What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Καμμένο εξάρτημα ψάξε βρες ποιο είναι...

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής : Ένα ωραίο βράδυ δυο φίλοι μου μαζεύονται στο σπίτι του ενός να παίξουν ένα game. Ο φίλος μου ο οποίος ήταν ο καλεσμένος είχε φέρει μαζί του και μια RAM. Τι βάζουν να την δοκιμάσουν και με το που ανοίγουν το PC γίνεται ένα τσαφ και σβήνει.

Αυτή είναι η ιστορία, τώρα να σας πω τι ξέρω. Μου είπαν ότι μύριζε καμένο. Τελευταία φόρα που δοκίμασαν να το ανάψουν ήταν μια μέρα μετά(πάνε αρκετές μέρες από τότε). Το PC ανάβει, τα λαμπάκια του πληκτρολογίου όμως όχι και η οθόνη μένει μαύρη.

Εγώ σκέφτηκα ότι λόγο στατικού ηλεκτρισμού κάτι κάηκε. Πώς βρίσκουμε τώρα τι; Ακούω ιδέες, λύσεις.
Ότι άλλη πληροφορία θέλετε/χρειάζεστε ρωτήστε.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,685
1. Αν μύριζε καμένο (όχι τον Πάνο) τότε κάπου θα υπάρχει μαύρισμα. Καλός έλεγχος σε όλη την μητρική και το υπόλοιπο hardware.
2. Δεν ξέρω αν υπάρχει στα καινούργια τροφοδοτικά (έχω καιρό να ανοίξω ένα) αλλά ίσως έχει καεί η ασφάλεια που έχει. Σε κάποια τροφοδοτικά άλλαζε εύκολα, σε άλλα ήταν κολλημένη στο pcb.

Αυτά προς το παρόν.
 

ccwr

Mind-flayer
Joined
Dec 19, 2012
Messages
1,599
Το socket της ram να ελέγξετε καλά. Μήπως είχε μισο-μπεί η ram όταν το ανάψατε.
Πάντως για να παίρνει μπρος έστω κι έτσι, δεν πρέπει να είναι τροφοδοτικό, μήπως τα έχει φτύσει κάτι στην μητρική, που είναι και από τα πιο πολύπλοκα-ευαίσθητα εξαρτήματα.
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,542
Η ίδια η RAM τι λέει; Εμένα όταν μου είχε καεί το ένα dimm Corsair Vengeance (ω, ναι) είχε μυρίσει καμένο όλο το σπίτι.
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Αυτά που σας είπα ότι κάνει το PC τα κάνει χωρίς τη RAM απάνω, είναι εκτός του PC. Εκτός από την μητρική που μπορεί να φταίει κάτι μπορεί να παίζει με την κάρτα γραφικών. Όπως είπα η οθόνη δεν παίρνει σήμα και να προσθέσω ότι οι ανεμηστήρες της δεν γυρίζουν.

Έλεγχο στη μητρική και στο υπόλοιπο hardware πώς κάνεις; Ένας τρόπος που έχω ακούσει για να βρεις που είναι το πρόβλημα είναι να βγάλεις όλο το hardware σίγα σίγα να το δοκιμάζεις. Αν συμφωνείτε με αυτό υπάρχει κάποια σειρά που βάζω τα εξαρτήματα και τι πρέπει να παίρνω ως αποτέλεσμα κάθε φορα;
 

fevgatos

Commoner
Joined
May 16, 2013
Messages
9
Kατα πασα πιθανοτητα τροφοδοτικο, ειδικα αν ειναι non name ειναι σιγουρακι. Μπορεις να checkaris τη mobo σπιθαμη προς σπιθαμη να δες αν εχει καει αυτη, αλλα το θεωρω απιθανο. Ειναι ευκολο να καταλαβεις αν καηκε στη mobo, κοιταξε τα μικρα μαυρα chipakia που εχει (ειναι μπολικα) και θα δεις το καμενο, φαινεται σαν...καμενο.

https://www.google.gr/search?q=burned+mobo&client=opera&hs=muu&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMI0LfTisDNxwIVxVQUCh2L1As0&biw=1280&bih=925#

