What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Κάρτα γραφικών και normal θερμοκρασίες...

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Συνgamers, επειδή στα "τεχνικά" θέματα δεν έχω και πολλές γνώσεις έχω μια απορία. Είμαι κάτοχος μιας HD 6770 , και σε γενικές γραμμές δεν έχω πρόβλημα (το pc είναι σχετικά νέο οπότε μια χαρά τα παίζει όλα), παρόλο αυτά αρκετές φορές σε ποιο "απαιτητικά" παιχνίδια διαπιστώνω ότι η gpu γκαζώνει αρκετά (κάνει έναν σχετικό θόρυβο, όχι τίποτα το φοβερό) ενώ από το catalyst βλέπω ότι έχει full activity (95-100%) σε θερμοκρασία 78-80 C. Η ερώτηση είναι η εξής, είναι λογικές τιμές? Πρέπει να ανησυχώ ή δεν τρέχει και τίποτα να παίζω και να ζορίζω σε αυτές τις τιμές την gpu? Αν όχι τι επιλογές έχω (έξτρα ψύκτρες?) Παρατήρηση, μόνο σε πολύ gpu-based παιχνίδια το παρατηρώ αυτό (π.χ. Kingdoms of Amalur, Heroes MnM 6 κτλ.).
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Nαι, είναι λογικές θερμοκρασίες.
Θα σου φέρω ένα παράδειγμα: H Accelero Xtreme 7970 που πήρα γράφει πάνω ότι ρίχνει τη θερμοκρασία της κάρτας από 86 στους 56 βαθμούς σε full load.
Οπότε καταλαβαίνεις ότι οι 85 και 90 βαθμοί είναι μέσα στο πρόγραμμα με τις stock ψύκτρες.... <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" />
 
Top Bottom