Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τυπικά έχω τελειώσει το παιχνίδι (πέσαν δηλαδή οι τίτλοι), αλλά ψάχνω τρόπο να μου ξεκλειδώσει το Act 3. Σκότωσα 2 φορές τη Γιαγιά Μεταξία μήπως και ξεκλειδώσει τίποτα, αλλά δεν... Ξαναμίλησα με κάμποσα NPC, αλλά δεν μου βγάζει την αποστολή που ξεκλειδώνει το Act 3. Είμαι σε φάση να το παρατήσω. Θα προσπαθήσω να φάω και κάτι μαμούνια πάνω-πάνω στο Bilewater μήπως και αλλάξει κάτι...

Γράψε την λέξη "Αμην" και το act 3 θα φανερωθεί.

Ανέβηκα στο βουνό. Μερικά που βρήκα χρήσιμα
Ascendant's Grip προφανώς αλλιώς δεν την παλεύω καθόλου
Plasimum Phial Όταν έχεις προχωρήσει λιγάκι και έχεις χάσει ζωές είναι χρήσιμο να μπορείς να προσθέσεις λίγη ζωή ακόμα
Flintslate καθυστερεί το πάγωμα ξεκίνησα το βουνό με 20 δεμάτια shard και έφτασα στην κορυφή με 12...
Druid's Eye. Όχι τόσο χρήσιμο όσο ανεβαίνεις αλλά όταν είσαι κοντά σε παγκάκι είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γεμίσεις με μετάξι. Απλά κάθεσαι να ξεπαγιάσεις λιγάκι επιστρέφεις στο παγκάκι, επανάληψη.
To Flintslate πιστεύω θα το είχα σκεφτεί και μόνος μου αλλά είχα δει την ιδέα εδώ. Τα άλλα τα σκέφτηκα μόνος μου.
Αναρωτιέμαι οι άλλοι τι κάνατε.
Κατά σύμπτωση κ εγω χθες βραδυ εβγαλα το βουνο. Ειχα τα δυο πρωτα αντικειμενα μαζι μου οπως επισης και το Silkspeed Anklets που σου δινει έξτρα ταχύτητα. Με βοηθησε αρκετα στις ευθειες που ηθελε τρεξιμο.

Γράψε την λέξη "Αμην" και το act 3 θα φανερωθεί.

Και μετάνοιες έχω κάνει. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Έφαγα και τα μαμούνια στο Μπαϊλγουότερ και μου έμεινε μια ψυχή (αυτή του σήκερ) αμανάτι. Κατέβηκα στο Μπόουν Μπότομ και μου την έπεσε ένας τύραννος, τον έφαγα κι αυτόν (έκανε και ζημιά στο παγκάκι και τον πίνακα ανακοινώσεων ο άθλιος, φτου του!).
Εν τω μεταξύ, στο Σονγκλέιβ, το τυπάκι αρνείται πεισματικά να μου δώσει την αποστολή που ξεκλειδώνει την 3η πράξη του δράματος...
Θα δοκιμάσω να ξαναπλακώσω τη Γιαγιά Μεταξία, μήπως και αυτή τη φορά μου δώσει το παιχνίδι την επιλογή να της παίξω το μαντολίνο αντί να της ξηγηθώ Τζον Ράμπο...

Θα δοκιμάσω να ξαναπλακώσω τη Γιαγιά Μεταξία, μήπως και αυτή τη φορά μου δώσει το παιχνίδι την επιλογή να της παίξω το μαντολίνο αντί να της ξηγηθώ Τζον Ράμπο...
Έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ξεκλειδώσεις το Act 3, αλλά το πόσες φορές θα φας τη Μεταξία δεν είναι μια από αυτές.

Εχεις κάνει όλα τα quest/storylines? Έχεις πάει τις ψείρες στην τελική τοποθεσία τους;

Έχει συγκεκριμένες προϋποθέσεις να ξεκλειδώσεις το Act 3, αλλά το πόσες φορές θα φας τη Μεταξία δεν είναι μια από αυτές.

