Μαύρη Οθόνη

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

MaverickStrange

Mind-flayer
Λοιπον εχω προβλημα. Ενω επαιζα η οθονη μου μαυρισε. Το PC εμπαινε μονο σε safe mode. Τον ανοιξα να τον καθαρισω γιατι ειχα καιρο μηπως εφταιγε αυτο.Τωρα ομως δεν ανοιγει καθολου ενω πριν φορτωνε τουλαχιστον. Μενει στη μαυρη οθονη.

τι θες να πεις; σε ποια φάση μένει; κάνει POST?
Μήπως κούνησες και δεν κάνει επαφή κανένα SATA?

Δεν ξερω τι ειναι το ποστ. Και δεν μπορω να αναγνωρισω το καλωδιο sata ειναι αυτο που συνδεει το σκληρο?Παντως πριν τον ανοιξω πηγαινε μεχρι την οθονη με το σημα των windows και μετα μαυρο. Αφου τον ανοιξα τωρα δεν πηγαινει ουτε μεχρι εκει. Απο οτι καταλαβαινω αργει να παει σημα στην οθονη και οταν παει η οθονη παραμενει μαυρη (αυτο το υποθετω επειδη μετα απο καποια ωρα το φωτακι της οθονης σταματαει να αναβοσβηνει και μενει σταθερα αναμμενο).

MaverickStrange wrote:
Δεν ξερω τι ειναι το ποστ. Και δεν μπορω να αναγνωρισω το καλωδιο sata ειναι αυτο που συνδεει το σκληρο?Παντως πριν τον ανοιξω πηγαινε μεχρι την οθονη με το σημα των windows και μετα μαυρο. Αφου τον ανοιξα τωρα δεν πηγαινει ουτε μεχρι εκει. Απο οτι καταλαβαινω αργει να παει σημα στην οθονη και οταν παει η οθονη παραμενει μαυρη (αυτο το υποθετω επειδη μετα απο καποια ωρα το φωτακι της οθονης σταματαει να αναβοσβηνει και μενει σταθερα αναμμενο).</blockquote>

Πόσων ετών είναι η κάρτα γραφικών σου και η οθόνη σου; είναι 2 από τους υπόπτους του προβλήματος.
Τα sata καλώδια είναι τα καλώδια που συνδέονται με σκληρό δίσκο και με τα dvd-rom's. Είναι λεπτά-πλακέ καλώδια, συνήθως κόκκινου ή μπλε χρώματος.
Υ.Γ Ούτε εγώ κατάλαβα τι εννοεί ο Nitro με το POST !!

Η καρτα κλεινει σχεδον δυο χρονια. Η οθονη εναμιση περιπου.

MaverickStrange wrote:
Η καρτα κλεινει σχεδον δυο χρονια. Η οθονη εναμιση περιπου.</blockquote>

Χμμ, σχετικά καινούρια και τα 2, θα ήταν περίεργο να φταίνε.
Να σου πω τι θα έκανα εγώ,
1. Θα ξεκινούσα από τα απλά, δηλαδή να βγάλω και να ξαναβάλω τα καλώδια μην τυχόν κούνησες κάτι όπως λέει ο Nitro. Καλό θα ήταν να ξαναβάλεις και του τροφοδοτικού τα καλώδια.
2. Αν και δεν νομίζω να φταίει, δοκίμασε να αλλάξεις το καλώδιο που συνδέει οθόνη-κάρτα. Βάλε κάποιο αναλογικό ή HDMI αν δεν έχεις άλλο ψηφιακό (*ή ότι έχεις σε εφεδρεία τέλος πάντων)
3. Βάλε σε άλλες θύρες, αχρησιμοποίητες τις μνήμες. Αν έχεις 2 dimmάκια RAM καλό θα ήταν να τα δοκιμάσεις ένα-ένα κάθε φορά εναλλάξ, μην τυχόν κάποιο έχει βλάβη.
4. Βγάλε και ξαναναβάλε την κάρτα γραφικών σου (*και πρόσεξε να την συνδέσεις με το καλώδιο του τροφοδοτικού αν απαιτεί τροφοδοσία, θα δεις στο πάνω μέρος της 6pinες ή 8pines υποδοχές ανάλογα με το πόσο ενεργοβόρα είναι η κάρτα σου).
5. Αν τίποτα από αυτά δεν λειτουργήσει, μάλλον μετά πάμε σε πιθανή βλάβη κάρτας γραφικών ή ίσως και τροφοδοτικού, όπου δυστυχώς θα πρέπει να βρεις κάποια ανταλλακτικά να δοκιμάσεις για να βρεις τι φταίει.
Y.Γ Αφού λες ότι στην αρχή τουλάχιστον, έμπαινε στα windows σε safe mode, δεν νομίζω να υπάρχει θέμα βλάβης σκληρού, οπότε μάλλον το αποκλείουμε αυτό το κομμάτι.

