Η Valve ανακοίνωσε Steam Machine, Controller, VR headset

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
για δωρεές το steam μου το ξέρετε :p

ρε @Robin Hood πως το νιώθω αυτό το πράγμα, και έχω 1 παιδί μόνο. Πόσο σκατό, πόση πάνα; Και θα σωθεί το περιβάλλον από τα χάρτινα καλαμάκια; Μέσα σε 15 μήνες έχω γεμίσει μια χωματερή μόνος μου!

Last edited:
Κοίτα που ο τσάτσος έπαιξε ιστορία που δεν έγινε ποτέ για τα views και θα κάνει 500€...

Έχω την εντύπωση ότι και το gamescope το ξεκίνησε η Valve. Μπορεί να κάνω λάθος. Γενικά όμως χρηματοδοτεί εγχειρήματα που ξεκίνησαν ανεξάρτητα αλλά χάρις στην Valve έχουν τρέξει πολύ ταχύτερα. Έχω αναφέρει την περίπτωση τού δημιουργού τού ACO που νόμιζε ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα. Γιατί τον πήρε η Valve και τού είπε ότι θέλει να τον προσλάβει και ρώτησε ποιος θα είναι ο ρόλος του και τού είπαν να συνεχίσει αυτό ακριβώς που κάνει! Πήγε να το κλείσει γιατί πραγματικά νόμιζε ότι ήταν φάρσα.

Τι γίνεται με αυτή την ιστορία;

Νόμιζα θα ανακοίνωναν τιμές μέσα στον Γενάρη.

Μάλλον οι αυξήσεις έχουν βγάλει την Valve εντελώς εκτός πλάνου.

Νόμιζα θα ανακοίνωναν τιμές μέσα στον Γενάρη.
Μπορεί να ερμηνευτεί σαν πρώτο δεκαπενθήμερο (πέρασε), πρώτος μήνας (πέρασε), πρώτο τρίμηνο, πρώτο τετράμηνο ή στην πιο ακραία ερμηνεία πρώτο εξάμηνο. Προς το παρόν περιμένουμε μέχρι τα τέλη τού Μάρτη.

@@ γίνεται, εγώ αυτό έχω καταλάβει... κάθε τόσο πετάγεται κανένα νιουζάκι που και καλά κάποιο store ανέβασε placeholder με τάχα μου την τελική τιμή και απλά ανακυκλώνει τα 600-1000€

Τον ήπιε η valve όπως τον ήπιαμε και εμείς και δεν ξέρουν τι να κάνουν.

πχ...
"Βγάζουμε όσα έχουμε στην τιμή που θέλαμε; Και μόλις τελειώσουν τα αποθέματα σε 1 ώρα τι θα κάνουμε μετά; Θα βγάλουμε άλλο με νέα τιμή; Και αν πέσουν οι μνήμες μετά τι θα κάνουμε τα ακριβά μηχανάκια που στοκάραμε; Και που θα βρούμε στοκ μνημών έτσι και αλλιώς; Μήπως να κοιτάζαμε τελικά καμιά παλιότερη ΑΜ4 πλατφόρμα;"

περισσότερο θα κρατήσω ότι τα next gen consoles θα έχουν RDNA 5, με προβληματίζει ότι το steam machine θα είναι τόσο πίσω μόλις βγει και ελπίζω να έχει αντίκτυπο στην τιμή του, ας ρίξει η AMD μπας και ισορροπήσει λίγο η φάση με την RAM.

Μια κρυφή ελπίδα που έχω πάντως, είναι αν έχει καταφέρει η valve να πάρει πακετάκι από AMD και αγοράζει η ίδια η AMD RAM/VRAM για αυτό που σαφώς μπορεί να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές λόγω μεγέθους.

Blog από την Valve για το επερχόμενο hardware:

Το πιο σημαντικό κομμάτι:

Before we dive into some of the hardware-specific questions we've seen, we want to get straight to the two we know everyone is wondering about the most: When will these be launching, and how much will they cost?

When we announced these products in November, we planned on being able to share specific pricing and launch dates by now. But the memory and storage shortages you've likely heard about across the industry have rapidly increased since then. The limited availability and growing prices of these critical components mean we must revisit our exact shipping schedule and pricing (especially around Steam Machine and Steam Frame).

Our goal of shipping all three products in the first half of the year has not changed. But we have work to do to land on concrete pricing and launch dates that we can confidently announce, being mindful of how quickly the circumstances around both of those things can change. We will keep you updated as much as we can as we finalize those plans as soon as possible.

κολοκύθια δεν μας είπε τίποτα

Πολιτικάντικη δήλωση. "Στο ζήτημα της τιμολόγησης απαιτείται γόνιμος διάλογος, ψύχραιμη ανάγνωση των γεγονότων και πλήρης θεώρηση των νέων συνθηκών".

Σα να λένε "ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα είναι 66-88% ακριβότερα απ'ότι υπολογίζαμε αρχικά, μαλάκες".

Καταλαβαίνω ότι έχουν στριμωχθεί με όλη την φάση αλλά δεν είμαι σίγουρος τι εξυπηρετεί ένα niche προϊόν στα 1000φεύγα €.

Ακόμα μπορείς να βγάλεις κάτι που παίζει 1080+ με αξιώσεις χωρίς να ξεπατωθείς ολότελα (ναι ο θάνατος του custom pc είναι τραβηγμένος από τους όρχεις) και θα είναι δυνατότερο από το machine. 850€ και αν είσαι μερακλής μπορείς να το ρίξεις κανά κατοστάρικο με μεταχειρισμένη GPU.

CPU AM4/1700 5600X/XT ή i5 14400F 150€
Μητρική 60-100€ ανάλογα τι εξτραδάκια θες
DDR4 RAM 2x 8GB 120-150€
Καρτούλα γραφικών 250€ (5050 ή 7600)
τροφοδοτικό της προκοπής 60-80€
m.2 nvme της προκοπής κάπου 150€
κουτάκι 50-60€ και είσαι πόπα

Αν σκεφτούμε ότι το target group είναι, άνθρωποι με σύστημα σαν το δικό μου, δηλαδή απλά έχουμε μείνει πίσω, αλλά κάτι έχουμε και την ίδια στιγμή με 850 βγάζω κάτι καλύτερο, το να έρθει η valve να μου πει "κοίτα είναι κούτσικο" και κάνει 1000+ΦΠΑ μπορούν πολύ απλά να μην το βγάλουν καν.

Τώρα αν το βγάλει στα 1000+ και ξεπουλήσει, ε οκ παίξαμε και χάσαμε.

τι εξυπηρετεί ένα niche προϊόν στα 1000φεύγα €.
Οτιδήποτε πάνω από τα €700 θα είναι τραγική αποτυχία ανεξαρτήτως πόσο άσχημα είναι τα πράγματα με ραμ και σκληρούς. Ήδη τα 700 τα θεωρώ κάπως τραβηγμένη τιμή.

Πάντως η Valve ταυτοχρονα δουλεύει και ίσως περιμένει σημαντικές βελτιώσεις στο FSR4 για την RDNA3 στο λίνουξ, το ray tracing και άλλα τέτοια που είναι πολύ κοντά και πολύ σημαντικά ειδικά για το Steam Machine. Οπότε θα το έβαζα και αυτό σαν λόγο που δεν βιάζεται να βγάλει το Steam Machine (οι πρώτες εντυπώσεις έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικές για τον πολύ κόσμο)

Είχαν ήδη διαρρεύσει ότι δεν θα τιμολογηθεί σαν κονσόλα αλλά πιό πάνω. Αυτά τα είχα διαβάσει πριν 2 - 2½ μήνες.

Λογικό αν σκεφτούμε ότι πχ η sony πουλάει διαχρονικά στο κόστος ή και με μικρή χασούρα γιατί σκοπεύει να τα βγάλει μετά από τα παιχνίδια.

Βέβαια τώρα πια, η κατάσταση μάλλον τους έχει ξεφύγει.

Μόνο οι Κινέζοι μπορούν να μας σώσουν. Σε κάθε τομέα.
Εντάξει, θα βγάλουμε αυτά τα πως τα λένε τα social credits αλλά θα έχουμε steam decks

Είχαν ήδη διαρρεύσει ότι δεν θα τιμολογηθεί σαν κονσόλα αλλά πιό πάνω. Αυτά τα είχα διαβάσει πριν 2 - 2½ μήνες.

Λογικό αν σκεφτούμε ότι πχ η sony πουλάει διαχρονικά στο κόστος ή και με μικρή χασούρα γιατί σκοπεύει να τα βγάλει μετά από τα παιχνίδια.

Βέβαια τώρα πια, η κατάσταση μάλλον τους έχει ξεφύγει.
αυτό έχει φύγει από το τραπέζι καιρό τώρα, η valve δεν σκοπεύει να πουλήσει με χασούρα.

Back