Bathory
Lich




- Joined
- Dec 5, 2012
- Messages
- 7,296
Εντάξει, βρήκα μια συνταγή για φασολάδα με τσίλι, που ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες συνταγές για φασολάδες με τσίλι που κυκλοφορούν. Το θεωρώ τεράστια ανακάλυψη, και είπα να την μοιραστώ με τα εκλεκτά μέλη της κοινότητας του Ragequit. Κρίμα να πάει χαμένο τέτοιο αριστούργημα.
Έχουμε και λέμε:
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο φασολια μετρια η'μεγαλα
4-5 καροτα
1/2 ματσακι σελινο
2 κρεμμυδια
2 κ.σουπας ντοματοπελτε
1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
Αλατι-πιπερι
Λαδι
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: 1 πιπερια καυτερη η λιγο τσιλι. Για πιο πικάντικη, 2 ή και παραπάνω πιπεριές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε απο το βραδυ τα φασολια σε νερο για να φουσκωσουν, και την αλλη μερα τα πλενουμε πολυ καλα,και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο να βρασουν. Αφου παρουν μερικες βρασεις,
εχουμε κοψει τα λαχανικα μας,εγω τα χοντροκοβω σελινο, καροτα και κρεμμυδι και τα ριχνουμε στην κατσαρολα.
Στην συνεχεια ριχνουμε τον ντοματοπελτε, τα ντοματακια, το λαδακι,
πιπερακι, <b>πιπερια ή πιπεριες</b>, και τα αφηνουμε να βρασουν,
ωστε να χυλωσουν. Στο τελος ριχνουμε το αλατακι και σερβιρουμε.
Συνοδευουμε την φασολαδα μας με ρεγγα καπνιστη, σαρδελιτσες παστες, ελιτσες, φρεσκο ζυμωτο ψωμακι,και κρασακι.
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε.
Έχουμε και λέμε:
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο φασολια μετρια η'μεγαλα
4-5 καροτα
1/2 ματσακι σελινο
2 κρεμμυδια
2 κ.σουπας ντοματοπελτε
1 συσκευασια ντοματακια κονκασε
Αλατι-πιπερι
Λαδι
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ: 1 πιπερια καυτερη η λιγο τσιλι. Για πιο πικάντικη, 2 ή και παραπάνω πιπεριές.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε απο το βραδυ τα φασολια σε νερο για να φουσκωσουν, και την αλλη μερα τα πλενουμε πολυ καλα,και τα βαζουμε στην κατσαρολα με νερο να βρασουν. Αφου παρουν μερικες βρασεις,
εχουμε κοψει τα λαχανικα μας,εγω τα χοντροκοβω σελινο, καροτα και κρεμμυδι και τα ριχνουμε στην κατσαρολα.
Στην συνεχεια ριχνουμε τον ντοματοπελτε, τα ντοματακια, το λαδακι,
πιπερακι, <b>πιπερια ή πιπεριες</b>, και τα αφηνουμε να βρασουν,
ωστε να χυλωσουν. Στο τελος ριχνουμε το αλατακι και σερβιρουμε.
Συνοδευουμε την φασολαδα μας με ρεγγα καπνιστη, σαρδελιτσες παστες, ελιτσες, φρεσκο ζυμωτο ψωμακι,και κρασακι.
Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε.