Καταγγελιά σε ιδιώτη παροχής υπηρεσιών

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

quake_gl

Hobgoblin Captain
Οκ,όχι κατάλληλο μέρος,αλλά επειδή είχε ανοίξει και παλιά τέτοιο θέμα:
Να ρωτήσω:
Θέλω να κάνω καταγγελία καταναλωτή για παροχή υπηρεσιών.Δεν έχω σύμβαση μαζί του,και ζητάει λεφτά που δεν είχαμε συμφωνήσει πιο πριν από την παροχή υπηρεσίας.(πληρώνετε από δημόσιο ταμείο και μου ζητάει extra τώρα)Που να απευθυνθώ?

www.synigoroskatanaloti.gr/" class="bbcode_url">http://www.synigoroskatanaloti.gr/
Εδώ ας πούμε ή να πάω σε δικηγόρο κλπ.

Βασικά είμαι σχεδόν βέβαιως ότι δεν μπορεί να μου τα ζητήσει δικαστικά.
Αλλά δεν θέλω να μείνω και άπραγος.Δεν θέλω να μπλέξω σε δικαστήριο,αλλά καταγγελία/δυσφύμιση είμαι διαθετιμένος να τον κάνω.

Καταγγελία είναι λίγο δύσκολο, μιας και η έλλειψη σύμβασης-ιδιωτικού συμφωνητικού σημαίνει πως δεν έχεις τρόπο να αποδείξεις πως αθέτησε κάποια επίσημη συμφωνία - your word against his, μπλέξιμο.

Δυσφήμηση χωρίς να μπορείς να αποδείξεις πως σε εξαπάτησε, μπορεί να σου γυρίσει μπούμερανγκ και να σου κάνει αυτός καταγγελία με τη σειρά του.

Αν την υπηρεσία σου την έχει παράσχει ήδη, άσ' τον να χτυπιέται, γιατί κι αυτός δε μπορεί να αποδείξει πως του χρωστάς κάτι.

Αν δεν σου έχει παράσχει την υπηρεσία και αρνείται να το πράξει, ζητώντας παραπάνω από τα αρχικώς συμφωνηθέντα, εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα - ας μιλήσει κάποιος πιο ειδικός.

Τώρα βέβαια, έβαλες μέσα και το πως πληρώνεται από δημόσιο ταμείο, και το μυαλό μου πάει σε γιατρούς που γυρεύουν φακελάκια - αυτό είναι παράνομο είτε ζητάει 10 ευρώ είτε 10.000 ευρώ, και πρέπει να απευθυνθείς στην αστυνομία για τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ηθικό δίδαγμα - σε δουλειές με ιδιώτες που παρέχουν υπηρεσίες, πάντα υπογράφουμε ιδιωτικό συμφωνητικό, και αν πει μα-μου πάμε σε άλλον - είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αποδείξουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες στην οποιαδήποτε στραβή.

έχεις υπογράψει κάτι;
σου παρείχε υπηρεσία και πρέπει να πληρωθεί από το δημόσιο; στα @@ σου ας λέει ο,τι θέλει

Δεν έχω υπογράψει τίποτα.
Πληρώνεται από ταμίο,από το οποίο του έδωσα βέβαια κανονικό το χαρτί πληρωμής.
Μου παρείχε την υπηρεσία και τώρα μου ζητάει ένα ποσό χωρίς να μου το πει από πριν.

Τώρα μου ζητάει extra λεφτά για πράγματα τα οποία υποτίθετε δεν καλύπτονται από το ταμείο.Εγώ άλλα είχα καταλάβει και του λέω ας μου το λεγες.Αυτός λέει ήμουνα σαφής από την αρχή κλπ.Ουδέποτε μου είπε κάτι για συγκεκριμένο ποσό.
Είναι σαν μου ζητάει φακελάκι μετά τις υπηρεσίες :malakas: .

Για την ιστορία ο μαλάκας της υπόθεσης είναι φυσιοθεραπευτής.

Άρα από αυτά που διαβάζω καλύτερα να τον γράψω στα τέτοια?

