Κάνα καλό UPS;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
16,602
Τους τελευταίους μήνες παίζουν συχνά διακοπές ρεύματος και μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Επειδή λοιπόν οι τριγύρω εκκλήσιες κινδυνεύουν να ξεμείνουν από καντήλια και ήδη είχαμε θύματα (το θρεντ που έψαχνα για νέα οθόνη παλιότερα), προτείνετε μου αξιόπιστο UPS μέχρι 50-60 ευρώ (γιατί έχουμε και μια αναβάθμιση στα σκαριά :lol: )
 
Adhan, θες UPS που τα VA του να είναι αρκετά. Ένας εμπειρικός τρόπος να υπολογίσεις τα VA που χρειάζεσαι είναι να διαιρέσεις το σύνολο των Watt των συσκεύων που θα βάλεις στο UPS, με το 0,6. Το νούμερο που θα βρεις, είναι τα απαιτούμενα VA.
πχ 600W / 0,6 = 1000 VA = 1kVA.
 
Το pc σκοπεύω να βάλω άρα ισχύς τροφοδοτικού (750w) δια 0,6;
 
Υπολόγισε και τη οθόνη. Νομίζω με ένα των 1350 VA είσαι καλυμμένος.
 
Ναι, λογικά για κάποιο στα 1500 θα πάω (το αμέσως προηγούμενο είναι στα 1200).
Βλέπω στο skroutz ότι έχει διάφορους τύπους όπως Automatic voltage regulator και Line interacitve και στα μεγέθη compact και tower (και κάποια αναφέρουν και αριθμό πριζών). Πρέπει να προσέξω κάτι απ΄ολα αυτά;
 
Τρεις τύποι υπάρχουν, Stand-By (τα φθηνότερα, αλλά με χειρότερη προστασία), Line Interactive, On-Line (τα ακριβότερα, και με καλύτερη προστασία).
Θα σου πρότεινα ένα καλής ποιότητας Line Interactive, στο οποίο να μπορείς να αλλάξεις εύκολα μπαταρίες και ασφάλεια.
Μετά πάμε στις εξόδους, και στο πόσο προστατευμένες είναι. Πχ μπορεί ένα UPS να έχει IEC 320 υποδοχές, ένα άλλο να έχει schuko. Υπάρχουν μοντέλα με προστασία από spikes στην τηλεωνική γραμμή ή σε δίκτυο ethernet. Επίσης, η μπαταρία μπορεί να μην παρέχει ισχύ σε όλες τις πρίζες.
 
Μιας και θέλεις 1500άρι κοίτα αυτό.
http://www.e-shop.gr/mustek-power-must-ups-1590-1500va-900w-va-usb-p-PER.701335" class="bbcode_url">MUSTEK POWER MUST UPS 1590 - 1500VA/900W VA USB
 
Back
Top