What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μάστορα, δεν ποστάρει.

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Αυτόνε το θρεντάκιον έχει σχέση με POST, όχι με πόστ. Καταλάβατε; Όχι; Who cares.

Χαίρετε, common plebians and indigenous people.
<b><span style="color:#ff0000">WARNING</span></b>
<span class="bbcode_spoiler">Excess of vanity detected...
Resolving issue (Σφαλιάρα στον Φραπέ)
Issue Resolved...
Hard Reset...</span>

Σήμερα αποφάσισα να πώ δύο λογάκια για το κακό συναπάντημα.
-Δηλαδή;
-Δηλαδή... Ενώ έχεις φτιάξει ατμόσφαιρες, Φραπεδάκι, πίτσα για βούτημα στο Φραπέ, ζαρτιέρες στο tower και λοιπά απλά καθημερινά πράγματα, είσαι φτιαγμένος να δείς την οθόνη να γεμίζει με αίμα, σπλάχ... (<b><span style="color:#ff0000">ΦΑΠ</span></b>, σφαλιάρα)
-Πολύ γλαφυρός, υπερβολικά θα έλεγα.
-Καλά ρε θείο, μην βαράς. Τέσπά, συνεχάω. Προετοιμασία λοιπόν για να συναντήσετε ζόμπι και να τους πείτε τα κάλαντα με chainsaw, πατάτε το Power, και το PC σας κοιτάζει χαιρέκακα.
-Κάνω απεργία, δεν μου κολλάς ένσημα.
-Τι λές μωρή μπακατέλα, πάρε μπρός για να σφάξω.
-Πρίτς. Αρνούμαι. Όλο αίματα και βία. Χάθηκε το Sims;
-<b><span style="color:#ff0000">RAGE!!!!!</span></b> Θα φάς κλωτσιά και πέταμα από τον Τέταρτο. Άκου εκεί, Sims. Θα σε αντικαταστήσω με κονσόλα...
-Θα μου κλάσεις το USB. Προδότη.

Αφού δεν βγάλουμε άκρη με τα λόγια, αρχίζουμε το troubleshooting, ακολουθήστε με γενναίοι.
<b>Καλαμάκι says</b>
<blockquote>Αν δεν ανοίγει κάν το PC, πρόκειται για θέμα τροφοδοσίας, όχι POST.</blockquote>

Aν έχετε βάλει πρόσφατα καινούργιο Hardware (οτιδήποτε), και δεν POSTάρει, αφαιρείτε ASAP.
Συνήθως, οι αιτίες για αυτό το θέμα είναι ή ασυμβατότητες ή βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, αν αλλάξατε CPU, εννοείται πως πρέπει να έχετε ελέγξει μήπως χρειάζεται BIOS update η μητρική για να τον "βλέπει". Όχι, δεν σας θεωρώ γιωτόμπαλα, μα έχουν δεί τα ματάκια μου ούκ ολίγα.
Τέλος, Αφαιρείτε τα πάντα από εξωτερικούς δίσκους, usb, κλπ, και κρατάτε μόνο πληκτρολόγιο και οθόνη συνδεδεμένα. Απλό, έ;

Και ξεκινάει ο πονοκέφαλος...
1. Βλέφαρο σε όλα τα καλώδια τροφοδοσίας, κοιτάμε να είναι στην θέση τους, "κουμπωμένα" κανονικά. Παράλληλα με τα καντήλια, ρίξτε και ένα Reset CMOS, μπάς και στρώσει εκεί.

2. Η μητρική έχει τον δικό της τρόπο να σας πεί με νάζι αν όλα είναι εντάξει. Θα σας κάνει ΜΠΙΠ. Αν σας κάνει οτιδήποτε άλλο, τότε ανάγνωση του manual της, για να βρείτε τι ακριβώς σας λέει για το σφάλμα... Πάντως, υπάρχει και http://www.pchell.com/hardware/beepcodes.shtml" class="bbcode_url">αυτό εδώ, που είναι σωστό και θα σας γλυτώσει χρόνο (τώρα, αν δεν μπορείτε να μπείτε στο PC, να δώ πως θα καταφέρετε να το διαβάσετε. :trollface: )

3. Τσεκάρετε τα ανεμιστηράκια, ειδικά της ψύκτρας του CPU, αν δεν γυρνάει ελέγξτε πως είναι σωστά κουμπωμένο, μπλάμπλά, και εγώ θα αναρωτιόμουν αν ήρθε καιρός για αλλαγή θερμοαγώγιμης.