Εχεις κάνει όλα τα quest/storylines? Έχεις πάει τις ψείρες στην τελική τοποθεσία τους;

Το ξεύρω ότι η Μεταξία δεν εμπίπτει στις προϋποθέσεις, αλλά επειδή προχώρησα και σε άλλα σημεία, είπα μήπως και μου εμφάνιζε το μαντολίνο για να της το παίξω να ξενοιάσω... :Ρ

Από quests/storylines, τα έχω κάνει όλα (δηλαδή δεν εμφανίζεται τίποτε άλλο στα ταμπλό) εκτός από το "Great Taste of Pharloom", όπου έχω μαζέψει 3 από τα 5 συστατικά και είπα να το παρατήσω γιατί μεγάλη αγγαρεία ρε φίλε... Το συγκεκριμένο quest αποτελεί προϋπόθεση;...

Την τελευταία φορά που πήγα στις ψείρες, μου είπε ο Μίστερ ότι καλά κάθονται εκεί χάμου. Είναι κάπου κοντά στα Great Halls νομίζω αυτή τη στιγμή. Γνωρίζω ότι δεν είναι η τελική τοποθεσία, αλλά...

Καμιά συμβουλή;

Την τελευταία φορά που πήγα στις ψείρες, μου είπε ο Μίστερ ότι καλά κάθονται εκεί χάμου. Είναι κάπου κοντά στα Great Halls νομίζω αυτή τη στιγμή. Γνωρίζω ότι δεν είναι η τελική τοποθεσία, αλλά...
Πρέπει να τους πας στην τελική τοποθεσία, ίσως είναι αυτό που σου λείπει. Βρες περισσότερες ψείρες, επομένως. Υπάρχουν δύο πολύ ειδικές (μία που σου δίνει και χάρτη για να βρεις τις εναπομείνουσες) και μία που είναι optional boss fight. Οπότε έχεις λίγη εξερεύνηση μάλλον. Αν θυμάμαι καλά, η πρώτη είναι (κοντά) στην τελική τοποθεσία κιόλας.

Hint: προσπάθησε να δεις τι παίζει δυτικά της Citadel. Υπάρχουν περάσματα;

Κάνω λίγο highjack για να μη γράφω στο thread του Dorito pope.

@Adhan δεν είναι ότι έφτασα σε αδιέξοδο (χαμένος στην ομίχλη ήμουν θυμάμαι, αλλά κατάλαβα πώς να βγω). Το παιχνίδι απλά με εξουθένωσε σε τέτοιο βαθμό που έχασα τελείως το κίνητρό μου. Δεν είχα πλέον ενδιαφέρον να δω παρακάτω, ήθελα μόνο να γλιτώσω από το τρολάρισμα της Team Cherry.

Δεν αποκλείεται να επιστρέψω κάααποτε αλλά μετά τη λαίλαπα ντοπαμίνης του Hades κι ένα απελπιστικά μεγάλο backlog γεμάτο εν δυνάμει γκοτιες, ειλικρινά ποιος ο λόγος;

Αν κρίνουμε από το DLC του Hollow Knight πιστεύω τα bosses του DLC θα κόβουν 4-5 "καρδιές" με κάθε χτύπημα.

Αν κρίνουμε από το DLC του Hollow Knight πιστεύω τα bosses του DLC θα κόβουν 4-5 "καρδιές" με κάθε χτύπημα.

Αν κρίνουμε από το DLC του Hollow Knight πιστεύω αυτο θα κυκλοφορησει μετα απο 4-5 χρονια. :p

Ανεβαίνω τον πύργο, παίρνω την αρχιτεκτονική μελωδία, η τελευταία που έλλειπε κατεβαίνω στις ντουντούκες και είχα μόνο μία ζωή. Σπασμένο και το κρανίο. Οι ντουντούκες ανοίγουν το ασανσέρ και αντί να πάω να κάτσω σε παγκάκι περίεργος να δω που πάει μπήκα μέσα και με πήγε κατευθείαν να μονομαχήσω με την Lace στα μαρμαρένια αλώνια. Ευτυχώς το ανέβασμα μετράει αλλά έπρεπε να ξανακατέβω τον πύργο.

