Η Valve ανακοίνωσε Steam Machine, Controller, VR headset

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το deck έχει πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι, αν το machine είναι τόσο ακριβό που θα πουλήσει 1μύριο ποιος χέστηκε να κάνει machine verification?

Το verification το κάνει η Valve, όχι οι developers. Οι developers μπορούν να ζητήσουν verification και μόνοι τους (π.χ. για παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν σύντομα ή μετά από κάποιο patch που θα διορθώσει προβλήματα) αλλά όλα τα games τεστάρονται αργά ή γρήγορα. Επίσης φαντάζομαι ότι όλα τα Steam Deck Verified games θα θεωρηθούν αυτομάτως και Steam Machine Verified.

Νίτρο σταματά να σκέφτεσαι ως πλεμπαιος καταναλωτής και να βάζεις λογική σε εφικτό Hardware. Margins are king, και κάπως πρέπει να πληρωθεί το σύστημα που υποστηρίζει και τα logistics, πέραν της παραγωγής. Βάλε και το κότερο του Gabe από πάνω. Consumer friendly είπαμε ότι είναι η Valve, όχι και φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Μένω στο $799 χωρίς κανένα περιφερειακό, $1599 με όλα μαζί. Μακάρι να βγει υψηλή η εκτίμησή μου.

550 δίνω, άντε 600.

όχι δεν κάνω πλάκα τα έβαλα χθες το βράδυ κάτω. Τώρα έχω το ψοφίμ σύστημα στο σπίτι.

με 150€ μπαίνει 5700Χ που είναι στα επίπεδα ενός 7600 για gaming, +μια GPU εκεί στα 250-300 και η 5500ΧΤ πάει στο HTPC, ορίστε και gaming rig και σαλονάτο game machine. (άντε και ένα τροφοδοτικό γιατί έχει περάσει 10ετία)

Αυτό λέω, η valve θέλει να πουλήσει σε εμένα και στους άλλους τους πλεμπέους του 70% που έχει λιγότερο ισχυρό μηχανάκι από το machine, όλοι εμείς όμως ΕΧΟΥΜΕ σύστημα, που με λίγα λεφτά μπορεί να πάρει μια μικρή αναβάθμιση να παίζει ότι θέλουμε να παίζει.

Αν τώρα μου βγει το machine στα 800+ αυτόματα το κοινό που στοχεύει μειώνεται δραματικά, πλέον είναι ενδιαφέρον μόνο για όσους θα στήσουν νέο μηχανάκι χωρίς να κρατήσουν ΤΙΠΟΤΑ από το παλιό ή σε όσους έτσι και αλλιώς στόχευαν σε ένα μινι pc για το σαλόνι.

Δεν λέω ότι είναι ανύπαρκτα νούμερα αυτό το κοινό, αλλά είναι σίγουρα δραματικά μικρότερο από το 70%.

με 150€ μπαίνει 5700Χ που είναι στα επίπεδα ενός 7600 για gaming, +μια GPU εκεί στα 250-300

Πριν κανα δύο εβδομάδες έψαχνα ακριβώς τον ίδιο συνδιασμό για τον γαμπρό μου. Πρέπει να είδα 9060 16GB γύρω στα 350 στο ιταλικό amazon! Για τσέκαρε το!! Και εάν την βρείς αγόρασε την ΤΩΡΑ, ακόμα και εάν πάει πίσω ο 5700Χ!!

Μένω στο $799 χωρίς κανένα περιφερειακό,
Δεν υπάρχει περίπτωση να πάει τόσο ψηλά. Και εξάλλου θα ήταν αντίθετο στην δήλωσή τους ότι θα είναι ανταγωνιστική τιμή με αντίστοιχο PC. To Steam Deck με 512GB είναι κάτω από 600 και περιλαμβάνει οθόνη, μπαταρία και χειριστήριο. Κάπου εκεί κοντά θα μπορούσε και θα έπρεπε να βρίσκεται το steam machine με την λογική υπόθεση ότι αυτά που κοστίζουν επιπλέον στο steam deck αντισταθμίζονται περίπου με την παραπάνω ισχύ τού steam machine. Αν βάλουμε την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί με τα κόστη στην χειρότερη να το δούμε στα 699.

800-κάτι ευρώ βρίσκεις gaming λάπτοπ και με λίγη παραπάνω ισχύ. Και το λάπτοπ επίσης έχει οθόνη/πληκτρολόγιο/μπαταρία (να τα βάλω και τα windows στο κόστος)

Ti 5700x kai 7600 λες νιτρο ειναι και οι δυο 3 χρονων επεξεργαστες. Οσοι ηθελαν να τους παρουν τους εχουν ηδη παρει. Για καλη αναβαθμιση επεξεργαστη σημερα πρεπει να παρεις απο 9700χ και πανω. Αν παρεις καρτα γραφικων 9070 η 5070 θα εχεις pc καλυτερο απο το steam machine. Το δικο μου ειναι ηδη καλυτερο αρα οτι αναβαθμιση και να κανω θα το κανει ακομα καλυτερο. Δηλαδη αν τωρα ειναι 2 φορες καλυτερο απο το steam machine μετα ητν αναβθμιση θα ειναι 10 φορες καλυτερο. Παρε μια 9070 η 5070 τωρα για να καλυπτει πληρως τις απαιτησεις των παιχνιδιων και να παιζεις οτι θελεις και μολις βγουν οι zen 6 τοτε αλλαξε επεεξργαστη μνημη και μητρικη.

έχεις δίκιο θα πάρω έναν 9700Χ και θα κάνω κάποια πατέντα ή θα παραγγείλω καμία έτοιμη πατέντα από το temu να μπει στην ΑΜ4 ;)

Σημαντικό στοιχείο που παραβλέπει ο πολύς κόσμος στα σοσιαλ μίντια είναι το βάρος και ο όγκος του box.
Για εμάς τους γυρολόγους, που είμαστε και πολλοί και οι περισσότεροι είναι gamers του καναπέ, το να μπορώ να έχω μια παιχνιδομηχανή στο carry on μου για να την πάρω στο διαμέρισμα/ξενοδοχείο και με δύο κινήσεις να συνεχίσω το Kingdom Come Deliverance 2, είναι σημαντικό.

Για την ώρα παίζουν πολύ τα gaming laptops, τα οποία όμως δεν βολεύουν και τόσο. Είναι βαριά, ογκώδη και ευαίσθητα.
Ζεσταίνονται εύκολα χωρίς βάση και συνήθως θες περισσότερα καλώδια από ότι φαίνεται εκ αρχής για να μπορείς να πεις ότι μεταφέρεις την εμπειρία του σπιτιού σου στο ξενοδοχείο.

Τα handhelds μας έλυσαν τα χέρια όσο αφορά τα παραπάνω προβλήματα αλλά έχεις τον περιορισμό του hardware και επίσης αν αποφάσεις να στήσεις τον σταθμό σου στο Airbnb που μένεις, πρέπει να συμβιβαστείς τόσο όσον αφορά την εργονομία όσο και το καλωδιομάνη. Νομίζω ότι τον τελευταίο χρόνο άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο τα πράγματα όσον αφορά την συνδεσιμότητα και τις παροχές μέσω IoT και cloud.

Οι κονσόλες στον κόσμο μας ήρθαν και δεν ακούμπησαν.

Αν τώρα τα μαγικά κουτιά του Gabe παντρέψουν τους δύο κόσμους, θα κάνουν πάταγο σε εμάς, που και αρκετοί είμαστε για να φτιάξει μια βάση και δεν υπολογίζουμε τα χρήματα όταν προσπαθούμε να στήσουμε μια καθημερινότητα.

Σημαντικό στοιχείο που παραβλέπει ο πολύς κόσμος στα σοσιαλ μίντια είναι το βάρος και ο όγκος του box.
επίσης εντελώς αθόρυβο (από το 6χ6 ίντσες κυβάκι το 70% είναι για να φεύγει η θερμότητα) και από την Valve είπανε και άλλα πχ ότι θα ξυπνάει την τηλεόραση κλπ πράγματα που δεν τα κάνει το πισί. Ακόμα και στα 800+ ευρώ που θα την έλεγα «πρίμιουμ» τιμή, κοινό θα υπάρξει γιατί δεν υπάρχει πραγματικά κάτι ανάλογο. Αλλά οι δηλώσεις τους δεν παραπέμπουν σε τέτοια τιμή.

Αν πέσει στα όρια 500-600 έχουμε λίγο-πολύ μια "just get a steam machine" φάση. Όσο φεύγει από τα 600 έχει περισσότερο ενδιαφέρον για το πόσο βολικό θα είναι και πιστεύω δεν θα φύγει πάνω από τα 700 γιατί η περιοχή τιμών που παραπέμπουν για ανάλογων σπεκ πισί είναι πιο κοντά στα 600 παρά στα 700.

Last edited:
Και εγώ το σκέφτομαι σοβαρά αν η τιμή είναι καλή. Έχω το gaming laptop το οποίο τρώει τρελή ταλαιπωρία όλη μέρα πήγαινε έλα δουλειά - εκπαίδευση - σπίτι. Και εγώ δεν έχω πάντα τα κουράγια να το κουμπώνω / ξεκουμπώνω κάθε βράδι. Οπότε τον τελευταίο καιρό είμαι συνέχεια στο deck το οποίο συνέδεσα στην τηλεόραση με ένα docking station. Και δεν με πειράζει που το machine δεν είναι ιδιαίτερα ισχυρό, το 99% των παιχνιδιών μου είναι ότι κάνει στο steam από 10 ευρώ και κάτω, οπότε βασικά είναι όλοι παλιοί τίτλοι. Το χειριστήριο το θεωρώ σούπερ απαραίτητο στην περίπτωση μου ή με machine ή αν παραμείνω με deck + docking station. Το frame με ιντριγκάρει πολύ.

Θα πρέπει να δούμε και αν θα μπορεί να ανταπεξέλθει η Valve στην ζήτηση. Αν θυμάστε, στην αρχή του deck οι παραδόσεις γινόντουσαν με πολλούς μήνες καθυστέρηση.

εγώ τι να κάνω να συνεχίσω να μαζεύω στο wallet ή θα μου μείνουν τα λεφτά; ούτε deck ούτε machine...

εγώ τι να κάνω να συνεχίσω να μαζεύω στο wallet ή θα μου μείνουν τα λεφτά; ούτε deck ούτε machine...
αυτή την στιγμή. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Πάρε ΤΩΡΑ το Steam Deck LCD. Είναι -20%. (€335) Απλά πάρε το τώρα και σταμάτα να το σκέφτεσαι.

αυτή την στιγμή. Μην το σκέφτεσαι καθόλου. Πάρε ΤΩΡΑ το Steam Deck LCD. Είναι -20%. (€335) Απλά πάρε το τώρα και σταμάτα να το σκέφτεσαι.
δεν έχω δυστυχώς το ποσό και είναι πολύ κακός μήνας στην δουλειά για να το διαθέσω. Δυστυχώς το budget για ψώνια έφυγε στους Κινέζους για διάφορα πράγματα που χρειαζόμουν για το αμάξι. Και να μην έφευγαν μόνο τα 50€ που έδωσα στο τέμου (και στο gamesir) θα ήταν κάτι που δεν ήταν ανάγκη να αγοραστεί τώρα και θα μπορούσα να διαθέσω.

μαλακία γιατί μόνο το 256άρι έχει -20% οπότε το πάνε για κατάργηση και ξεστοκάρουν, φοβάμαι ότι θα με πάει κουβά πάλι :(

Θέλει κανείς να του αγοράσω τίποτα από το steam να μου τα δώσει σε λεφτά; :p

Από όσους άκουσα το περισσότερο νόημα για μένα σχετικά με την τιμή το βγάζει ο Moore's Law is Dead

Το πιο πρακτικό θα ήταν αν κάποιος γύρω σου έχει τα €335 να σού δώσει και να το πάρεις για αυτόν.
έχω 175 που μαζεύω στο wallet, τα 160 μου λείπουν :p

Να ξεκινήσω έρανο στo RQ?

Μέσα για την κλήρωση. Κι εγώ θέλω λεφτά για πάμπερς (με 2 νεογέννητα δεν προλαβαίνουμε να αγοράζουμε) ή πάμπερς που να έχουν μέσα λεφτά.

1000008746.jpg

Back