Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
@maladroid σίγουρα υψηλό ποσοστό αλλά να δούμε και πόσοι ξεκλείδωσαν τσίβο για τερματισμό.
Το να παρατάνε παίκτες games τη σύγχρονη εποχή είναι αρκετά σύνηθες, πόσω μάλλον αν τους σπρώχνουν στα άκρα.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ποσοστό των παικτών που έχουν ολοκληρώσει το μισό (και βάλε) παιχνίδι, τουλάχιστον με βάση τα Steam achievements.
Αρκετά βγαίνουν στο Act 3+ οπότε ίσως να μην είναι ενδεικτικό.
ξεκλείδωσαν τσίβο για τερματισμό
Τη στιγμή που γράφονται αυτά, έχουμε στα Global για το κομβικό σημείο πριν το Act 3, 28.3% για τον απλό τερματισμό, 23.9% για τη μετάβαση στο Act 3. Έπειτα το ποσοστό πέφτει για το True Ending στο 14.3%. Δεδομένης της δυσκολίας του και το πόσο κοντά είμαστε στην κυκλοφορία, είναι αρκετά υψηλά τα ποσοστά (π.χ. είμαι ακριβώς πριν την τελευταία μάχη).

Οι πιουρίστες απλώς το έλιωσαν, οι υπόλοιποι συνεχίζουν τσουκου-τσουκου μάλλον.

Εγώ βρίσκω εντυπωσιακό ότι περισσότερος κόσμος έχει βγάλει το Fanatic (64%) σε σχέση με το Protected (61.5%) που σημαίνει ότι έχουμε ακόμα πολύ κόσμο που τρέχει το παιχνίδι σαν να είναι αγώνας δρόμου.

Αν θυμάμαι καλά, οργανικά σε βγάζει ωθεί προς τα εκεί για να φτάσεις πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο. Θέλει αρκετό side-track στην αρχή για να βρεις 4 κομμάτια για το health upgrade.

Αν θυμάμαι καλά, οργανικά σε βγάζει ωθεί προς τα εκεί για να φτάσεις πάνω-κάτω στο ίδιο σημείο. Θέλει αρκετό side-track στην αρχή για να βρεις 4 κομμάτια για το health upgrade.
Την μάσκα την συμπλήρωσα πριν μια βδομάδα, αρκετά πριν αποκτήσω την ικανότητα να σκαρφαλώνω. Αφού απέκτησα την ικανότητα έπεσα πάνω στην εν λόγω χήρα όπου έχασα με συνοπτικές διαδικασίες και συνέχισα με την εξερεύνηση. Πήγα και πήρα εκείνο το κομμάτι μάσκας που σε βλέπει να σε κοροϊδεύει από πολύ νωρίς οπότε έχω +1 κομμάτι μάσκας και τώρα είμαι στην φάση που με πιάσαν και προσπαθώ να δραπετεύσω. Οπότε η χήρα θα περιμένει αρκετά ακόμα.

Τέρμα διαφορετική αλληλουχία γεγονότων από αυτά που είδα. Αλλάζει όλο το narrative.

Εντάξει δε θέλει και τόσο πολύ sidetrack για να συμπληρώσεις την πρώτη μάσκα από όσο θυμάμαι. Την είχα φτιάξει στις 10-11 ώρες (με έπιασαν αρκετά αργότερα) αλλά στις 35+ υπολείπονται 2 κομμάτια για να κάμω τη δεύτερη...
Γενικά έχω την εντύπωση ότι επείδη ακριβώς είναι τόσο ανοιχτός ο σχεδιασμός, είναι εντελώς τύχη πως θα τα βρεις και αλλάζει από άτομο σε άτομο η οπτική κατανομής των ανταμοιβών (των ουσιαστικών έστω), μέσα στον κόσμο.

Έχει ωραίο follow up και ο in-game χαρακτήρας.

