What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Help:Ps2 emulator

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Αν "δεν κάνει" να ανοίξω τέτοιο τόπικ δίνω άδεια να διαγραφεί.(Όχι ότι τη χρειαζόσασταν κιόλας <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )
Έκανα μια προσπάθεια να βρω σε ποιο τεύχος του pcmaster υπήρχε ένα αφιέρωμα για emulators αλλά σε τόσα τεύχη άντε κάτσε βρες το γιαυτό ας ρωτήσω τα αγαπητά μέλη του ragequit.Η εύκολη λύση..

Θέλω να παίξω κανα tekken αλλά δεν είμαι να αγοράζω το κουτάκι της sony γιαυτό θέλω να μου προτείνετε κάποιον καλό emulator να δοκιμάσω και επίσης και κάποιες οδηγίες για το setup του.

Υ.Γ. Πότε θα βγάλουν tekken για pc γαμούτα?2013 έχουμε <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Κοίτα, αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι το καλύτερο Τέκκεν ήταν το τρίτο (ίσως λόγω νοσταλγίας, αλλά 'ντάξει τώρα, δε θα τσακωθούμε για το ποιο ήταν το καλύτερο). Αυτό όμως είναι για το πρώτο πλέιστέισο, και θα χρειαστείς ανάλογο εμιουλέιτορ.

Εγώ έχω το ePSXe για να παίζω FFIX και είμαι πολύ ευχαριστημένος, μπορώ να σου πω και πώς να το ρυθμίσεις, να μην ψάχνεις σε άλλα φόρα (αν και δεν είναι τίποτα τρομερό, σιγά <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> )
Μπορεί να έχω και για Πι-Ες 2 εμιουλέιτορ, αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου

Επίσης, νομίζω στο Τέκκεν 5 μπορούσες να ξεκλειδώσεις τα Τέκκεν 1 και 2 σαν μπόνους γκέημς <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Για PS2 υπάρχουν τα Tekken 4 και 5, για το PSP το Tekken: Dark Resurrection. Ορισμένα από τα παλιότερα Tekken τρέχουν κατά τα φαινόμενα μέσω MAME. Για εξομοίωση PS2 θα πας σε PCSX2, για PSP δεν ξέρω γιατί έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με emulation. Για guide δες εδώ:



Φυσικά εννοείται οτι θα πρέπει να έχεις αγοράσει τα παιχνίδια και τα μηχανήματα τα οποία σχεδιάζεις να κάνεις emulate, για να είσαι νόμιμος!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Γιατί έχω την εντύπωση ότι μόνο τα παιχνίδια αρκούν για να είναι κάποιος νόμιμος; Στο neogaf για παράδειγμα, έχω δει αρκετούς να λένε ότι έχουν παιχνίδια για wii που τα εξομοιώνουν στον dolphin, χωρίς να έχουν την κονσόλα και δεν τους έχει γίνει κάποια παρατήρηση (είναι αρκετά αυστηροί με οποιαδήποτε μορφή πειρατίας εκεί).
Anyway, ξαναλέω ότι δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει...
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Δεν ξέρω τι ισχύει με το Dolphin, στο PCSX2 όμως για να λειτουργήσει ο emulator χρειάζεται απαραίτητα το BIOS της κονσόλας, το οποίο μπορείς να έχει νόμιμα μόνο αν έχεις τη σχετική κονσόλα στην κατοχή σου.
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,420
Ναι, ο PCSΧ2 θέλει BIOS. Και προαιρετικό να είναι, καλό είναι να το έχεις, για πιο καλή εξομοίωση.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Eγω πάντως οσες φορές εχω προσπαθήσει να χρησιμοποιήσω emulator για παλια κονσόλα το μόνο που εχω καταφέρει ειναι να χάσω χρόνο τζάμπα :oops:
Πλάκα πλάκα κάπου ειχε πάρει το μάτι μου οτι το Ouya θα λειτουργεί και ως emulator για παλιες κονσόλες, ξέρει κανείς αν ισχύει κάτι τέτοιο;
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Εδώ είναι το άρθρο για τους emulators http://www.pcmaster.gr/content/show/9362/1 από τον Μάνο

Η δική μου εμπειρία ήταν με τον pcsx2 v0.9.8 πριν από κάποια χρόνια και ήταν λίγο απογοητευτική, ενώ όλα δούλευαν μια χαρά το παιχνίδι που είχα δοκιμάσει, The gateaway, σερνότανε λες και το είχα βάλει σε slow motion. Απ΄ότι είχα δει στο site του emulator ήταν γενικότερο πρόβλημα να είναι αργός .
Χωρίς Bios δεν δουλεύει

Στο Τέκκεν 5 δεν έκανες τίποτα για τα Τέκκεν 1, 2 και 3 ήταν ξεκλείδωτοι όλοι οι χαρακτήρες τους, απλώς είχε μόνο VS, όχι campaign
Επιβεβαιώνω τον Sketch για τον ePSXe που είχα δει σε φίλο έτρεχε το Final Fantasy 9 χωρίς κανένα πρόβλημα.

EDIT: η cpu ήταν Intel Pentium D 3.4 (2006), οπότε μπορεί να ήταν και λίγο δική μου πατάτα. Τελικά αυτό που ήθελα το βρήκα σε used το έπαιξα στο κανονικό ps2 και άφησα τους emulators, για τώρα.
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Πλέον ο pcsx2 δουλεύει αρκετά καλά εώς τέλεια στους περισσότερος τίτλους αρκεί να έχεις καλή cpu.(o fx6300 που έχω εγώ τα πάει πολύ καλά και χωρίς overclocking στον συγκεκριμένο emulator )
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Θα κάνω highjack το θρεντ του Oxide με κάποιες απορίες που έχω για τους emulators.