Kαπως ετσι
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Λοιπόν το πρόβλημα ήταν ότι κάηκε η μητρική. Θέλω τώρα να μου προτείνεται μητρική για αντικατάσταση της καμένης όχι κάτι ιδιαίτερο(γύρω στα 50-60 ευρώ καλά δεν είναι; ) και μια 6 GB μνήμη RAM(πάλι βασικά πράγματα).
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Θα πείς τι επεξεργαστή θα κουμπώσετε ή να αρχίσουμε τις μαντεψιές?
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Έναν i5 έχει το μηχάνημα(συγκεκριμένα τώρα τρέχα γύρευε) κάπου στα 2.5GHz.
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,542
Με τρέχα γύρευε δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, γιατί οι i5 μετρούν 6 γενιές και δεν μπαίνουν σε ίδιες μητρικές. Βέβαια τα 2.5Ghz μυρίζουν i5 γενιάς Lynnfield, αλλά και πάλι στον αέρα συμβουλές δε μπορούμε να δώσουμε.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Από τη στγμή που ο επεξεργαστής θα μπεί σε νέα μητρική, κάντε τη μαγκιά να τον ξεκουμπώσετε και να δείτε ποιός είναι αλλιώς δε κάνετε δουλειά. Όντως μπορεί να είναι Lynnfield αλλά και Sandy Bridge υπάρχει ο i5 2400 που τρέχει στα 2.5. Ας είστε σίγουροι για το τι θα ψωνίσετε.
 

Great0ldOne

Death Knight
Joined
Dec 1, 2012
Messages
4,542
Solaufein, ο κανονικός i5-2400 τρέχει στα 3.1Ghz. Χρονισμένη στα 2.5Ghz είναι η έκδοση για χαμηλή κατανάλωση 2400S, αλλά ποιος οικιακός χρήστης μπορεί να την προτιμούσε, και μάλιστα στην ίδια τιμή;

Πάντως το ερώτημα παραμένει Kagiax, δεν μπορούμε να σου προτείνουμε μητρική αν δε ξέρουμε ακριβώς τον επεξεργαστή - και αν είναι όντως Lynnfield όπως είναι το πιθανότερο, χλωμό να βρεις καινούργια, θα πρέπει να ψάξεις στα μεταχειρισμένα.
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Ο φίλος μου έχει πάει το PC σε τεχνικό και του είπε ότι αυτή που χρειάζεται είναι socket 1156. Ελπίζω να βοηθάω, έχετε να προτείνετε κάτι;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Καλημέρα φίλε, ναι βοηθάει, ο Παλιός είχε δίκιο είναι Lynfield και χρειάζεσαι μητρική με P55 ή Η51 κλπ.
Εδώ τελειώνουν τα καλά νέα, είναι αδύνατο να βρείς καινούργια μητρική με αυτά τα chipset (τουλάχιστον εγώ δεν κατάφερα να εντοπίσω κάπου), πρέπει να ψαχτείτε στα μεταχειρισμένα.
Αν πάλι ο τεχνικός μπορεί να βρεί μέσω του δικτύου αντιπρόσωπων κλπ καλώς, ρίξτε του την ερώτηση.
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Ναι και ο τεχνικός αυτό είπε(δεν μπόρεσε να βρει κάτι) και ούτε στο skroutz βρήκα κάτι. Κάτι στο Insomnia νομίζω υπάρχει, κάπου αλλού ξέρετε;
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
http://www.ebay.com/itm/New-P55-Micro-ATX-LGA-1156-Socket-H-Computer-Motherboard-Intel-Motherboard-/252009573661?hash=item3aacf0ed1d

Κάτι σαν αυτό;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Κάτι σαν αυτό, αλλά να δώσεις τόσα λεφτά για αυτό το κομμάτι είναι αμαρτία. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

kagiax

Gelatinous Cube
Joined
Mar 1, 2014
Messages
104
Να ρωτήσω αν βάλεις μνήμη DDR2 σε DDR3 Motherboard μπορεί να προκαλέσει κάποιο θέμα; Μπορεί να είναι αυτό αιτία για <<κάψιμο>> ;
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,216
Δεν είναι διαφορετικά τα DIMs? Η αλήθεια είναι πως δεν θυμάμαι αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν μπορείς καν να τα βάλεις (λόγω μεγέθους/εγκοπών). Αν λέω λαλακίες, διορθώστε με.
 
Top Bottom