Καλοκαιρινές αναβαθμίσεις

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Στην αξιολόγηση στο σκρουτζ έγραψα τα παρακάτω: "Η οθόνη είναι εξαιρετική και αξίζει τα 270€ μέχρι τελευταίο σεντ. Πανέμορφα χρώματα out of the box χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο πείραγμα στις ρυθμίσεις. Το hdr υπέροχο, κάνει ορισμένα παιχνίδια όπως το diablo 4 να δείχνουν 10 φορές καλύτερα. Βέβαια το Elden Ring δείχνει χάλι αλλά είναι μεμονωμένη περίπτωση και λογικά θέμα developement. Η ανάλυση και ο ρυθμός ανανέωσης όπως αναμένονταν είναι ιδανικά χωρίς να κουράζουν τα μάτια, το μέγεθος της βάσης άριστο ακόμα και για μικρά σε βάθος γραφεία και το ύψος αυξομειώνεται στο κατάλληλο σημείο για τον καθένα."

Η εικόνα είναι κρύσταλλο και η διαφορά με την προήγουμενη ΗΡ που είχα στα 1080p και 22" χαοτική. Με το Display Port βγάζει 165hz ρυθμό ανανέωσης ενώ με το HDMI 144hz. Αυτό που διαπίστωσα με έκπληξη, και από οτι έμαθα ισχύει σε όλα τα νέα μονιτορς και κάρτες, έχει να κάνει με τη χρήση του Anydesk για απομακρυσμένο έλεγχο. Προς κάθε ενδιαφερόμενο λοιπόν ενημερώνω ότι, με ανοιχτό πισί και σβηστή οθόνη σε DP στον remote υπολογιστή, δε στέλνει σήμα οθόνης στον host. Αντίθετα με σύνδεση σε HDMI στέλνει κανονικά σήμα, όπως και αν είναι ανοιχτή η οθόνη που στέλνει σε κάθε περίπτωση.

Επιτέλους έχουν έρθει τα πάντα. Φευ, λόγω δικής μου ανωτέρας βίας και κατόπιν συνεννόησης, θα παραλάβω και θα στήσω μετά τις 6/10. Δυσβάσταχτη αναμονή, αλλά κερδάμε αδέρφια.

Επιτέλους έχουν έρθει τα πάντα. Φευ, λόγω δικής μου ανωτέρας βίας και κατόπιν συνεννόησης, θα παραλάβω και θα στήσω μετά τις 6/10. Δυσβάσταχτη αναμονή, αλλά κερδάμε αδέρφια.
Τι σκοπεύεις να βάλεις; (Arch ή Fedora ή Gentoo)

Fedora 40, τρέχω εδώ και λίγο καιρό και σε ένα Thinkpad 13th gen Intel και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Σκεφτόμουν και για pure Arch, καθότι θα είναι καθαρά fun machine, θα δούμε.

Έχουμε και σε όλα τα πληκτρολόγια ελληνικό αλτ. Για να μπορούμε να γράφουμε ῳ. Υπάρχει και η θεωρία ότι το GRE τής κάρτας έχει να κάνει με χρυσά κουνέλια.

Οπως βλεπετε λοιπον ολα πανε συμφωνα με το σχεδιο μου γιατι αφου ο mitsakos ο χειρομαλαχτης και ο vlad πηραν ryzen 7000 και 5000 αντι για 9000 αυτο σημαινει οτι αν παρω απο ryzen 9000 και πανω και x870 και πανω το pc μου θα ειναι καλυτερο απο το δικο τους! ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ

Οπως βλεπετε λοιπον ολα πανε συμφωνα με το σχεδιο μου γιατι αφου ο mitsakos ο χειρομαλαχτης και ο vlad πηραν ryzen 7000 και 5000 αντι για 9000 αυτο σημαινει οτι αν παρω απο ryzen 9000 και πανω και x870 και πανω το pc μου θα ειναι καλυτερο απο το δικο τους! ΜΟΥΧΑΧΑΧΑΧΑ
Μα γιατί να πάρεις new CPU αφού ο 1700 σου "τα φορτώνει όλα σε ένα δευτερόλεπτο". Δεν είναι καιροί για έξοδα.

Νταμπλ ποστ ματαιοδοξίας.

Ξέχασα να βγάλω πιξ κατά το build, το θυμήθηκα όταν σχεδόν είχα τελειώσει τα πάντα. Ωστόσο, πάρτε μερικές "πρώτες":
IMG20241009160139.jpg
IMG20241009161633.jpg
IMG20241009174906.jpg

Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός σβήνει πλήρως, αλλά ζεσταίνει κάπως το χώρο, οπότε με έψησε. Προς το παρόν, το στατικό πορτοκαλί μένει.

Να σημειωθεί πως δεν έλειψαν τα κομπλεξικά no post σκηνικά με τα DIMMs στα slots 1-3. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε κάτι παραπάνω από μετακίνηση στα 2-4. Σέταρα και EXPO 1 profile και όλα καλά μέχρι στιγμής.

Σε casual load δεν ακούω τίποτα. Όταν παίξω κανένα παίγνιο, θα δω τι γίνεται με τον θόρυβο.

Μεγειά Μητσάκο, να το χαρείς!

Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα λίγο, καθώς περίμενα στην εικόνα με το πρώτο boot να δω Windows 11, αλλά τι να κάνεις;

Εγώ απογοητετηκα λίγο γιατί δεν έχει neofetch/fastfetch

Να το χαρεις mitsako1 Ελεγα και εγω τι γινεται και περασαν εβδομαδες χωρις να γραψει κανεις εδω! Εβαλες windows 11 η 10?

Fedora 40 Σρε, το αγαπημένο σου!

1728497640664.png

@lucinos, μιας και τώρα σετάρω shell κλπ προτιμήσεις, χρωστούσα το παραπάνω!

Back