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως:

Το ότι αν βρεθούμε σε ζόρικη κατάσταση μπορούμε να κάνουμε quit (save-quit στην πραγματικότητα) για να μην τρέχουμε για μάζεμα μετά, το εμπεδώσαμε;
Το εμπεδώσαμε.

Έπεσα χτες σε ένα χάσμα και βγήκα bilewater, 3 οθόνες αργότερα παρολίγον ψόφος.
If you'been, you know που λέει και μια ψυχή.

ΠΟΝΑΣ TEAM CHERRY που δε μπορείς να με τρολάρεις;;;

Επανάληψις, μήτηρ πάσης μαθήσεως:
Περισσότερο ως αστείο συμβάν το είπα. Στο silksong δεν χάνω πρόοδο όπως έχανα στο hollow knight. Οπότε κλάϊν. Πριν πας σε άγνωστες εξερευνήσεις κάνεις τα κουμάντα σου οπότε δεν χάνεις μεγάλο ποσό ποτέ και στην χειρότερη έχω πλεόνασμα από μεταξοσκώληκες για να τα πάρω πίσω αν και περισσότερο τούς έχω χρησιμοποιήσει για να ανακτήσω το μετάξι παρά τα ροζάρια. Η φάση ήταν facepalm για το ότι έπρεπε να ξανακατέβω τον πύργο αλλά όχι τραγικό μάθημα.

Δεν έχω προλάβει να το δω οπότε ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τυχών κριντζοϋπερβολές αλλά το "Mπαρμπα Gamers" προδιαθέτει θετικά. :giggle:

Ήμουν έτοιμος με την πρώτη αμαρτωλή να έρθω εδώ και να σας τα κάνω τσουρέκια να χασταγκάρω 94τακατό (ή όσο παίρνει στο mc), 31 κουράδες συνιστούν σκατένιο gameplay deisgn και άλλα τέτοια.
Αλλά έφυγε το μπος οπότε κούλαρα λίγο.
Ειλικρινά ΔΕΝ υπήρχε κανένας λόγος για το fake out της, και πριν έρθει κανείς να μου πει για τον Soul Tyrant πως το λέγαν στο HK, να θυμίσω ότι η "2η φάση" του ήταν αριστοτεχνικό τρολάρισμα το πως παρουσιαζόταν αλλά και παικτικά δεν ενοχλούσε αφού είχε 1/3 με 1/2 hp από την πρώτη φάση.
Νομίζω ότι ο εκνευρισμός μου προέρχεται και από το γεγονός ότι στις αποτυχημένες προσπάθειες, συνήθως είχε κάνει heal 2-3 φορές, οπότε η πρώτη φάση τράβαγε περισσότερο από ό,τι έπρεπε Και τον πανικό ότι γίνεται όχι μόνο ταχύτερη αλλά συνδυάζει και κάποιες επιθέσεις στη 2η (btw clawline βοήθησε αρκετά)

Την ίδια στιγμή, γλέντησα με 2-3 προσπάθειες Broodmother που πολλοί στο ρεντιτ λένε ότι είναι άδικο και δύσκολο boss fight. Go figure.

Πάντως θα ξαναπώ ότι μια μπάρα hp στα bosses και η δυνατότητα να εισάγεις χαρακτήρες στους markers θα ήταν έξτρα μίλια προς τη σωστή - φιλική προς τον παίχτη - κατεύθυνση.

Έφυγε και το Bilewater (βρωμο)νεράκι.
Ναι καλά διαβάσατε.