Αν και κάτι τέτοιους αξίζει να τους καταγγείλεις/μυνήσεις. :throw:

Αν δεν θες να γράψεις εδώ συγκεκριμένα στείλε μου πμ.
Είχαμε και εμείς παρόμοιο πρόβλημα με χημική εταιρία. Μας είχαν πρήξει στα τηλέφωνα. Μας έστειλαν και εξώδικο και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έπρεπε να τους πληρώσει ΙΚΑ και ζήταγαν από 'μας

Υποθετω σου κλεισε το ραντεβουδακι με το ταμειο (ΕΟΠΥΥ) πηγες εκει ολα καλα και ωραια και μετα σου ζητησε λεφτα λεγοντας "το ταδε ταδε και ταδε δεν το καλυπτει το ταμειο" και οταν του κανες κουβεντα αρχισε την ιστορια "ΞΕΡΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΟΠΥΥ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ" και τα σχετικα?

Πιασε το αυγο και κουρευ'το. Θεωρητικα ο ΕΟΠΥΥ εχει βγαλει κατι βλακειες που κατοχυρωνουν το ποτε μπορει να σου ζητησει λεφτα και ποτε οχι (αν η επισκεψη περιλαμβανει ιατρικη πραξη ας πουμε πληρωνεις 15% συμμετοχη, τωρα ποτε περιλαμβανει "ιατρικη πραξη"? πιασε το αυγο και κουρευ'το σου λεω).

Τα δα και εγω στον γιατρο που δουλευα, καποτε δεν τους επαιρνε τιποτα οταν ερχοντουσαν με το ταμειο για ενα καρδιογραφημα, τωρα που σφιξαν οι πωποι τους παιρνει το 10αρικο με την προφαση "ΕΓΩ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ".

Δε νομιζω να το κυνηγησει αυτος παντως. Τωρα για σενα, ειχα ακουσει καπου ενα τηλεφωνο/ιστοσελιδα, του δημοσιου αν δε κανω λαθος που μπορεις να κανεις τετοιες καταγγελιες ανωνυμα και πανε και τον "ξεψαχνιζουν" θεωρητικα τον τυπο....θεωρητικα παντα... Με λιγο googling ισως το βρεις.

nihilus wrote:
Υποθετω σου κλεισε το ραντεβουδακι με το ταμειο (ΕΟΠΥΥ) πηγες εκει ολα καλα και ωραια και μετα σου ζητησε λεφτα λεγοντας "το ταδε ταδε και ταδε δεν το καλυπτει το ταμειο" </blockquote>
Λίγο πολύ αυτό.Μόνο που από πριν δεν μου είπε τι καλύπτει και τι θα μου χρεώσει extra,και πολύ ύπουλα άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα πληρώσω τίποτα.
Τώρα μου λέει άλλα είπα κλπ. Για αυτό λέω,ο τύπος είναι για καταγγελία.
Μάλιστα δεν είπε τίποτα για ΕΟΠΠΥ κλπ,αυτός θεωρεί ότι μου παρείχε μια υπηρεσία και μου την χρεώνει τόσο.

Το ποσό που μου ζητάτει είναι ισάξιο με αυτό που θα πάρει από τον ΕΟΠΠΥ!
Μου φαίνεται ότι ζητάει το συγκεκριμένο πόσο στάνταρ,είτε έρχεσαι με ταμίο είτε όχι με ύπουλο τρόπο.Και όταν είσαι με το ταμίο κερδίζει τα διπλά ουσιαστικά.

Ψιλο οφ τοπικ. Ψάχνω παθολόγο ΕΟΠΥΥ και μου είπαν οι δοκτωρες ότι ο μόνος τρόπος να μην πλερώσω το ραντεβού είναι να ανήκω στους 10 πρώτους κάθε πρωι, αλλά μόνο για τις πρώτες μέρες κάθε μήνα :malakas: Τι διάολο την έχω την ασφάλιση τότε?

μηπως και ν αρχιζει το ονομα σου απο Ψ ???
μα τι λενε στον κοσμο οι μαλακες? δεν υπαρχουν αυτα, ειναι φαντασιωσεις του ζωντοβολου που μιλησες.

εντιτ: οι κοτες εδω στη δουλεια (μια πιο χαριτωμενη λεξη για τις συναδελφους) μου λενε οτι οντως ετσι οπως τα λες ειναι το συστημα, αλλα προφανως δεν υπαρχει τετοιο νομοθετημα. το αποφασισανε καποιο ωραιο πρωι οι γιατροι και το εφαρμοσανε. καλη δυναμη.

