Η Valve ανακοίνωσε Steam Machine, Controller, VR headset

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Προσωπικά με ευχαριστούν τα νέα για τους εξής λόγους :
1) Πρώτα και κύρια γιατί θα βγει νέα έκδοση για το SteamOS. Επιτέλους θα ξεκαρκινιάσω από τον διαρκή εμετό των Windows 10 (που να πήγαινα και 11) που κάθε 2 μήνες θα κάνει ένα update για να σου γαμήσει κάτι στο Hardware.
Τελευταίο παράδειγμα ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβρη, όπου μετά από update που μου έκανε αυτόματα, το CS2 και άλλα παιχνίδια σερνόντουσαν κυριολεκτικά (2-10 FPS). Η λύση που βρήκα ποια ήταν;
Να έχω ανοικτό το task manager να τρέχει, αλλιώς ΟΛΑ ΚΟΛΛΑΝΕ.
2) Για το VR Headset.
3) Υποννοείται πως θα κυκλοφορήσουν κάποιο νέο παιχνιδάκι. Την μπριζόλα πρέπει να την σερβίρεις με τις πατατούλες και τη σάλτσα.

Προσωπικά με ευχαριστούν τα νέα για τους εξής λόγους :
1) Πρώτα και κύρια γιατί θα βγει νέα έκδοση για το SteamOS. Επιτέλους θα ξεκαρκινιάσω από τον διαρκή εμετό των Windows 10 (που να πήγαινα και 11) που κάθε 2 μήνες θα κάνει ένα update για να σου γαμήσει κάτι στο Hardware.
Τελευταίο παράδειγμα ήταν πέρυσι τον Σεπτέμβρη, όπου μετά από update που μου έκανε αυτόματα, το CS2 και άλλα παιχνίδια σερνόντουσαν κυριολεκτικά (2-10 FPS). Η λύση που βρήκα ποια ήταν;
Να έχω ανοικτό το task manager να τρέχει, αλλιώς ΟΛΑ ΚΟΛΛΑΝΕ.
2) Για το VR Headset.
3) Υποννοείται πως θα κυκλοφορήσουν κάποιο νέο παιχνιδάκι. Την μπριζόλα πρέπει να την σερβίρεις με τις πατατούλες και τη σάλτσα.
επ, αυτό με το taskmanager που όλα πάνε νερό όταν είναι ανοιχτό μπορεί να πάει να πει ότι έχεις κρυφοminer κάπου, αυτά ανιχνεύουν πότε ανοίγει το task manager και κλείνουν ή κρύβονται να μην τα δεις.

Μακάρι πάντως το steam machine να βάλει φρένο στις ξέφρενες απαιτήσεις των σημερινών παιχνιδιών.

Σωστό αυτό που λες και δεν μου χε περάσει απ' το μυαλό ότι μπορεί να χα cryptomining εφαρμογή που να δουλεύει.

Από την άλλη όμως, μέχρι και 4 ώρες πριν κάνω εκείνο το windows update, δουλεύαν όλα ρολόι χωρίς να κολλάνε (είτε ήταν ανοικτό , είτε κλειστό το task manager).
Επομένως :
α) είτε δεν είχα ποτέ τέτοιο mining πρόγραμμα και όντως το Windows Update μου έσκισε κάτι στο API/hardware είτε
β) είχα τέτοιο κακόβουλο πρόγραμμα εγκατεστημένο και το windows update το έκανε να φαρμάρει coins 100x πιο πολύ.

Κλίνω προς το πρώτο, γιατί διάβαζα πάρα πολλούς χρήστες να διαμαρτύρονται για το ίδιο θέμα.

Σωστό αυτό που λες και δεν μου χε περάσει απ' το μυαλό ότι μπορεί να χα cryptomining εφαρμογή που να δουλεύει.

Από την άλλη όμως, μέχρι και 4 ώρες πριν κάνω εκείνο το windows update, δουλεύαν όλα ρολόι χωρίς να κολλάνε (είτε ήταν ανοικτό , είτε κλειστό το task manager).
Επομένως :
α) είτε δεν είχα ποτέ τέτοιο mining πρόγραμμα και όντως το Windows Update μου έσκισε κάτι στο API/hardware είτε
β) είχα τέτοιο κακόβουλο πρόγραμμα εγκατεστημένο και το windows update το έκανε να φαρμάρει coins 100x πιο πολύ.

Κλίνω προς το πρώτο, γιατί διάβαζα πάρα πολλούς χρήστες να διαμαρτύρονται για το ίδιο θέμα.
δε ξέρω πως δουλεύουν αυτά να σου πω την αλήθεια, μπορεί με κάποιο τρόπο να το τρίγκαρε το update ή να το έκοβε κάποιο antivirus που μετά το update ¨ξέφυγε" για κάποιο λόγο. Θεωρητικά όλα αυτά.

