What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Η άποψή σας για τα achievements

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,566
Σχεδόν όλα τα παιχνίδια διαθέτουν πλέον achievements. Πώς τα αντιμετωπίζετε; Τα κυνηγάτε με μανία προσπαθώντας να τα μαζέψετε όλα, τα αγνοείτε τελείως, βρίσκεστε κάπου στη μέση; Θεωρείτε οτι βοηθούν στο να επεκτείνεται η αντοχή ενός παιχνιδιού στο χρόνο ή πρόκειται για άσκοπη σπατάλη χρόνου;

Επιπλέον, τι είδους achievements θέλετε να βλέπετε στα games; Αριθμητικά (π.χ. μαζέψτε 1000 troll penises), story-based (π.χ. ολοκληρώστε το x quest), skill-based (π.χ. βάλτε γκολ από το κέντρο του γηπέδου με τον πισινό);
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Προσωπικά μου είναι αδιάφορα τα achievements.Εντάξει χαίρομαι όταν καταφέρω κάποιο,αλλά δε θα ξαναπαίξω ένα game μόνο και μόνο για τα achievements.

Αν είναι όμως να υπάρχουν προτιμώ αναμφισβήτητα τα skill based.
Για τα story based,αν πρόκειται για τα main quests τα θεωρώ περιττά,αν πρόκειται για προαιρετικές αποστολές έχουν κάποιο ενδιαφέρον.
Καλά,τα αριθμητικά τα θεωρώ τραγικά και είναι κατά τη γνώμη μου ένας άθλιος τρόπος εκ των devs να αυξήσουν τη ζωή του τίτλου τους.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,679
Δεν είπα ποτέ όχι σε achievement που συνοδεύεται από bonus – δωράκι. Αν το δωράκι προέρχεται από αριθμητικό achievement, δεν θα ξενερώσω και από την ζωή μου.
επειδή στο wow έχει άπειρα, και να μην το ήθελα όλο και κάτι τσιμπαγα.
Τώρα αν μιλάμε για achievements τύπου leeeeeeeroy ενταξει….παιζει να κάνω delete το account, στην περίπτωση που το τσιμπήσω καταλαθος.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Έχει να κάνει με το ζήτημα σχεδιασμού των achievements. Αν σχεδιαστούν σαν "οδηγοί" για τον player για το τι μπρορεί να "κηνηγήσει" στο game που παίζει, δεν με χαλάν καθόλου. Αν είναι σχεδιασμένοι απλά για να προσθέσουν με το ζόρι gaming time απλά τα αγνοώ. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του WoW (που από εκεί έγινε μόδα, αν και δεν τα ανακάλυψε αυτό, π.χ. το Warhammer online τα είχε εισάγει αρκετά ποιο πριν με την μορφή του Tome of knowledge): Τα achievement που κατέγραφαν την πρόοδο σου στο pve/pvp μέρος ήταν άψογα και σου έδιναν κατευθύνσεις σωστές (θετικότατο), από την άλλη τα achievement του στυλ "σκότωσε 12357 σκίουρους σε 4,56 δευτερόλεπτα" ήταν απλά "καροτάκια" για να γεμίσουν έξτρα gaming time όταν οι καμένοι βαριόντουσαν και έπρεπε να αποκτήσουν μεγαλύτερο a.score απο το κοινό θνητό gamer. Οπότε η άποψη μου είναι, ούτε καλά-ούτε κακά, είναι καθαρά πως θα σχεδιαστούν κ ενσωματοθούν στο κάθε game.
 

m@ster chief

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
227
Ασχολούμαι με αυτά μόνο όταν τελειώνω ένα παιχνίδι και μόνο με όσα είναι λογικά (όχι "σκότωσε 10000000 κακούς..). Μερικά έχουν αρκετό ενδιαφέρον αφού σε βάζουν να κάνεις quests που δεν είχες κάνει ή να ξαναπαίξεις το παιχνίδι με άλλο τρόπο
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Σαν TF2 whore δεν έχω κανένα πρόβλημα να υπάρχουν, μάλιστα αν μου κολλήσει αρχίζω και τα κυνηγάω κιόλας
 

