What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Κουτάτα παιχνίδια

agapitos

Hobgoblin Captain
Joined
Nov 28, 2013
Messages
346
Αγοράζετε πλέον κουτάτα παιχνίδια πέρα από συλλεκτικές εκδόσεις;
Ή η ψηφιακή διανομή σας έχει απορροφήσει εντελώς;

Αν ναι, με ποια κριτήρια; Τιμή; Όμορφη συσκευασία; Σειρές που αγοράζατε από παλιά; (πχ Mass Effect)
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Ακόμα αγοράζω κουτάτα παιχνίδια. Βέβαια περιμένω να πέσει η τιμή τους, εκτός αν είναι κάτι που θέλω άμεσα. Και collector's και normal συσκευασίες. Είναι κάτι που μου αρέσει και δε θα σταματήσω να το κάνω. Φυσικά προσπαθώ να τα βρω όσο φθηνότερα γίνεται. Απλά οι εταιρίες έχουν αρχίσει να ξεφτιλίζουν λίγο τα κουτιά πλέον, βλέπε EA.
 

theonirvana

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,230
παιρνω μονο κουτατα και ψηφιακα μονο σε sales.εκτος απο το οτι μου αρεσουν πιο πολυ,σε πολλες περιπτωσεις ειναι και πιο φθηνα απο τα ψηφιακα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Πρώτη επιλογή πάντα το κουτί για να το έχω στη συλλογή. Αν η διαφορά στην τιμή είναι πολύ μεγάλη ή παίζουν sales τότε παίρνω το ψηφιακό αλλά όχι για major σειρές και παιχνίδια που περιμένω. Πάντως όντως πλέον το κουτί δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα dvd case με μια εκτύπωση. Ένα θέμα επίσης που τα κάνει άχρηστα πια σε κουτί είναι το steam ή uplay/origin drm.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773
Βέβαια. Στοχευμένα και με καλή τιμή. Μεγάλο παράπονο από τις συσκευασίες - πρόσφατα The Walking Dead season 2 και The Wolf Among Us.

Σκέτο κουτί με το δισκάκι. Ούτε δίφυλλο booklet.

Οι GOTY είναι γενικά περισσότερο ολοκληρωμένες αλλά είμαι σίγουρος ότι κι εκεί υπάρχουν παραπτώματα, κυρίως με τη τιμή/περιεχόμενο κλπ.
 

f2bnp

Mind-flayer
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,737
Δεν αγοράζω το Witcher 3 γιατί περιμένω την κουτάτη. <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />

Γενικά δεν με εξιτάρουν και πολύ οι εκδόσεις σε DVD case και λεφτά για Collector's σπάνια παίζουν. Σε παλιά παιχνίδια προτιμώ να αναζητήσω εκδόσεις σε μεγάλα χάρτινα κουτιά ή τις ελαφρώς μικρότερες εκδόσεις αυτών που είχαν επικρατήσει κάποια εποχή (~2001-2004).
Από την άλλη έχω 200 παιχνίδια στο Steam οπότε go figure...
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,883
Κουτάτο πάντα. Περιμένω βέβαια την τιμή πρώτα, να πέσει στα 10 ευρώ (δλδ μετά από 12 μήνες κ πάνω).

Αλλά γενικά παρατηρώ μεγάλη απαξίωση στην κουτάτη μορφή από τις εταιρίες. Eνα DVD με 1-2 σελίδες manual εγκατάστασης κ τηλέφωνα τα οποία δεν πρόκειται να καλέσουμε ποτέ μας :silly: Πλέον δλδ στο μόνο που χρησιμεύει είναι απλά για να κάνεις γρηγορότερη εγκατάσταση από το να το κατεβάζεις, το παιχνίδι.

Ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την περίπτωση του Mass Effect 3 που δεν μπορούσα να το εγκαταστήσω ούτε από το DVD.

Collector's δεν αγοράζω ποτέ, είναι πανάκριβες συν ότι πιάνουν πολύ χώρο. Οι καλύτερες εκδόσεις είναι οι GOTY.

