HOLLOW KNIGHT: SILKSONG

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Κατά τους χρόνους ενασχόλησής μου με τα videogames είναι ορισμένα παιχνίδια που έχουν περίοπτη θέση στο νοητό μου ράφι. Αυτοί οι ξεχωριστοί, για εμένα, τίτλοι κατηγοριοποιούνται ως τα gateways των νέων gaming genre οριζόντων στους οποίους με συστήνουν. Το Max Payne για τα 3rd person shooters, Age of Empires για τα RTS όταν έπαιζα αποκλειστικά …

See full article...

Αρρωστάκι γερο-Γεράνιο, το έζησες, είχες δεν είχες! Ξεκάθαρα όχι για τα ταλαίπωρα νεύρα μου, υποπτεύομαι θα το ανακαλύψουν τα παιδιά μου σε 10 χρόνια ως proto gaming Ευαγγέλιο και θα με κράζουν για τα Πλάκι Σκουάιρ που τα ταΐζα.

Πολύ καλογραμμένο κείμενο, Παύλο και συμφωνώ με όσα γράφτηκαν.
Το Silksong ήταν θαρρώ υπερβολικά γεμάτο, και προς τα τελειώματα υπήρχε αυτό το συναίσθημα του "άντε να τελειώνει".
Ήταν ένας καλοστημένος μπουφές που έτρωγες μέχρι σκασμού, σα τη σκηνή από το "The Meaning of Life".
Πιστεύω πως θα δούμε ωραία πραγματάκια στα επερχόμενα ΔΩΡΕΑΝ dlc.

Σε δέκα χρόνια, το αγοράζεις στο "Big retro" sale μαζί με το πρώτο και τους λες "να, παίξτε τώρα δύο παιχνίδια που τα έφτιαχναν περίπου όπως το Battletoads της νιότης μου".

Μπραβο για το καλογραμμενο ριβιου που αποδιδει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ, με ενα βαρβατο 96αρι. Μπραβο που το εγραψες αφου το τελειωσες και μαλιστα με 100%, σας ζηλευω οσους το καταφερνετε.

Απαλλαγμένος από οποιδήποτε hype πλέον και αφού η σκόνη έχει κάτσει (νομίζω), κάποια πράγματα ήθελαν βελτίωση/αλλαγή/κόψιμο

Θα αρχίσω ανάποδα.

Το πρώτο άνετα το ξανάπαιζα, κυρίως για τα free DLC που δεν είδα, αλλά και επειδή πάνε κάποια χρόνια. Το δεύτερο δε νομίζω να το ξανάγγιζα. Ελπίζω το υλικό που ετοιμάζουν να βγει στα κοντά κι όχι μετά από δύο χρόνια.

Ο πιο ανοιχτός κόσμος λειτουργεί σαν δίκοπο μαχαίρι. Από τη μία, αυτό που είπε ο Παύλος στο κείμενο με τη διαφορετική αλληλουχία γεγονότων και missable encounters.
Από την άλλη, η εντελώς τυχαία ενδυνάμωση χαρακτήρα: κάποιος παίχτης θα ακολουθήσει τη "σωστή" διαδρομή εξερεύνησης (όπως τα bosses στο Mega Man), άλλος δε θα έχει βρει τα κατάλληλα upgrades ή tools και θα χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο. Παράδειγμα ο Chef Rotten Bae ή πως τον λένε. Αν έχεις το κατάλληλο μπλε tool, δε σε πιάνει το ενοχλητικό status effect που προκαλεί και η μάχη γίνεται αρκετά πιο εύκολη. Αν δεν το έχεις, well...
Στη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του είδους, η ενδυνάμωση είναι καλά κατανεμημένη με βάση το play time, τη βλέπεις.

Το πρώτο είχε σαφώς ανώτερο ρυθμό. Το ότι (ok, μεταξύ rl υποχρεώσεων και άλλων games για reviews) το είχα αφήσει για 20 μέρες (σύμφωνα με το galaxy), κάτι λέει. Και αυτό είναι πως όλοι λίγο-πολύ στουμπώσαμε κάποια στιγμή στη διάρκεια του 2ου chapter.

