What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Με αφορμή το ανοιγμα του MEGA και την ενημέρωση μας

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Αφορμή είναι μια απάντηση του @Admiral για την ενημέρωση. Είπα να ξεκινήσουμε μια συζήτηση για αυτό το θέμα.



Δυστυχώς απο την εμπειρία που έχω αποκτήσει στην αξιολόγηση αποτελεσμάτων απο μηχανές αναζήτησης, κυρίως ιστοσελίδων (και τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει δουλειές αξιολόγησης ελληνικών ειδησεογραφικών σαιτ) η ποιότητα των ειδησεογραφικών σαιτ είναι στις καλύτερες περιπτώσεις (και σπανιότερες) λίγο πάνω του μετρίου, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ χαμηλότερα του μετρίου προς το κακό.

Σε αυτη την καταρράκωση της ποιότητας της ενημέρωσης κατά τη γνώμη μου συντελούν πολλοί παράγοντες.


Για μένα μερικοι απο αυτούς είναι:

1) Ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε την ενημέρωση σήμερα:

Τι αντιλαμβανόμαστε όμως ως ενημέρωση;

Η ενημέρωση πηγάζει απο την έμφυτη ανάγκη να ξέρουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Αυτό είναι λογικό, υπάρχει απο την αρχή του είδους μας και ηταν αναγκαίο για την επιβίωση μας.
Εως μερικές δεκαετίες πριν ο εγκέφαλος του είδους μας μπορούσε άνετα να προσαρμόσει και να φιλτράρει τις πληροφορίες απο το περιβάλλον του(newsfeed) γιατί υπήρχε ένα όριο. Νεα απο τη γειτονια/χωριο ηταν καθημερινα ερεθίσματα, απο την πολη ηταν νέα που άκουγες μια φορα στο τοσο και ηταν πιο βαρυσήμαντα ενω απο την χωρα μας('το πανελλήνιο" πχ) ηταν πολυ κρίσιμα και αντικείμενο συζήτησης στις κοινωνικές ομάδες που άνηκες.

Τα καθημερινά ερεθίσματα ήταν και πιο εύκολο να τα φιλτράρεις γιατί ζούσες στην αμεση κοινότητα και είχες μια γενική ιδέα των ατόμων, τα βαρυσήμαντα και κρίσιμα νέα ήταν πιο δύσκολο και ήσουν πιο ευάλωτος στη προπαγάνδα και στο ψέμα αλλά πάλι ο μεγάλος χρόνος που μεσολαβούσε μεταξύ αυτών σου έδινε τη δυνατότητα να το συζητήσεις με άλλους και να πάρεις μέσω της συζήτησης και πολλές άλλες γνώμες.

Ως εκ τουτου, πάντα είχαμε την δίψα να μαθαίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, ενημέρωση χωρίς σταματημό αλλά απο τη φύση της κοινωνίας υπήρχε πάντα ένα όριο που μας έδινε τη δυνατότητα να μπορούμε να κατανοούμε τι παίζει γύρω μας και να μπορούμε να ιεραρχήσουμε και να ξεχωρίσουμε το ουσιαστικό χρήσιμο νεο (unbiased news), το ψέμα για εντυπωσιασμο (clickbait), το κουτσομπολιό (tabloids) και αν ήμασταν "καλλιεργημένοι" και τη προπαγανδα (biased-fake news).


2) Η αξιοπιστία των ΜΜΕ
Τα ΜΜΕ φτάσαν στην κορύφωση της αξιοπιστίας τους τη διάρκεια του μεσοπολέμου. Τότε η τεχνολογία της επικοινωνίας ήταν στα αρχικά στάδια, οι κωδικες δεοντολογίας και αντικειμενικότητας ήταν στο ζενιθ τους και το ρεπορτάζ ήταν κάτι με τεράστιο κύρος.

Απο τότε και μετά με την αλματώδη ανάπτυξη της τεχνολογίας της επικοινωνίας και των πολυμέσων, σε συνδυασμό με τη μετατροπή τους είτε σε μηχανισμό προπαγάνδας (δικτατορικά/κομμουνιστικα/νεοφιλελεύθερα καθεστωτα) είτε σε μηχανισμό παραγωγής κέρδους, είτε σε κάποιο συνδυασμό και των δυο, τα ΜΜΕ αναγκαστικά αρχισαν να χανουν την αξιοπιστία τους, παρόλα αυτα εξακολουθούσε να υπάρχει μια προσπάθεια να κρατήσουν δεοντολογικά μια ουδετερότητα και ένα επίπεδο μαχητικής δημοσιογραφίας μακριά απο τα συμφέροντα, ιδίως στις μικρές τοπικές εφημερίδες και σταθμούς.



