MAFIA: THE OLD COUNTRY

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΟΥ ΧΟΥΚΟ, ΕΝΙΩΣΕΣ ΑΠΟ ΓΕΡΟΝΤΙΚΗ ΤΙΜΗ.

Σε φοβόμουν λίγο εδώ, αλλά μ'έβγαλες ασπροπρόσωπο, αναγνώρισες το μπαρμπαδοκαφενειακό μεγαλείο του και χάραξες τίμιο reviewer λόγο με την κάμα σου. Ο λεμές του PC Gamer κλαιγόταν πως είχε τάχα πολλά λεπιδιάσματα και παλικαρίσια σκηνικά, χάλαγε τη γεύση του rainbow latte macchiato του.

Εύσημα για την ορθή αξιολόγηση ενός εκ των λίγων ανδροπρεπών τίτλων που κυκλοφορούν πλέον. Το ξεκινάω σήμερα!

Λίγο το ίντρο παίξαμε με τη γυναίκα σήμερα, ακαριαίος έρως. Σα νταμάρι στη Μάνη είναι το σκηνικό, έξοχες ηθοποίιες ('ΜΙΝΓΚΙΕ!') , τίμια φτωχόπαιδα, πηλοφόρι, στέλθ για ανάπηρους 45άρηδες, main menu ζωγραφικός πίνακας, ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΜΩΡΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ;

Ρε παιδιά, είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ.

Στα μισά του τέταρτου κεφαλαίου είμαι, μια φορά δεν έχω πατήσει το ιερόσυλο 'Skip Ride'. Λες και γυρνάς καβαλάρης στην Πελοπόννησο. Τα 'κλισέ' του είναι ο κόσμος στον οποίο μεγαλώσαμε. Και μ'αρέσει που μηχανικά είναι έτσι 'απλοϊκό', ξέρει το κοινό του και το τιμά με το παραπάνω.

Επαναλαμβάνω, ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ. Μπουγκαμβίλιες, ελαιώνες, ηλιοβασιλέματα, γκρεμισμένα γιατάκια...έξτρα πόντοι για την εμφάνιση του Leo Gallante στα νιάτα του (σιγά το σπόηλερ, όλοι το περιμέναμε :D), μαχαιρώματα, ιπποδρομίες. Αχ αχ αχ.

Δεν τα φκιάνουν πια έτσι λεβέντικα.

ΔΙΑΒΟΛΕ, ΤΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Λογικά είμαι πάρα πολύ κοντά στο φινάλε, για μένα είναι ανώτερη συναισθηματική εμπειρία από το Εκλαιράκι γιατί είναι 100% αληθινό. Αληθινό και πανέμορφο. Κλείδωσα θαρρώ το GOTY '25 μου.

ΔΙΑΒΟΛΕ, ΤΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ. Λογικά είμαι πάρα πολύ κοντά στο φινάλε, για μένα είναι ανώτερη συναισθηματική εμπειρία από το Εκλαιράκι γιατί είναι 100% αληθινό. Αληθινό και πανέμορφο. Κλείδωσα θαρρώ το GOTY '25 μου.
Εννοείς ότι τα γεγονότα του Εκλαίρ, δε μπορεί να συμβούν στην πραγματικότητα; :oops:

Ναι Σρε μου, αυτό ακριβώς εννοώ. Πώς τα γεγονότα του Εκλαίρ δεν συμβαίνουν σε καμιά Αλεσία, Σρε μου.

Όταν δεις credits θα ήθελα μια γνώμη (με spoiler tag) για το φινάλε διότι είδα ότι έχει προκαλέσει συζήτηση μια συγκεκριμένη επιλογή των developers.

'Xoυκο, τίτλοι τέλους.

