What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ιστορία-Μυθολογία

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Παίζοντας ξανά το Titan Quest (μετανιώνω που το αγόρασα γνήσιο μετά την χρεωκοπία της THQ... :oops: ) μου έρχονται διάφορες σκέψεις στο μυαλό περί "μυθολογικού πακέτου".
Το έχετε παρατηρήσει ότι πάντα -καλά όχι πάντα- η Ελληνική, Αιγυπτιακή και Σκανδιναβική μυθολογία πάνε πακέτο? Και μάλιστα -σχεδόν- πάντα με την ίδια σειρά. Age of Mythology (Campaign), Τitan Quest, Loki... Γιατί πάντα αυτές οι 3 μυθολογίες να είναι "πακέτο"? Δεν είχαν μυθολογία άλλες χώρες? Εντάξει, δεν λέω ότι δεν υπάρχουν games βασισμένα σε μυθολογία άλλων περιοχών (π.χ. Arthur's Knights, Throne of Darkness), αλλά αυτά είναι εξειδικευμένα. Όταν όμως πρόκειται "γενικά" για μυθολογικό τίτλο, που δεν εξειδικεύεται σε μια περιοχή, ακολουθείται το κλασσικό πακέτο Ελλάδα-Αιγυπτος-Σκανδιναβία.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,640
Εκτός του ότι αυτές οι 3 είναι οι πλέον καταγεγραμμένες και διηγημένες (από πλευράς πηγών/σωζόμενων γραπτών κειμένων, ακόμα και με αρχαία προέλευση), θεωρούνται επίσης ως οι πλέον χαρακτηριστικές "ηρωικές" μυθολογίες από πλευράς Lore. Έχεις πολυθεϊσμό, ήρωες, ημίθεους, πολύπλευρη και καθημερινή ανάμειξη των θεών στη ζωή των ανθρώπων...κολλάει περισσότερο ένας θνητός να τσαλαβουτάει μέσα σε αυτές τις μυθολογίες, και άρα προκύπτει περισσότερο υλικό για κάποιο game.

Τώρα γιατί αυτές οι 3 μυθολογίες πάνε πακέτο και οι 3 μαζί... η αλήθεια βρίσκεται στο χαοτικό μυαλό των δημιουργών :Ρ
 

Tsok

Moderator
Staff member
Giveaway pioneer PCMaster Veteran
Joined
Nov 30, 2012
Messages
5,933
Το είπε ο Hellion ακριβώς όπως είναι. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια βασισμένα σε άλλους πολιτισμούς και την ιστορία-μυθολογία αυτών αλλά οι τρεις που ανέφερες προσφέρονται για πάρα πολλά και για όλα τα gernes. Οι τρεις αυτοί πολιτισμοί είναι οι πιο διαδεδομένοι στο κόσμο μαζί με αυτόν των Ίνκας και των Μάγιας.
 
Top Bottom