What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Manga-Anime

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
<blockquote><br>Grimgar of Fantasy and Ash, probably anime of the season.<br></blockquote><br><br>Hrmz, είναι αρκετά αργό στην αρχή αλλά γίνεται ενδιαφέρον στη συνέχεια. Σίγουρα είναι πολύ καλό αλλά anime of the season δύσκολα: χάνει πόντους γιατί είναι άλλο ένα SAO clone και κάνει μπαμ ότι ποντάρει στο fanservice (αμά συγκρίνει με τα λίγα manga chapters που έχουν μεταφραστεί θα καταλάβει κανείς). Καλύτερο το τελευταίο Gundam (αν και θεωρητικά ανήκει στην προηγούμενη season) ή το πολύ χαβαλεδιάρικο Active Raid.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Mini Wall-Of-Text incoming, sorry in advance  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>To Death Note, αν και τυπικά shounen (κυκλοφορούσε στο Shounen Jump άλλωστε), έχει θεματολογία και ιστορία seinen, με αποτέλεσμα να κάθεται ανάμεσα σε αυτά τα δημογραφικά, και αυτός ειναι, θεωρώ, και ο κύριος λόγος για την επιτυχία του. Ξεχωρίζει από το τυπικό action-adventure shounen και ανοίγει την πόρτα όπως είπε ο Roronoa σε πολλά άλλα έργα.<br><br>To One Piece έχει ήδη μέσα όλα τα side stories, κατά κάποιο τρόπο! Εντάξει, υπερβάλλω, αλλά είναι δείγμα του εξαιρετικού worldbuilding του τίτλου. Ο Oda δεν ξεχνάει τίποτα και δένει τα γεγονότα μεταξύ τους. Το άνιμε είναι ΤΡΑΓΙΚΑ τραβηγμένο αυτή τη στιγμή. Πέρα από το ότι κουράζει το θεατή, καταστρέφει τον καλό ρυθμό που είχε το μάνγκα, και δυστυχώς, επειδή είναι πολύ κοντά στο μάνγκα, δεν νομίζω να βελτιωθεί η κατάσταση σύντομα. Τέλος πάντων, εγώ δεν το παρακολουθώ, οπότε δεν με επηρεάζει  <img src="/irritated.gif" width="" height="" alt=":/" title=":/" class="bbcode_smiley" /><br><br>Raz, συμφωνώ ότι τα demographics δεν είναι τόσο σημαντικά για τον αναγνώστη, όσο για το δημιουργό. Πάντως ομολογώ ότι πέρασα μια φάση που έλεγα στην ουσία "Ε, εντάξει τώρα μεγάλωσα, δε θα διαβάζω άλλο shounen, seinen ALL THE WAY, γιατί είναι πραγματικά δουλεμένα και σοβαρά&#039;&#039;  :blush1: Κατάλαβα βέβαια αργότερα ότι το να βάζω εντελώς υποτιθέμενα στάνταρ ποιότητας με βάση το δημογραφικό ήταν αφελές, δεν εξαρτάται από αυτό η ποιότητα ενός τίτλου. (Έκανα το ίδιο πράγμα και στη μουσική, με το υποτιθέμενο cheesy power metal και το υποτιθέμενο ψαγμένο prog/αβανγκάρντ κλπ  :pP ) Josei δεν έχω διαβάσει ποτέ η αλήθεια είναι, θα με ενδιέφερε να δω κάποιο.<br><br>Τί διάβασα/διαβάζω:<br>Τελείωσα πριν λίγο καιρό το Green Blood, ιστορία εκδίκησης στην άγρια δύση. Πραγματικά, το μόνο που με χάλασε (που δεν είναι αδυναμία, απλώς υποκειμενική προτίμηση) είναι στυλιζαρισμένα μάτια, κυρίως του ενός πρωταγωνιστή, που είναι το χτυπητό γιαπωνέζικο στοιχείο σε ένα κατά τα άλλα πολύ ρεαλιστικό και εντυπωσιακό εικαστικό τομέα.<br><br>Διαβάζω τώρα Blade Of The Immortal (aka BOTI, "ΜΠΟΤΙ" ελληνιστί). 5 τόμους μέχρι στιγμής. Με αυτά που έχω δει, θα το χαρακτήριζα σαν ένα seinen Rouroni Kenshin. Οι ξιφομαχίες δεν είναι ακριβώς φανταστικές, ούτε όμως φτάνουν το γήινο, ανθρώπινο ρεαλισμό του Vagabond. A, o πρωταγωνιστής έχει άλλο φουλ φανταστικό στοιχείο, βέβαια, αλλα δεν είναι κακό αυτό.<br><br>Το σχέδιο όμως, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ. Αυτή η μολυβένια αισθητική είναι τόσο ευχάριστη σε σύγκριση με τα περισσότερα μάνγκα που διαβάζω.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Πάντως όσοι δεν έχουν διαβάσει Lone Wolf and Cub και φυσικά το εκπληκτικό (αλλά δυστυχώς ημιμεταφρασμένο) Satsuma Gishiden, για μένα δεν έχουν γνωρίσει τι σημαίνει σκίτσο και σχέδιο. No offence. <img src="/bigsmile.gif" width="" height="" alt=":D" title=":D" class="bbcode_smiley" /> Ίσως στις σοβαρές του στιγμές το Vagabond να αποτελεί ένα καλό υβριδίο μεταξύ αυτών και των τυπικών shounen.<br><br>Αυτά τα δύο ήταν και οι λόγοι που με έκαναν να παρατήσω όλα τα σούνεν και μούνεν, γιατί πλέον τα μοτίβα είναι εντελώς επαναλαμβανόμενα και πεπερασμένα. Πχ. το LW&C είναι ιστορία που θα κάνει και τον Borracho να λυγίσει.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
Μετά το ποστ σου κάθησα και διάβασα τον 1 τόμο του LWaC, έτσι να πάρω μια γεύση.  <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /><br><br>Πολύ με αρέσει το όλντσκουλ 70s σχέδιο του. (Και πλέον είναι το πιο παλιό μάνγκα που πρέπει να έχω διαβάσει, μέχρι στιγμής ήταν το Akira) Για την ιστορία δεν έχω άποψη ακόμα. Καθόλου βαρετό, απλώς θα δω παρακάτω το πώς θα εξελιχθεί. Αν και θα γυρίσω στο ΜΠΟΤΙ να το τελειώσω πρώτα και μετά θα συνεχίσω το LWAC.<br><br>Thanks που μου το έφερες υπ&#039; όψιν πάντως  :thumbsup:
 

