Καρέκλα γραφείου/gaming (σε λογική τιμή)

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

maladroid

Mind-flayer
Μετά από 8+ χρόνια χρήσης μιας καρέκλας IKEA (μοντέλο Fingal, τιμή δεν θυμάμαι αλλά μάλλον μεταξύ 50-100 ευρώ την είχα πάρει), διαπιστώνω ότι δεν μου προσφέρει την άνεση που θα ήθελα. Ζημιά δεν έχει πάθει, πέρα από ελαφρά ξεφτίσματα, αλλά πλέον περνάω πολλές ώρες μπροστά στο PC (δουλειά και gaming), οπότε η ανάγκη για κάτι πιο ποιοτικό είναι επιτακτική. Σημαντικό επίσης ότι με βολεύει να σταυρώνω το ένα πόδι, κάτι που τα μπράτσα της συγκεκριμένης καρέκλας δεν επιτρέπουν.

Ψάχνοντας στο forum δεν βρήκα πολλά, πέρα από κάποιες σκόρπιες προτάσεις αγοράς εδώ κι εκεί, οπότε φτίαχνω νέο νήμα για να ανοίξουμε μια διεξοδική συζήτηση του κώλου (και της πλάτης), όπως οφείλουμε.

Δεκτές όλες οι προτάσεις, αλλά δύσκολα θα δώσω πάνω από 300 ευρώ, εκτός αν είναι πραγματικό κελεπούρι.
Το λέω επειδή στο reddit (κι εδώ μέσα απ'ότι πήρε το μάτι μου...) αποθεώνουν όλοι τις καρέκλες Herman Miller και συγκεκριμένα το μοντέλο Aeron, που κοστίζει το πενιχρό ποσό των 1.200 ευρώ (αν βάλεις δέρμα πηγαίνει και παραπάνω). Δευτεροχεράτες λύσεις δεν είναι του γούστου μου, οπότε please όχι σχόλια τύπου "έλα μωρέ, μπορείς να την βρεις και στα 450, απλά με αλλουνού κωολοαποτύπωμα πάνω".
Έχουμε και κάποια standards (βλ. παραξενιές).

Θα σου πρότεινα ΑΚRacing, αλλά έχουν πάει οι τιμές στο θεό από τότε που τις είχα ξαναδεί. :(

@Northlander Χμμ. Εντόπισα μια AKRacing μοντέλο Masters Premium στα 230 ευρώ, πιστεύεις αξίζει σ'αυτή την τιμή;

Εγώ έχω την Core EX, το υφασμάτινο μοντέλο πάνω στο όποιο φαίνεται βασίζει όλα τα μοντέλα της η AKRacing. Την έχω αισίως 6-7 χρόνια (αν δεν απατώμαι) και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Έχει ίχνη ταλαιπωρίας (τα μπράτσα φαίνονται να έχουν "σκάσει" από το ακούμπημα των αγκώνων), και το μαξιλάρι έχει υποχωρήσει λίγο έπειτα από τόσο καιρό στρογγυλοκαθίσματος.

Στα €230 είναι πρακτικά 50% από ότι βλέπω στο κεντρικό site, αν είσαι οκ με το PU leather τότε θα είσαι ευχαριστημένος πιστεύω.

Χμμ. Καλά μού ακούγονται όλα αυτά, εκείνο που λίγο με προβληματίζει είναι αυτά τα εξογκωμένα "πτερύγια" που περιβάλλουν το κάθισμα. Αναρωτιέμαι αν σφίγγουν τα μπούτια του καθήμενου κι αν εμποδίζουν καθόλου το ανέβασμα των ποδιών που ανέφερα (για σταυροπόδι π.χ.). Βλέπω ότι κι η δική σου τα έχει, θα έλεγες ότι ενοχλούν ή αντιθέτως βοηθούν όταν κάθεσαι για πολλές ώρες;

EDIT: Επίσης κάτι άλλο που με φρενάρει είναι ότι η εταιρεία, όπως φαίνεται, εγκατέλειψε πρόσφατα την αγορά των ΗΠΑ, αφήνοντας πολλούς πελάτες με ενεργή εγγύση στα κρύα του λουτρού. Ποιός μου λέει ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν το ίδιο και στα μέρη μας, αν πέσουν έξω στο μέλλον; ΠΟΙΟΣ;

Last edited:
ΠΟΙΟΣ;
ΑΥΤΟΣ, 1-0.