<blockquote>Οι GOTY είναι γενικά περισσότερο ολοκληρωμένες αλλά είμαι σίγουρος ότι κι εκεί υπάρχουν παραπτώματα, κυρίως με τη τιμή/περιεχόμενο κλπ. </blockquote>

Κάνεις λάθος. Με την τιμή της βασικής έκδοσης πέρνεις +ότι dlc έχει βγει +ότι τις goty δεν τις αγοράζει πολύς κόσμος με αποτέλεσμα να πέφτει γρήγορα η τιμή. Πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή του Sleeping Dogs.
 

ccwr

Mind-flayer
The Ultimate Sacrifice Never tell me the odds Hug the Snek PCMaster Veteran
Joined
Dec 19, 2012
Messages
2,307
Γενικότερα παίρνω ψηφιακά εξαιτίας του κόστους. Αλλά όταν σου λένε κατέβασε 50, 60 Gb προτιμώ να πάρω τα dvdakia να κάνω την "δουλειά μου" μια ώρα αρχύτερα, τι μια ώρα, με την σύνδεση μου μια βδομάδα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

j_lynx

Death Knight
Joined
May 27, 2014
Messages
3,287
Οσο το δυνατόν περισσότερο κουτάτες, Σε ψηφιακή μορφή παίρνω indie και από μεγάλες κυκλοφορίες μόνο αν βρω κάτι τραγικά φτηνό και δεν το είχα και πρώτη επιλογή για αγορά ούτως η άλλως.
 

electroduck

Umber Hulk
Joined
Jul 12, 2014
Messages
773


Bald_Killer_Clone wrote:

<blockquote>Οι GOTY είναι γενικά περισσότερο ολοκληρωμένες αλλά είμαι σίγουρος ότι κι εκεί υπάρχουν παραπτώματα, κυρίως με τη τιμή/περιεχόμενο κλπ. </blockquote>

Κάνεις λάθος. Με την τιμή της βασικής έκδοσης πέρνεις +ότι dlc έχει βγει +ότι τις goty δεν τις αγοράζει πολύς κόσμος με αποτέλεσμα να πέφτει γρήγορα η τιμή. Πιο πρόσφατη περίπτωση, αυτή του Sleeping Dogs.</blockquote>

Ίσως είναι κι έτσι δεν έχω πολλές στη κατοχή μου (μια το Dishonored), και στο είδος που αγοράζω περισσότερο -adventure- δεν βγαίνουν τέτοιες εκδόσεις, και στην εγχώρια αγορά για να μη ξεχνιόμαστε.

Εντάξει από το ιντερνετ έχεις σίγουρα πολλές επιλογές, βρίσκεις.

 

MaverickStrange

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,682
Μόνο δύο κουτάτες αξίζουν, του Γουίτσορα με το μεντάλιον και του Bioshock με το βινίλιο.
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
το 99.99999999% των παιχνιδιων μου ειναι κουτια...
κουτια κουτια κουτια!!... :worship: :worship:
να τα εχω στα χερια μου κ να τα χαιρομαι
..κ ας το πληρωσω κατι παραπανω..
ειτε κανονικες ειτε συλλεκτικες εκδοσεις.. :mosh:
 

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
Σίγουρα προτιμώ κουτάτες εκδόσεις, είτε oldschool κουτάκια με καλούδια (χάρτες κτλ.) είτε dvd case με manuals να κοσμούν την βιβλιοθήκη μας. Αλλά να πω την μαύρη αλήθεια, λόγο οικονομικών δυσκολιών πλέον η συντριπτική πλειοψηφία είναι ψηφιακές εκδόσεις αφού σε sales βρίσκεις τους τίτλους που θες πολύ ποιο φτηνά. Τώρα αν μετά από 2-3 χρόνια πετύχω κουτάτη version σε παιχνίδι που γούσταρα σε καμιά προσφορά το τσιμπάω και ας το έχω ψηφιακό.
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140
Αγοράζω παιχνίδια μόνο στο κουτί τους για το λόγο (που θα φανεί σε πολλους τραγικός) οτι δεν έχω ουτε και θέλω να αποκτήσω prepaid ή paysafe κάρτα ή όπως αλλιώς λέγεται.