Raz

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,523
Sketch,η αλήθεια είναι ότι δε διαβάζω πολύ manga,κυρίως anime παρακολουθώ.Είχα αρχίσει το 20th Century Boys,αλλά μου φάνηκε ότι τράβαγε πολύ και το άφησε κάπου 4-5 τόμους πριν το τέλος.Τώρα για josei,τα πρώτα που μου έρχονται στο μυαλό (και υπάρχουν και σε manga) είναι τα Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu (anime of the season για μένα) και το Usagi Drop (αν και άκουσα ότι το manga παίρνει πολύ περίεργη τροπή προς το τέλος).
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
<blockquote><br><blockquote><br>Grimgar of Fantasy and Ash, probably anime of the season.<br></blockquote><br><br>Hrmz, είναι αρκετά αργό στην αρχή αλλά γίνεται ενδιαφέρον στη συνέχεια. Σίγουρα είναι πολύ καλό αλλά anime of the season δύσκολα: χάνει πόντους γιατί είναι άλλο ένα SAO clone και κάνει μπαμ ότι ποντάρει στο fanservice (αμά συγκρίνει με τα λίγα manga chapters που έχουν μεταφραστεί θα καταλάβει κανείς). Καλύτερο το τελευταίο Gundam (αν και θεωρητικά ανήκει στην προηγούμενη season) ή το πολύ χαβαλεδιάρικο Active Raid.<br></blockquote><br>Καμιά σχέση ρε &#039;συ με το SAO, δείχνει πολύ πιο ρεαλιστικά πώς θα ήταν τα πράγματα αν κάποιοι από εμάς βρίσκοταν εντελώς ξαφνικά σε τέτοια κατάσταση, δείχνει το πόσο δύσκολο είναι να σκοτώσεις για να επιβιώσεις, δείχνει το struggle του να παλεύεις για τη ζωή σου, γενικά έχει πολύ πιο ρεαλιστικά και περιπλεγμένα συναισθήματα σε σύγκριση με το SAO, και αυτό κυρίως επειδή οι αντίπαλοι είναι(?) πραγματικοί και ζωντανοί (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι πρωταγωνιστές), ενώ στο SAO ήξεραν ότι σκότωναν NPCs σε game.
 