3) Η επικράτηση των Social Media στο newsfeed μας
Πλέον ομως εκτός απο την αξιοπιστια έχουν χάσει και την πρωτοκαθεδρία στην προτίμηση μας για ενημέρωση. Με την κυριαρχία των social media, σχεδον η συντριπτικη πλειοψηφια των ψηφιακα αναλφάβητων παλαιότερων γενιών, κυρίως boomers, έχοντας στο μυαλό της οτι αυτά τα media περνούν απο τα ίδια φίλτρα οπως τα παραδοσιακά μέσα, ενημερώνονται σχεδον αποκλειστικά απο αυτά (κυρίως facebook), χωρις να φιλτράρουν απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα να δίνουν clicks (=φραγκα απο διαφημισεις) σε σελιδες που εμφανιζονται με SEO στο newsfeed τους οπως pestaola, tromaktiko ,akoynadeis ,elamwrenews, akoysememetalamogia κλπ. Αυτές οι σελίδες δουλεύουν με clickbait τιτλους και με συνεχόμενα νέο περιεχόμενο ωστε να βγαίνουν συνεχώς μπροστά στο newsfeed.

Ετσι τα ΜΜΕ αναγκάστηκαν να προσπαθουν να έχουν τεράστια παρουσία στο newsfeed μας. Αντι ομως να προσπαθουν να ανταγωνιστούν καλυτερεύοντας το περιεχόμενό τους, για διάφορους λόγους** προσπάθησαν να παράγουν ολοένα και περισσότερες ειδήσεις (συνήθως reposts χωρις χρόνο για επιβεβαιώσεις κλπ κλπ) και να ανταγωνίζονται τις οτι ναναι ιστοσελίδες, όπου σαν αποτέλεσμα έχουμε την ισοπέδωση της αξιοπιστίας.

**(πχ ενας λόγος είναι οτι έχοντας μπροστά τους την ανάγκη για συνεχόμενη κερδοφορία και συνεχόμενη ροή νέων ειδήσεων, μειώσαν τους πραγματικούς δημοσιογράφους και προσελαβαν ανειδίκευτους υπάλληλους γραφείου για posts )

Ως ενα side effect αυτής της εξέλιξης ειναι τα λεγόμενα news-aggregation sites (news.google.gr ,inewsgr.com,palo.gr κλπ) τα οποια postαρουν αυτόματα (βασει συγκεκριμένων αλγορίθμων) 'νεα" τα οποία θα κάνουν generate τα περισσότερα clicks, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σε ένα ιδιότυπο καθεστώς echo-chamber, το οποίο βάσει αλγορίθμων αναδεικνύει τα κύρια θέματα της επικαιρότητας όχι μέσω πραγματικής σημασίας αλλά βάσει το πόσα κλικ θα παράγει (δλδ το πόσο εξωφρενικό είναι)


4) Ο πόλεμος συμφερόντων η αλλιώς "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο μπερλουσκόνι"

Η περίπτωση του Ιταλού πρωθυπουργού Μπερλουσκόνι πριν απο χρόνια, επίσημα επιβεβαίωσε τη διαπλοκή ανάμεσα στη σχέση της ιδιοκτησίας των μέσων με την πολιτική εξουσία και την ανεξαρτησία του λόγου, με το πιο πρόσφατο εγχώριο παράδειγμα κάποιων αντιπαθέστατων γενιοφόρων ποινικών μεγαλοεπιχειρηματιών. Αυτή η διαπλοκή είχε σαν αποτέλεσμα δημοσιογράφοι είτε να τρομοκρατούνται, είτε να δολοφονούνται, είτε να απολύονται, είτε στην εναλλακτική να γίνονται παπαγαλάκια του ιδιοκτήτη του ΜΜΕ που εργάζονται για να σπρώχνουν τα εκάστοτε πολιτικά συμφέροντα, ρίχνοντας την χαριστική βολή στην αξιοπιστία των ΜΜΕ...

------------------------------------------------------------------------------------------------------
TO BE CONTINUED, σιγά σιγά θα τελειώσω το νο.4 και θα βάλω και άλλους... εν τω μεταξύ ψηθείτε να συνεισφέρετε απόψεις/διορθώσεις για τους αποπάνω παράγοντες η να προσθέσετε και άλλους!


