Κινητή τηλεφωνία, προγράμματα, καρτοκινητή κ(ρ)τλ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
κ(ρ)τλ εκ του καρτέλ βεβαίως βεβαίως…

Γνωρίζω ότι ζούμε στην μαγική χώρα των καρτέλ και της μαφίας και ειδικά όσον αφορά τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Δεν έχω αυταπάτες. Ήξερα ότι μας κλέβουν κανονικότατα και πως όταν βάλεις τα κάρτα ανανέωσης μονάδων, τα χρήματα πέφτουν μέσα σε μια μαύρη τρύπα.*

Το παρόν θρεντ μπορεί φέρει γενικό τίτλο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι από άλλους κατατρεγμένους της μοίρας. Για την ώρα όμως αφήστε να πόνο κάπου τον πόνο μου με την ελπίδα να βρω κάποια λύση.

Έχω ένα συμβόλαιο στην Vodafone, ιδιαιτέρως τσουχτερό στα 20€/μήνα που δεν περιλαμβάνει κιόλας τίποτα το σπουδαίο. Βλέποντας μάλιστα τι πουλάνε, μάλλον με πιάσανε κότσο. Ο συγκεκριμένος αριθμός μου είναι παντελώς άχρηστος αφού δεν χρησιμοποιώ καθόλου το «ελληνικό» μου νούμερο και κινητό, παρά μόνο για συναλλαγές με τράπεζες και το δημόσιο, μιας που τα έκανε όλα ψηφιακά ο μάστερ οφ δι γίαρ Πιερακάκης και ότι χαρτί και να ζητήσεις, θες otp, 2fa, gta και MMA, οπότε η ύπαρξη ελληνικού αριθμού είναι απαραίτητη.

Μέχρι πρότινος αυτό το νούμερο, το είχα δώσει στον πατέρα μου για να κινείται, μέχρι που ήρθε ο κόμπος στο χτένι και γι αυτόν και αναγκάστηκε να πάρει δικό του αριθμό για να μπορεί να του κατεβάζει ηλεκτρονικά υπεύθυνες δηλώσεις. Άλλος τις κατεβάζει για λογαριασμό του, αλλά δεν μας απασχολεί εν προκειμενω.

Οπότε μου έμεινε ένα νούμερο και μια συνδρομή στο gov.gr ακριβότερη κι από συνδρομή στο only fans. Πήρα σβάρνα μια μέρα όλες τις εταιρείες κινητής και η καλύτερη τιμή που πήρα, με τα χίλια ζόρια γιατί κανείς δεν θέλει να σου κάνει μείωση τιμής παρά κοιτάνε πως θα γίνει uplift, ήταν τα 15€/μήνα. Εξίσου υψηλή για να μπορώ να έχω πρόσβαση στην εθνική τράπεζα και στο περιεχόμενο του Πιερακάκη. Ψάχνοντας λίγο ακόμη, κατέληξα ότι η φθηνότερη λύση είναι να γυρίσω σε καρτοκινητή και ρίχνω ένα 12αρι το δίμηνο για να μπορώ να έχω τουλάχιστον κατοχυρωμένο τον αριθμό μου.

Κι ερωτώ λοιπόν. Γνωρίσει κανείς κάποιον τρόπο να γλιτώσω αυτά τα νταβατζιλίκια; Στην χειρότερη, μηπως υπάρχει κάποια ακόμη οικονομικότερη λύση ώστε τουλάχιστον να πληρώνω μεν, αλλά να είναι φραγκοδίφραγκα;
Με ξένο αριθμό που το έψαξα, συγκεκριμένα από Λιθουανία και Ισπανία, οι κωδικοί για την επιβεβαίωση της συναλλαγής ερχόντουσαν μετά από κάνα τέταρτο, οπότε μάλλον την ξεχνάω αυτή την λύση.

TL;dr: Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει κανείς τον αριθμό του χωρίς να πληρώνει ακατανόητα υψηλές συνδρομές στις καρτελοεταρείες κινητής;

*Ψάχνοντας τους ξένους αριθμούς και την χρήση τους εντός συνόρων, έπεσα πάνω σε αυτό.
Δεν ξέρω αν όντως μπορείς να βρεις το δίκιο σου στην Ελλάδα, αλλά αν το έχει δοκιμάσει κάποιος, ας μας ενημερώσει να ξέρουμε.

Spoiler alert ετοιμάζουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) αύξηση της ανανέωσης καρτοκινητων από τα 12 ευρώ στα 15.

αν και νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις και αριθμό άλλης χώρας αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξω.

Νόμιζα πως η Q είχε κλείσει αλλά μιας και με έβαλες να ψάξω, για κοίτα αν σου κάνει κάτι απο αυτά. Βέβαια 1,5gb δεν είναι τίποτα πλέον αλλά φευ. Κάτω από 10€ αδύνατο να βρεις στην Ελλαδάρα μας.

ΠακÎÏα ÎÎ¹Î¿Ï Î£ÏÎ±Ï | Q

Βόγκα φον είναι από τις χειρότερες και ακριβότερες ακόμη κ Γερμανία.

Spoiler alert ετοιμάζουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) αύξηση της ανανέωσης καρτοκινητων από τα 12 ευρώ στα 15.

αν και νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις και αριθμό άλλης χώρας αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξω.
Με κερδάνε σε αυτό επειδή η φορολογική μου έδρα παραμένει στην Ελλάδα.

Back