HADES II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Γαμώτο, κάτι οι υπέροχες αναμνήσεις από το πρώτο, κάτι η ασύστολη προπαγάνδα του Μαλαντρουά και τώρα 97άρι από σένα, θα σπάσω, θα το πάρω και θα καώ.

Α καλα, και Χειντις 2 και Σιλκσονγκ ο Βορειος; Τρελανε μας με τις παιχνιδαρες!!

Γαμώτο, κάτι οι υπέροχες αναμνήσεις από το πρώτο, κάτι η ασύστολη προπαγάνδα του Μαλαντρουά και τώρα 97άρι από σένα, θα σπάσω, θα το πάρω και θα καώ.
Έχει περάσει αρκετός καιρός για να έχεις ξεχάσει τη γλυκιά πρέζα του πρώτου, αλλά όχι τόσο ώστε να νιώθουν τα πάντα ξένα.
do-it-star-wars.gif

Χαιρετίζω τη ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΗ επιλογή να του δώσεις ένα βαθμουλάκι παραπάνω απ'το Silksong. Αγαλλίασε η ψυχούλαμ.
Στα υπόλοιπα δεν έχω να προσθέσω κάτι, το παιχνίδι είναι σκληρό ναρκωτικό, οι βελτιώσεις στην ήδη άψογη συνταγή του πρώτου στέλνουν το replayability στο Θεό (μήπως στους θεούς; χουεχουε) αλλά η ιστορία... ήθελε δουλίτσα. Η συνολική αφήγηση, τα quests, και τα interactions έχουν υπέροχη γραφή και ποικιλία, αλλά η τρίτη πράξη (ειδικά το δύο φινάλε, "απλό" και true) αφήνουν έντονη την αίσθηση του ανικανοποίητου. Να δούμε τι θα βελτιώσουν με το πατσάκι αν και δεν περιμένω θαύματα.

Επίσης τραγική βρήκα την κατάληξη στο quest του Hypnos, πραγματικά μηδενικό payoff στα όρια του τρολαρίσματος.

Παρόλα αυτά, εύκολα GOTY της χρονιάς, της τριετίας, της δεκαετίας (μετά το Γουίτσε 3).

Επίσης τραγική βρήκα την κατάληξη στο quest του Hypnos, πραγματικά μηδενικό payoff στα όρια του τρολαρίσματος.
Ήταν σκληρή κόκκινη ρέγγα.

η ιστορία... ήθελε δουλίτσα. Η συνολική αφήγηση, τα quests, και τα interactions έχουν υπέροχη γραφή και ποικιλία, αλλά η τρίτη πράξη (ειδικά το δύο φινάλε, "απλό" και true) αφήνουν έντονη την αίσθηση του ανικανοποίητου.
Ήταν πάρα πολύ απότομη η μεταστροφή, δεν χτίζει τίποτα, δεν κλιμακώνει τίποτα. Ένα cinematic και τέρμα get-out-of-fail-free card. Περιμένω κι εγώ το patch και το in-game rollback για να δω τους νέους διαλόγους κτλ. προτού πάω για τα τελειωτικά achievement hunts.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες και για τρίτο μέρος, αλλά ίσως επιλέξει η Supergiant να ασχοληθεί με νέα ΙΡ.

(ειδικά το δύο φινάλε, "απλό" και true) αφήνουν έντονη την αίσθηση του ανικανοποίητου. Να δούμε τι θα βελτιώσουν με το πατσάκι αν και δεν περιμένω θαύματα.
Δίχως να έχω παίξει το παιχνίδι. Διάβασα πως διόρθωσε αρκετά πράγματα (το πατς) και πρόσθεσε αρκετό υλικό που παίζει να ήταν έτοιμο, αλλά το κόψανε για να προλάβουν τη κυκλοφορία στο Switch 2

Στα του review. Μου αρέσουν αυτά που διαβάζω και πάει για σίγουρη αγορά! Συνεχίζω btw, ακάθεκτος το 1ο Hades και αναμένω να δω το πραγματικό φινάλε.

