What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Hearthstone: Heroes of Warcraft

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
<blockquote><br>Dp γιατί έχει περάσει κοντά μήνας από το τελευταίο ποστ και δεν ξέρω αν το edit εμφανίζεται κάπως στα τρέχοντα φρέσκα (αν το δεις κάποιος αντμιν ας μου λύσει την απορία).<br></blockquote><br>Admin δεν είμαι, όμως το edit ναι μεν πλέον εμφανίζει την ένδειξη new στο thread, αλλά δεν το μεταφέρει στην κορυφή. Άρα το double, triple, κτλ. χρειαζόταν αν ήθελες να διαβαστεί το post σου.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
To topic είναι νεκρό εδώ και καιρό αλλά μιας και βγήκε χθες και καινούριο expansion νιώθω την ανάγκη να γράψω 5 πράγματα (και ελπίζω να υπάρχει ακόμα κανένας που να τον ενδιαφέρει  :pP)<br>Έχει περάσει πολύς καιρός από το τελευταίο ποστ οπότε θα το πιάσω από εκεί που το άφησα :pP. Το ungoro σαν expansion είχε δώσει όντως πνοή στο game αλλά μετά το πρώτο δίμηνο το meta είχε καταντήσει τέρμα στάσιμο και τίγκα στο high roll και το "created by". Το πρόβλημα βέβαια το εντοπίσαν στο quest του rogue που αν και τέρμα uninteractive δεν έπαυε να είναι από τα πιο skill based decks του παιχνιδιού και σε καμία περίπτωση OP ενώ έδειξαν για μία ακόμα φορά την ικανότητα τους ότι νερφάρουν να γίνεται unplayable.<br><br>Ακολούθησε το Knights of the frozen throne που βγήκε τον Αύγουστο με πιο σημαντική αλλαγή τους Heroes που πήρε η κάθε κλάση που λειτουργούν όπως ο jaraxxus. Σε αντίθεση με τα quests που πήγαν ουσιαστικά άκλαυτα, εδώ τα περισσότερα είδαν play αλλά για περίπου 1 μήνα είχαμε την κωμικοτραγική κατάσταση με τον jade druid να βλέπει ποσοστά ρεκόρ για το παιχνίδι μέχρι να το καταλάβουν και να πιάσουν τα nerfs. To deck παρέμεινε αξίομαχο ακόμα χάνοντας βέβαια αρκετή δύναμη αλλά μέσα σε αυτή τη σκούπα πήρε η μπάλα και άλλες κάρτες που ειδικά την στιγμή εκείνη ήταν εκτός τόπου και χρόνου σαν αλλαγές. Κάπως έτσι το war axe πήγε στα 3 mana και δώστου κλάμα οι πειρατές. Ειδικά μετά από αυτό το meta έγινε ένα κλικ πιο αργό και πολύ περισσότερο draw depented. Το καλό της υπόθεσης παρά το γεγονός ότι σαν expansion δεν δημιούργησε αρκετά καινούρια decks, τα viable decks από όλα τα classes ήταν αρκετά.<br><br>Και κάπως έτσι φτάνουμε στο σήμερα με την κυκλοφορία του Kobolds and Catacombs. Ήρθε πολύ ύπουλα και χωρίς καθόλου Hype τόσο λόγω της άσχημης κατάστασης που βρισκόταν το game όσο και του αδιάφορου theme (που να συγκρίνεις τα ποντίκια με τους death knights του προηγούμενου) αλλά νομίζω έχει τεράστιες προοπτικές. Έχουν βγάλει από εδώ και από εκεί αρκετές ενδιαφέρουσες και καλές κάρτες και ακόμη και κάποιες που δεν σου γεμίζουν το μάτι, φαίνεται ότι σηκώνουν έστω να τεσταριστούν. Προσωπικά προς το παρόν τουλάχιστον περνάω πολύ καλά δοκιμάζοντας διάφορα decks και ξενερώνω που δεν έχω το dust και τις κάρτες να δοκιμάσω ακόμα περισσότερα.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αν και συμφωνώ στα πιο πολλά, διαφωνώ στο τι επικρατεί στο meta που τα aggro εξακολουθούν να είναι η κακιά μάστιγα (τα σιχαίνομαι).Και το λέω αυτό παίζοντας Big Druid (με μερικές μικροαλλαγές όπως 2 MCT και 2 spellbreakers), που αν δεν έχω στο αρχικό χέρι τουλάχιστον 1 ramp κάρτα τον ήπια πανηγυρικά μέχρι τον 5ο γύρο. Γενικά προτιμώ control ή combo decks, που απαιτούν να έχεις φτάσει στα 10 mana, κάτι που μοιάζει με θαύμα με όλα αυτά τα face decks εκεί έξω. Εξαιρετική η προσθήκη του dungeon run στα modes στο τελευταίο expansion, ακόμα δεν έχω κάρτες ώστε να φτιάξω deck αποκλειστικά δικό μου οπότε λιώνω στο dungeon.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,664