Πάω στο κατάστημα, πληρώνω μετρητά και το αγοράζω.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,427
Για prepaid/debit card που παίρνεις από τράπεζα, να σε καταλάβω, με τις paysafe που αγοράζεις από τα περίπτερα, που είναι το πρόβλημα;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,779
Ωραίο θεματάκι Αγαπητέ. :thumbsup:

Προτιμώ συνήθως τις κουτάτες εκδόσεις, κυρίως στις ακόλουθες περιπτώσεις
1) Αν μου αρέσει πάααααρα πολύ το παιχνίδι και θέλω να το έχω στην "πραγματική" συλλογή μου
2) Αν έχει κάποια συλλεκτική με καλό value for money
3) Αν έχει χαμηλότερη τιμή από την ψηφιακή έκδοση
4) Αν είναι πάνω από 20-25 gb εγκατάσταση (τα χρήματα εύκολα ή δύσκολα αναπληρώνονται ο χρόνος όχι)
5) Ακόμα και αν χρησιμοποιεί steam η retail θα την προτιμήσω, ειδικά αν ισχύει η περίπτωση 4 (προτιμότερο να κατεβάσω 5 gb από το steam από 40,50)

Όντως τα τελευταία χρόνια αρκετές εταιρίες δεν συμπεριλαμβάνουν manual ή βάζουν ένα leaflet της κακιάς ώρας αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα indie ή μικρομεσαίες εταιρίες που σε εκπλήσσουν με την τιμιότητα τους (με πιο πρόσφατο παράδειγμα στην περίπτωση μου το Endless Legend, Άι μιν χόλι φακ λούκ ατ δις μπέιμπι : http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CB8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fcdn.akamai.steamstatic.com%2Fsteam%2Fapps%2F289130%2Fmanuals%2FUser%2527sManual.pdf%3Ft%3D1413562467&ei=zDJ7VJfMGuXXygOC0oGADw&usg=AFQjCNGUdASc2fch_4Uhqyxx1wTL0FB27A&sig2=KFlVfZYHclScD5uORTSyYw&bvm=bv.80642063,d.bGQ" class="bbcode_url">USER 'S MANUAL )
 

Elric

Blackguard
Joined
Dec 16, 2012
Messages
1,140


Great0ldOne wrote:
Για prepaid/debit card που παίρνεις από τράπεζα, να σε καταλάβω, με τις paysafe που αγοράζεις από τα περίπτερα, που είναι το πρόβλημα;</blockquote>

Στο μυαλό μου βασικά.

Εχω κάποιες ψυχωτικές τάσεις με κάθε είδους κωδικό που σχετίζεται με λογαριασμούς, κάρτες, λεφτα, συμπληρώστε πεδία, βάλτε email κλπ.

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,082
Δοκίμασε μια φορά paysafe και έλα να μας πεις πώς σου φάνηκε. Αν έχεις και γνωστό ψιλικατζή ξέρω 'γω, τον παίρνεις τηλ, σου λέει τον αριθμό και του τα δίνεις την επόμενη μέρα.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
Στο PC μου δεν έχω καν DVD drive εδώ και ένα χρόνο (και βάλε) οπότε καταλαβαίνετε... λόγω των εξόδων που είχα φέτος για το hardware μου δεν έχω και την οικονομική άνεση να αγοράσω τίτλους γενικώς οπότε προτιμώ τα steam sales.

Τώρα που απομένει μόνο ένα νέο PSU και μία GPU κάποια στιγμή, μπορεί να ξαναγυρίσω σε retail boxed editions, όπως τον παλιό, καλό καιρό...
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523


elric wrote:


Great0ldOne wrote:
Για prepaid/debit card που παίρνεις από τράπεζα, να σε καταλάβω, με τις paysafe που αγοράζεις από τα περίπτερα, που είναι το πρόβλημα;</blockquote>

Στο μυαλό μου βασικά.

Εχω κάποιες ψυχωτικές τάσεις με κάθε είδους κωδικό που σχετίζεται με λογαριασμούς, κάρτες, λεφτα, συμπληρώστε πεδία, βάλτε email κλπ.</blockquote>

Από όλα αυτά που λες βασικά,τίποτα δεν ισχύει για την paysafe.Η paysafe είναι σαν κάρτα κινητού τηλεφώνου.Τελείως ανώνυμη.Την παίρνεις από το περίπτερο,βάζεις το pin στο checkout,τέλος.



 
Top Bottom