Heroes of Might and Magic: Olden Era - Επιστροφη στην Enroth

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Χμ, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε αλλά θα έλεγα ότι το Eador γέρνει περισσότερο προς το 4X ενώ το HoMM είναι περισσότερο tactics game. Αν ψάχνεις κάτι κοντά στο Eador θα έλεγα να δεις τη σειρά Age of Wonders.
όντως; όσο κατάφερα να παίξω το homm3 μου φάνηκε αρκετά κοντά σαν ιδέα. To Age of Wonders λίγο που το έπαιξα θα το έβαζα πιο κοντά σε warcraft 3 with turns.

Πολύ χάρηκα που επιστρέφει η σειρά. Έχει μπει στο ραντάρ ήδη μιας που θα είναι ότι πρέπει είτε για handheld, είτε για gaming laptop.

Το εικαστικό δε μου αρέσει καθόλου, καθόλου όμως. Πολύ "παιχνιδιάρικο".
Προφανώς το target group είναι άλλο.

Έπαιξα λίγο Classic χάρτη με Humans.
Βρήκα το χάρτη υπερφορτωμένο βασικά σε πρώτη φάση, παντού creatures, κάθε γωνίτσα και κάτι, χάνεται λίγο η χαρά της περιπλάνησης και ανακάλυψης.
Παρε και δίπλα απο το κάστρο σου ενα Dragon Utopia να δέσει.
Οι μονάδες ενδιαφέρουσες θα έλεγα, έχει πραματάκια εδώ με τα special abilities να παίξει κανείς.
Απο την άλλη, και ενώ εχω προχωρήσει αρκετά ολοκληρώνοντας και το 2ο κάστρο, εχοντας φτιαξει εναν ήρωα που δε μπορεί να τον νικήσει κανείς, τσούπ σκάει ο enemy λεβέντης, 10 λεβελ παραπανω απο μενα, με 30 attack-defence και διπλάσιο στρατό και με ισοπεδώνει.

Το χειρότερο για μένα όμως ρε μάγκες, ειναι οτι 2 φορές έκατσα απο μια-μιαμιση ώρα και σηλωθηκα με ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.
Δε θυμάμαι να το έχω πάθει παίζοντας, τουλάχιστον όχι μετα απο μια ώρα.
Αλλα και τις 2 φορές που έκατσα, σηκώθηκα με πονοκέφαλο.
Να ειναι το πολύχρωμο εικαστικό?
Να ειναι τα...
ΓΕΡΑΜΑΤΑ???

Βαλάντη να ξες, αυτό το παθαίνω και 'γω πλέον, είναι γκαραντί γεράματα. Πού οι μαραθώνιοι της νιότης που έκανες ινστάλ (sic) το BG2 και δεν ήξερες τί μήνα είχαμε και δε σ'ένοιαζε κιόλα. Τώρα έτσι και κλείσει σερί δίωρο γκέημινγκ, πέφτει γενικός, αναρωτιέσαι αν είσαι στα ύστερα στάδια του εγκεφαλικού.

ΥΓ Χάβινγκ σεντ δατ, ΕΝΑ ΡΑΝΑΚΙ ΑΜΠΣΟΛΟΥΜ ΑΚΟΜΗ.

Που να παίξετε και κάνα σωστό παιχνίδι τύπου Battlefield. Να σκάνε τα μπαμπουμπα στις οθόνες σας και να μην χορταινει το μάτι σας αίμα, καπνό και death screens.
Επιλητική κρίση το λιγότερο.

Το χειρότερο για μένα όμως ρε μάγκες, ειναι οτι 2 φορές έκατσα απο μια-μιαμιση ώρα και σηλωθηκα με ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ.

Συνήθως αυτό προκαλείται ή από κακή στάση σώματος/αυχένα ή από τα μάτια. Το πρώτο είναι ο λόγος που θέλω να μετακομίσω στο handheld gaming, Φοράς κατάλληλα γυαλιά;

Το Codex ανέβασε ένα preview του demo και λέει ακριβώς αυτά που θα έγραφα κι εγώ σε αντίστοιχο κείμενο.

