Εχτές το τέλειωσα αλλά...(spoiler για το ending ντε!)
<span class="bbcode_spoiler">
...ξεκλείδωσα το "βιαστικό"/κακό τέλος. Αν κάποιος θέλει να δει το "καλό" ending πρέπει να λιώσει να βρει και το κρυφό shrine με το 5ο element μετά το τελικό boss, άρα να βρει και τα 20 power orbs (!!). Πφφ...μιλάμε για πολύ κάψιμο, σκανάρω σαν μανιακός όλο το νησί να δω τι μου ξέφυγε, έχω σκαλώσει στα 18/20 power orbs), που θα πάει θα τα βρώ!
</span>
Με λίγα λόγια: Φανταστικό dungeon crawl! Βελτιωμένο sequel σε κάθε τομέα! Από τον υπέροχο ανοικτό κόσμο (μπουντρούμια, παραλίες, βάλτους, δάση κτλ.) μέχρι τα καλοσχεδιασμένα puzzles (σαδιστικά ώρες ώρες, για ένα ομολογώ πως έψαξα τα γιουτούμπια καθώς μου είχε φάει ώρες) όλα είναι καλύτερα από το 1ο μέρος. Η τεράστια δυσκολία του σε συνδυασμό με την σκοτεινή ατμόσφαιρα που βγάζει αυτό το ζοφερό συναίσθημα μοναξιάς νομίζω πως του χάρισε το παρατσούκλι "το Dark Souls των dungel crawl" στα ιντερνέτια. Και ρε φίλε, πως κατάφεραν και έδεσαν με τόση μαεστρία το "grid based" με τον σχεδιασμό κόσμου? Δεν ενοχλεί καθόλου στην εξερεύνηση (έβαλαν τα γυαλιά στο Might n Magic X σε αυτόν τον τομέα) η φάση "κουνιέμαι σε τετράγωνα", πολύ καλή δουλειά κάνανε! Τα γραφικά εντυπωσιακά (ειδικά το lighting) , ο σχεδιασμός των περιοχών σκέτο οφθαμόλουτρο για τους λάτρες των fantasy και φυσικά οι μάχες βελτιωμένες και πολύ ποιο ζόρικες από το 1ο μέρος. Θα ήθελα λίγη μεγαλύτερη ποικιλία σε skills/spells πάντως, παραμένει κάπως φτωχή η γκάμα επιλογών. Επίσης κάποια puzzles δεν διαθέτουν την απαραίτητη ποσότητα στοιχείων για να τα επιλύσεις, με αποτέλεσμα να δοκιμάζεις ότι σου κατεβαίνει στο κεφάλι, αλλά και πάλι όταν τα καταφέρεις νιώθεις Αϊνστάιν ρε γαμώτο...χαχα! Απαραίτητο παιχνίδι για κάθε dungeon crawl fun, η Almost Human καταφέρνει όχι απλά να "αναστήσει" αυτό το ιδιαίτερο υπο-είδος rpg αλλά να το εξελίξει κιόλας!