What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Κάρτα γραφικών με παθητικό σύστημα ψήξης...

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Συνgamers, είμαι κάτοχος μιας 6770 HD, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τις επιδόσεις. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέρη του πισιού μου (intel i5 3570, 8 giga ram κτλ.) δεν μασάει σε κανένα παιχνιδάκι, ενώ γενικά δεν είμαι και πολύ της φαμφάρας στα γραφικά (κλείνω κάτι shadows κτλ., με ζαλίζουν... <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) οπότε τρέχουν άψογα ακόμα και τα τελευταία παιχνίδια. Αλλά έχω ένα θέμα...θόρυβος! Ύστερα από κάτι αλλαγές σε ανεμιστηράκια στο κουτί, επεξεργαστή κτλ. κάτι γλίτωσα, αλλά η άτιμη η 6770 όταν της βάλεις ένα απαιτητικό game στροφάρει πολύ (λογικό). Δεν μπορώ τον θόρυβο ρε συνgamers, θέλω όταν παίζω 3 τα ξημερώματα το pc να είναι αθόρυβο και μόνο ο ήχος του παιχνιδιού να ακούγεται, οπότε έκανα μια αναζήτηση για σύγχρονη κάρτα με παθητικό σύστημα ψήξης. Πάμε στο ψητό τώρα, έχω αρχίσει και φλετάρω μια 7750 hd, που έχει βέρσιονς με παθητική ψήξη ( να ένα http://www.e-shop.gr/product?id=PER.510799" class="bbcode_url">λινκ από e-shop ) σε λογική τιμή. Και τώρα θέλω την γνώμη των γκουρού για θέματα hardware, αξίζει? Μήπως είναι παπαριά να σκάσω 100ρη για πέρασμα από 6770 σε 7750? Να εμπιστευτώ την παθητική ψύξη ή όχι? Υπάρχει άλλος ποιο καλός τρόπος να μειώσεις τον θόρυβο για silent gaming?
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Η 7750 αποδίδει λίγο καλύτερα από την 6770 στα νέα games και είναι πολύ οικονομικότερη αλλά κάρτα με παθητικό σύστημα ψύξης για gaming δεν θα έβαζα, ειδικά με το ελληνικό καλοκαίρι. Περισσότερο για HTPC χρηση είναι. Μια custom 7770/650 ti με σύστημα ψύξης χαμηλού θορύβου είναι ό,τι πρέπει για σένα.
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
Γκουρού δεν είμαι, αλλά νομίζω ότι είναι βλακεία να πάρεις κάρτα με παθητικό σύστημα ψύξης που να μην είναι τρομερά low-end. Θα ανεβάζει θερμοκρασίες πολύ εύκολα χειμώνα-καλοκαίρι. Η συμβουλή του κουιβάμα είναι πολύ καλή. Προσωπικά έχω κάρτα nvidia (650ti) με σύστημα ψύξης της gigabyte που λέγεται windforce. 2 ανεμιστήρες και δεν βγάζει κιχ το καλοκαίρι ανεξάρτητα απο το πόσο ή τι παίζω.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Thx για την γρήγορη απάντηση, έχεις να προτείνεις κάνα λινκ για το θέμα "custom" που ανέφερες? Υπάρχει τρόπος να αλάξω εγώ το ανεμιστηράκι της gpu από το μαμίσιο σε κάτι λιγότερα θορυβόδες αλλά αποδοτικό σε ψύξη? Σόρυ για την καταιγίδα ερωτήσεων, σε θέματα hardware (πέρα των βασικών, πως να κουμπωσεις πάνω στην μητρική τα εξαρτήματα δηλαδή <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) είμαι μάπας :blush:
 

nortrom

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,559
<blockquote>έχεις να προτείνεις κάνα λινκ για το θέμα "custom" που ανέφερες?</blockquote>

Αυτή που χρησιμοποιώ εγώ:

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516471

Η λίγο καλύτερη ti boost που έχει όμως σημαντικές διαφορές απο την ti.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.516477

Αν δεν θες nvidia, τότε μην πάρεις την 7750, είναι πολύ μικρή αναβάθμιση. Η 7770 που λέει ο Σουηδός πιο πάνω είναι καλύτερη επιλογή, αλλά και πάλι δεν είναι τρομερά μεγάλη αναβάθμιση.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.510802
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ή μπορείς με 50 έως 80 ευρώ, να πάρεις γαμιστερά headphones, (σταθερή δική μου πρόταση τα Razer Carcharias) οπότε και θόρυβο δε θα ακούς, και το υπόλοιπο σπίτι δε θα ενοχλείς όταν παίζεις 3 τα ξημερώματα.
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Συνgamers ευχαριστώ για τις συμβουλές! Μην σας ζαλίζω άλλο, θα επεξεργαστώ τα δεδομένα, θα κάνω και ένα νετ ρισέρτς λίγο ακόμα και σύντομα (περιμένω κάτι γκαφρά από την δουλειά επιτέλους) θα καταλήξω σε κάτι. Thx !
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Αν σε ικανοποιεί σε απόδοση η κάρτα που έχεις, θα μπορούσες να βάλεις μια καλή ψύκτρα. Αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια σου.
Δυστυχώς δεν κυκλοφορούν πολλές αθόρυβες ψύκτρες gpu. Κοίτα αυτές:
http://www.eworld.com.gr/products/details/1810/Arctic-Cooling-Accelero-L2-Plus-VGA-Cooler" class="bbcode_url">1
http://www.eworld.com.gr/products/details/1744" class="bbcode_url">2

Ποιο μοντέλο της 6770 εχεις; Σε μερικές περιπτώσεις η αλλαγή της αλοιφής βελτιώνει κάπως τις θερμοκρασίες και τον θόρυβο αλλά μην περιμένεις και θαυματα.
Αν υπάρχει ένας ανεμιστήρας στο πλαινό του κουτιού που να φέρνει κρύο αερα πάνω στην κάρτα βελτιώνει πολύ την κατάσταση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Είναι θέμα ο θόρυβος, εδώ αναβάθμισα εγώ την 4850 με πρώτο γνώμονα τον θόρυβο και μετά όλα τα άλλα (κατά γενική ομολογία τα παιχνίδια που παίζω μια χαρά τα τράβαγε).

Βέβαια δεν παίζει ρόλο και μόνο η κάρτα ε;
Το κουτί είναι ευρύχωρο; Έχει καλό airflow;

Εγώ πχ έχω περάσει σε μια κάρτα με διπλό fan χαμηλών στροφών, αλλά το κουτί μου δεν είναι τίποτα φοβερό, οπότε τώρα με τις ζέστες που βαράει 3000 στροφές ανά fan κάνει θόρυβο όπως και να το κάνουμε.
 
Top Bottom