Αφενός η πυκνότητα των random generated χαρτών είναι ανώμαλη τελείως, με υπερβολικά πολλά πράγματα να spawnάρουν σε υπερβολικά μικρό χώρο, αφετέρου το όλο θέμα του art style και των πλασμάτων:

Next, we have the strategic map and unit aesthetics. Apart from their gameplay-related flaws, I also dislike them on an artistic level. They copy all the mistakes that have been plaguing this series since arguably H5, in the sense that the units are somehow at the same time both overdesigned and crude blobs. It blows my mind that ever since NWC’s demise, nobody understood that the appeal of HoMM was always its aspect as an intercultural Wrestlemania, where unicorns battled medusas and crusaders, in a generally low-key style. Meanwhile, ever since H5, all the games have been in an arms race for adding Original Content of the most Epic variety, so now it’s Woodland Sentinels™ vs Xaurips© vs Champions of Jeunerix® (not actual in-game names, but you get the idea), and the upgraded T1 Temple unit has more armour and bigger shoulder pads than that H3 crusader, while of course the basic angel has to be a fully-armoured floating shiny... thing rather than a dude in a bathrobe with a sword. I can only describe it as garish and in poor taste, with no real vision behind it, other than “let’s make it look like a MOBA or a browser game”. It’s no coincidence that the only faction that looks passable is Dungeon, because it sticks to classic sensibilities. Furthermore, it’s been a while since I’ve played Might and Magic 8, but the world as presented in Olden Era certainly doesn’t remind me of either Jadame or Enroth at large.

Για το artstyle επιμένω ότι είναι γεροπαραξενιά σας.

Κοιτάζω τώρα HoMM 1,3 ξέρω εγώ που άνοιξα στην τύχη (τα είχε το gog στη μούρη μου για sale) και κοιτάζω και το νέο παιχνίδι. Όλα φανταχτερά είναι και τα παλιά και το νέο.

1760431748055.png

homm3.jpghommnew.jpg

'Επαιξα λίγο το demο, ένα χάρτη εναντίον ενός αντίπαλου με Νecropolis. Αρχικά έπαθα κι εγώ λίγο ένα σοκ από τα πολλά μπαρμπαδέλια στον χάρτη, αλλά είπα θα το συνηθίσω. Μου φάνηκε ότι το παιχνίδι λοξοκοίταξε το Age Of Wonders και μου άρεσε αυτό. Η μάχη μου έδωσε την εντύπωση ότι είναι αρκετά πιο στρατηγική. Μου άρεσε το leveling με τα υπό-abilities και η προσθήκη των Law points στις πόλεις. Ασχολήθηκα περίπου 1 ώρα κι από αυτό το λίγο που είδα, θεωρώ ότι έχει τη δυναμική να γίνει το καλύτερο της σειράς ή στην χειρότερη να είναι ένα από τα 3 καλύτερα.

Ξαναλέω, άλλο "φανταχτερά/πολύχρωμα" και άλλο "σχεδιασμένα με υπερβολή λες και είναι anime". Έχεις σκαλώσει Νίτρε στη χρωματική παλέτα και δε βλέπεις τον σχεδιασμό που είναι η ημέρα με τη νύχτα. Στα 1-2-3-4 ο σχεδιασμός των μονάδων είναι προσγειωμένος, απλός και "ρεαλιστικός" κατά το μέτρο του δυνατού, οι άγγελοι και οι δαίμονες είναι λες και βγήκαν από αναγεννησιακό βιβλίο. Δεν θα δεις σε αυτά χοντροκομμένες πανοπλίες, σπαθιά μήκους 5 μέτρα και φτερά που ανοίγονται στο ύψος 2όροφης οικοδομής σαν της Λίλιθ στο Diablo 4. Αυτό δεν είναι καν θέμα άποψης, είναι αντικειμενικό γεγονός. Από εκεί και πέρα θέμα άποψης είναι το αν ενοχλείται κανένας από αυτή τη διαφορά στο σχεδιασμό ή όχι.

