What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ηχος στο λαπτοπ

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Παιδια.. τα φωτα και σας και γρηγορα..

Το λαπτοπ μου κανει απο προχθες εναν περιεργο θορυβο, σαν να τρυπωσε γρυλος μεσα..

Ενα "τρρρ" συχνα πυκνα. Ενταξει το κλεισα.. το ανοιξα μετα απο λιγο, σταματησε (εως την επομενη φορα).

Υποψιαζομαι οτι χαλασε το δεξι ανεμιστηρακι του, αν κρινω απο το σημειο που ακουγεται και σε μια προσπαθεια να καταλαβω τι ηχος ειναι. Δεν ειμαι και σιγουρη βεβαια..

Φτιαχνεται; <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

και ποσο θα κοστισει;

Επισης κατι αλλο.. σχετικο/ασχετο.. Εχω 9 μηνες να το παω για καθαρισμα. Απο τοτε που πηρα αυτο το ανεμιστηρακι βασης, η θερμοκρασια δεν ανεβηκε μεν, πανω απο 45, αλλα... πολυ σκονη μαζευει απο κατω του (και φανταζομαι ποσο θα παει μεσα)

Δεν με σηκωνει νεα αγορα.. Πρεπει να το κρατησω εν ζωη, τουλαχιστον κανα 2 χρονια ακομη (το εχω 4). Η εργασια που του κανω ειναι να το δουλευω αρκετες ωρες λογω σχολης <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />, τα προγραμματα που κατεβαζω συχνα πυκνα, και ιντερνετ (πολλα μαλλον :unsure: )
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Ερώτηση: Έχεις την οικονομική δυνατότητα να πας να στο καθαρίσουν;
Αν συνεχίσει ο θόρυβος και μετά το καθάρισμα, ρώτα πόσο κοστίζει να σου αλλάξουν τον ανεμιστήρα.
Και κάτι ελαφρώς εκτός θέματος: Να ένας ακόμα λόγος που υπερέχουν τα Desktop PCs, και θα κλαίμε με μαύρο δάκρυ έτσι και καταργηθούν. Έχουν φτηνά ανταλλακτικά, και μπορέις να τα αντικαταστήσεις εύκολα, σε αντίθεση με κλειστές πλατφόρμες, όπως laptop και Macs.
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
πιθανόν να χρειάζεται πάλι καθαρισμό αλλα σε περίπτωση που εχει χαλάσει το ανεμιστηράκι δεν γνωρίζω τι παίζει με τα λαπτοπ φαντάζομαι δεν θα είναι κατι ακριβό πάντως αρκει να βρεις ανταλλακτικό.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
μολις τρυπωσε ο γρυλος ανεβασε θερμοκρασια;
ποιο λαπτοπ εχεις;
πρεπει να σε κανουμε remote high tech. αν ειναι να το πηγαινεις και για να στο καθαριζουν, παρε ποδηλατο. εκτος και αν βαριεσαι να κανεις solo το quest του καθαρισμου.

χαλαρα, πιστευω οτι θα την βγαλεις πολυ φτηνα.
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Ευχαριστω παρα πολυ για την αμεση ανταποκριση στο θεμα μου <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Λελο δεν ανεβασε θερμοκρασια. Απο τον τελευταιο καθαρισμο καπου τελη καλοκαιριου, σταθερα παραμενει χαμηλη και κατω των 45 (συμφωνα με το προγραμμα που το κοιτα)

Σημερα μεχρι στιγμης δεν ακουγεται τιποτα. 2 φορες που ακουστηκε (χθες και 2 μερες πριν) το εκλεισα αμεσως και οταν το ανοιξα υστερα απο ωρα, ειχε σταματησει).

Ρωτησα και αλλου και ειπαν ισως ειναι και η ψυκτρα.

Παντως ολοι λενε οτι θα βγει φθηνα. Εννοειται οτι θα παω να το κοιταξω αμεσα (με παιρνει δεν με παιρνει)., και αν ειναι κατι που διορθωνεται ευκολα και φθηνα, θα ευχαριστω τον θεο και την τυχη μου.

Στην παρουσα φαση εν οψη εξετασεων που ερχονται το καλοκαιρι, και εργασιων που τρεχουν, ουτε φορματ δεν μπορω να το κανω (λογω αρχειων που εχω) και φορτου εργασιας. Δηλ λογαριαζα το καλοκαιρι να το κανω εργασιες συντηρησης.

Και ναι.. μετανιωσα που πηρα λαπτοπ. Αλλα εκεινη την εποχη που σκεφτομουν να παρω υπολογιστη, η λυση του φορητου, φανηκε καλυτερη απο το ογκωδες σταθερο. Βολευει και τωρα που το πηγαινοφερνω (και στον γνωστο να μου το φτιαξει παλι θα το παω), αλλα................ κανεις δεν με ενημερωσε οτι τα λαπτοπ εχουν συντομη ημερομηνια ληξης. Οσο σκεφτομαι και γελαω πως πιστευα οτι θα την βγαλω καθαρα 10 χρονια..

Εχω το τοσιμπα σατελαιτ. Στα τοσα χρονια, δεν εβγαλε κανενα προβλημα, εκτος απο μια υψηλη θερμοκρασια περσι, και φετος ο .. γρυλος. Πιασαμε την αντιστροφη μετρηση να υποθεσω..
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
να λαδωσεις τα ανεμηστηρακια σου.