-------------------------------------------------------------------------------update 18/2/20
Σύμφωνα με αυτά που γράψατε βγαίνει κάποιο ζουμί στο τι μπορούμε να κάνουμε...τουλάχιστον ατομικά, ο καθένας μας...δεν νομίζω οτι θα ήταν γόνιμο να βγούμε ο καθένας στο χωριό του με μια τσουγκράνα και να καταλάβουμε το δημαρχείο αλαλλαζοντας (οχι ακόμη τουλαχιστον :p )

Καταρχάς διάβασα και το καταπληκτικό άρθρο του Πουλή που πόσταρε ο @Northlander ! τσεκάρετέ το!!

Λοιποοοοόν έχουμε αποδεχτεί οτι τα πράγματα είναι σάπια και η κοινωνία του βασιλείου της Δανιμαρκίας έχει χάσει τη μπάλα.
Μερικά απο τα πράγματα που μπορούμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε είναι τα παρακάτω:

Αποφυγή αποπροσανατολισμών

Πρώτα απ όλα, τα περισσότερα απο τα "νέα" ακόμα και να είναι πραγματικά, είναι απλά σκουπίδια τα οποία λειτουργούν περισσότερο σαν φτηνή χαμηλής ποιότητας διασκέδαση παρά σαν εκπλήρωση της έμφυτης ανάγκης μας για ενημέρωση.

  • Τι θα μου προσφέρει το νέο οτι η αντελ έχει χάσει 200 κιλά από τότε που χώρισε; Τίποτα ιδιαίτερο, απλά αν διαβάσω 4-5 αρθράκια τέτοιου είδους θα έχει κορεσθεί αυτη η δίψα που έχω για σκέψη και ενημέρωση του τι γίνεται στον κόσμο γύρω μου. Ταυτόχρονα όμως καθώς θα είμαι πλήρης θα έχω προσπεράσει κάτι που για μένα και για την κοινωνία θα ήταν απίστευτα σημαντικό η θα είχε επιπτώσεις.
Να φιλτράρουμε αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει προσωπικα!!

Οπως έγραψε και ο Πουλής "δημοκρατία είναι να αποφασίζουμε πλειοψηφικά, αλλά αν σκεφτόμαστε πλειοψηφικά δεν είναι δημοκρατία, είναι το τέλος της σκέψης(..) και στη δημοσιογραφία, λοιπόν, έχουμε μπροστά μας το ίδιο μοτίβο. Πρεπει να σκεφτόμαστε ατομικά και να δημιουργούμε τη δική μας προσωπική αποψη για το τι γίνεται.

Επίσης "Η προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε είναι να εξακολουθήσουμε να κρατάμε το βλέμμα μας προσηλωμένο σε αυτά που κρίνουμε ενδιαφέροντα"

  • Οπως ανέφερε ο @captain kal η ιδέα του βιβλίου που διάβασε είναι εξαιρετική αλλα ταυτόχρονα βασισμένη στην πραγματικότητα! Χρειάζεται να περνάμε το νέο από τον προσωπικό μας κώδικα τιμής, να αξιολογούμε το τι έγινε έτσι, αλλά ταυτόχρονα (οπως είχε αναφέρει ο @Admiral να διαβάζουμε το ίδιο νέο χρωματισμένο από αξιόπιστες πηγές της απέναντι πλευράς (η πλευρών)


Αντικειμενικότητα vs Αξιοπιστία

Πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, είναι λάθος να αναζητούμε αντικειμενικές ειδήσεις, καθώς κατά την άποψη μου κάθε γεγονός χρωματίζεται διαφορετικά ανάλογα με τις εμπειρίες του καθενός και απο κει και πέρα μεταδίδεται και η πληροφορία γιαυτό διαφορετικά.

Σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε είναι η ανάγκη για αξιοπιστία. Δηλαδή το πόσο αξιόπιστο είναι ενα μέσο, αυτό βγαίνει απο δυο τρια απλά πραγματάκια! Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ζυμώνουμε συνειδητά και καθημερινά τον εγκέφαλό μας και πάντα οταν διαβάζουμε τα νέα να ελέγχουμε τα εξής:
  1. Αν υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ άποψης/ανάλυσης και παράθεσης του γεγονότος χωρίς προσπάθεια χειραγώγησης του αναγνώστη
  2. Τι αδιάψευστα ντοκουμέντα η και τι πηγές επικαλείται αυτό το μέσο για το γεγονός
  3. Ποιος υπογράφει το ενημερωτικό αυτό άρθρο και σε ποιον ομιλο ανήκει η εταιρεία που το δημοσιεύει.