ξαναλέω στο πίξελ τόσα μπορούσες να δεις, τόσα έβλεπες. Ακόμα και αν ρωτήσουμε τους αρχικούς δημιουργούς πως τα φαντάζονταν τότε, θα πουν εε ναι όπως τα λέτε, μην τους πάρετε με τις πέτρες.

ξαναλέω στο πίξελ τόσα μπορούσες να δεις, τόσα έβλεπες
Αυτό από μόνο του είναι τεράστια κουβέντα, διότι το design λάμβανε υπόψιν ως κύριο κριτήριο την απόδοση στα pixel. Παραδείγματα (CRT vs LCD):

CRT-vs-LCD.jpg

sal772bfx0f21.jpg

Συμφωνώ ότι βγάζουν μία καλλιτεχνική φλυαρία. Όχι ότι είναι απαραίτητα άσχημα, αλλά θα μου άρεσε αν το zombie archer που είναι κατεξοχήν FODDER να απεικονίζεται ως τέτοιο, παρά να έχει ολόκληρη εξάρτηση τοξότη σαν να έχουμε εργοστάσιο όπλων "Saruman".

Δεν ξέρω, κι εμένα μου φαίνεται πολύ ψείρισμα όλο αυτό. Σεβαστές όλες οι απόψεις, δεν το συζητώ, απλώς επειδή έχουμε και κάποια ηλικία, θυμάμαι την κριτική στο Heroes of Might and Magic 3 επειδή άλλαξαν τα πιξελωτά γραφικά του 2 σε άσχημα prerendered. Εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που βρέθηκε μια φόρμουλα να υπάρξει καινούριο Heroes που να είναι πιστό στη σειρά, από εκεί και πέρα τα άλλα για μένα είναι λεπτομέρειες.

δοκίμασα λίγο το demo ναι πολλά σκατάκια στον χάρτη, αλλά αυτό διορθώνεται πιστεύω. Γενικά, από εμένα είναι ναι το παιχνίδι.

Άλλο ένα ζήτημα που εντοπίζω στον χάρτη είναι το ότι κυριολεκτικά όλα τα κτίρια έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά αναμεταξύ τους και δε μπορείς να ξεχωρίσεις ποιο είναι τι.

Στα πρώτα HoMM το Lumber Camp για ξύλο είχε χρώμα... ξύλου, το Ore Pit είχε γκρίζες πέτρες τριγύρω, το Crystal Cave είχε ροδοκόκκινο χρώμα όπως εμφανίζονται οι κρύσταλλοι στο resource bar, κτλ. Κατευθείαν τα έβλεπες στο χάρτη και ήξερες ποια resource buildings να capάρεις και πώς να κινηθείς.

Σε αυτήν την εικόνα:

LcGjAn2.png

...εσείς μπορείτε να καταλάβετε με την πρώτη ματιά ποιο κτίριο απ'όλα είναι το Ore Pit?

Μόνο το ore τέτοιο βλέπω, έχει και από τα άλλα; :p

btw τα γραφικα εχουν βελτιωθει ΠΑΡΑ πολυ, δεν μοιαζουν καρτουνιστικα πλεον και υπαρχει αυτο το ξεχωριστο artwork που μου βγαζει τα παλια καλα homm (3)

ε τραβάτε κατεβάστε το saturation στην κάρτα γραφικών σας και παίξτε ρε μλκς αφού είναι το σωστό το φίλινγκ
εχει επισης επιλογη χρωματικης παλετας, απο oversaturated (γιατι :p ) εως dark. Εγω προσωπικα βρηκα το muted ως ιδανικο για ξεκουραστο παιξιμο ωρων.

Back