Πώς ακριβώς λειτουργούν οι emulators στους υπολογιστές και γιατί χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή σε τόσο μεγάλο βαθμό? Χρειάζεται να έχεις και δυσανάλογα καλή κάρτα γραφικών? Επίσης, υπάρχει επεξεργαστής που να μπορεί να τρέξει παιχνίδια απο τα πιο πρόσφατα 360 και PS3 ή απέχουμε πολύ απο κάτι τέτοιο?
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207


ShadowDancer wrote:
Θα κάνω highjack το θρεντ του Oxide με κάποιες απορίες που έχω για τους emulators.

Πώς ακριβώς λειτουργούν οι emulators στους υπολογιστές και γιατί χρησιμοποιούν τον επεξεργαστή σε τόσο μεγάλο βαθμό? Χρειάζεται να έχεις και δυσανάλογα καλή κάρτα γραφικών? Επίσης, υπάρχει επεξεργαστής που να μπορεί να τρέξει παιχνίδια απο τα πιο πρόσφατα 360 και PS3 ή απέχουμε πολύ απο κάτι τέτοιο?</blockquote>

Οι emulators προσομοιώνουν την λειτουργία των κονσολάδικων επεξεργαστών σε καθεστώς εντελώς διαφορετικού λειτουργικού συστήματος αλλά και αριχτεκτονικής CPU. Εννοείται πως κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και απαιτεί ισχυρό μηχάνημα. Υπάρχει benchmark εργαλείο αλλά δεν ασχολούμαι με το άθλημα για να κάνω προτάσεις. Φαντάζομαι ενας οποισδήποτε i5 ή FX-6x00 και πάνω θα είναι οκ.

 

irenicus777

Gelatinous Cube
Joined
Jan 9, 2013
Messages
133
Στο laptop μου, με Intel Pentium B950 Dual Core 2.10 GHz (ουσιαστικά είναι ο Core i3 2310 χωρίς hyper threading και Quick Sync), 4GB RAM και GeForce GT 520 MX (entry level καθώς βλέπετε, τίποτα ιδιαίτερο από επιδόσεις), o PCSX2 τρέχει ικανοποιητικότατα. Με λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις των plug-ins και των region settings (το αν είναι PAL ή NTSC παίζει ρόλο, απότι φαίνεται) τα περισσότερα παιχνίδια που έχω δοκιμάσει έτρεχαν ομαλά, με ελάχιστα κολλήματα.

Κάπου παραπάνω αναφέρθηκε το PSP. Η μόνη playable επιλογή για emulator (που να τρέχει καλά, ως ένα βαθμό, και κανονικά παιχνίδια και όχι μόνο homebrew demos) είναι ο jPCSP που, όπως λέει και το όνομά του, είναι γραμμένος σε Java. Αλλά και αυτός θέλει πολύ δρόμο ακόμα για να φτάσει σε καλό επίπεδο.
 

giannis1345

Gelatinous Cube
Joined
Jun 24, 2013
Messages
62
Και εγώ για τον ίδιο λόγο εψαχνα emulator και μάλλον εχω δοκιμάσει (αν όχι ολους) τους περισσότερους που υπάρχουν...η μόνη λυση ειναι το pcsx2 που σε αντίθεση με τα υπόλοιπα emulators για ps2 είναι το μόνο που έχει ενεργή ομάδα development και συνεχίζουν να κάνουν αναβαθμίσεις και να φτιάχνουν διάφορα bugs...σε σχεση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκδοση του ( 0.9.8 ) έχει φοβερές βελτιώσεις και αρκετά μεγάλη υποστήριξη σε games...τωρα το tekken προσωπικά με την 0.9.8 σε Pentium 4 και εναν διπυρινο του socket 1155 (στα 2,7ghz νομίζω) ήταν πλήρως unplayable ακόμα και με μερικά tweaks που μπορείς να επιλέξεις μέσω του emulator...παρατηρησα οτι άσχετα με τον αριθμο των πυρήνων της cpu ο emulator λειτουργεί πολύ καλύτερα σε καινούριες cpu (απο 1155 και πάνω)....με τον 3570k και την έκδοση 1.0.0 οτι παιχνίδι εχω βάλει έπαιξε μια χαρα, μονο που τώρα έχω χάσει το cd του tekken :facepalm:

το emulator μπορεί να λειτουργήσει απέυθείας με το cd του game (με μια μικρη αλλαγή στις ρυθμίσεις) αλλά καλύτερο θα ήταν να το κάνεις iso και να το τρέχεις απο εκεί (δεν ξερω αν είναι νόμιμο αλλα αφου δεν το στέλνεις σε άλλους μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα)

η GUI του emulator λειτουργεί με ένα εξτρα αρχείο τύπου plug-in που μπορεί να χρειαστεί να το αλλάξεις για θέματα συμβατότητας (πρόσφατα κυκλοφόρισε http://pcsx2.net/download/viewcategory/43-frontends.html" class="bbcode_url">αυτο αλλα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με το "έτοιμο" για καλο και για κακο κατέβασε το όμως)
με παρόμοιο τρόπο (εξτρα plug-in και ετσι) λειτουργεί και ο ήχος

για psp ή δοκίμασε την καινούρια έκδοση του jPCSP ή http://www.ppsspp.org/index.html" class="bbcode_url">αυτο

για ps3 υπάρχει το rpcs3 αλλα ακομα είναι σε βασικό επίπεδο ( Current versions can run only small homebrew for PS3! οπως μας λένε και οι δημιουργοί του, κατι σε tetris για να καταλάβετε)
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις!
 
Top Bottom