επ, αυτό με το taskmanager που όλα πάνε νερό όταν είναι ανοιχτό
τελευταία φορά θυμάμαι η εξήγηση ήταν ότι οι διεργασίες φοβούνται μην τις σκοτώσεις και συμμορφώνονται.

Το βαρβάτο της ανακοίνωσης είναι για μένα το Frame. Πιθανόν να δούμε υλοποιήσεις Steam machines και από άλλες εταιρείες, not that hard. Όμως το Frame δεν αντιγράφεται εύκολα.
Η stand-alone λειτουργία για Steam games είναι τρομερό feature, μαζί όμως με την ταχύτατη dedicated σύνδεση με PC κάνει όλα τα υπόλοιπα VR headsets να φαίνονται (θα συμφωνήσω με τον Linus) ως last generation προϊόντα. To κερασάκι στην τούρτα είναι και τα χειριστήρια που είναι ανώτερα από οποιοδήποτε άλλο VR headset.

Το βαρβάτο της ανακοίνωσης είναι για μένα το Frame. Πιθανόν να δούμε υλοποιήσεις Steam machines και από άλλες εταιρείες, not that hard. Όμως το Frame δεν αντιγράφεται εύκολα.
Η stand-alone λειτουργία για Steam games είναι τρομερό feature, μαζί όμως με την ταχύτατη dedicated σύνδεση με PC κάνει όλα τα υπόλοιπα VR headsets να φαίνονται (θα συμφωνήσω με τον Linus) ως last generation προϊόντα. To κερασάκι στην τούρτα είναι και τα χειριστήρια που είναι ανώτερα από οποιοδήποτε άλλο VR headset.

Συμφωνώ, νομίζω είναι η πρώτη φορά στην πενταετία που έδωσα βάση και εντυπωσιάστηκα από ανακοίνωση VR headset. Τα 'χα ψιλοξεγράψει μετά την εμπειρία με Rift και Vive (που ήταν ΟΚ αλλά φοβερός μπελάς και ώχου τώρα στήνε ξέστηνε και με μωρά παιδιά ξέχνα το) αλλά το πακέτο της Valve φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό.

'Pick up and go' κάσκα και χειριστήρια, όντως μυρίζει game changer.

Εδώ βέβαια πρέπει να ειπωθεί ότι δε παίζει επιδότηση ("subsidizing", τσσσσσ) στην τιμή όπως στις κονσόλες που πουλιούνται ΚΑΤΩ του κόστους καινούργιες καινούργιες γιατί περιμένουν ότι θα τα πάρουν μέσω royalties από τα ίδια τα games.

Μια ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με ένα εφάμιλλο desktop είναι το ρεαλιστικό σενάριο.

To χειριστήριο αν δε προκύψει τρελή πατάτα από τα πρώτα πρώτα review (χλωμό) θα snipeαριστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Editor από το site Insider Gaming:

Λογικά θα έχουμε ανακοίνωση παιχνιδιού. Ίσως στα Game Awards;

Ένα μηχανάκι στο σαλόνι με όλα τα χειριστήρια, μαζί με τα VR glasses και εφάμιλλο του παρακάτω για να τονίζεται η δημιουργικότητα των τερατακίων είναι πιστεύω ιδανικό για ισορροπίες μεταξύ χαλάρωσης και έκφρασης.

τι άλλο μπορεί να βγάλει? τιμονιέρα?

images

Τα steam machines εχουν τους ιδιους περιορισμου που εχουν και τα laptop. Δηλαδη ειανι μικρα pc σαν αυτα που δεν αναβαθμιζονται εκτος απο σκληρο δισκο ενω στο κανονικο pc κανουμε οτι αναβθμιση θελουμε οποτε θελουμε. Επισης με τα ιδα λεφτα κανεις καλυτερη αναβαθμιση στο pc απο οτι αν παρεις steam machine. Γι αυτο και δεν το σκεφτομαι καν κατι τετοιο. Δεν πηρα οταν βγηκαν τα πρωτα stea machines και steam controller το 2013 και δεν θα παρω ουτε τωρα και συνεχιζω να αναβαθμιζω το pc οταν παλιωνει η οταν χαλαει. Και τοτε τα ιδια ελεγαν οτι ειναι κατι το επαναστατικο και τι ποτα δεν εγινε.

μυρίζει game changer.
Λες για τα erotic adventures ?

(βάλε τρολοφατσα εδώ, δε τη βρίσκω στο κινητό)

Όλοι ξέρουμε πως το Half Life 3 θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της NLT Media εξάλλου. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΛΟΥΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΞ, ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ.

Back