What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

HDD to SSD Transfer για λάπτοπ

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
Έχουμε ένα λάπτοπ εργασίας, το οποίο έχει 2 κλειδαριές. Μία με ένα Antivirus (δεν θυμάμαι ποιο ακριβώς) το οποίο σου ζητάει κωδικό πριν μπεις στα Windows και ένα προφανώς στα Windows.

Το λαπτοπ αυτό έχει ακόμα προγράμματα και ρυθμίσεις οι οποίες είναι ειδικά για τον εργασιακό χώρο, όμως ενίοτε ο κάτοχος του μπορεί να το πηγαίνει σπίτι και να το δουλεύει. Όλα αυτά σε έναν 320GB HDD. Τo laptop είναι του 2013 και έχει i3 πάνω.

Η ερώτηση είναι η εξής λοιπόν:

Αν πάρω έναν SSD 500Gb στα 60 ευρώ, και κάνω τη στεγνή αντιγραφή/cloning (θυμίστε μου πως λέγεται ακριβώς; Samsung Magician είναι;), θα χαθεί κάνα δεδομένο ή θα υπάρχει πρόβλημα; Δηλαδή θα προκύψει κάνα προμπλέμο με κωδικούς ή με κάτι άλλο;
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
'Πιτάφγιο λογικά τα κλειδώματα βγαίνουν βάσει unique hardware hash ID. Ακόμα και να κλονάρεις το δίσκο, θέλει ειδική μόντα για να κλονάρεις ΚΑΙ το συγκεκριμένο ID. Αν υπάρχει η δυνατότητα, καλύτερα να απενεργοποιηθούν τα δυο κλειδώματα από πριν, να γίνει το κλονάρισμα, να βεβαιωθεί η ορθή λειτουργία και κατόπιν να ξαναμπούν δικλείδες ασφαλείας. Διαφορετικά το κοστολόγιο και το καουμποϋλίκι που απαιτούνται, ανεβάζουν την ταρίφα αρκετά για τη φτιάξη.
 
Top Bottom