Λοιπον εβγαλα και εβαλα παλι το καλωδιο sata (σε μενα ειναι λευκο). Τα καλωδια του τροφοδοτικου ηταν πολυ σφιχτα για να τα βγαλω οποτε αρκεστηκα να σιγουρευτω οτι ειναι μεσα και δεν κουνιουνται.

Εβαλα ενα καλωδιο d sub στην οθονη (με μετατροπεα dvi στο pc)

Αλλαξα θεση στις μνημες και ανακαλυψα σκονη την οποια φυσηξα να φυγει.

Μετα απο ολα αυτα (οχι ταυτοχρονα) ο υπολογιστης εξακολουθει να μην δουλευει. Δεν δοκιμασα να βγαλω την καρτα γραφικων γιατι δεν ξερω πως βγαινει. Εντοπισα τις δυο βιδες που την κρατανε βιδωμενη στο κουτι αλλα δεν βγαινει. Επισης θα δοκιμασω αυριο το κολπο με το ενα ντιμακι γιατι βραδιασε και θα βλεπω καλυτερα. Αν καποιος εχει καποια συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.

αν το pc σου μπαινει στο bios, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ HARDWARE το προβλημα...

αν εχεις onboard καρτα γραφικων, μπες στο bios και ενεργοποιησε την (για να μην βγαζεις αυτην που εχεις απο το κουτι).
δοκιμασε και πες μας

nitro912gr wrote:
..... κάνει POST?
.....</blockquote>

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
απο αλλο pc οπως καταλαβες! :lol: :lol: :lol:

υγ: MAVERICK απο ποιο μαγαζι το πηρες το pc?

Δεν μπορω να μπω στο bios γιατι τωρα δε φορτωνει καθολου. Αυτην τη στιγμη δεν παει καν σε μαυρη οθονη (με σταθερο το φωτακι της οθονης εννοω). Εξαλλου αν δενκανω λαθος δεν εχω on board καρτα γραφικων.

Βρηκα στο εγχειριδιο της μητρικης πως POST σημαινει Power On Self Test. Ειναι η εικονα που πατας Del για να πας στο setup menu (bios δηλαδη?)

Το pc το πηρα ολοκληρο απο το πλαισιο

Να τα πάρουμε απο την αρχή.
Όταν πατάς το κουμπί να ανοίξει παραμένει μαυρη η οθόνη ή σου βγάζει τα γράμματα που λένε το μοντέλο επεξεργαστή, μητρικής, πόση μνήμη; (αυτό είναι το post)
Ποιά μητρική έχεις;
Η κάρτα γραφικών δεν βγαίνει γιατί στην μπροστινή άκρη της θύρας pci έχει μια ασφάλεια που πρέπει να σηκώσεις ενώ τραβάς για να βγάλεις την κάρτα.
Κάνει κανένα μπίπ;

Η οθονη παραμενει μαυρη. Μαλιστα νομιζω αργει να φτασει σημα απο τον υπολογιστη στην οθονη επειδη το φωτακι αρχικα αναβοσβηνει και μετα απο ωρα μενει σταθερο (αλλα και τοτε η οθονη ειναι μαυρη)

Η μητρικη μου ειναι msi p67a-c43 b3

Οχι δεν κανει κανενα μπιπ.

