Leasing ηλεκτρικού ή hybrid

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

The Nameless One

Death Knight
Σκέφτομαι να κάνω πρώτη φορά leasing ως ελεύθερος επαγγελματίας αυτοκίνητο και για φορολογικούς λόγους να είναι ηλεκτρικό ή hybrid. Όποιος έχει εμπειρία ή συμβουλες καλοδεχούμενες

Δεν έχουμε ασχοληθεί με τα υβριδικά. Μόνο πετρέλαιο. Παρόλα αυτά ξέρω από συνάδελφο που έκλεισε Ντιλ για Τέσλα, επειδή κινείται μόνο μέσα σε αστικό ιστό, ότι το κόστος κίνησης είναι κυριολεκτικά η νύχτα με την ημέρα. Τόσο πολύ που ψάχνεται να πάρει και ένα οικογενειακό ηλεκτρικό.
Εκμεταλλεύεται και κάτι δωρεάν φορτίσεις εδώ κι εκεί και έχει γλιτώσει πολλά. Θα μου πεις τα περνάς ως έξοδα κι αυτά, αλλά για τους κοινούς θνητούς κάπου μπαίνει κι ένα μέτρο.

Γενικά αν μπορείς να δηλώσεις leasing για εταιρικό, μόνο όφελος έχεις. Εξαιρείται η περίπτωση όπου κανείς τόσα πολλά χιλιόμετρα, οπότε και ξεπερνάς τα όρια των εταιρειών.

Γενικά με το leasing τί παίζει? Κάτι που θέλει προσοχή πχ? Καλές/κακές εταιρείες?

Οποιαδήποτε από τις μεγάλες είναι λίγο πολύ το ίδιο, εξαιρώντας την avis που πριν μερικά χρόνια μας δημιούργησε πολλά προβλήματα για το τίποτα. Τώρα άμα θέλουν να σε μαδήσουν, δεν γλιτώνεις.

Πχ έχουμε συμφωνητικό για μικρό φθορές με την Hertz. Τυχαίνει μια μέρα κι ενώ επιστρέφω το αυτοκίνητο, τρώω πετραδάκι στο παρμπρίζ. Σαν βλαμμένος που είμαι το αναφέρω στην υπάλληλο εκεί και λέει αααα ευχαριστώ πολύ. Δεν θα το έβλεπα από μόνη μου.
Λοιπόν, αυτό είναι 230€ έξτρα.
Μα κούκλα μου έχουμε αυτό το συμφωνητικό που καλύπτει ΚΑΙ θραύση κρυστάλλων.
Ξέρετε αυτό είναι διαφορετικό γιατί βρισκόμαστε σε αυτό το στάδιο της συμφωνίας κτλ κτλ.

Μην μακρυγορώ. Δεν έβγαλα ποτέ άκρη. Τα πλήρωσα, δεν μου είπαν τίποτα οι δικοι μου και είπα κι ευχαριστώ πολύ για τα γλυκά σου μάτια και έφυγα για φρέντο.

Πρόσφατα κλείσαμε ένα Ντιλ τύπου leasing με μια μικρή τοπική εταιρεία γιατί δεν την παλέτα να πηγαινοέρχομαι στο αεροδρόμιο. Μπορώ να πω ότι μας έχει εξυπηρετήσει πολύ καλύτερα από ότι η Hertz. Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να το κάνει επειδή είδε κολοσσό και σου λέει δώσε 5 να πάρουμε 10.

Κλείνοντας.
Κάνε μια λίστα με τα εξής:
1) τι όχημα χρειάζεσαι και τι μπάτζετ διαθέτεις.
2) Πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις.
3) Το ρίσκο ατυχήματος και λοιπών φθορών υπάρχει.
4) περιοχές εξυπηρέτησης και σημεία κάλυψης αν θες να καλύπτεις όλη την χώρα ή τέλος πάντων μεγάλο μέρος αυτής.

Μετά παίρνεις τα συμβόλαια που σε ενδιαφέρουν με την σειρά, δοκίμασε ίσως και τηλεφωνικές προσφορές. Εκεί θα δεις ποιοι υπόσχονται λίγα μπροστά ενώ κρύβουν πολλά πίσω. Κάνε και μια σύγκριση με το αν θα σε συνέφερε να αγοράσεις εταιρικό όχημα ώστε να σου μείνει κιόλας στο τέλος.