Στα καθέκαστα:

1. 4-5 περιοχές (κυρίως αυτές που βάζουν τρικλοποδιά στο traversal) και καμιά 10αριά bosses θα έπρεπε να ξηλωθούν. Δε μου λέει κάτι ότι η Hornet κινείται πιο γρήγορα από το αδερφάκι της, όταν στο ενδιάμεσο πρέπει να περάσει εχθρούς και platforming ανώτερης πρόκλησης. Μέρος από το υλικό θα μπορούσαν να το κρατήσουν για τα DLC και άλλο να αφαιρεθεί εντελώς. Δε θα έχανε τίποτα από την ουσία του το παιχνίδι.
  2. Τα bosses θα έπρεπε να έχουν health bar (αν δεν θυμάμαι λάθος το είχε αναφέρει και ο Tony) ή έστω να αλλάζει το sprite τους και να γίνεται σταδιακά πιο κόκκινο, όπως γινόταν σε platform /arcade games των '90s. Θα βοηθούσε ώστε να καταλάβεις αν τα πας καλά σε ένα boss και "το έχεις" ή σπαταλάς το χρόνο σου. To 2017 μπορεί να ήταν "άποψη", αλλά 8 χρόνια μετά;
  3. Είναι αστείο (αρχικά, ενοχλητικό στη συνέχεια όταν είναι γαντζωμένα σε τοίχους και κάνουν τη ζωή μαρτύριο στο platforming) να υπάρχουν πλάσματα μπασμένα/μισοριξιές/ στο 1/3 του μέγεθους της Hornet και να θέλουν 3 με 4 χτυπήματα (με αναβαθμισμένο Needle κιόλας) για να πέσουν. Θέμα που τους ξέφυγε στο γενικότερο balance.
  4. Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι το παιχνίδι δε σέβεται το χρόνο σου. Παράδειγμα, ο πανδοχέας στο Greymoor πουλάει για 400 beads ένα νέκταρ που χρειάζεσαι για ένα σημαντικό quest. Απόκτηση beads=χρόνος για να τα μαζέψεις ξανά (δεν πετάνε όλοι οι εχθροί). Καλά ως εδώ, δε στο δίνει απευθείας όμως.
    Σου ανοίγει το κελάρι και σου λέει πήγαινε πάρτο εσύ. Κάτω όμως σε περιμένει ένα από τα ΠΟΛΛΑ gauntlets του παιχνιδιού. Ε δε θα πεθάνεις και κάνα δυο φορές στάνταρ μέχρι να συνέλθεις από την έκπληξη; Επιπλέον χρόνος πάνω στο χρόνο. Γιατί;
    Τα runbacks δε θα τα πιάσω, γιατί ok πέρα από κάνα-δυό, τελικά δεν είναι τόσο τραγικά όσο φαίνονται αρχικά.
Caveat, gripes, πείτε το όπως θέλετε, που το ρίχνουν από το status του απόλυτου.

Είναι περί ορέξεως, Παναγιώτη, και βασίζεται κυρίως σε αυτό που αναγνωρίζεις κι εσύ: κάθε playthrough είναι τόσο ανοιγμένο λόγω της εξερεύνησης που πρέπει να έχεις την διορατικότητα να αφήσεις σημεία για να γυρίσεις πίσω. Προφανώς, το πείσμα δεν βοηθάει σε αυτές τις περιπτώσεις και για αυτό σημείωσα οριακά τριψήφιο αριθμό ωρών διότι "ήθελα να το βγάλω με τον τρόπο μου".

Βλέποντας κάποια patch notes, είδα ότι όλοι οι εχθροί από τα gauntlets απονέμουν πλέον shards για τα tools που ίσως είναι ο σημαντικότερος πόρος (τα beads είναι αστεία υπόθεση να τα αποκτήσεις από ένα σημείο και έπειτα). Πιστεύω ότι αυτή η μικρή αλλαγή (που μάλλον από τα συφραζόμενα ήταν bug) κάνει το παιχνίδι αισθητά ευκολότερο.