Ααα και Νορθ:

Σιγουρακι σε κανα χρονο εναμιση απο τωρα, να ωριμασουν τα patches. Θα με βγαλει για 2-3 χρονια ευκολα.

@Tony Corvus Κοίτα, γενικά το θέμα του endgame/τερματισμού έχει τρεις παραμέτρους: την κατεύθυνση που δίνει στην ιστορία, τον τρόπο που αποδίδεται (build-up κτλ) και το πόσο χρόνο/grinding απαιτεί απ' τον παίκτη (ειδικά το true ending).

Απ' όσο κατάλαβα το δεύτερο θα βελτιωθεί αρκετά με το patch, το τρίτο ίιιισως το πειράξουν κι αυτό λίγο, αλλά το πρώτο θα παραμείνει ως έχει. Δεν είναι ότι το original Hades είχε κάνα τρομερά ευρηματικό και συναρπαστικό φινάλε, αλλά ήταν απόλυτα ταιριαστό με τη ροή και τη roguelike φύση του παιχνιδιού. Το 2 στην αρχή σε πριζώνει, πάει το στορυ και το διακύβευμα σε πιο σκοτεινά κι επικά μονοπάτια, και στο τέλος ξεφουσκώνει σα σαμπρέλα που έμεινε πολλή ώρα στον ήλιο 😕

Θεωρω οτι το σεναριο ειναι ψιλοαδιαφορο σε αυτα τα παιχνιδια. Οφειλει απλα να συνοδευει την οπτικη πανδαισια χρωματων, εκρηξεων, μουσικης και ατελειωτου κοπανηματος του space bar.

Στο Hades 1 απλα περνουσα ολους τους διαλογους μετα το 5ο-6ο run καθως η δραση απο μονη της ηταν εθιστικοτατη. Το μονο κειμενο που διαβαζα ηταν στις επιλογες boons κλπ.

Τα περισσοτερα quest/goals κλπ απλα λυνοντουσαν απο μονα τους μεσα απο το ατελειωτο παιξιμο.

Γενικα το θεωρω το αντιστοιχο του candycrash οπου απλα παιζεις ξανα και ξανα χωρις να ξερεις γιατι και χωρις να σε νοιαζει.

@maladroid
Dead serious. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι no-brainer απόλαυση, εθισμός χωρίς παρενέργειες, κάτι αντίστοιχο των Serious Sam όπου απλά έμπαινες και έπαιζες χωρίς να σε νοιάζει το παραμικρό.

Οπότε, nice to have το σενάριο και μπράβο στα παιδιά αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που κάηκα 2,5 χρόνια με το 1o και θα καώ άλλα τόσα με το 2ο.

Η αλήθεια είναι ότι και η δική μου προσέγγιση είναι να διαβάζω γρήγορα τους διαλόγους, χωρίς να αφήσω το voice acting να τελειώσει, επειδή ανυπομονώ να προχωρήσω. Αλλά πεθαίνω για όλη τη διάδραση NPC, δεν θα έλεγα ότι κάνω τα πάντα skip.

Ξεκινάμε με OST full appreciation.

Ντάξει όπως τη βρίσκει ο καθένας. Κι εγώ σαν χαπάκια ντοπαμίνης τα παίζω συνήθως τα roguelikes, ωστόσο αν σε κάτι καινοτόμησαν τα Hades είναι η ποσότητα και ποιότητα storytelling με τα οποία έντυσαν το roguelike loop.

Προσωπικά κάθομαι και ακούω σχεδόν τα πάντα, αν και ενίοτε υπάρχει μια τάση προς τη φλυαρία.

