What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Humble Bundle και αγορές Day 1

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Με όλα αυτά τα humble bundle buble buble, σκέφτομαι αν αξίζει να αγοράζει κανείς παιχνίδι εκτός από day 1, αν το θέλεις πρώτη μέρα ή αν θέλεις να στηρίξεις το studio.

Υπάρχουν παιχνίδια που δεν τα ήθελα αμέσως και τα αγόρασα με τα bundle κατα δεκάδες, με αποτέλεσμα να έχω πληθώρα από πολύ ωραία παιχνίδια με ελάχιστα χρήματα για να παίζω για ΜΗΝΕΣ;;;;; Υπάρχουν παιχνίδια π.χ. Wisperworld, Divinity 2 που τα έχω αγοράσει 3 φορές, αλλά δε με πειράζει που τα έχω ή τα δωρίζω.

Ειλικρινά, με τόσες ευκαιρίες αξίζει να αγοράσει κανείς παιχνίδι εκτός bundle ή έστω εκτός έκπτωσης;
Τι λέτε; Θα ήθελα τις απόψεις των συμφορουμιτών :salute:
 

oxide

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 27, 2012
Messages
342
Το αν αξίζει το ξέρει ο καθένας μας.Κάποια παιχνίδια που δε τρελαινόμαστε να παίξουμε αλλά θα θέλαμε, καλά θα ήταν να περιμένουμε λίγο και όλο και σε κάποια προσφορά θα το βρούμε.
Αν πάλι πρόκειται για ένα άλλο παιχνίδι που θέλουμε διακαώς τότε δε νομίζω να περιμένουμε κ τις προσφορές <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Κατά την γνώμη μου πάει ως εξής:
α)Από το πόσο πολύ θες να στηρίξεις τους δημιουργούς / παραγωγή σε έναν συγκεκριμένο τίτλο, οπότε άλλοτε θα στηρίξεις από day 1 , άλλοτε θα περιμένεις μια καλή προσφορά.
β)Από την κάψα σου για το αν θές να κοσμεί το ράφι σου / συλλογή σου κάποιο physical copy. (αν είναι κάνα κολέκτορς ακόμα καλύτερα) Σίγουρα μιλάμε για ποιο αγαπημένους τίτλους, ή τιτλους που παίζει να δοκιμάσαμε σε κάποια προσφορά αλλά μας ξετρέλανε (οπότε το θες για την συλλογή σου).

Καλά φυσικά παίζει τεράστιο ρόλο και η οικονομική κατάσταση του καθενός την κάθε περίοδο...
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Το θέμα υποστήριξης του ντηβέλοπερ κανονίζεται ακόμα πιο εύκολα μέσω των πακέτων αφού ουσιαστικά του δίνεις όσα θες και βλέπεις ακριβώς πόσα πάνε σε αυτόν (κάτι που δεν γίνεται αλλού).

Ο μόνος λόγος για κάποιον να μην αγοράσει κάτι από μπαντλ είναι είτε να το θέλει νωρίς νωρίς (κάποια γκέημς μπορεί να μην πάνε ποτέ εκεί ή να αργήσουν πολύ καιρό) είτε να μην έχει πρόσβαση σε πέηπαλ :cry:

<span class="bbcode_spoiler">Που θα πάει όμως θα βγάλω και εγώ </span>
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
προσωπικα, δεν εχω κανενα καημο να 'στηριξω' τους developers...

ουτε φιλος ειμαι, ουτε συγγενης, ουτε τιποτα.
ασε που για να ειναι 100% ολοκληρωμενη η φιλοσοφια του 'στηριζω', τοτε θα επρεπε να μπορω να παρω ακριβως το ιδιο προιον απο αλλον παροχο ή παραγωγο! στον κοσμο των video games, αυτο δεν συμβαινει οπως ολοι ξερουμε!

θεωρω οτι θα αναζητουσα την καλυτερη τιμη για το προιον/υπηρεσια. Ξαναλεω οτι το στηριζω σημαινει(discuss) 1ον) συναισθηματισμο/οπαδισμο και 2ον) δυνατοτητα να παρω το ιδιο προιον και απο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ παροχο ή παραγωγο. Να 'στηριζω' εναν που με βλεπει μονο σαν πορτοφολι?