Υπάρχουν στιγμές που νιώθεις ότι το παιχνίδι δε σέβεται το χρόνο σου. Παράδειγμα, ο πανδοχέας στο Greymoor πουλάει για 400 beads ένα νέκταρ που χρειάζεσαι για ένα σημαντικό quest. Απόκτηση beads=χρόνος για να τα μαζέψεις ξανά (δεν πετάνε όλοι οι εχθροί). Καλά ως εδώ, δε στο δίνει απευθείας όμως.
Σου ανοίγει το κελάρι και σου λέει πήγαινε πάρτο εσύ. Κάτω όμως σε περιμένει ένα από τα ΠΟΛΛΑ gauntlets του παιχνιδιού. Ε δε θα πεθάνεις και κάνα δυο φορές στάνταρ μέχρι να συνέλθεις από την έκπληξη; Επιπλέον χρόνος πάνω στο χρόνο. Γιατί;
Λολ χθες το εβγαλα με τη δευτερη προσπαθεια. Αρκετα σπαζ@ρχιδικο αλλα με πολλες πλατφορμες ενδιαμεσα για να καλυπτεσαι και να χτυπας τους διαφορους εχθρους. Ωραια προσθηκη τα πολυ μικρα μυρμηγκια στο μπακγκραουντ που σηκωνουν τα κουφαρια των σκοτωμενων πολεμιστων τους και τα μεταφερουν εκτος οθονης, μαλλον στη φωλια τους :p

πρέπει να έχεις την διορατικότητα να αφήσεις σημεία για να γυρίσεις πίσω
Ισχύει. Το Savage Beastfly ήταν μία από τις στιγμές που κατάλαβα ότι δεν είχα επαρκή εργαλεία να το βγάλω. Εντάξει το κατάλαβα μετά από διψήφιο αριθμό προσπαθειών ότι απλά δεν. Κάνα-δυο upgrades στο spool, μία mask και ένα damage upgrade αργότερα (silkstorm εννοείται must για να φεύγουν τα ζωΰφια με το που πατάνε πόδι μέσα), έφυγε με 2-3 προσπάθειες.

όλοι οι εχθροί από τα gauntlets απονέμουν πλέον shards για τα tools που ίσως είναι ο σημαντικότερος πόρος (τα beads είναι αστεία υπόθεση να τα αποκτήσεις από ένα σημείο και έπειτα)
Μέχρι το σημείο που βρίσκομαι, δεν είχα ποτέ θέμα με shards καθώς τα tools τα χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά σε αρένες και bosses (κι εκεί όχι σε όλες τις προσπάθεις, παρά μόνο αφού είχα αρχίσει να μαθαίνω patterns). Από την άλλη, το παιχνίδι σου ρουφάει με κάθε απίθανο τρόπο τα beads (μετατροπή σε κομπολόγια, wishes, benches, upgrades στο τσαρδί κλπ) και ακόμα κι εκεί που μια φορά είχα καταφέρει να μαζέψω κοντά στα δύο χιλιάρικα, τελικά έγιναν φλούδα μετά από συνάντηση με νέο merchant και αγορά 2 tools κι ενός upgrade. Δεν ξέρω αργότερα αφού προχωρήσεις στα ενδότερα του 3ου chapter, αν τα μαζεύεις γρηγορότερα.

Ωραια προσθηκη τα πολυ μικρα μυρμηγκια στο μπακγκραουντ που σηκωνουν τα κουφαρια των σκοτωμενων πολεμιστων τους
Ναι είναι μία από τις πολλές λεπτομέρειες που δίνουν γοητεία στο Silksong.

Μέχρι το σημείο που βρίσκομαι, δεν είχα ποτέ θέμα με shards καθώς τα tools τα χρησιμοποιούσα σχεδόν αποκλειστικά σε αρένες και bosses (κι εκεί όχι σε όλες τις προσπάθεις, παρά μόνο αφού είχα αρχίσει να μαθαίνω patterns).
Εγώ πάλι έχω θεματάκι τα shards να μού λείπουν αλλά ποτέ δεν γίνεται να έχεις υπερβολικά πολλά ροζάρια αφού μπορείς πάντα να τα ανταλλάσεις για shards (είμαι στην φάση που συνάντησα τον Trobbio και τον έχω αφήσει για πολύ αργότερα. Εν τω μεταξύ έχω πάρει το δικό μου Bellhome κάτι που έχει κάνει μόνο το 44.1%.

Back