Εύρεση διαμαντιών μέσα στο βούρκο της πολυφωνίας και επικοινωνία για αυτά που χρησιμοποιούμε


Γράφει πάλι παρακάτω ο Πουλής:
"Η είσοδος της μαζικής κουλτούρας στον πολιτισμό είχε μια συνέπεια απολύτως καθαρή και μετρήσιμη: ευκολότερη πρόσβαση σε χειρότερη τέχνη. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας οι άνθρωποι δεν άκουγαν μουσική σαν τις μαλακίες που ακούγονται σήμερα"

Και στην ενημέρωση υπάρχει αυτό!!!
Υπάρχει ολοένα και ευκολότερη τεχνολογικά πρόσβαση, ολοένα και πιο νοθευμένη από την ποσοτικοποίηση του γούστου

Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για αξιόπιστα μέσα, ποτέ δεν ξερεις που μπορεις να βρεις ενα.
Πχ. Ενας συμφορουμίτης μου ανέφερε για μικρά μέσα ενημέρωσης πχ. τον Σαχίνη. Δεν τον είχα ακουστά και τον έψαξα, φαίνεται εντάξει.

Χρειάζεται επίσης να λειτουργούμε σαν ομάδα και όταν βλέπουμε κάποιο μέσο οτι έχει παραστρατήσει (πχ όπως έγινε με τον Βαξεβάνη) να χτυπάμε καμπανάκι προειδοποίησης.





Κρισιμο Reminder ;)
Όπου παίζει διαφήμιση υπάρχει και διαφθορά...

to be continued...






_______________________




 
Last edited:

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Τα λες πολύ σωστά κατά τη γνώμη μου, δυστυχώς όμως φοβάμαι πως το πρόβλημα είναι πλέον άλυτο. Τα μεγάλα ΜΜΕ είναι ελεγχόμενα, οι news aggregators επιλέγουν να φέρουν στην επιφάνεια μόνο τις ειδήσεις που θέλουν με τα αποτελέσματα που είπες, ενώ οι ελπίδες που είχαμε για το internet ως εναλλακτικό μέσο πληροφόρησης σβήνουν σταδιακά όσο γίνεται αντιληπτό ότι η ποσότητα της πληροφορίας είναι μεν μεγάλη (αφού ο οποιοσδήποτε με ένα smartphone μπορεί να πει ότι θέλει ενώπιον όλου του πλανήτη) αλλά η ποιότητά της είναι κάτω του μετρίου.

Και δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή. Η ιδέα ότι τα deepfakes μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή χρησιμοποιούνται ήδη για να παρουσιάσουμε όποια αλήθεια γουστάρουμε είναι εφιαλτική. Θα μιλάμε για αυθεντική dystopia.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Συμφώνω οτι το πρόβλημα των ΜΜΕ σαν ενημέρωση είναι άλυτο (βασικά σε όλα αυτά που λες συμφωνώ)αλλά δε μπορεί, κάτι άλλο θα πρέπει να εξελιχθεί, κάποια λύση θα υπάρξει, αλλιως τα πράγματα ειναι φρικτά...

προς το παρων αφου δε μπορούμε να αλλάξουμε εμεις κατι, τουλάχιστον θα πρεπει να προστατευτούμε απο την καθημερινότητα αυτη.


Αν πάλι αύριο στη δουλειά ειναι αργή μερα, θα δοκιμάσω να συνεχίσω το αρχικό ποστ...
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Η ιδέα ότι τα deepfakes μπορεί να χρησιμοποιηθούν ή χρησιμοποιούνται ήδη για να παρουσιάσουμε όποια αλήθεια γουστάρουμε είναι εφιαλτική. Θα μιλάμε για αυθεντική dystopia.

Και σε ένα διήγημα ΕΦ που είχα διαβάσει παλιά, η λύση στο πρόβλημα αυτό, ήταν η προσωπική τιμή του καθενός!! (Επιστροφή σε κώδικες τιμής, περασμένων αιώνων!!)
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Trial by combat. Captain ετοιμάσου!
Προσωπικά Μέγκα βλέπαμε μόνο στις ένδοξες εποχές του Παναθηναϊκού, άντε και στο ξύλο με την Γκρατζ.