Ok οφείλω ένα θενκ γιου στα παιδιά εδώ που το κατέστησαν παραπάνω από σαφές ότι το αφήνουμε για πολύ μετά (αν το μολυσμένο νερό δεν προμήνυε ήδη ότι έπονται ζόρια).
Πότε είναι αυτό κατά τη γνώμη μου; Τουλάχιστον 2-3 upgrades στο nail, τουλάχιστον 7 μάσκες, και οπωσδήποτε το wreath of purity. Δε θα αποκαλύψω που το βρίσκετε, απλά κάντε ό,τι wish υπάρχει.

Βγάζω καπέλο στην ομάδα, για τη στυλιστική αντίθεση μουσικής/εικαστικού. Παρόλο που η περιοχή είναι (αντικειμενικά) για να τραβάς ζυβγιά, σκοτάδια, σαπίλα κλπ σε συνοδεύει μια γαλήνια μουσική, ενώ θα μπορούσε να έχει καμιά κρίπυ πάστα όπως στο putrified ducts.

Παραδόξως το (ακόμα ένα) τρολάρισμα με το παγκάκι που καταρρέει, ήταν περισσότερο "but of course" στιγμή που με έκανε να γελάσω. Γιατί είχα βρει ήδη το πραγματικό λολολολ..

Τώρα όσον αφορά το runback, εντάξει είναι όντως το χειρότερο του παιχνιδιού, καθώς έχει κάαααπως απαιτητιτκό platforming αλλά ως απόσταση δεν είναι και τόσο τραγικό.
Hint για τον Καταβόθρα και γίνεται εύκολο encounter: αφήστε τον να σας καταπιεί, κοπανήστε ανελέητα για να γεμίσει το silk. Heal όταν σας φτύσει, rinse and repeat.

Την ίδια στιγμή, γλέντησα με 2-3 προσπάθειες Broodmother που πολλοί στο ρεντιτ λένε ότι είναι άδικο και δύσκολο boss fight.
Άδικη δεν θα την έλεγα, απλά εγώ είμαι άμπαλος. Δεν έχω κοιτάξει καθόλου τι λένε στο ρέντιτ για οτιδήποτε αλλά δυσκολεύτηκα πολύ. Δεν θεωρώ σωστή την σχεδόν όποια σύγκριση γιατί εξαρτάται από τι αναβαθμίσεις έχεις κάνει. Εγώ την είχα προσπαθήσει πριν πάω για το beastfly2, έφαγα τα μούτρα μου, πήγα πρώτα και έβγαλα το beastfly2 (κρίσιμο γιατί συμπλήρωσα μάσκα) έκανα και αναβαθμίσεις στο μετάξυ και μετά επέστρεψα για να την βγάλω. Πριν τις αναβαθμίσεις άνετα το δυσκολότερο boss που αντιμετώπισα. Με ίδιο επίπεδο αναβαθμίσεων σαφώς πιο δύσκολο από beastfly2.

Με το ίδιο επίπεδο αναβαθμίσεων πάντα συγκρινόμενα, θα έλεγα πως τα βρήκα να έχουν παρόμοια δυσκολία. Παρόμοια hp, ads spawnάρουν και τα δύο. Η μπρουντ κερδίζει σε aggressiveness, αλλά το μπιστ το ισορροπεί με την ακροσφαλή αρένα. Άντε το μπιστ να είναι κάπως πιο εύκολο γιατί υποτίθεται έχεις βγάλει το V1 και ξέρεις τα patterns.

Silksong is only 20 bucks because you pay the rest with your sanity

Θα ήταν σπαστικιά, αν δεν ερχόταν η Shakra για βοήθεια. Νομίζω γίνεται trigger αν έχεις τελειώσει το δικό της questline, δεν ξέρω αν πρέπει και να την παλέψεις αλλά το είχα είχα κάνει ούτως ή άλλως σε αυτό το σημείο.
Πάντως παίρνω πίσω ό,τι είπα για First Sinner, εδώ τρυπάει ταβάνι στο μπι-ες.
Η ειρωνεία είναι πως βγαίνει πιο εύκολα με μικρές αποφυγές δεξιά και αριστερά και κοφτά άλματα...

Back