What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Lords of Xulima

sanada

Commoner
Joined
Dec 28, 2012
Messages
44
καμια ιδεα κανείς που ειναι το 4ο κλειδί στο κάστρο της nagira? ουτε στο γκουγκλι δεν βρίσκω κατι ....

/nvm το βρηκα ... :facepalm: :facepalm:
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045


sanada wrote:
/nvm το βρηκα ... :facepalm: :facepalm:</blockquote>

ΛΟΛ, πόσες φορές έχω κάνει ακριβώς το ίδιο κι εγώ. Βσκ σε κάθε κάστρο/dungeon/mausoleum ψάχνω κάτι με τις ώρες και όταν αρχίζω να σκέφτομαι "τι σκατά κάνω λάθος, γιατί δεν το βρίσκω" μετά από λίγο έχω την ίδια ακριβώς αντίδραση. :lol:

Μα τι παιχνιδάρα.

 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
μπαθορι, διαβασα το εκθειαστικο σου ποστ για το παιγνιδι κι ειδα κι ενα γκειμπλει στο γιουτιού και μ αρεζε. απο τα προσφατα παιχνιδια, στα γραφικα και στο φηλινγκ μου θυμιζει την πολυ καλη και αδικως υποτιμημενη Eschalon's book σειρα και στη μαχη θυμιζομαι λιγακι το γκριμροκ 1 (το 2 δεν το εχω τιμησει ακομα...). ολα τελεια μεχρις εδω.

ερχομαι ομως να σε ρωτησω για το μεγαλο μου κολλημα. αυτο με τη γαμωτροφη. το θεωρω ισως τον πιο αχρηστο/ εκνευριστικο μηχανισμο των παραδοσιακων αρπιγκί και τον αποφευγω οπως ο διαλος το λιβανι. υπαρχει μηπως επιλογη για μας τα νούμπια που να απενεργοποιεις την αναγκη φαγιου πρωι βραδυ? (π.χ. στο εσκαλον μπουκ 2 που θυμαμαι σιγουρα, υπαρχει).
αν ειναι υποχρεωτικη απ το παιχνιδι, τουλαχιστον ειναι αφθονη γυρω γυρω? μηπως γεμιζει τα ινβεντορυ μεχρι πανω με φαγιά και δεν μπορεις να μαζευεις χρησιμα πραματα? ειναι ιμερσο - μπρέικι? δηλαδη σε φλομωνει με μηνυματα του στυλ: ΦΑΙΙΙΙΙΙΙΙ ΤΩΡΑΑΑΑ !!!!!!!, ΤΑΙΣΕ ΜΕΕΕΕΕΕ κλπ?? (γιου γκετ δε πικτσερ).

κολληματα ειναι αυτα. ή εστω γεροπαραξενιές. τι να καμω ομως? με αγαπω με τα ελαττωματα μου.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418


Brother Bruce wrote:
υπαρχει μηπως επιλογη για μας τα νούμπια που να απενεργοποιεις την αναγκη φαγιου πρωι βραδυ?</blockquote>

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, τί λέει το άτομο, go back to your carebear cave, n00b.

Σοβαρά τώρα, τέτοια επιλογή δεν έχει. Δεν χρειάζεται να ταΐζεις manually το party σου, τρώνε αυτόματα εφόσον υπάρχει διαθέσιμη μάσα, η οποία έχει χωριστό bar που μειώνεται διαρκώς καθώς περνάν τα turns κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης.

Δεν έχω την εμπειρία του Bathory στο παιχνίδι, αλλά μέχρι στιγμής το φαΐ δεν ήταν ποτέ πρόβλημα, εφόσον φροντίζεις να εφοδιάζεσαι από τους merchants αλλά και να μαζεύεις ότι βρίσκεις γύρω σου όταν εξερευνάς. Δε ξέρω καν τι συμβαίνει αν ξεμείνεις από φαΐ στο μεσαίο επίπεδο δυσκολίας που παίζω (στο πιο δύσκολο, πεθαίνεις από ασιτία).

Από τεχνικής άποψης, τα γραφικά είναι κλάσεις ανώτερα από το Eschalon - για το feeling πάσο, όπως το νιώθει κανείς.

Η μόνη ομοιότητα που έχει η μάχη με το Grimrock πάντως είναι η προοπτική πρώτου προσώπου, κατά τα άλλα καμία σχέση. Είναι καθαρά turn-based, και δεν υπάρχει δυνατότητα κίνησης σε grids οπότε δε χωρεύεις ζεμπεκίες γύρω από τα mobs.

 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
2-3 φορές έχω ξεμείνει από φαγητό σε 60+ ώρες παιχνιδιού μέχρι στιγμής. Κι αυτές στα άκρα του χάρτη, δηλαδή τέρμα N, S, W και E επειδή έχει terrains που καταναλώνει το πάρτυ 200 και 300 φορές παραπάνω φαγητό (λόγω ερήμου, χιονιού-κρύου, ζέστης-λάβας κλπ κλπ).

Στις αρχές που είναι πιο φιλικό το terrain έχει δέντρα κλπ που μαζεύεις φαγί χωρίς πρόβλημα. Και όταν φτάσει η ώρα που είσαι σε μέρη που φεύγει σφαίρα φαγητό, πλέον τα λεφτά δεν είναι καθόλου πρόβλημα οπότε τα 5-6k που δίνεις στον merchant για να γεμίσεις για 8 μέρες (δεν πάει παραπάνω) σου φαίνονται αστεία.

Στα υπόλοιπα αναφέρθηκε μια χαρά ο GOO. Απλά να συμπληρώσω ότι αν ξεμείνεις από φαγί το πάρτυ κάθε Χ βήματα χάνει hp λόγω ασιτίας.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Don't want to nitpick αλλά το ρεαλιστικό δε θα πρεπε να είναι: πολλή ζέστη, μικρή κατανάλωση; Εκτός κι αν πείνα-δίψα εχουν γίνει ένα οπότε πάσο.
 

ser

Gelatinous Cube
Joined
Dec 4, 2012
Messages
172
Με ενδιαφερει πολυ τουτο το παιχνιδακι. Μου θυμιζει πολυ το χαριτωμενο Driftmoon που ειχε βγει πριν λιγα χρονια αλλα σιγουρα δεν του μοιαζει σε τιποτα στο gameplay. Το θρεντ με κανει να το θελω ακομα πιο πολυ. Που χρονος και ορεξη για τοσα απαιτητικα RPG ομως.
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,045
Mόλις τον τελείωσα τον παιχνίδαρο και το τέλος αφήνει υποσχέσεις για δεύτερο γύρο. Τζιτζί.

Το σενάριο και το γράψιμο γενικότερα θεωρώ ως τον αδύναμο κρίκο του παιχνιδιού, αλλά δεν με χάλασε κιόλας. Γενικότερα το κάψιμο ήταν πρώτης τάξεως και το καταυχαριστήθηκα. Και εις ανώτερα.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Το περίμενα, το ξαναπερίμενα, τελικά δεν έκατσε τώρα. Ελπίζω στις επόμενες εκπτώσεις.
 

rasko

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
306
Το lords of xulima ΓΑΜΑΕΙ

5 μηνες εχει που βγηκε review δεν εχει? (χιλιον που μου θελεις και δευτερο playthrough στο DA:I, πιασε αυτο)
 
Top Bottom