What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Κυκλοφόρησε το 22ο τεύχος του Retro Planet!

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Αλάνια, έχουμε νέα υπερ-σπέσιαλ έκδοση του ρετροπεριοδικού που έγινε λατρεία. Τεύχος 22ο, παραθέτω αυτούσια την προεπισκόπηηση του Παναγιώτη 'Dony' Πλεμμένου. Περιλαμβάνει και σπέσιαλ αρθράρα της αφεντομουτσουνάρας μου, πλαϊ σε ένα πακτωλό σπουδαιότατου και φανταστικά καλογραμμένου υλικού. Σπεύσατε.

Ίσως πολλοί από εσάς εκεί έξω - και ειδικά οι νεότεροι σε ηλικία - να μην θυμούνται https://en.wikipedia.org/wiki/Bigger,_Better,_Faster,_More!">το παρθενικό (και μοναδικό, ταυτόχρονα) studio album του group https://en.wikipedia.org/wiki/4_Non_Blondes">4 Non Blondes που κυκλοφόρησε το 1992, αλλά ο τίτλος αυτού μάλλον δένει ιδανικά με το 22ο τεύχος του περιοδικού http://www.retroplanet.gr/">Retro Planet.


[attachment file="2019-01-12 10.16.03.jpg"]
<div>Το περί ου ο λόγος "Χριστουγεννιάτικο" (ο Θεός να το κάνει) τεύχος κανονικά έπρεπε να έχει φτάσει στα χέρια των υπευθύνων για τη δημιουργία του γύρω στα μέσα του Δεκέμβρη, αλλά διάφορα θεματάκια καθυστέρησαν την κυκλοφορία του.
<div>
<div>Ουδέν κακό αμιγές καλού όμως, καθώς πλέον το μεγαλύτερο σε όγκο τεύχος της 5ετούς ιστορίας του Retro Planet είναι γεγονός. Με την ευγενική χορηγία του Κώστα (κατά κόσμον γνωστού ως Dinohatzi) καλύφθηκαν όλα τα έξτρα έξοδα προκειμένου το 22ο RP να είναι... παχύτερο κατά 24 ολόκληρες σελίδες! Πρόκειται για μία κίνηση που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μοναδική στα χρονικά, εάν ο εν λόγω κύριος δεν την είχε ξανακάνει (!), καθώς είχε αναλάβει το κόστος για τις δισκέτες που συνόδεψαν το http://www.retroplanet.gr/content/2%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CF%8D%CF%87%CE%BF%CF%82-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-2013">2ο τεύχος του περιοδικού, τον Δεκέμβριο του 2013!

Το νέο, "μπαμπάτσικο" RP λοιπόν είναι γεμάτο με ύλη που θα ικανοποιήσει όλα τα γούστα, καθώς τα θέματά του, πλην εξωφύλλου και διαφημίσεων, καλύπτουν, ούτε λίγο ούτε πολύ, 68 ολόκληρες πυκνογραμμένες σελίδες!Τι μπορεί να διαβάσει κανείς λοιπόν σε αυτές τις 68 σελίδες; Καταρχάς έχουμε τις αγαπημένες μόνιμες στήλες (κάποιες εκ των οποίων "ξεχείλωσαν" στο νέο τεύχος), δηλαδή τα Retro Νέα, το Amiga News, το 8/16bits Reviews, το 8 Magic bits (με https://en.wikipedia.org/wiki/Amstrad_PCW">Amstrad PCW 8256/8512), το Adventureland (με https://en.wikipedia.org/wiki/The_Adventures_of_Willy_Beamish">Willy Beamish), το Calling Gods Allowed από την πένα του Στέφανου Κουτσούκου, το ευθυμογράφημα αλλά και το Σκάσε και Άκου με το κλασικό https://en.wikipedia.org/wiki/Heaven_and_Hell_(Black_Sabbath_album)">Heaven and Hell των https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Sabbath">Black Sabbath (και τις σολιές του Ιορδάνη Κιουρτσίδη).

[attachment file="2019-01-12 10.15.40.jpg"]
<div>
<div>[attachment file="2019-01-12 10.20.04.jpg"]
<div>Επίσης, στα πλαίσια του Lost Treasures ο Γιάννης Τσακίρης (μιλάμε για μεταγραφή αεροδρομίου, έτσι απλά) μας παρουσιάζει το http://hol.abime.net/1674">Wasted Dreams για https://en.wikipedia.org/wiki/Amiga">Amiga ενώ στα hardware reviews μπορεί κανείς να διαβάσει για το http://store.go4retro.com/easyflash-3/">Easyflash 3 cartridge για https://en.wikipedia.org/wiki/Commodore_64">Commodore 64 και για το http://blog.retroleum.co.uk/smart-card-for-zx-spectrum/">SMART card interface για https://en.wikipedia.org/wiki/ZX_Spectrum">ZX Spectrum.

Ντεμπούτο κάνει και μια ακόμη στήλη που φιλοδοξεί να μονιμοποιηθεί και αυτή μετά από μερικά εκατομμύρια συμπολίτες μας: πρόκειται για το Scripta Manent μέσα από τις σελίδες του οποίου ο Μιχάλης Ιωαννίδης αναλαμβάνει να μας θυμίσει τα "μαργαριτάρια" των κλασικών εντύπων πληροφορικής back in the day.

Όλα τα παραπάνω, που κάθε άλλο παρά λίγα είναι και που λίγο ή πολύ φτάνουν για να γεμίσουν ένα ολόκληρο τεύχος, αποτελούν την τούρτα, αλλά όχι και το... κερασάκι! Αυτό είναι το cover story του περιοδικού, το μοναδικό, απίστευτο, απαράμιλλο, και κυριολεκτικά τεράστιο αφιέρωμα του Στέφανου Καρούσου στα https://en.wikipedia.org/wiki/Quake_(video_game)">Quake, https://en.wikipedia.org/wiki/Quake_II">Quake II και https://en.wikipedia.org/wiki/Quake_III_Arena">Quake III, την ιστορία πίσω από τα παιχνίδια αυτά της πολυαγαπημένης https://en.wikipedia.org/wiki/Id_Software">id software, τα mods τους, τα παιχνίδια που βασίστηκαν στις id tech engines της εποχής, τις κόντρες των καρτών γραφικών και των επεξεργαστών και όλο το παρασκήνιο πίσω από τα παραπάνω. Το εν λόγω αφιέρωμα είναι ό,τι πιο μεγάλο, πλήρες και χορταστικό έχει δημοσιευθεί ποτέ στο Retro Planet, καταλαμβάνοντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, 34 ολόκληρες σελίδες! Κι αν κάποιοι στο παρελθόν διαμαρτυρήθηκαν για το μεγάλο μέγεθος των αφιερωμάτων του περιοδικού κατά καιρούς, η απάντηση είναι ότι, πολύ απλά, ή γράφεις ό,τι και όσα πρέπει για ένα θέμα που "το σηκώνει" ή δεν το ακουμπάς καθόλου.

Όσοι ενδιαφέρεστε για το νέο, 22ο, υπερ-τεύχος του Retro Planet εκφράστε το ενδιαφέρον σας με email στο mailto:[email protected]">[email protected] ή με τους τρόπους που χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα χρόνια αν είστε τακτικοί αναγνώστες.

<div>
 
Top Bottom