theios jara

Gelatinous Cube
Joined
Dec 11, 2012
Messages
129
Θελω να πεθανει με φριχτους πονους αυτος που σκεφτηκε τα ατσιβμεντς.
Το κακο ξεκινησε με τα μμο (κυριος το γουοου) και ξαφνικα ειχες ενα παιχνιδι των 40ευρο και των 20 ωρων να περνει 9αρια γιατι ειχε καλο μουλτι.
Και μετα ηρθαν τα ατσιβμεντς. Βαλε και την κονσολιτιδα που πασχουν οι περισσοτεροι τιτλοι, μεχρι και το CoD με το μοντερν γουορφερ 2 επεσε στην παγιδα.
Ατσιβμεντς για τα κιλλς, για τα απγκρεητς, για το ενα για το αλλο.
Και ολα αυτα γιατι?
Μα φυσικα για να δειχνω στα ιντερνετς ποσο μεγαλη την εχω.
Αφηστε ησυχα τα παιχνιδια μου.
ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
 

dadira

Commoner
Joined
Dec 12, 2012
Messages
5
Μου αρέσουν, αν και δεν σπαταλάω τον χρόνο μου προσπαθώντας να τα πετύχω, εκτός και αν το παιχνίδι μου αρέσει τόσο πολύ, που ακόμα και αν το έχω τελειώσει, ασχολούμαι μαζί του προσπαθώντας να τα ξεκλειδώσω, μόνο και μόνο για μερικές ακόμα ώρες απόλαυσης.Πιστεύω αν είναι καλά σχεδιασμένα, όπως λέει και ο Savatar, τότε αξίζουν.Σε κάθε άλλη περίπτωση μου παιρνούν απαρατήρητα.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Εμένα μου αρέσουν τα achievements και συνήθως τα κυνηγάω σαν μανιακός που κυναγάει αθώες κορασίδες με αλυσοπρίονο σε κάποιο πουθενάδικο σχολείο των Η.Π.Α. Από την άλλη αν κάποιο από αυτά είναι παράλογο και δεν μπορώ να το ξεκλειδώσω (και δε φταίω εγώ που είμαι άχρηστος) παίζει να κάνω delete το παιχνίδι και να μην το ξαναπιάσω στα χέρια μου.
Τα καλύτερα είναι τα skill και story-based. Όσο για τα αριθμητικά κρατάω το αλυσοπρίονο για την περίπτωση που πετύχω ποτέ αυτόν που τα σκέφτηκε.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,852
http://www.kongregate.com/games/ArmorGames/achievement-unlocked" class="bbcode_url">You guys know nothing.

NOTHING.
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Οχιιιι τι έκανες τώρα, δεν έπρεπε να το είχα δει αυτό. Αντίο ζωή, πρέπει να μαζέψω τα achievements πριν από τις 21/12.
<span class="bbcode_spoiler"> :woohoo: </span>
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Μου είναι παντελώς αδιάφορα ρε παιδιά τα achievements και φυσικά δεν έχω ξαναπαίξει κανένα παιχνίδι για χάρη τους.
ΟΚ, δε με ενοχλεί η παρουσία τους, αλλά δε μου λέει και τίποτα....
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Μια χαρά τα κυνηγάω κι εγώ, τα βλέπω σαν extra objectives. Αδιάφορα τελείως τα καθαρά story based και αγνοώ όποια απαιτούν αρρωστημένο grinding. Δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά δεν με χαλάνε και καθόλου.



Hellion wrote:
http://www.kongregate.com/games/ArmorGames/achievement-unlocked" class="bbcode_url">You guys know nothing.</blockquote>

Aυτό πρέπει να είναι... τριλογία ή και παραπάνω αν δεν απατώμαι. Οπότε Arwindan έχεις δουλειά να κάνεις. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Θα τα καταφέρω μένουν ακόμα 8 μέρες. Θα καώ αλλά θα τα καταφέρω :sick:
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Απ'όταν βγήκαν, ανακάλυψα άλλο έναν αρρωστημένο εθισμό μου.

Με μέτρο και λογική όμως. Όπως το γουίσκι. (Μας έπεισες τώρα.)

