θυμαμαι τι αλλα πραγματα εχουν αλλαξει απο το αρχικο σταδιο του παιχνιδιου.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
😲

Καλά που μου τα πατε. Έτσι είναι και το Thronebraker; Να ξέρω να μην ασχοληθώ.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,042
😲

Καλά που μου τα πατε. Έτσι είναι και το Thronebraker; Να ξέρω να μην ασχοληθώ.

Έτσι είναι, ναι, αλλά προφανώς και να ασχοληθείς με το Thronebreaker, είναι παιχνιδάρα.
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Έπαιζα με την 3η γραμμή (Siege) και μπλόκαρα τις άλλες δυο. Το "βάζω κάρτες σε όποια σειρά θέλω" χωρίς να έχω παίξει μου ακούγεται μια βλακεία και μισή. Πρόκειται για θεμελιώδη μηχανισμό, άσε που αναιρεί το πλεονέκτημα των Scoia'tael που είχε μπόλικες υβριδικές ή όταν έπαιζες Monster ήξερες πως η πρώτη σειρά θα είναι κόλαση.

Μπορεί να είναι καταπληκτικό ίσως και καλύτερο από πριν δε λέω, πάντως gwent δεν είναι.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Έχει αλλάξει άρδην αυτό. Σίγουρα δεν είναι Gwent όπως το είδες στο W3.
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Έπαιζα με την 3η γραμμή (Siege) και μπλόκαρα τις άλλες δυο. Το "βάζω κάρτες σε όποια σειρά θέλω" χωρίς να έχω παίξει μου ακούγεται μια βλακεία και μισή. Πρόκειται για θεμελιώδη μηχανισμό, άσε που αναιρεί το πλεονέκτημα των Scoia'tael που είχε μπόλικες υβριδικές ή όταν έπαιζες Monster ήξερες πως η πρώτη σειρά θα είναι κόλαση.

Μπορεί να είναι καταπληκτικό ίσως και καλύτερο από πριν δε λέω, πάντως gwent δεν είναι.

Στο Thronebreaker έχει πολλές αποστολές που έχουν μορφή γρίφου. Θυμάμαι ότι είναι λίγες αναλογικά οι κανονικές αποστολές με τους κανόνες του gwent. Επίσης αν δεν με απατά ή μνήμη μου ( που το κάνει συχνά) οι περισσότερες κάρτες είναι τελείως διαφορετικές στο τι κάνουν από το κανονικό gwent, οπότε το κάνει διαφορετικό παιχνίδι. Αν το έχεις ήδη αξίζει να του ρίξεις μια ματιά.
 
Top Bottom