Πανέμορφο ήταν ρε, όλα στη θέση τους. Εξαιρετικό, αρχετυπικό μαφιόζικο δράμα. Γιατί κλαίγονται οι απανταχού Μαρβέλκυθοι; Γιατί σκότωσε τον Ένζο ο Τσέζαρε; Αυτό ήταν προφανές από την αρχή. Ή που θα πέθαινε ο Ένζο ή η Ιζαμπέλλα. Ιδανικά και οι δυο. Το επιβάλλουν οι κανόνες της οπερατικής δραματουργίας. Αν τα πάρουμε όμως έτσι και εντελώς πραγματιστικά, ο Τσέζαρε γίνεται ντε φάκτο επικεφαλής της οικογένειας Τορίσι μετά το θάνατο του πεθερούλη. Όλο το νησί όμως ξέρει πως ο Ένζο είναι ο λεβέντης -ούτε μισή πιστολιά δε σταύρωνε σε τόσες μάχες Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΣΕΖΑΡΕ- οπότε εν ευθέτω χρόνω, θα τον έβρισκε μπροστά του. Τον καθαρίζει με το που δίνεται η ευκαιρία και συγκεντρώνει στα χέρια του όλη την εξουσία του νησιού.

'Xoυκο, τίτλοι τέλους.

Πανέμορφο ήταν ρε, όλα στη θέση τους. Εξαιρετικό, αρχετυπικό μαφιόζικο δράμα. Γιατί κλαίγονται οι απανταχού Μαρβέλκυθοι; Γιατί σκότωσε τον Ένζο ο Τσέζαρε; Αυτό ήταν προφανές από την αρχή. Ή που θα πέθαινε ο Ένζο ή η Ιζαμπέλλα. Ιδανικά και οι δυο. Το επιβάλλουν οι κανόνες της οπερατικής δραματουργίας. Αν τα πάρουμε όμως έτσι και εντελώς πραγματιστικά, ο Τσέζαρε γίνεται ντε φάκτο επικεφαλής της οικογένειας Τορίσι μετά το θάνατο του πεθερούλη. Όλο το νησί όμως ξέρει πως ο Ένζο είναι ο λεβέντης -ούτε μισή πιστολιά δε σταύρωνε σε τόσες μάχες Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΤΣΕΖΑΡΕ- οπότε εν ευθέτω χρόνω, θα τον έβρισκε μπροστά του. Τον καθαρίζει με το που δίνεται η ευκαιρία και συγκεντρώνει στα χέρια του όλη την εξουσία του νησιού.

Ναι, όντως αυτός ήταν ο λόγος. Φαίνεται πως αρκετοί ήθελαν

happy end για τον Enzo, κάτι που και εγώ θεωρώ παλαβομάρα για τέτοια ιστορία.

Ναι δηλαδή μην τρελαθούμε, θα 'ταν επιστημονική φαντασία με τόσες προ-οικονομίες και σε τέτοιο σενάριο να δούμε χάπι έντ. Είναι σα να βλέπει film noir ο άλλος και να περιμένει πως θα τελειώνει με κουφέτα και φριτέζα δώρο.

Μου άρεσε πολύ κιόλας που στον επίλογο στο γύρναγε κι έπαιζες με την Ιζαμπέλλα. 20 ώρες μου πήρε όλο κι όλο με χορταστικό ψάξιμο τριγύρω. Εμπειριάρα, για εμένα GOTY 2025.

Ευχάριστα νέα, το παιχνίδι ξεπέρασε σε πωλήσεις τις προσδοκίες της Take Two, επομένως πιθανολογώ ότι θα έχει ήδη εγκριθεί εσωτερικά το sequel..

The other big game of the quarter was Mafia: The Old Country, which beat the firm’s internal expectations and Zelnick says proves there’s a market for narrative games done well.

“What we suspected was confirmed,” he said. “Which is just… if you give consumers a great narrative experience that’s a lot of fun, somewhat contained, and at a fair price, then you can have the perfect result.”

Ναι το λινκ αναφέρει και το δευτερεύον νέο ότι καθυστέρησε πάλι το GTA VI, ποιος ασχολείται. Δώστε Mafia στον λαό.

Θα το παιξω το συντομοτερο δυνατον!! Τετοια παιχνιδια ειναι για εγκηλματιες ninja μαφιοζους σαν εμενα!!!!

Back