<img src="https://media.giphy.com/media/sAAs7aO7DiDkc/giphy.gif" alt="giphy.gif" class="bbcode_img" />
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
*Ρίξε ένα αδδ subzeroGO#2378  :cool: :cool:<br><br>Φραπέ με εξαίρεση τον aggro druid που έχει εμφανιστεί πάλι τον τελευταίο 1-1,5 μήνα, τα υπόλοιπα που παίζουν atm δεν είναι aggro decks. O keleseth Rogue π.χ που ήταν μάλλον το πιο δημοφιλές deck το τελευταίο δίμηνο είναι tempo. Γενικά πάντως αυτό περί aggro είναι μεγάλη κουβέντα, πιο παλιά και εγώ είχα την άποψη ότι ήταν κακά για το παιχνίδι γιατί δεν χρειαζόταν skill αλλά όταν άρχισα να "νιώθω" πως παίζεται σωστά το game άλλαξα εντελώς άποψη. Όταν παίζεις aggro το παραμικρό λάθος μπορεί να σου στοιχίσει το ματς, είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται. Κράζαν όλοι τον Pirate warrior και εγώ μεταξύ τους αλλά όταν τελικά έφτιαξα το deck έσπαγα τα μούτρα μου γιατί πολύ απλά aggro δεν σημαίνει πάω τυφλά face. Αργότερα έπαιζα mirror με κάτι παλικάρια που φορούσαν war axe 2o γύρο και πηγαίναν face και γελούσα.<br><br>Πάντως ειδικά με το παράδειγμα που φέρνεις έχεις άδικο. Ο big druid (στην πλήρη μορφή του τουλάχιστον) τον τελευταίο μήνα ήταν tier 1  deck (άρα γενικά έχει καλό winratio), είναι όμως και ένα πανάκριβο deck (9 legendaries). Το ότι το κάθε deck έχει τα counters του νομίζω είναι υγιές, που και πάλι ο Big με 2 ramp κάρτες (που παίζει 8 μέσα στο deck) μπορεί εύκολα να νικήσει τα πάντα. Θα ήταν κακό για το παιχνίδι κάποιος καινούριος που έχει καταφέρει να φτιάξει ένα zoo ή ένα aggro druid να μην έχει καμία ελπίδα απέναντι σε αυτά τα decks.
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Θα γκρινιάξω λίγο αλλά δεν πειράζει. Καλό και χρυσό αυτό το meta αλλά σε κάποια matches νιώθεις ότι είναι αδύνατο να νικήσεις π.χ. ο Keleseth Rogue έχει γύρω στο 40-45% winrate αν δεν τραβήξει Keleseth νωρίς ενώ αν τον έχει στο opening hand με 1-2 shadowsteps το winrate εκτοξεύεται πάνω από 70%, το ίδιο και ο big priest με Barnes/Eternal Servitude. Ωραία τα highrolls αλλά θα προτιμούσα να μην εξαρτάται το match από το εάν ο αντίπαλος μου τράβηξε την "I win" κάρτα εγκαίρως. O priest πάλι βασιλιάς του ladder με το Razakus deck να είναι κορυφή, εάν έχεις το πορτοφόλι να το φτιάξεις, με νέες γελοιωδώς δυνατές κάρτες όπως το Psychic Scream. <br>Το expansion αυτό καθαυτό φαίνεται αρκετά καλό αλλά κρατιέται πίσω από το γεγονός ότι έγινε launch κοντά στο τέλος ενός standard κύκλου και τα σπασμένα decks των προηγούμενων expansions δεν αφήνουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον να ευδοκιμήσει, αναμονή μέχρι το επόμενο όπου το MSG θα μας αφήσει (επιτέλους). Τα dungeon runs απολαυστικά διαλείμματα από το ladder.<br>In other news, μου έκατσε το Kingsbane (legendary weapon του Rogue) και με λίγο dust έφτιαξα miracle deck, με το οποίο ασχολούμαι αυτόν τον καιρό. Ομολογώ πως είχα λίγη εμπειρία με παρόμοια decks παλαιότερα οπότε μου αρέσει που ασχολούμαι με κάτι καινούριο, χάνω αρκετά matches από τις βλακείες μου αλλά νιώθω ότι βελτιώνομαι. Περιμένω λίγο να στρώσει το meta για να δω αν θα craftάρω Voidlords και Rin, για να συμπληρώσω τον Control Warlock μου.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Έχει περάσει ένας μήνας πλέον οπότε έχουμε καλό δείγμα για το που βαδίζει το παιχνίδι. Λέγατε για τa aggro αλλά αυτή τη στιγμή το πρόβλημα για το παιχνίδι είναι ο razakus priest. Αυτά που μπορεί να κάνει είναι αδιανόητα και άμα έχει το combo on curve απλά δεν χάνει με τίποτα. Η ύπαρξη του και μόνο κάνει όλο το meta να περιστρέφεται γύρω από από αυτό, γεγονός που προφανώς μόνο καλό δεν είναι.