What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Λάπτοπ δε διαβάζει εξωτερικό δίσκο

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Συνέδεσα σήμερα τον εξωτερικό σκληρό στο λάπτοπ (Win 7)και μου πέταξε ένα παραθυράκι "You need to format the disk in drive G:/ before you can use it" .

Στο "My Computer" δε φαίνεται η μπλε μπάρα χωρητικότητας, προφανώς γιατί δεν το διαβάζει. Αν πάω να τον ανοίξω, μου πετάει "G:/ is not accessible. The file or directory is corrupted and unreadable" . Αν αλλάξω usb θύρα, τα ίδια. Μετά από επανεκκίνηση, πάλι τα ίδια.

Αν κάνω boot από live cd linux λέτε να μπορώ να μπω στο δίσκο; Υπάρχει κατι άλλο που μπορώ να κάνω;

(Ο δίσκος απλώς καθότανε δίπλα στο λάπτοπ από την τελευταία φορά που τον είχα χρησιμοποιήσει, δεν πρέπει να χτύπησε ή τίποτα τέτοιο.)
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Λοιπόν, πές μας αν ο εξωτερικός ακούγεται περίεργα, σαν να ζορίζεται, κλπ...
To Live CD λογικά θα δουλέψει, ναί. Τραβάς τα δεδομένα και μετά Format. Λογικά έχεις bad sectors ή corrupt partition.
Θα μπορούσες επίσης να αφαιρέσεις τον δίσκο από την θήκη και να τον βάλεις ως εσωτερικό στον πύργο, αν και δεν το συνιστώ, ούτε το προτείνω.

Ρίξε και εδώ ένα βλέφαρο αγορίνα.
http://www.youtube.com/watch?v=vOUfM-y9Dy0
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Αχχχ...και μου έλεγε όταν τον συνέδεα να του κάνω "Scan for and fix bad sectors", αλλά δε το έκανα γιατί δυο φορές που το δοκίμασα έπαιρνε πάρα πολλή ώρα. Προτού δοκιμάσω αυτό που λέει ο τύπος στο βίντεο, μήπως να κάνω defrag?

Κανένας θόρυβος δεν ακούγεται από το δίσκο, πάντως.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Defrag; Όχι, δεν υπάρχει λόγος να ζορίσεις τον δίσκο.
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,682
Σε άλλο υπολογιστή το δοκίμασες; Τα ίδια είχα συναντήσει παλιότερα σε δίσκους, ενω το επαθα και χθες (που κόπηκε το ρεύμα....tnx ΔΕΗ :angry: ) με ένα φλασάκι. Δεν το διάβαζε με τιποτε ο φορητός και έλεγε για φορμάρισμα. Ευτυχώς μου έκοψε και το έβαλα στον σταθερό. Το είδε αμέσως κανονικά, του έκανα check disk, όλα καλά. Μετά το είδε και ο φορητός.
Συνήθως τέτοια χαζά συμβαίνουν οταν τραβάς φλασάκια χωρίς αποσύνδεση ή όταν αφαιρείς εξωτερικούς δίσκους 2.5¨ χωρις να εχει σταματήσει το μοτέρ του δίσκου.
Μερικοί usb controller δεν σταματάνε το μοτερ του 2,5¨¨ δίσκου μετά την αποσύνδεση, γι΄ αυτό καλά είναι να κλείνεις το μηχάνημα, ωστε να σταματήσει ο δίσκος μόνος του.
 
Top Bottom