Επισης επαιξα με τις μνημες, εβγαλα/εβαλα την καρτα γραφικων, εβγαλα/εβαλα την μπαταρια της μητρικης μετα απο συμβουλη αλλα τιποτα το πισι δε δουλευει.

MaverickStrange wrote:
Η οθονη παραμενει μαυρη. Μαλιστα νομιζω αργει να φτασει σημα απο τον υπολογιστη στην οθονη επειδη το φωτακι αρχικα αναβοσβηνει και μετα απο ωρα μενει σταθερο (αλλα και τοτε η οθονη ειναι μαυρη)

Επισης επαιξα με τις μνημες, εβγαλα/εβαλα την καρτα γραφικων, εβγαλα/εβαλα την μπαταρια της μητρικης μετα απο συμβουλη αλλα τιποτα το πισι δε δουλευει.</blockquote>

Δεν δοκιμάζεις κάτι απλό όπως το να συνδέσεις μια τηλεόραση του σπιτιού σου με το PC;
Μου έχει τύχει στο παρελθόν η οθόνη μου να μην παίρνει σήμα με τίποτα, και έχει χρειαστεί να βάλω μια άλλη tv-οθόνη για να "ξεμπλοκάρει".!!! (*Μπακαλίστικο μεν, λειτουργικό δε !!)

Sith_Ari wrote:

MaverickStrange wrote:

Επισης επαιξα με τις μνημες, εβγαλα/εβαλα την καρτα γραφικων, εβγαλα/εβαλα την μπαταρια της μητρικης μετα απο συμβουλη αλλα τιποτα το πισι δε δουλευει.</blockquote>

Δεν δοκιμάζεις κάτι απλό όπως το να συνδέσεις μια τηλεόραση του σπιτιού σου με το PC;
Μου έχει τύχει στο παρελθόν η οθόνη μου να μην παίρνει σήμα με τίποτα, και έχει χρειαστεί να βάλω μια άλλη tv-οθόνη για να "ξεμπλοκάρει".!!! (*Μπακαλίστικο μεν, λειτουργικό δε !!)</blockquote>

καθολου μπακαλιστικο. νομιζω οτι ολοι εχουν ζησει, τουλαχιστον μια φορα, καποια εξωσωματικη εμπειρια με το pc τους. αν τα συμπτωματα ηταν λιγο διαφορετικα, θα ελεγα balast.
εκτος και αν το σταθερο φωτακι ειναι σταθερα πρασινο.

<span class="bbcode_spoiler">με windows98 εχω βιωσει υπερτατη ερωτικη εμπειρια
αναγνωριζε την καρτα γραφικων σαν μονιτορ. το μονιτορ σαν καρτα γραφικων.
αναλυση 640χ480 με 16 χρωματα. drivers δεν περνουσαν γιατι δεν ταιριαζαν με την καρτα που ειχα.
εστρωσε με format.</span>

Υπαρχουν εξελιξεις. Δοκιμασα να το συνδεσω στην τηλεοραση. Ουτε εκει επιασε. Τωρα ομως μου ηρθε η ιδεα να συνδεσω την οθονη στη δευτερη θυρα dvi της καρτας γραφικων και δουλεψε! Με ρωτησε αν θελω κανονικη λειτουργια και το εβαλα αμεσως σεsafe mode. Τα χρωματα ομως ειναι αλλοιωμενα. Εχετε ιδεες? Λυθηκε το προβλημα?