Had to.

Στα σοβαρά, καλά λόγια έχω ακούσει από φίλο για Secretlab, αλλά όσο μένω Ελλάδα, καρέκλα χωρίς υφασμάτινο mesh δεν αγοράζω. Δύο άλλοι έχουν Anda Seat, τις οποίες θεωρούν καλές, αλλά και οι δύο (δεν είμαι καν σίγουρος πως έχουν διαφορά), μου φάνηκαν ζεστές, κακές απόπειρες προσομοίωσης bucket καθίσματος αυτοκινήτου.

Η υφασμάτινη Markus από την άλλη (ΟΧΙ η δερμάτινη για την Ελλάδα), είναι άνετη, πολύ ανθεκτική, με πολύ καλή οσφυϊκή υποστήριξη, και με βγάζει κύριο εδώ και σχεδόν δεκαετία σε ωράρια δουλειάς. Ωστόσο, προσωπικά γυμνάζομαι πολύ συστηματικά και αυτό παίζει τεράστιο ρόλο στο ποσό καλά περνάει ο κορμός και ο αυχένας μου όταν κάθομαι στο γραφείο. Όπως επίσης και η διάταξη στο γραφείο (ύψη, αποστάσεις) και η εργονομία των περιφερειακών (χρησιμοποιώ Ergo keyboard και σταθερό Ergo trackball), καθώς και πόσο συνειδητή είναι η διατήρηση καλής στάσης σώματος. Η καρέκλα από μόνη της δεν μπορεί να αναπληρώσει τα παραπάνω, ειδικά την σωματική άσκηση.

Αναρωτιέμαι αν σφίγγουν τα μπούτια του καθήμενου κι αν εμποδίζουν καθόλου το ανέβασμα των ποδιών που ανέφερα (για σταυροπόδι π.χ.). Βλέπω ότι κι η δική σου τα έχει, θα έλεγες ότι ενοχλούν ή αντιθέτως βοηθούν όταν κάθεσαι για πολλές ώρες;
Όχι, σου αγκαλιάζουν τους γλουτούς και είσαι πολύ άνετος. Κάθομαι κι εγώ ενίοτε σταυροπόδι και δεν έχω πρόβλημα. Αγόρασα και ένα foot rest από το amazon των 4€ και έχω καλό posture (χωρίς να σημαίνει ότι δεν χρειάζομαι ένα σωρό διατάσεις λόγω καθιστικής ζωής). Αλλά εργονομικά είναι άψογη.

Αγόρασα και ένα foot rest και έχω καλό posture
Πολύ σημαντικό, ξέχασα να το αναφέρω. Χρησιμοποιώ κι εγώ ένα με rocker και έχει βοηθήσει πολύ.

συμφωνω για την markus, την εχω 9 χρονια και εχει βγει σκυλι. ( με το δερματινο καθισμα, εχει καποιες μικρο ρωγμες αλλα βασταει ακομα).

Αν εχεις "κοντα" ΙΚΕΑ, περνας βολτα και καθεσαι σε ολες. Εγω πχ πηγαινα για Markus αλλα ετυχε να τη δοκιμασω σε γνωστο και αποδειχθηκε οριακα ακαταλληλη για το υψος μου. Τελικα πηρα τη Flintan και ειναι "οκ" για τα 80Ε που ειχα δωσει.