<br><br><blockquote>Το expansion αυτό καθαυτό φαίνεται αρκετά καλό αλλά κρατιέται πίσω από το γεγονός ότι έγινε launch κοντά στο τέλος ενός standard κύκλου και τα σπασμένα decks των προηγούμενων expansions δεν αφήνουν κάτι καινούριο και ενδιαφέρον να ευδοκιμήσει, αναμονή μέχρι το επόμενο όπου το MSG θα μας αφήσει (επιτέλους).</blockquote><br><br>Αυτό που λες ισχύει, δεν είδαμε πολλά εντελώς καινούρια decks (μόνο aggro pala και cubelock τα "mainstream") αλλά οι καινούριες κάρτες γενικά έχουν δει πολύ play ακόμα και στα παλιά. Συμφωνώ πάντως ότι το msg καλό είναι που φεύγει σύντομα, είχε mechanics που κρατάνε το παιχνίδι δέσμιο. Αν δεν κάνουν χοντρή πατάτα τον Απρίλιο το hs έχει την ευκαιρία να γίνει πραγματικά καλό παιχνίδι.<br><br><blockquote>In other news, μου έκατσε το Kingsbane (legendary weapon του Rogue) και με λίγο dust έφτιαξα miracle deck, με το οποίο ασχολούμαι αυτόν τον καιρό. Ομολογώ πως είχα λίγη εμπειρία με παρόμοια decks παλαιότερα οπότε μου αρέσει που ασχολούμαι με κάτι καινούριο, χάνω αρκετά matches από τις βλακείες μου αλλά νιώθω ότι βελτιώνομαι. Περιμένω λίγο να στρώσει το meta για να δω αν θα craftάρω Voidlords και Rin, για να συμπληρώσω τον Control Warlock μου.</blockquote><br><br>Κι εγώ είχα πειραματιστεί τις πρώτες μέρες με κάτι τέτοιο βέβαια στην πορεία φάνηκε ότι το όπλο δουλεύει καλύτερα σε mill deck.Αν είχα περισσότερη άπλα από dust θα έφτιαχνα μία valeera για να το δοκιμάσω αλλά επειδή γενικά δεν νικάει και πολύ προτίμησα να δώσω 6κ για να φτιάξω το cubelock.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Προσωπικά έχω εγκαταλείψει εντελώς το constructed το οποίο θεωρώ άθλιο στην καλύτερη περίπτωση. Casual για τους πειραματισμούς μου με combo decks, Arena και Dungeon runs για το φετίχ, αυτό το mode απλά τα σπάει.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
https://playhearthstone.com/en-gb/blog/21361570/<br><br>lockstone incoming? Νερφάρουν aggro, νερφάρουν priest (με πιθανότητες να μην γίνει και τελείως unplayable) και αφήνουν τον lock όπως είναι. Μακάρι να βγω λάθος αλλά το παιχνίδι κινδυνεύει να βρεθεί σε πραγματικά τραγική κατάσταση για ένα δίμηνο μέχρι το rotation.<br><br>Επίσης ανακοινώσαν ότι από Μάρτιο στο τέλος κάθε season θα πέφτεις μόνο 4 ranks πράγμα που σημαίνει λιγότερο grind και καλύτερο skill balance στα ranks.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Έχουν περάσει 2 εβδομάδες από το νέο expansion και το rotation οπότε μπορεί να γίνει ένα πρώτο σχόλιο. Το πρώτο θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά viable decks χωρίς να υπάρχει κάποιο class που να είναι ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού αν και shaman-hunter παίζουν επικίνδυνα σε αυτό το όριο. Σε σύγκριση με το προηγούμενο rotation μπορεί να μην είδαμε τόσο πολλά εντελώς καινούρια decks αλλά έχουμε αρκετές "επιστροφές" όπως ο control warrior και ο quest rogue. O cube lock παραμένει πάρα πολύ δυνατός,μπορεί να κάνει απίστευτα power turns αλλά υπάρχουν decks που τον κάνουν counter και έτσι δεν έχουμε φαινόμενα jade druid στην αρχή του koft. Με την εικόνα που έχει το meta αυτή τη στιγμή, ο προβληματισμός μου είναι μην καταλήξει απλά να παίζουμε πέτρα-ψαλίδι-χαρτί. Τα περισσότερα matchups είναι είτε πολύ καλά είτε πολύ κακά και άμα η σταθεροποίηση του meta κλείσει το εύρος των decks που θα παίζονται, αυτό μπορεί να γίνει πολύ κακό.
 
Top Bottom