Brother Bruce wrote:
μηπως και ν αρχιζει το ονομα σου απο Ψ ???
μα τι λενε στον κοσμο οι μαλακες? δεν υπαρχουν αυτα, ειναι φαντασιωσεις του ζωντοβολου που μιλησες.

εντιτ: οι κοτες εδω στη δουλεια (μια πιο χαριτωμενη λεξη για τις συναδελφους) μου λενε οτι οντως ετσι οπως τα λες ειναι το συστημα, αλλα προφανως δεν υπαρχει τετοιο νομοθετημα. το αποφασισανε καποιο ωραιο πρωι οι γιατροι και το εφαρμοσανε. καλη δυναμη.</blockquote>

Bασικά, ας πεταχτώ κι εγώ σαν κοκκόρι...
Επειδή έχω μηνιαία παρε δώσε με γιατρους ΕοΕοΕοΠΥΥ και φάρμακα για αυτοάνοσα και έχω παίξει μπαλίτσα και ξέρω, έχουν βάση αυτά που λέν οι δόκτωρες και οι...κότες.
Παράλογη μεν, νομοθετημένη δε :deal: .
Πλέον το κράτος/υπουργείο έχει ορίσει σοτυς συμβεβλαμμένους γιατρούς κάποια πλαφόν που σημαίνει οτι:
πχ.
- κάθε μήνα ο κάθε γιατρός μπορεί να συνταγογραφεί φάρμακα αξιάς Χ μαξιμουμ που σημαίνει οτι μπορεί να γράψει πχ απο 1 αντιβίωση των 10 ευρώ σε 30 ασθενείς (συνολο 300 ευρώ μάξιμουμ) ή να γράψει ένα εξειδικευμένο φάρμακο των 100 ευρώ σε 3 ασθενείς (πάλι 300 ευρώ μάξιμουμ)
- κάθε μήνα ο κάθε γιατρός μπορεί να παραπέμπει ασθενείς σε εξετάσεις (παραπεμπτικά) αξίας Χ μαξιμουμ, αντίστοιχα με το πάνω παράδειγμα.

Οπότε σου λέει φίλε αν έρθεις απο τους πρωτους μέσα στο μήνα είσαι οκ.
Αν εγώ έχω πιάσει το ταβάνι που δικαιολογεί ο ΕΟΠΥΥ τότε θα τα βάλεις απο την τσέπη σου γιατι εγώ δεν παίρνω φράγκο.
Αυτά είχα να πώ.
<span class="bbcode_spoiler">(...και αυτό επίσης: )<span style="font-size:5"> Γ@μιέται το κρατος και ο ΕΟΠΥΥ... :smash: </span> </span>

Απολαμβάνουμε επιτέλους τακτοποιημένη και οργανωμένη Δημόσια Υγεία, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!

επιτηδες δε σβηνω την πρωτη μου αντιδραση, ισως γιατι θελω να δειξω οτι αφου ο βιασμος της κοινης λογικης σ αυτη τη χωρα νομοθετειται, ειναι λογικο που τα πραγματα πανε κατα ντιάμπλο... (σ ευχαριστουμε για το νεο, μπραδερ μπρους...)

Μετά από κάποια τηλέφωνα βρήκα έναν που μάλλον μοιάζει με την περίπτωση του Κουάκερ. Μου λέει έλα όποτε θες δεν υπάρχει θέμα με τον ΕΟΠΥΥ, αρκεί να είσαι αφαλισμένος. Αν κάνει τα ίδια με τον φυσιοθεραπευτή από πάνω, σε περίπτωση που πάρω τη τζίφρα που θέλω και σηκωθώ και φύγω μπορεί να μου κάνει τίποτα?

Chronomancy wrote:
Μετά από κάποια τηλέφωνα βρήκα έναν που μάλλον μοιάζει με την περίπτωση του Κουάκερ. Μου λέει έλα όποτε θες δεν υπάρχει θέμα με τον ΕΟΠΥΥ, αρκεί να είσαι αφαλισμένος. Αν κάνει τα ίδια με τον φυσιοθεραπευτή από πάνω, σε περίπτωση που πάρω τη τζίφρα που θέλω και σηκωθώ και φύγω μπορεί να μου κάνει τίποτα?</blockquote>

Καντου ξεκαθαρο μαν οτι εσυ πας εκει με το ταμειο σου και δε δυνασαι να πληρωσεις δραχμη να δουμε τι θα σου πει.