Μόλις βγήκε και το νέο patch. Στα patch notes γράφει ότι διορθώνει το μόνο ζήτημα του παιχνιδιού που είναι το story build-up. Μένει να το δούμε, αν και δεν θέλω να κάνω rollback στο παρόν save, μιας και είμαι κοντά στα τελειώματα NPC arcs.

Χμμ, μια που έκλεισα όλα(?) τα arcs (αν και βλέπω ακόμα σκόρπιους διαλόγους εν είδει κατακλείδας), πιστεύω αξίζει να το δοκιμάσω. Εντυπώσεις αύριο, αν όλα πάνε καλά.

Το έπιασα και εγώ πάλι. Έχοντας μόλις 17 ωρίτσες σε ΕΑ (μόλις είχα αρχίσει να βολτάρω δειλά δειλά στην επιφάνεια) είπα να το αρχίσω εκ νέου μπας και δω τίποτα περισσότερο σε υπόθεση.

Μόνη αξιομνημόνευτη διαφορά ως τώρα σε ~ 10 runs και 5 ωρίτσες νέο save είναι οι εμβόλιμες αποστολές "να ξεφύγεις"

Ομολογώ πως στην early access δε με είχε συνεπάρει το story όσο είχα προχωρήσει και το είχα αφήσει. Απ' ότι καταλαβαίνω γίνεται ΠΟΛΥ πιο ενδιαφέρον άπαξ και αρχίσεις τις βόλτες επάνω οπότε μια χαρά. Τώρα για 100% θα δείξει.:whistle:

Μετά από το τελευταίο patch και μερικές συνομιλίες με maladroid, πιστεύω ότι το 100% (ως βαθμολογία) δεν θα το έπιανε ποτέ διότι πέφτει στο φτηνό cope-out που έχουν όλες οι ιστορίες με θέμα το [REDACTED] μαζί με μερικά σχετικά αδύναμα NPC arcs.

Μετά τον επίλογο έχει 2-3 ωραία twists και εξηγεί μέχρι ένα βαθμό το πιο περιπλεγμένο (convoluted) narrative arc του παιχνιδιού που έχει να κάνει με το τρίτο boss της επιφάνειας. Εν αναμονή συνέχειας (?)

Αφού τέλειωσα με τα chievos, έκανα το απαραίτητο progress rewind για να δω τι έχει προστεθεί στην πορεία σου προς τους δύο τερματισμούς (credits + true ending). Ως τώρα... λίγα πράγματα. Ουσιαστικά έχουν εμπλουτίσει ελαφρώς κάποια interactions με βασικούς χαρακτήρες, όπως π.χ. η Εκάτη, για να μη σου έρθει κεραμίδα όταν ο Κρόνος αφήνει το γινάτι του κι αποφασίζει να παίξει κούπε-πε με την μπέμπα Meli.
Σημειωτέον ότι δεν μιλάμε για 1-2 ωρίτσες, αλλά για πολλά kill runs, ώσπου να ξαναμαζέψεις τα απαιτούμενα υλικά, κοινώς τσάμπα κρόνος... Για όποιον το πιάσει τώρα, βέβαια, θα κατέβει λίγο πιο ομαλά ο τερματισμός.

Στη σούμα του storytelling, συντάσσομαι με τον αξιότιμο North, μάλιστα θα πάω το diss ένα βήμα παραπέρα γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω η ιστορία υπόσχεται πολλά/μεγάλα πράγματα και στο τέλος σφυρίζει λίγο αδιάφορα. Γνώμη μου είναι ότι η "ανάγνωση" της μυθολογίας που τόσο όμορφα έκανε κατά τα άλλα η Supergiant, τελικά τους πρόδωσε ελαφρώς στο κλείσιμο, γιατί κακά τα ψέματα Ελληνική μυθολογία όπου στο τέλος όλοι τα βρίσκουν μεταξύ τους και οι οικογενειακοί δεσμοί δυναμώνουν αντί να γίνονται όλα όπα ε μοιάζει σχήμα οξύμωρο.

Back