Χτες το βραδυ πηγα για τερματησμο στο παιχνιδι στο Act 2.
Ξενερωσα γιατι, εχοντας ακουσει για υπαρξη προαιρετικου act 3, θα εβλεπα τυχον ερεθισματα ωστε να καταλαβαινα τι επρεπε να κανω για να παω εκει. Το κριμα ειναι πως δεν σου δινει καμια ενδειξη για backtrack ωστε να το ψαξεις, ετσι διαβασα στο ιντερνετ τι επρεπε να ειχε γινει, απλα πηγα μιλησα στο μπιτζιμπιτζιδη και πηρα το quest και αποτι φαινεται ειχα παραπανω απο τα μισα items και απλα πηγα με το τραμ πηρα τις αλλες δυο ψυχες, διαολοστειλα τη γιαγια και μετα το τερματισμο μπηκα στο τριτο act

Γαματη φαση, αλλα θα μπορουσαν να εχουν καποια καλυτερη ενδειξη για αυτη τη πιθανοτητα.

Btw @Northlander με αυτη τη λογικη πηγα στο τελευταιο boss με 9 μασκες, ειχα ηδη 3 fragments της 9ης και λεω δε μπορει καπου θα υπαρχει και το 4ο και το βρηκα με ακροβατικα

Εγώ αφού έκανα (αχρείαστο τελικά) rollback, σκούπισα όσο μπορούσα το Act 2 προτού πάω στο τρίτο, όπου και έφαγα χρόνο καθαρά λόγω αμπαλοσύνης. Παρομοίως με μασκούλες και spool βγαίνει εύκολα, αν και τελικά το moveset της δεν είναι τόσο τραγικό. Τώρα με το τελικό, τελικό boss όποτε πάω χαλαρά και αντιδραστικά σε ό,τι κάνει (αντί για αντανακλαστικά) πάω χαλαρά στο 3ο phase (το 2ο το έβγαλα για αστείο), με το Wanderer C(heat)rest.

Farming redeemed

ok δεν έτυχε να περάσω από εκεί ξανά, αλλά αν πετάει τα ίδια beads κάθε φορά, μιλάμε για ασύλληπτα γρήγορο φαρμάρισμα

Ο αγώνας συνεχίζεται! Χτες το απόγευμα μπήκα στο Act 2.

Αυτό ίσως που με ενοχλεί τελικά περισσότερο είναι ότι αφού σκοτώνεις τερατώδη bossια (τύπου Last Judge), οι ανταμοιβές είναι ελάχιστες ή μηδαμινές...

Πιστεύω ότι όσο προχωράω, χάνεται η απόλαυση του παιχνιδιού λόγω των επαναλαμβανόμενων προσπαθειών (με bosses ή διάφορα εμπόδια), ενώ η πόρωση έχει δώσει τη θέση της στην επιμονή να πάω παρακάτω και απλώς να τελειώσω το παιχνίδι με τη σκέψη ότι τόσο γμσ έφαγα, κρίμα είναι να τα παρατήσω τώρα...

Ίσως βέβαια να μην ήμουν έτοιμος να ασχοληθώ με το εν λόγω παίγνιο αυτόν τον καιρό και να τα βλέπω όλα αυτά λίγο "στραβά", δεν ξέρω...

Δεν πιστεύω ότι είναι (μόνο) δικό σου θέμα, γιατί κι εγώ ακριβώς τα ίδια συναισθήματα αποκόμισα προτού τελικά τα παρατήσω (προσωρινά?) κάπου στην Act 2.

Νομίζω πως η πρόθεσή τους ήταν το ταξίδι της Hornet να μοιάζει με διαρκής αγώνας για επιβίωση σε ένα εντελώς αφιλόξενο μέρος. Και όντως το πέτυχαν, αλλά το content άπλωσε τοοοοόσο πολύ που το ταξίδι κατέληξε ένα ατελείωτο και εξοντωτικό μαρτύριο. Αν επρόκειτο για game των 20-25 ωρών ίσως μιλούσαμε διαφορετικά, τώρα το πράγμα κάπου ξέφυγε imo.

Last edited:
Αυτό που είπατε παιδιά. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι "μέτρο".
Το πρώτο τόσο στο challenge όσο και στη διάρκεια ήταν ιδανικό. Metroidvania των 20-25 ώρων, που έπαιρνε + 10 ώρες πες για σκούπισμα μυστικών και προαιρετικού περιεχομένου. Δεν ένιωθες ότι έγκωσες σε καμία στιγμή.