Συνεπως επανερχομαι στους προλαλισαντες... ΑΝ μου κανει ΚΛΑΚ ο τιτλος, τον χτυπαω με την μια! αν οχι τοτε περιμενω την ευκαιρια.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,415
Νομίζω πως τα πάντα εξαρτώνται από την τρέλα που έχεις να παίξεις το παιχνίδι day 1 και την αξία που προσφέρει το ίδιο το παιχνίδι σε ποιότητα και διάρκεια. Για παράδειγμα, αν κάποιος είναι φανατικός του multiplayer στο Battlefield τότε δεν έχει νόημα να περιμένει 6+ μήνες για κάποια σημαντική έκπτωση αφού α) θα μαζέψει χιλιάδες ώρες παιχνιδιού και άρα θα βγάλει τα λεφτά του και β) η καθυστερημένη είσοδος σημαίνει οτι εσύ θα είσαι Level 1 ψαράς εναντίον Level 50 δολοφινικών μηχανών. Έχω εμπειρία από το Bad Company 2 και ακόμα βλέπω εφιάλτες τα βράδια <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

Τώρα αν μιλάμε για γραμμικά, μικρά σε διάρκεια games με ανούσιο Multiplayer σε πλήρη τιμή, τότε ασφαλώς δεν αξίζει η αγορά απευθείας. Προσωπικά ακολουθώ το εξής σύστημα:

Day 1: Παιχνίδια που θέλω οπωσδήποτε να παίξω εδώ και τώρα (Fallout New Vegas, Witcher 2, Amnesia)
50% sale: Παιχνίδια τα οποία με ενδιαφέρουν αλλά δεν καίγομαι (π.χ. Alan Wake, GTA)
66%-75% sale: Παιχνίδια για τα οποία αρχικά είμαι αδιάφορος αλλά δοκιμάζω λόγω χαμηλής τιμής/διόγκωσης της Steam library (διάφορα Indie bundles, triple-A που δεν ανήκουν στα αγαπημένα μου είδη, προτάσεις από φίλους)
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408


InfamousJohn wrote:
προσωπικα, δεν εχω κανενα καημο να 'στηριξω' τους developers...
ουτε φιλος ειμαι, ουτε συγγενης, ουτε τιποτα.
</blockquote>

Μα λέγοντας "στηρίζω" δεν σημαίνει ότι ο Χ προγραμματιστής είναι κολητάρι, ας το βοηθήσω το παιδί. Επιβραβεύεις όμως ένα παιχνίδι γιατί , κατά την γνώμη σου φυσικά, έχει χαρακτηριστικά τα οποία τα γουστάρεις και θες να ξαναδείς στο μέλλον! Ή επειδή γούσταρες την ποιότητα ενός τίτλου , τόσο σε gameplay όσο και σε άποψη σεβασμού στον gamer (π.χ. σωστή υποστήριξη, updates, έλειψη DRM κτλ.) Αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το αν ξέρεις τον άλλο, ή αν είναι ξαδέρφος σου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> O gamer είναι ρομαντική ψυχή βρε, δεν θα το δεί σαν ψυχρός μπιζνεςμαν το πράμα :lol:

 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
DAY ONE ONLY FUCKIN eeee FOOTBALL MANAGER!
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ας πούμε ότι ξεκινάει κάποιος σήμερα και αγοράζει τα 2 bundles. Και τα δύο, έχουν μέσα ΑΑΑ παιχνίδια από διάφορα είδη Action/FPS/Adventure/RPG, για όλα τα γούστα δλλ ! Και όλα αυτά, ακόμα και 1 από κάθε είδος να παίξεις, είναι ΠΟΛΛΕΣ ώρες παιξίματος.
Γιατί να πάει κάποιος να αγοράσει παιχνίδι, όταν μπορεί απλά να περιμένει μία βδομάδα για να πάρει 4-6 παιχνίδια ή 2 ή 3 ή 4 βδομάδες, έτσι κι αλλιώς αποκλείεται να έχει τελειώσει όλα τα παιχνίδια, σε ισοπεδωτική τιμή;
Θέλω να καταλήξω στο συμπέρασμα, ότι πλέον, εκτός αν θες να βοηθήσεις το studio, επειδή σου προσφέρει κάποιο καλό παιχνίδι, και να το αγοράσεις Day 1 ή επειδή θέλεις κάποιο παιχνίδι που γουστάρεις και θες να το δοκιμάσεις σήμερα, δεν υπάρχει λόγος να μην μπεις στο τρυπάκι του humble bundle και να ξαναγοράσεις παιχνίδι.
Μου φαίνεται μονόδρομος πλέον, ανάμεσα στα sales του Steam, που και αυτά πιστεύω δε θα είναι τόσο εκρηκτικά όπως παλαιότερα, με τόσα bundles που μεσολάβησαν από το καλοκαίρι.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Savatar wrote:


InfamousJohn wrote:
προσωπικα, δεν εχω κανενα καημο να 'στηριξω' τους developers...
ουτε φιλος ειμαι, ουτε συγγενης, ουτε τιποτα.
</blockquote>

Μα λέγοντας "στηρίζω" δεν σημαίνει ότι ο Χ προγραμματιστής είναι κολητάρι, ας το βοηθήσω το παιδί. Επιβραβεύεις όμως ένα παιχνίδι γιατί , κατά την γνώμη σου φυσικά, έχει χαρακτηριστικά τα οποία τα γουστάρεις και θες να ξαναδείς στο μέλλον! Ή επειδή γούσταρες την ποιότητα ενός τίτλου , τόσο σε gameplay όσο και σε άποψη σεβασμού στον gamer (π.χ. σωστή υποστήριξη, updates, έλειψη DRM κτλ.) Αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το αν ξέρεις τον άλλο, ή αν είναι ξαδέρφος σου <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> O gamer είναι ρομαντική ψυχή βρε, δεν θα το δεί σαν ψυχρός μπιζνεςμαν το πράμα :lol:</blockquote>
δεν στηριζω καμια βιομηχανια! ουτε αυτοκινητο, ουτε τηλεοραση, ουτε ψηγειο, ουτε παιχνιδι!
:cheers: στηριζω τους φιλους μου, τους συγγενεις μου κλπ
για τους αλλους, ξερω καλα οτι δουλεψα σκληρα, για να απολαυσω το προιον/υπηρεσια τους...
και αφου μου το πουλησαν ΕΣΤΩ και με εκπτωση/κερδοφορησαν γιατι κανεις δεν πουλαει για την ψυχη της μανας του! :cheers: :cheers:



 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Alucard wrote:
.........εκτός αν θες να βοηθήσεις το studio, επειδή σου προσφέρει κάποιο καλό παιχνίδι.......</blockquote>

Ηλία, να εδω εχω ενστασεις. πουθενα αλλου. δεν βοηθαω κανεναν. δουλευω, αμοιβομαι και αντιστοιχα αμοιβω αυτους που δουλεψαν για να μου παρεχουν το προιον.
no feelings in that!
σε μενα οσοι ζητησαν τις υπηρεσιες μου, δεν ειχαν πρωτο σκοπο να με βοηθησουν... αντιστοιχα ηθελαν μια υπηρεσια και ΑΝ γινεται να μην την χρυσοπληρωσουν! εγω θα αμοιβομουν για τον ΚΟΠΟ μου.
κοπος => αμοιβη (no feelings in this equation!)

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,682
Ποιος δούλεψε και ποιος κερδοφόρησε? Αποσαφήνισέ μου plz. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,821
Alucard, ξεχνάς κάτι πολύ σημαντικό. Ούτε το 50% των τίτλων (κυρίως των ΑΑΑ) δεν βγαίνουν και ούτε θα βγουν σε humble bundle, οπότε μη το παίρνεις ως δεδομένο, ούτε να βασίζεσαι και πολύ σε αυτό για τις πιθανές αγορές σου.