Γενικα εγω ηξερα τα εξης (που ισχυαν τουλαχιστον μεχρι πριν κανα μηνα). Μεσα στον μηνα ο γιατρος μπορει να εχει 200 επισκεψεις (τις ριξανε παλι στους 200) με το ταμειο. Επισκεψη θεωρειται και η συνταγογραφηση. Τωρα σε μενα επειδη ηταν καρδιολογος με την καταρρευση των ΙΚΑ και πολυΙατριων ΕΟΠΥΥ αρχισαμε να φτανουμε τους 200 στις 25-26 του μηνα. Ο παθολογος μπορει να τους φτανει και πιο νωρις. Παλια λεγαν το παραμυθακι "Δεν εχω αλλες επισκεψεις με το ταμειο ελα ιδιωτικα", πλεον ομως πρεπει να περνανε την καθε επισκεψη με το κλεισιμο της στο Ε-ΔΑΠΥ και αυτο δινει την δυνατοτητα να φαινεται (και στο απλο κοινο αν δεν κανω λαθος) μεσα απο τις ιστοσελιδες του ΕΟΠΥΥ αν εχουν ραντεβου με το ταμειο η οχι.

Τωρα αυτα με τα πλαφον στα φαρμακα που λεει ο 0AGAN το ειχαν βαλει για κατι φεγγαρια αλλα πλεον δεν ισχυει. Υπαρχει ενας γενικος "μεσος ορος συνταγης ασθενη" που δεν πρεπει να ξεπερασεις αλλα απ'οσο το ειδα λιγο πολυ δυσκολα τον ξεπερνας. Συνηθως αποτελει δικαιολογια ορισμενων γιατρων για να μην δινουν 2μηνες συνταγες με το ταμειο και χασουν την επισκεψη του 2ου μηνα.

TL;DR Ο ΕΟΠΥΥ ειναι δια τον πεον και οι γιατροι σερβιετες, για να το θεσω κοσμια.

Εδω το κράτος μας κλέβει θα έχαναν την ευκαιρία οι γιατροί; Το μόνο ευχάριστο σχετικά με γιατρούς που εχω δει είναι ενα καυτό τριο που είχε γίνει σκάνδαλο πριν κάτι χρόνια.

αν ηξεραν να οργανωσουν το κρατος, δεν θα πουλουσαν μονοπωλιακες εταιριες επειδη ειναι ζημιογονες.
επειδη ακριβως συμβαινει αυτο, βγαζουν μια αποφαση και μετα απο λιγες μερες ξεκινανε τα patch. δηλαδη οτι εγινε με τους γιατρους.
καπως ετσι ξεκινησε και αυτο το θεμα.

εγω αυτο που καταλαβα ειναι οτι καποιοι ειναι με το patch 0.0.1 ενω εχουμε φτασει στο patch 0.0.4.
αυτα γινονται επειδη οι αρμοδιοι δεν δοκιμαζουν το "φαρμακο" τους. εχετε δει υπουργο στην ουρα του ΙΚΑ;
χωρις να ειμαι αριστερος, η κοινωνια εχει χτιστει με βαση το καπιταλιστικο συστημα και οχι το ανθρωπιστικο. ετσι λοιπον οι ανθρωποι ειναι εμπορευμα και ειδος προς εκμεταλλευση.
αυτη ακριβως ειναι και η διαφορα, οταν συγκρινουμε χωρες οπως ειναι η ελλαδα με την σουηδια. αυτο ειναι το προβλημα και οχι οτι εκει ειναι "πολιτισμενοι". και στην αμερικη ετσι ειναι. αν δεν εχεις δουλεια πεθανες απο κρυολογημα.

αυτη ειναι η ουσια του προβληματος. οι ασθενεις που δεν βρισκουν ακρη, οι γιατροι που τα παιρνουν και το κρατος που τα παιρνει και απο τους δυο, χωρις να παρεχει τιποτα. τουλαχιστον ο γιατρος παιζει και να σε σωσει.
αυτα απο παλια, για να ειμαστε και δικαιοι..... εχω πονους στο στηθος. ελα σε τρεις μηνες.

Back