tommas

Half-Ogre
Joined
Dec 2, 2012
Messages
735
<blockquote><br>Καμιά σχέση ρε &#039;συ με το SAO, δείχνει πολύ πιο ρεαλιστικά πώς θα ήταν τα πράγματα αν κάποιοι από εμάς βρίσκοταν εντελώς ξαφνικά σε τέτοια κατάσταση, δείχνει το πόσο δύσκολο είναι να σκοτώσεις για να επιβιώσεις, δείχνει το struggle του να παλεύεις για τη ζωή σου, γενικά έχει πολύ πιο ρεαλιστικά και περιπλεγμένα συναισθήματα σε σύγκριση με το SAO, και αυτό κυρίως επειδή οι αντίπαλοι είναι(?) πραγματικοί και ζωντανοί (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν οι πρωταγωνιστές), ενώ στο SAO ήξεραν ότι σκότωναν NPCs σε game.<br></blockquote><br><br>Δε χρειάζεται να είναι 100% ίδιο. Η βασική ιδέα του "βρεθήκαμε κλεισμένα σε ένα virtual MMO όπου άμα σκοτωθούμε θα πεθάνουμε στα αλήθεια"  μετά την επιτυχία του SAO που όλοι έσπευσαν να αντιγράψουν παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Το γεγονός πως δε μπαίνει καν στη διαδικασία να δικαιολογήσει πως έγινε η όλη μετάβαση (και δε νομίζω να το κάνει στα εναπομείναντα επεισόδια) δε βοηθάει πολύ, άμα δεν πέταγε μερικούς σκόρπιους RPG όρους εδώ και εκεί ("skills") θα μπορούσε να περάσει άνετα σαν μια medieval Fantasy ιστορία .Σίγουρα θα λείπουν κομμάτια από το source material. Το Log Horizon και το Overlord που βγήκαν στο ενδιάμεσο παράλλαξαν πιο επιτυχημένα τη συνταγή κατά την άποψη μου.<br><br>Δεν είναι κακό όπως είπα και πριν αλλά δε προσφέρει τίποτα ιδιαίτερο για να ξεχωρίσει <br><br>
 