Δε λέω καλά περνάω μέχρι στιγμής στις 38 ώρες που έχω φτάσει και έχω ανοίξει ότι μπορούσα σε χάρτη στο Act 2, δε ξέρω πως θα πάει στη συνέχεια. Βλέπω κάτι Steam reviews που έχουν λένε 100% completion με 70-80 ώρες διάρκεια και με πιάνει ένας ψιλοπανικός...

Πάντως ναι, κάτι courier quest - τρέχα σαν το μαλάκα στην άλλη άκρη του χάρτη να παραδώσεις την ξεραμένη κατσαρίδα που θέλει ο τάδε (άσχετο, το ότι σε "στριφνούς" χάρτες όπως το Underworks δεν έχουν fast travel είναι κακούργημα) - not my idea of fun. Είναι σα να είπαν οι Κεράσσηδες (sic), "lol ξέρουμε πόσο λατρέψατε το κουεστάκι με το λεπτεπίλεπτο λουλούδι από το HK, τι θα λέγατε να το βάζαμε επί 5";;;

Όσο για τις ανταμοιβές, συμφωνώ for the most part. Οι περισσότερες καλές βρίσκονται στην εξερεύνηση, αλλά κι εδώ βλέπεις αντιθέσεις. Πχ έχεις από τη μία το Whiteward που δε θυμάμαι να βρήκα κάτι της προκοπής. Δηλαδή κρίμα την αδημονία να δω που θα με βγάλει ο κλειδωμένος ανελκυστήρας (ως περιοχή δε λέω, τέλεια ατμόσφαιρα). Από την άλλη έχεις περιπτώσεις σούπερ ντούπερ κρυμμένων περιοχών όπως το Wisp Thicket που πέρα από τη χαρά του πω ρε φίλε τί βρήκα τώρα, έχει ένα charm και ένα κομάτι μάσκας, σε αρκετά συμμαζεμένη διάρκεια.

Underworks δεν έχουν fast travel είναι κακούργημα
Ψάξε λίγο καλύτερα.

έχεις από τη μία το Whiteward που δε θυμάμαι να βρήκα κάτι της προκοπής
Ψάξε λίγο καλύτερα, με ψάρωσε και εμένα η περιοχή. 🫠

Συμφωνώ με το scope creep, περισσότερα και αναλυτικότερα οσονούπω.

Για το δεύτερο δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς. Δε βλέπω κάποιο ύποπτο σημείο στο χάρτη που να θέλει άνοιγμα (αν και γενικά βαράω και μόνος μου σημεία σε ταβάνι και τοίχους που ίσως σπάνε). Θα πήγαινα ξανά κατά εκεί γιατί έχω ένα quest να βρώ τη Σάρμα πως τη λένε, αλλά αν θες γράψτο σε spoiler.

Όσο για το πρώτο, αν εννοείς εκείνους τους θαλάμους που είναι για το δίκτυο της Citadel (δε θυμάμαι όνομα τώρα), σόρυ αλλά δεν πιάνεται ακριβώς. Από την άποψη ότι δε βολεύει πάντα το που σε βγάζει και που θες να βρεθείς και να χρειάζεται πάλι να τρέξεις μεγάλη απόσταση. Μιλάμε για ένα μόλις θάλαμο σε μια γωνία, platform heavy περιοχής γεμάτης πριονοκορδέλες, γρανάζια και ατμούς που θα έκαναν τον Eggman υπερήφανο.

Εννοώ κλασικό υπόγειο fast travel με τον μπηστ-σκυλόπουλο σε κάποιο κομβικό σημείο. Το ίδιο θέμα, ίσως και χειρότερο, έχει για παράδειγμα και το Hunter's March που ουκ ολίγες φορές αναγκάστηκα να διανύσω πεζός...
Ναι το πιάνω, ""lore-wise"" ίσως να μη κολλάει παντού αλλά τίθεται θέμα flavor over substance.

Back