Τζον δεν είπαμε να τους παντρευτείς (τους εκάστοτε developers) κιόλας...
Απλά, αξιολογείς το προϊόν μιας εταιρίας και καθορίζεις εσύ τι θα τους δώσεις (για αυτό ή τα επόμενά τους), πόσο πρέπει να ανταμοιφθεί ο κόπος τους. That's all.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Northlander wrote:
Ποιος δούλεψε και ποιος κερδοφόρησε? Αποσαφήνισέ μου plz. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /></blockquote>

oh! NOT AGAIN! :facepalm:

 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Adhan wrote:
Τζον δεν είπαμε να τους παντρευτείς (τους εκάστοτε developers) κιόλας...
Απλά, αξιολογείς το προϊόν μιας εταιρίας και καθορίζεις εσύ τι θα τους δώσεις (για αυτό ή τα επόμενά τους), πόσο πρέπει να ανταμοιφθεί ο κόπος τους. That's all.</blockquote>

excactly! δεν ειπα να τους παντρευτει κανεις! :cheers:

 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Παναγιώτη, καταλαβαίνω ακριβώς τι λες και δε σε αδικώ. Υπάρχουν πολλές λογικές προς αξιολόγηση, ο καθένας με τη δική του. Έχεις δίκιο, γιατί ακόμα και από εκπτώσεις ή από humble bundle βγάζουν πολύ κέρδος. Κανένας δεν πουλάει για την κ@ύλα του.
Προσωπικά, μικρά στούντιο που δεν έχουν από πίσω κάποιον, όπως ας πούμε έκανα με το Van Hlesing ή το Shadowrun, αν δε βγάλουν κέρδος, μπορεί και να πάψουν να δουλεύουν. Μπορεί να κλείσει το studio και να πάρω το παιχνίδι σε ένα χρόνο για 2 ευρώ που λένε. Αλλά μετά ίσως να μην υπάρχει στούντιο. Αφού δε με θίγει, το στηρίζω. Συμφωνώ, ότι δε γίνεται να δίνουμε εμείς για να έχουν αυτοί, αλλά ότι μπορεί ο καθένας. Ωραία θα ήταν να συμβαίνει αυτό σε όλα τα επαγγέλματα, ειλικρινά. Μεγάλη κουβέντα βέβαια <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /> Σε καταλαβαίνω όμως ! :cheers:

Adhan, Ναι, δεν έχεις άδικο. Μπορεί να υπάρξουν παιχνίδια που δε θα βγουν ποτέ σε bundle ή θα κάνουν πολύ καιρό. Βέβαια, αφού πέρασε THQ ,EA, WB, Daedalic, Team 17 και ένα σωρό άλλες, μπορεί το κύμα να τους παρασύρει νωρίτερα. Αλλά δεν είναι κάτι να βασιστείς. Οπότε, ναι, κάποια παιχνίδια θα αναγκαστείς να τα αγοράσεις. Δεν μπορείς να περιμένεις για πάντα. Βέβαια, για όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν τα Steam Sales :worship:
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
To παράδειγμα του Άλεξ είναι πολύ ωραίο. Να προσθέσω πως το να περιμένεις για να παίξεις ενα online ή ΜΜΟ δεν έχει νόημα αφού αυτά αλλάζουν διαρκώς. Πχ. τώρα που βγηκε το BF4 ,η κοινότητα του 3 χάνει το μεγαλύτερο τμήμα της,που σημαίνει ότι θα λιγοστέψουν οι server και δεν θα μπορεί κανείς ανα πάσα στιγμή να παίξει τον χάρτη και το game mode που θέλει. Ή στην περίπτωση του WoW, το να βάλεις να παίξεις τώρα το Wrath of The Lich King expansion είναι άκυρο, αφού έχουν βγει άλλα δύο xpacs από τότε ,οι παίκτες έχουν +10 levels και δεν έχει νόημα να κάνεις wrath raids.
 
Top Bottom