xenofonos

Half-Ogre
Joined
Dec 1, 2012
Messages
425
Επειδή έχει πέσει πολύ κράξιμο στα σόνεν ας προτείνω με τη σειρά μου το JoJo&#039;s Bizarre Adventures. <br><br>Γουστάρετε ασταμάτητη περιπέτεια και δράση; τσεκ<br>Γουστάρετε over the top υπερδραματοποιημένες καταστάσεις; τσεκ<br>Γουστάρετε καμένο χιουμοράκι και τεστοστερόνα; τσεκ<br><br>Πραγματικά ήταν αυτό που χρειαζόμουν αυτό τον καιρό το συγκεκριμένο άνιμε και το μάνγκα είναι ακόμα καλύτερο!  :w00t:<br><br>https://www.youtube.com/watch?v=HpqBh5Y2MyA
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
<blockquote><br><br>και εσείς οι wannabe "ψαγμένοι"  :housemd: μη χάσετε το ERASED (Boku dake ga Inai Machi)<br></blockquote><br><br>Οκ δεν εδωσα πολυ σημασια στο σχολιο σου οταν το ειδα, αλλα εψαχνα για anime να δω και ειδα το ERASED να ειναι 6ο στο myanimelist με πολυ υψηλη βαθμολογια (ειδικα για anime που ακομα προβάλλεται) οποτε τα "απεκτησα" και ειδα σερι και τα 7 που εχουν βγει. <br>Εξαιρετικη ιστορια και εξαιρετικο σχεδιο, το καταπια κανονικα και αν ειχαν βγει και τα υπολοιπα θα τα εβλεπα και αυτα σερι. Δεν ειναι και για 9+, ακομα τουλαχιστον, αλλα σιγουρα αξιζει. Ειδικα το concept ειναι απο αυτα που πιστευω πολλοι το εχουμε σκεφτει καποτε και η ιστορια προσφερεται για πολλες θεωριες και μαντεψιες.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,326
<blockquote><br>Λοιπόν έχοντας δει λίγα anime τα οποία είναι τα εξής<br><br>Dragonball<br>Dragonball Z<br>Dragonball GT<br>Dragonball Super <br>One Piece<br>Death Note<br>Kabamaru<br>και μερικά ακόμα.<br><br>με ΔΙΑΦΟΡΑ το καλύτερο απ όλα είναι το Death Note.<br>Έξυπνο, ώριμο, χωρίς fillers και περιττές σάλτσες. 10/10 μέχρι στιγμής και είμαι στο 15 επεισόδιο.<br>Πραγματικά ξεχωρίζει απ όλα τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που ανέφερα παραπάνω (εκτός από kabamaru οκ).<br></blockquote><br><br>Επειδή ο Stalker μου πρέπει να είναι κάποιου επιπέδου, δες:<br>- Berserk<br>- Full Metal Alchemist<br>- Ghost In The Shell<br><br>Και για κάτι πιο ανάλαφρο:<br>- Sword Art Online<br>- Attack On Titan<br>- Τα πρώτα 150 περίπου επεισόδια του Bleach, με skip των εκάστοτε fillers.<br><br>Είχα ξεκινήσει και το Gantz (νομίζω πως έτσι λεγόταν) αλλά σε κάποια φάση το παράτησα.  Επίσης θα μπορούσες να δεις και το Claymore αν αντέχεις το φεμινισμό που, σύμφωνα με πολλούς, αποπνέει.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
τελείωσα το Death Note.<br>Γαμάτο αν και κανε μια πολύ μικρή κοιλιά όντως.<br><br>Κούρασε η επανάληψη κάποιων concepts βασικά.<br><br>Και σήμερα τυχαία βρήκα ένα επεισόδιο One Piece που χαδει στα ελληνικά (μεταγλώττιση ΑΛΤΕΡ) και έβαλα να το δω.<br>Ήταν το επεισόδιο που ελευθερώνουν τον "BLACKJACK" (Zoro).<br>Και κατάλαβα το εξής : Η σειρά στην αρχή της ήταν πολύ καλύτερη. Ένα επεισόδιο είχε ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. Δηλαδή δεν ήταν αυτή η μαλακία που χει τώρα "5 λεπτά ίντρο, μετά δείχνω 2 λεπτά το χάος που επικρατεί στην πόλη, 1 λεπτό sidekicks να κάνουν flashbacks,2 λεπτά πάλι χάος και κάτι πολίτες να τρέχουν να σωθούν, 7 λεπτά βλαμμένες ομιλίες διαφόρων τριτοτελευταίων και 5 λεπτά δράση ανάπτυξη της πλοκής".<br>Καμία σχέση. Μέρα με Νύχτα. Τώρα παίρνει ένα 2 , τότε έπαιρνε 8. Και ας μην ήταν τόσο kick-ass οι εχθροί και είχε πιο απλά σχέδια.<br><br>Ο ορισμός της ΣΑΠΙΛΑΣ στην εξέλιξη ενός anime.
 