Thanks, είσαι μεγάλη βοήθεια.
Για αγορά πήγαινα αλλά τα έβαλε κάτω η λογίστρια και μου είπε ότι η αγορά μπαίνει μηδέν στα έξοδα ενώ leasing ηλεκτρονικό με +50% μπόνους στα έξοδα θα μου επιστρέψει σχεδόν τα μισά χρήματα στα 5 χρόνια. Χώρια ασφάλεια, τέλη κτλ που γλυτώνω.
Χιλιόμετρα κάτω από 15000 τον χρόνο, βόρειανατολικη Μακεδονία. Καποιο οικονομικό SUV σκεφτόμουν, 5Κ προκαταβολή και 5 χρόνια μίσθωση.
Βέβαια δεν έχω την παραμικρή ιδέα από μοντέλα μάρκες κτλ.

Για τώρα την λογίστρια αν μπορείς να μπεις σε κάποιο από τα τρέχοντα ή τα ερχόμενα κινούμαι ηλεκτρικά για επαγγελματίες.

Για αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τρεις επιλογές θα έλεγα, που να έχουν και τετρακίνηση αφού θες και SUV.

1) Model Y, με τον καλύτερο μέσο όρο λόγω παλαιότητας στην αγορά και άρα ευκολίας αντιμετώπισης προβλημάτων.

2) MG S6. Το καλύτερο αμάξωμα και το καλύτερο σαν αυτοκίνητο συνολικά. Αν θυμάμαι καλά πουλάει και μεγαλύτερη αυτονομία από τα Τέσλα, αλλά αυτά ειναι και λίγο μάρκετινγκ με αστερίσκους. Βέβαια δεν είναι η παλιά MG αλλά ένα νέο πρότζεκτ, με ότι συνεπάγεται αυτό. Εγώ θα το προτιμούσα επειδή επιμένουν στα κουμπιά από τις οθόνες αφής.

3) BYD Sea lion 7. Κλασσικός Κινέζος. Δίνει πολλά με λίγα χρήματα. Πολλά μπλιμπλικια και κλασσικα το αιώνιο debate αν αξίζει ή όχι. Δεν έχω γνώση από την εταιρεία, αλλά ξέρω ότι στις μηχανές όλοι έκραζαν τους Κινέζους που έκαναν ότι και στα αυτοκίνητα και τελικώς αποδείχθηκαν εφάμιλλοι των Γιαπωνέζων.

Τώρα στα της συντήρησης, κόστους αυτής κτλ, τα πράγματα είναι απλά. Δεν σε νοιάζει 😛

Αξίζει το leasing για ιδιώτες?
όταν δεν σε ενδιαφέρει η κατοχή τού αυτοκινήτου ακούγεται πολύ ελκυστικό. Πριν λίγα χρόνια που το έψαξα λιγάκι από περιέργεια και όχι από ενδιαφέρον αυτό που κατάλαβα ήταν ξεκάθαρα όχι. Αναρωτιέμαι αν έχει αλλάξει κάτι, δεν ξέρω.

Από όσα έχω διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια, μου έχει δοθεί η εντύπωση ότι το leasing αξίζει μόνο εάν είσαι εταιρεία με μεγάλο στόλο. Εάν είσαι ιδιώτης ή μικρή επιχείρηση, τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) πληρώνεις και περισσότερα στο τέλος. Τώρα, κάτι αλλαγές ελαστικών και συντηρήσεις στην 4ετία, τα θεωρώ τρίχες.

Αξίζει το leasing για ιδιώτες?
Από τα νούμερα που εχω δει μέχρι στιγμής όχι. Στην 5τια εχω πληρώσει σχεδόν την αξία αγοράς του αυτοκίνητου και εάν αποφασίσεις να το αγοράσεις, το μίσθωμα + τα επιπλέον ειναι παραπάνω από ότι εάν το αγόραζες από την αρχή
Σαν επιχείρηση και στην περίπτωση μου, δείχνει να αξίζει γιατί μπαίνει στα έξοδα και ειναι σαν να το παίρνω με έκπτωση.
Μονο θετικό για ιδιώτη που μπορώ να φανταστώ ειναι εάν δεν μπορείς να αγοράσεις ή θέλεις να αλλάζεις συχνά αυτοκίνητο. Είναι σαν να εχεις αμαξι με ενοικιο

Με τίποτα δεν αξίζει. Πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά για να σου πάρουν το αυτοκίνητο στο τέλος.
Μακροπρόθεσμα είσαι χαμένος. Αξίζει βέβαια μόνο αν έχεις ψώνιο με τα αυτοκίνητα και θες να είσαι μονίμως με καινούργιο, όπου κι εκεί θεωρώ πως ειναι καλύτερα να αγοράζεις καινούργιο και να το πουλάς στην 5ετια.

Last edited:
ναι το κοίταζα και εγώ σε κάποια φάση, σαν ιδιώτης με τίποτα δεν αξίζει, σαν επιχείρα δεν με βόλευε γιατί με σκίζει το τεκμαρτό.

Back