What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Η επάνοδος των παιχνιδιών στρατηγικής το 2020

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Μία χρονιά έφυγε, μία νέα έρχεται και ως είθισται πρέπει να ακολουθεί και μία ανασκόπηση. Σκέφτηκα να ασχοληθώ με τα παιχνίδια που έπαιξα το 2020, αλλά τα άξια μνείας ή τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά, είχα την χαρά να τα παρουσιάσω αυτούσια. Οπότε πάμε σε μία κάπως διαφορετική ανασκόπηση.



Ενώ παίζω σχεδόν τα πάντα, δύο είναι τα είδη στα οποία αφιερώνω την πλειοψηφία του χρόνου μου. Τα RPGs και τα παιχνίδια στρατηγικής. Όσον αφορά τα δεύτερα, μπορεί να είναι από ένα ταπεινό Turn Based Strategy μέχρι ένα Grand Strategy. Κι από ένα Real Time Tactics μέχρι ένα παιχνίδι οικονομικής διαχείρισης, τύπου Anno. Και μπορεί το 2020 να έδειξε ότι η ανθρωπότητα στρατηγικά ήταν ανέτοιμη για μία πανδημία, εντούτοις στον χώρο των παιχνιδιών στρατηγικής και τακτικής τα πράγματα πήγαν παραπάνω από καλύτερα.



Γενικά ο συγκεκριμένος κλάδος αν και κραταιός στον πυρήνα του, λόγω των φανατικών οπαδών του, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως εμπορικός. Γι’ αυτό και δεν βλέπουμε τους...

Continue reading...


 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Μπράβο Ηλία, κάλυψες και τα highs και τα lows της περασμένης χρονιάς για το είδος. Το 2021 αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού βγαίνει το νέο expansion του AoEII: Definitive πολύ σύντομα, και περιμένουμε και άλλες ανακοινώσεις όπως ανέφερες.

Έχω αφήσει τις νέες ιστορίες του Desperados season pass στην άκρη, ίσως είναι καλή αφορμή να τις δω, μιας και εκμεταλλεύονται όλο το team.

Ας ελπίσουμε σε νέες κυκλοφορίες RTS, λείπουν πολύ.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Ευχαριστώ! Προσπάθησα πολύ να μην γράψω έναν τόμο για το Age of Empires II οπότε και το expansion έμεινε απέξω. Ποιός να το έλεγε στην Ensemble όταν ξεκίναγαν την ανάπτυξή ότι είκοσι χρόνια μετά το παιχνίδι τους θα έμενε στο προσκήνιο! Πραγματικά μιλάμε για τον ορισμό του success story.

Μέσα στο 21 θεωρητικά θα πρέπει να περιμένουμε και το Total Warhammer 3, το οποίο καθυστέρησε λόγω του COVID. Βέβαια το άφησα εκτός γιατί φτάσαμε στα μέσα του Γενάρη και δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα τεράστιο πρότζεκτ που όμοιο του δεν θυμάμαι να έχουμε ξαναδεί. Προσωπικά το περιμένω για να μπορέσω να επιστρέψω στην σειρά και να ξεκινήσω απευθείας με το very big campaign.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Προσωπικά, τα παιχνίδια στρατηγικής είναι αυτά που με αγχώνουν περισσότερο απ' όλα τα είδη παιχνιδιών (παρά το ότι όλα έχουν quicksave), καθώς αν μια πίστα (αφού προχωρήσεις πολύ) δεις ότι τελικά δεν βγαίνει, αυτό σημαίνει ότι είναι λάθος ο όλος σχεδιασμός σου στην πίστα αυτή και πρέπει να την αρχίσεις απ' την αρχή! Δεν είναι δηλαδή ότι θα σε σώσει ένα quickload λίγο πριν. Μάλλον γι' αυτό πάντα βάζουν ως επιλογή το "Restart mission".
Και το χειρότερό μου είδος ανάμεσα στα παιχνίδια στρατηγικής είναι αυτό που έγινε και ξεχωριστό είδος (!), τα "tower defense"! Που σε βάζουν να αμυνθείς για κάποιο χρονικό διάστημα όταν οι εχθροί έρχονται από παντού.
Φανταστείτε τη "χαρά" μου όταν μιλάμε για διάστημα 30-40 λεπτών και οι τελευταίες μου μονάδες να σκοτώνονται στα κάτω από 15 δευτερόλεπτα πριν το τέλος...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
@maximum armor Μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνουμε
(Λόγω κάποιου bug της πλατφόρμας με έχει ορίσει εμένα ως συγγραφέα του review στο forum, ο συγγραφέας παραμένει ο Chronomancy φυσικά)

Χτες μετά από χρόνια έπαιξα το πρώτο RTS multiplayer game και έτυχε να είναι στο πολυαγαπημένο AoE2: DE. Παίξαμε μαζί με τον @Chronomancy και άλλους δύο φίλους/γνωστούς. Ήμασταν λίγο σίγουροι στην αρχή και φυσικά πληρώσαμε για την ύβρι μας με ήττα πολύ νωρίς (παίξαμε εναντίον τους + moderate AI). Να σημειώσω ότι το παιχνίδι είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Πήρα τους Τατάρους και η αρχιτεκτονική τους είναι να χαζεύεις για ώρες.

Εν πάσει περιπτώσει, αφού μαζέψαμε τον εγωισμό μας από το πάτωμα ανασυγκροτηθήκαμε και πήγαμε άλλο ένα παιχνίδι (2v2 αυτήν την φορά). Αναπροσαρμόσαμε την τακτική μας και μόλις είδαμε ότι ο αντίπαλος πήγε για fast Castle Age, ξεκινήσαμε το διαρκές pressing. Αποφασίσαμε με τον Chrono να τους δείξουμε πώς γίνεται THE RQ WAY.

View attachment 320

Έπειτα από δύο ώρες και τρελό μπρος-πίσω, επιθέσεων-αντεπιθέσεων ο χάρτης έκλεισε με ένα τεράστιο χαμόγελο από όλους τους συμμετέχοντες.

Καραντινιασμένοι ψηθείτε!

Υ.Γ.: Εδώ να σημειώσω πόσο για τις κλωτσιές είναι το Xbox Live. Για αδιευκρίνιστο λόγο δεν άφηνε τον έναν από τους 4 να συνδεθεί στο lobby. Φυσικά όταν (αγόρασε, εγκατέστηκε και) έτρεξε το παιχνίδι από το Steam όλα λειτούργησαν ρολόι.


Αααχ πρέπει να ξαναμπούμε. Να ακούσουμε το τσοπ τσοπ των ξυλοκόπων και τις στριγγλιές των κάπρων. Τις σειρήνες του πολέμου και τον γλυκό ήχο του μενού μετά την νίκη
 
Top Bottom