Sketch

Half-Ogre
Joined
Mar 31, 2013
Messages
728
@Έπιταφ<br>Μέρα με νύχτα σίγουρα, αλλά από το ίδιο πρόβλημα πάσχουν όλες οι "μεγάλες" σειρές. Το μάνγκα ξεκίνησε το &#039;97 και το άνιμε το &#039;99, 2 χρόνια μετά, τυπικό διάστημα για τους πολύ δημοφιλείς τίτλους. Τότε η σειρά ήταν νέα και προχωρούσε άνετα, και το διάστημα των 2 ετών έδινε χώρο στο άνιμε. Επίσης τότες ακόμα ο Oda δεν είχε ιδέα ότι θα κράταγε η σειρά του 18 χρόνια.<br><br>Τώρα που το Ουάν Πης είναι το νο 1 κόμικ σε πωλήσεις στην ιστορία των κόμικς, το άνιμε δεν το κόβουν με την καμία, θα το αρμέξουν όσο δεν πάει. Πρώτον αυτό, και δεύτερον ότι το άνιμε προχώρησε τόσο που έφτασε στο ίδιο story arc με το μάνγκα (Dressrosa arc στο μάνγκα κράτησε 1 χρόνο γεμάτο, ευτυχώς τέλειωσε τον Ιανουάριο, αλλά το άνιμε είναι ακόμα εκεί, αν και στο τέλος), γι αυτό τεντώνει ΕΛΕΕΙΝΑ τη διάρκεια με αχρείαστα φλάσμπακ, άκυρους χαρακτήρες, στατικό ανιμέισον, ΡΗ-ΚΑΠ 5 ολόκληρων λεπτών κλπ κλπ που ανέφερες. Όσους ήξερα να βλέπουν το άνιμε τους παρακαλούσα να μην το κάνουν αυτο στον εαυτό τους και να σταματήσουν να το βλέπουν, προσωρινά τουλάχιστον, κατάντια πραγματικά.<br><br>Σε πλήρη αντίθεση έρχεται το μάνγκα, που από την αρχή της χρονιάς βγάζει σχεδόν κάθε κεφάλαιο καλύτερο από το προηγούμενο, με το πιο πρόσφατο να είναι ίσως ένα από τα πιο σημαντικά όλης της σειράς  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Εμένα προσωπικά άρχισε να με κουράζει και το manga μετά το timeskip, δεν λέω υπάρχουν και κάποιες ενδιαφέρουσες στιγμές αλλά κατά κύριο λόγο άρχισε να με κουράζει
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,049
Είδα πρόσφατα το Erased και το βρήκα μια χαρούλα. Καινούριο είναι, εσείς οι ανιμάκηδες μπορεί να το ξέρετε.<br>https://en.wikipedia.org/wiki/Boku_Dake_ga_Inai_Machi
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,706
Πες μου χρονοταξιδιώτη, ήταν καλό το τέλος;  :w00t:<br><br><span class="bbcode_spoiler">Σοβαρά πάντως, νομίζω ότι έχουν βγει 4-5 επεισόδια προς το παρόν, και ένα μικρό hype, από άτομα που πρότειναν τότε Death Note και Code Geass, υπάρχει.</span><br><br>https://www.youtube.com/watch?v=TZzMOC-4k6M
 

Bathory

Lich
Φασαίος Larianός Rocket League RQ Crew 1st Tournament Order of Alucard Foot Clan Inductee
Joined
Dec 5, 2012
Messages
7,049
9 επεισόδια έχουν βγει, αν θυμάμαι καλά.
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Ναι αυτή τη βδομάδα θα δούμε το 10. Πάντως ψιλοπροβλεπέ το ποιος είναι ο κακός, δεν το επιβεβαίωσα για να μην super-spoilerιαστώ, αλλά μια γκόμενα που τις spoilαρα το Force Awakens<br><span class="bbcode_spoiler">ναι μαλάκα πεθαίνει ο Han Solo</span> μου είπε ότι ο κακός είναι <span class="bbcode_spoiler">o Sensei</span>.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Επιασα και είδα μαζεμένα τα επεισόδια του Garo Crimson Moon. Oλα τα λεφτά  :worshippy:
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,612
Το Dragon Ball Super κάνει πάλι στροφή σε Budokai Tournament, αρχίζει να μου αρέσει ξανά.  :thumbsup:
 

Roronoa

Half-Ogre
Joined
Apr 28, 2014
Messages
500
Ειδα το Time of EVE χθες, εξαιρετικο για οσους ενδιαφερονται για artificial inteligence καταστασεις και androids. Προφανως ειναι sci-fi ,ειναι αρκετα αναλαφρο και με χιουμορ αλλα εχει και βαθος και δραμα.<br>Ειναι μονο 6 15λεπτα επεισόδια (το τελευταιο ειναι μεγαλυτερο) αλλα εχουν βγει και σε ταινια με μερικες εξτρα σκηνες.
 
Top Bottom