@maladroid : θα σου έλεγα +1 για AK Racing (κι εγώ τέτοια έχω, την Onyx - φυσικά, την είχα πάρει πολύ φθηνότερα σε σχέση με την αναγραφόμενη τιμή στο site που παρέθεσε ο @Northlander και δεν ξέρω τι παίζει πλέον με αυτή την εταιρεία και το support της... :rolleyes: ).

Εάν τελικά καταλήξεις σε AK Racing, δες οπωσδήποτε τη διάσταση "Α", για να διαπιστώσεις αν "χωράς" χωρίς να φοβάσαι ότι θα "βρίσκεις" στα πτερύγια.

Από τα 300 μέχρι τα 1200 παίζουν και άλλες κατηγορίες ενδιάμεσα. Άμα λες ότι clockάρεις και ώρες εργασίας στην ίδια καρέκλα μπορείς να δώσεις και παραπάνω imo. Με το συγκεκριμένο σχέδιο στο κάθισμα πλασάρουν ότι "μπορείς να κάτσεις cross legged" (εγώ έχω την παλαιότερη Omega πια οπότε καθαρά "τι λένε"). Με ότι έχω πάρει απ' αυτούς είμαι πολύ ευχαριστημένος (έχω πάρει και το γραφείο τους) και ότι χρειάστηκα είτε με εγγύηση είτε δική μου ζημιά μου έστειλαν ανταλλακτικά τζάμπα.

Παίξε λίγο με μέγεθος-υλικά (έβαλα την πιο μεγάλη, πέφτει η τιμή σε μικρότερες). Απλώς κάποιοι "συνδυασμοί" μπορεί να έχουν αναμονή. Α, και τα μεταφορικά δικά τους!

@Dim Gian Bot Βλέπω ότι η Onyx έχει κάπως λιγότερο πεταχτά "πτερύγια" στη θέση, οπότε μάλλον θα με βόλευε περισσότερο. Δυστυχώς η προσφορά που βρήκα ισχύει μόνο για την Masters Premium και αυτή η τιμή (230) είναι ο μοναδικός λόγος που την εξετάζω.

@tommas Αν σκόπευα να ξοδέψω 550+ σίγουρα θα πήγαινα στην Titan Evo (έχει και Witcher skin, duh) αλλά μάλλον είναι τόσο κραταιοί στην καρεκλοαγορά που ακόμα και για Black Friday κάνουν σκόντο όλα κι όλα...30 ευρώ. Στα 400 π.χ. θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά κι ας υπερβαίνει το budget που ανέφερα.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ανάμεσα σε δύο καρέκλες γραφείου (αυτή και αυτή) καθώς και την προαναφερθείσα AKRacing, που χάνει έδαφος λόγω γενικότερου όγκου, "πτερυγίων" και διφορούμενου service.

Last edited:
Με mesh στη βάση πάντως δε κρατάει, ειδικά για πολλές ώρες τη μέρα.

Αναλόγως και τα κυβικά φυσικά αλλά είχα την Ergohuman από το Plaisio (πανάκριβη στην εποχή της, την είχα πάρει και εγώ κλασσικά σε καλή έκπτωση) και στα 2-3 χρόνια είχε αισθητή χαλάρωση. Ενώ δεν υπήρχε εμφανές ξεχείλωμα όταν δεν καθόταν κάποιος, υπήρχε διαφορά στην ένταση του mesh με αποτέλεσμα να "κρέμομαι" πιο χαμηλά από το σωστό και να βρίσκω και στα γύρο πλαστικά.

1732478041389.png

Η Sihoo έχει σχεδόν ολόιδιο σχήμα στη βάση. Ίσως να έχει παραπάνω padding κάτω από το mesh αλλά δε νομίζω να βοηθήσει πολύ.

Δεν τη γνώριζα καν την εταιρεία, ενδιαφέρουσες φαίνονται. Δυστυχώς, όμως, δεν μένω Ελλάδα, οπότε πρέπει να κοιτάξω αλλού.

Back