MaverickStrange wrote:
Υπαρχουν εξελιξεις. Δοκιμασα να το συνδεσω στην τηλεοραση. Ουτε εκει επιασε. Τωρα ομως μου ηρθε η ιδεα να συνδεσω την οθονη στη δευτερη θυρα dvi της καρτας γραφικων και δουλεψε! Με ρωτησε αν θελω κανονικη λειτουργια και το εβαλα αμεσως σεsafe mode. Τα χρωματα ομως ειναι αλλοιωμενα. Εχετε ιδεες? Λυθηκε το προβλημα?</blockquote>

Ωχ, υποψιάζομαι πως η κάρτα σου έχει παραδώσει πνεύμα ή ετοιμάζεται να το κάνει !
<b>Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως βρήκες τον υπαίτιο. Από την στιγμή που αλλάζεις θύρα και αλλάζει και η κατάσταση του προβλήματος, αυτό σημαίνει πως ο υπαίτιος είναι η κάρτα ! (*ηλικίας 2 ετών όπως είπες στην αρχή!!!! :smash: )</b>
Κάνε επανεκκίνηση, και μπες σε normal mode, να δούμε τι γίνεται. Δοκίμασε να βάλεις τους νεότερους drivers αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι.
Μάλλον η μόνη λύση είναι αλλαγή gpu επί τόπου.
Αλήθεια, ποια κάρτα έχεις από περιέργειά; Επίσης, τι μάρκα τροφοδοτικό και πόσα watt; ελπίζω να μην έχεις καμιά "μάρκα μ'εκαψες" !

Ati HD 6850 η καρτα γραφικων
Coolermaster 650 watt το τροφοδοτικο.

Εδιτ: Τωρα η μαυρη οθονη (η μηπως απουσια εικονας?) μετατεθηκε για μετα την εικονα εκκινηση των windows και απο πανω το windows logo. Δεν μπορω να μπω σε κανονικη λειτουργια.

MaverickStrange wrote:
Ati HD 6850 η καρτα γραφικων
Coolermaster 650 watt το τροφοδοτικο.

Εδιτ: Τωρα η μαυρη οθονη (η μηπως απουσια εικονας?) μετατεθηκε για μετα την εικονα εκκινηση των windows και απο πανω το windows logo. Δεν μπορω να μπω σε κανονικη λειτουργια.</blockquote>

Σε safe mode συνεχίζει να μπαίνει με αλλοιωμένα χρώματα; Μπες σε safe mode, βάλε τους νεότερους drivers, ξαναμπές σε normal mode και αν το πρόβλημα παραμείνει , τότε κατά 90 %, (* με το 10% να είναι η περίπτωση το τροφοδοτικό σου να μην τροφοδοτεί σωστά την gpu), θες νέα gpu. Δυστυχώς.

Linux live cd ASAP για να απομονώσεις το θέμα κλωτσημένο λειτουργικο. Αν δεν σου κάτσει και κάνει τα ίδια, μάλλον πας για κάρτα.
Έχεις άλλο μηχάνημα να την δοκιμάσεις;

Μια διευκρινιση. Το πισι ΔΕΝ μπαινει σε κανονικη μορφη γιατι βγαινει η μαυρη οθονη. Μπορω να μπω μονο σε ασφαλη λειτουργια και εκει τα χρωματα ειναι αλλοιωμενα. Επισης μου λεει οτι σε ασφαλη λειτουργια δεν μπορω να χρησιμοποιησω τον windows installer οταν παω να σβησω τους παλιους drivers. Δηλαδη δεν μπορω ουτε να εγκαταστησω καινουριους?

Ακουσα καποιους πως το προβλημα της black screen το ελυσαν με το να κανουν clear cmos data η κατεβασαν νεους drivers της μητρικης. Θα βοηθησει καποιο απο αυτα? Αν ναι πως θα το κανω?

Δεν ξερω τι ειναι το linux live cd (windowd 7 εχω τι σχεση εχει το linux?) ουτε τι ειναι το κλωτσημενο λειτουργικο.

Δεν εχω ουτε αλλη καρτα ουτε αλλο μηχανημα.

Back