Μεγάλη προτίμηση, όπως είπαν και τα παιδιά σε ατσίβμεντς οδηγούς, που δίνονται για εξερεύνηση δυνατοτήτων ή για ανακαλύψεις μεγάλων μυστικών/easter eggs (Όπως του Alan Wake πχ). Οι αριθμητικές συλλογές και τα grind based δεν μου λένε απολύτως τίποτα και τα αγνοώ επιδεικτικά.
 

pournelaos

Commoner
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
46
Για μένα προσθέτουν ώρες ενασχόλησης με τα παιχνίδια. Δεν θα παίζω μέχρι να τα πιάσω όλα (τα πόκεμα είναι αυτά) αλλά όσα είναι εφικτά με μια μικρή προσπάθεια γιατί όχι?
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Achievements? Τρώγονται? Με λίγα λόγια, μου είναι παντελώς αδιάφορα. Βλέπω ενώ παίζω, να μου γράφει κάτω δεξιά πολλές φορές achievement unlocked. Ούτε καν έχω μπει στον κόπο να δω τι ήταν αυτό το φοβερό και τρομερό που ξεκλείδωσα. Μούφα τρόποι για να αυξήσεις το replayability.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,450
Gotta catch them all!

Αν μου αρέσει το game, θέλω και τα ach του, εκτός άμα απαιτούν μισό δις ώρες grinding. Ή είναι καθαρά θέμα τύχης με 0,01% chance. Ή απαιτούν την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη high-score. Ή είναι Multiplayer only σε παιχνίδι που έχει να δει χαρά στους servers του από όταν ήταν σε closed beta. Τελικά θα συμφωνήσω πως είναι θέμα σχεδιασμού και τα achievemets, άμα ο developer είναι μόρτης ξέρει πως να κάνει και τα ach ενδιαφέροντα, και μάλιστα να τα διαχωρίζει ανάλογα με το επίπεδο καψίματος του παίκτη.

/barely relevant rant on
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση, για να καυτηριάσω μια συμπεριφορά που βλέπω συχνά online. Κάποιος ταλαίπωρος αναφέρει σε forum (συνήθως στο σχετικό steam discussion group) πως το Τάδε Achievement για το Δείνα παιχνίδι δεν λειτουργεί σωστά ή και καθόλου. Είναι πάντα θέμα λίγων λεπτών να σκάσουν μύτη οι απαντήσεις τύπου "Εμένα δε με ενδιαφέρουν καθόλου τα ach, και συ που το ψάχνεις είσαι noob, και μακάρι να μη δούλευε κανένα". Μεγάλε, δε σε ρώτησε κανένας (σε αντίθεση με αυτό το topic που ρωτάει ακριβώς αυτό). Υποχρεωτικό δεν είναι για κανένα developer να βάλει achievements στο παιχνίδι του, αν όμως τα βάλει οφείλουν να λειτουργούν όπως και όλο το υπόλοιπο game. Στο μυαλό μου έρχονται οι περιπτώσεις του Torchlight 1 και Darksiders 1 που ακόμα έχουν γνωστά προβλήματα με τα achievements τους που μάλλον δε θα διορθωθούν ποτέ, και όποτε κάποιος χρήστης έκανε σχετικό post, βγαίναν οι ach haters να του την πουν, και στην ουσία να πανηγυρίσουν που η Runic και Vigil/THQ τους πούλησαν ένα game που ένα μέρος του έχει προβληματική λειτουργία. Για να συνοψίσω και να πω ξεκάθαρα τι εννοώ: Κατανοώ απόλυτα πως κάποιους τα achievement τους αφήνουν αδιάφορους, και σε κάποιους άλλους προκαλούν αηδία. Είναι απολύτως ελεύθεροι να ζητάν την κατάργησή τους όπου σταθούν και σε όποιο forum βρεθούν. Αν όμως spamάρουν forum topics που αφορούν bugs στα achievements οποιουδήποτε game έχουν αγοράσει, απλά επιδεικνύουν έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.

/barely relevant rant off
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Τα κυνηγάω όποτε είναι skill based ή δεμένα με την ιστορία. Είναι κάτι το θετικό για εμένα, ανεξάρτητα με το ποιός είναι ο τίτλος που τα περιέχει.
 
Top Bottom