χρησιμοποιησε αυστηρα λαδι μηχανης (ελαχιστο, μια σταγονα, βαρια δυο)
εννοειται πρωτα εχεις καθαρισει.
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Αν την βγαλω (και μακαρι) μονο με λαδακι Infamous, τι στον κοσμο.. τοση χαρα..

Μολις μου ξανακανε ενα τριξιμο.. Αυριο θα παρω τον γνωστο τηλ να δουμε ποτε θα το παω...
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Νίνα, το να έχεις σαν βασικό υπολογιστή ένα σύστημα που δεν μπαίνει εύκολα χέρι θεωρώ κακή ιδέα, όχι το να πάρεις laptop γενικά. Ο φοιτητής άλλωστε είναι ειδική περίπτωση, ειδικά αν πηγαίνει σπίτι του Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι.
Άσημε Ιωάννη, αν έχει φάει κουζινέτα, χλωμό το βλέπω. Βέβαια, επειδή είναι στην αρχή, ίσως τους δώσει παράταση, αλλά αν την παίρνει οικονομικά, ας τον αλλάξει. Άλλωστε, στα laptop οι ανεμιστήρες είναι κατά 99% επάνω από την CPU και την GPU, και εκτελούν καθήκοντα ανεμιστήρα ψύκτρας ΚΑΙ ανεμιστήρα σασί. Οπότε τυχόν αστοχία έχει άμεσες συνέπειες.
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
καποτε (σε ενα μακρινο τεξας) ειχα μια nvidia 7300, που το ανεμηστηρι της εκανε πολυ σπαστικο θουβο και το αποσυνδεσα τελειως! (ουτε λαδακι, ουτε καθαρισμα, ουτε τιποτα).....
το αποτελεσμα ηταν να συνεχισει να δουλευει κανονικα το pc...
χειμωνα καλοκαιρι.
δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραματα οσο νομιζουμε. σιγουρα οταν το υπερζοριζα κολλουσε (αλλα αυτο το ηξερα και συνεβαινε εξαιρετικα σπανια, τοσο σπανια που ξεχνουσα την απουσια του ανεμηστηρα πανω απο το chip της gpu!)
θεωρω οτι με καθαρισμα και λαδι εχουμε ενα ακομα χρονο στο τσεπακι μας, πριν κλαταρει... και οταν αυτο συμβει τοτε παλι εχουμε χρονο για αντικατασταση.
βεβαια αφου υπαρχει 'γνωστος' που θα κανει τη βρωμικη δουλεια (προφανως τσαμπα), τοτε ειναι μια καλη ευκαιρια να γινει τωρα-σημερα η αλλαγη.
thats my two cents... οχι τιποτα αλλο, αλλα δεν ειναι σωστο να πανικοβαλουμε τους συμφορουμητες μας για ενα ...... ανεμηστηρακι.

edit: θα συμφωνησω ομως οτι ενα desktop συστημα ειναι πολυ πιο βολικο σε επισκευες απο οποιοδηποτε laptop!
 

vtheofilis

Death Knight
Joined
Dec 11, 2012
Messages
4,422
Ξεχνάς κάτι όμως, είναι laptop, όχι σταθερός. Και μιλάς για μια αδύναμη κάρτα, της οποίας ο κατασκευαστής προνόησε να της βάλει "πλούσια" ψύκτρα. Είμαι σίγουρος ότι θα έβγαινε και μοντέλο με παθητική ψύξη. Στα laptop, αυτό δεν γίνεται, λόγω χώρου και βάρους.
Επίσης τόνισα, ότι καλό είναι να κάνει την αλλαγή, <u>εφ' όσον</u> δεν της ζητάν τα μαλλιοκέφαλα της.
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Πόσους ανεμιστήρες έχει δηλαδή; Συνήθως ένας υπάρχει στα λάπτοπ και ναι, είναι συνδεδεμένος με απαγωγό θερμότητας ο οποίος κάθεται και στην CPU και στην GPU. Αν χαλάσει αυτός, το μόνο σίγουρο ότι θα έχεις υπερθέρμανση στο άψε σβήσε. Πάντως αν έχει χαλάσει και το laptop είναι δημοφιλές ,θα βρεις μεταχειρισμένο ανταλλακτικό πολύ φθηνά (στο ebay με μια γρήγορη ματιά από 5-20 ευρώ είδα σχετικά κομμάτια).
 

nina

Hobgoblin Captain
Joined
Jan 3, 2013
Messages
331
Τωρα.. ξανα αναστατωθηκα :eek:hmy:

Το τριξιμο εντοπιζεται, στην θεση πανω δεξια (πανω δηλ απο τα νουμερα του πληκτρολογιου), και εκει περα υπαρχει ενα "διχτυ". Οπως και απεναντι ακριβως (στην αριστερη πλευρα) εχει αλλο ενα. Υπεθεσα οτι ειναι θεση ανεμιστηρα για να εχει τρυπες
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,327
Kuivamaa καποια εχουν δυο. δεν ειναι σπανιο και εξωτικο φαινομενο.
satelite, ασχοληθηκα μια φορα και τελευταια. το προβλημα του ηταν στο συστημα ψυξης. εκαψε την καρτα γραφικων. η συνδεση ηταν με τον τροπο που ανεφερε ο Kuivamaa.

λογικα μπορεις να δεις που ειναι ο ανεμιστηρας και τον αεραγωγο. αριστερα δεν ειναι το ανεμιστηρακι;
μηπως ειναι το ηχειο; :huh:
 
Top Bottom