4. Έφτασε η στιγμή που περιμένατε όλοι με αγωνία. Τίποτα από τα παραπάνω δεν βοήθησε, ο Φραπές λέει μακίες, οπότε πακέτο.
Αποσυνδέστε όλα όσα περισσεύουν από την μητρική, αφήστε τα εντελώς απαραίτητα, μπάς και πάρει μπρός το καβουρδιστήρι. Τουτέστιν, ένα στικάκι μνήμης, και ευχή να κάνει το POST (δεν μας ενδιαφέρει να μπούμε στο λειτουργικό σε αυτό το στάδιο, οπότε απλά θα μας ενημερώσει πως δεν βλέπει συσκευή για Boot, που σημαίνει πως POSTάρει κανονικά).
Αρχίστε να συνδέετε μια συσκευή κάθε φορά, έλεγχος για POST κλπ. Μέχρι να βρείτε τον ένοχο. Μπορείτε να δοκιμάσετε με το κάθε στικάκι ξεχωριστά, παίζει και να σας γλυτώσει χρόνο. Αν και εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσετε με την μητρική έξω από το κουτί, για να αποκλειστεί η πιθανότητα βραχυκυκλώματος.

5. Τι διάολο, ακόμα διαβάζετε; Αυτό μπορεί να σημαίνει.
α. Τα γράφω ωραία ο άτιμος. (NOT)
β. Βαριέστε, ή/και δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε.
γ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν έπιασε και θέλετε να με λυντσάρετε. Σωστό και δίκαιο, αλλά
α. Τρέχω γρήγορα.
β. Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα βάλατε ανίσχυρο τροφοδοτικό.

6. Τι θα γίνει ρε μεγάλε; Ακόμα εδώ είσαι; Αν διαβάζεις γιατί ακόμα δεν έχεις βγάλει άκρη, τότε κάποιο από τα κομμάτια του PC τα κακάρωσε, καπούτ, ΝΤΕΝΤ, βάρεσε λήξη. Πρίν αρχίσετε να πετάτε το PC κομμάτι κομμάτι από το παράθυρο, δοκιμάστε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, σε κάποιο άλλο PC, φίλου, γκόμενας, κλπκλπ. Αν και πάλι κάτι δεν δουλεύει, τότε ναί, πάρτε τσεκούρι διά τα περαιτέρω. Φωτό welcome.

This was a post about POST. This is the end of this post.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Μπά, αυτό το έφτιαξα γιατί βαριόμανε, δεν διαθέτει πχιότητα, απλά μερικές γενικές πληροφορίες, που βοηθάνε γενικά στο troubleshooting. Γενικά μιλώντας. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Για quality, έχω φτιάξει άλλα (RAM, PSU, OC guides, ευλογώ τα γένια μου τώρα :lol: )
 

steel_havoc

Death Knight
Joined
Dec 3, 2012
Messages
4,161
Ανοδερ Επικ Γκαϊντ :worship:
Γιου αρ αβεσομ :thumbsup:
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
καλο ησαντε, αλλα δεν ξερω ρε φραπέ, το θεωρω λιγο γκαντεμια να διαβαζω τετοια θρεντς πριν απ την στιγμη που θα ειναι απαραιτητο...

σε αλλα νεα, διαβαζοντας τον τιτλο μονο, νομιζα οτι θα μιλησεις για τον λάσμε.
 

grmadness

Death Knight
Approval of the Admiral
Joined
Apr 3, 2013
Messages
4,952
Brother, με τσάκωσες. Για τον Λάσμε ήθελα να γράψω, αλλά τελικά υπερίσχυσε ο χαρντγουεράς μέσα μου... :dry:
Άσε, έχω δοκιμάσει τα πάντα, δεν γίνεται τίποτα. Ακόμα και για τον Διαμαντίδη, ενώ όλοι λένε πως γέρασε, κλπκλπ, εγώ πιστεύω πως με ένα Format θα επανέλθει το παλικάρι, και δεν είμαι κάν βάζελος. :lol:
 
Top Bottom