Από την μία η πολυφωνία κάνει καλό, από την άλλη ξέρω πως μόνο πολυφωνία θα είναι, παρότι θα εκφράζει όλες τις κοινωνικές ομάδες της χώρας χαχαχαχαχα
Η φάση είναι σαν του ποδοσφαίρου, αλλάξαμε αφμ και συνεχίζουμε την διαπλοκή. Παρατηρώ δε ότι ο Μαρινάκης μαζεύει την ειδησεογραφία της χώρας στα χέρια του, ενώ άλλος φίλος της κυβέρνησης την βιομηχανία και την και καλά ανάπτυξη. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά αν μας τρομοκρατούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ ότι θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές, γιατί δεν μας είπαν ότι τελικώς θα μας τα πάρουν τα funds και εμείς θα μένουμε στο νοίκι; Ρητορική η ερώτηση. Μήπως θα είμαστε το τέλειο ανταλλακτικό στο δυστοπικό περιβάλλον που στήνεται;

Σε μιντιακα νέα, από τα κανάλια μεγάλης εμβέλειας το μόνο που γούσταρα ποτέ μου ήταν το σύνολο της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ξέρω από που να το πρωτοπιασω, αλήθεια. Θες ξένες σειρές, ταινίες, πολυφωνία, ντοκιμαντέρ; Τα πάντα όλα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Το προβλημα ειναι ο αναγνωστης. ο μεσος αναγνωστης ειναι ενας σκουπιδοφαγος που απλα παει απο αρθρο σε αρθρο με σκοπο να κανουν scroll διαφορα fonts στα ματια του. Πολλοι ψαχνουν και ψαγμενους τιτλους για να φανουν ψαγμενοι και για να μαζεψουν κανενα like στο fb.
Αυτος ειναι και ο λογος που τρωμε σπαμαρισμα απο fake news. δεν τα ψαχνουμε, μας τα στελνουν. Θελουν να εκφρασουν και την γενικη τουε δυσαρεσκεια και οι τιτλοι τα λενε ολα για αυτους.
Η πολυφωνια δεν υπαρχει. πολλες φωνες εχουμε αλλα δεν λενε τιποτα, που ειναι και το νοημα της πολυφωνιας. Εχουμε πολλα καναλια που ανηκουν στα ιδια πολιτικα φασματα, που υπαρχουν εδω και πολυ καιρο, στα οποια παρελαυνουν οι ιδιοι και οι ιδιοι και λενε τα ιδια και τα ιδια.
Ολοι βριζουν την ΕΡΤ επειδη την πληρωνουν, τελικα οι ελληνες ειναι πολυ αστειος λαος, αλλα ναι, προσωπικα πιστευω οτι η ΕΡΤ ειναι απο τα καλυτερα καναλια της εληνικης τηλεορασης. Η αποψη μου δεν ειναι αποτελεσμα πολιτκης καψας.

Η ιδιωτικη τηλεοραση ειναι αυτη που αποβλακωσε τον μεσο ελληνα. Ο κοσμος νομιζει οτι η ιδιωτικη τηλεοραση ειναι δωρεαν, γιατι ακομα δεν εχει δει το τιμημα που εχει πληρωσει. Αυτη η ηλιθιοτητα των ημερων μας, ξεκινησε απο την ιδιωτικη τηλεοραση.
try to change my mind
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Άκρως ενδιαφέρον thread.

Προσωπικά έχω λήξει ότι το ζήτημα της "ενημέρωσης" καθότι πηγάζει από μία συγκεκριμένη κοινωνία, αποτελεί σε μεγάλο βαθμό προϊόν αυτής αλλά και αντανάκλασή της. Όσο και αν θέλει ο οποιοσδήποτε να πιστεύει σε "ανεξάρτητη" ενημέρωση και "ακηδεμόνευτα" κοινωνικά φαινόμενα αυτό δεν δύναται, διότι πολύ απλά δεν ζει το οτιδήποτε σε γυάλα, αλλά αλληλεπιδρά σε μεγάλο ή μικρό βαθμό με άλλες συνιστώσες της κοινωνικής κίνησης.

Λέγοντας τα παραπάνω, μεταφράζοντας σε απλό τρόπο, θέλω να πω ότι δεν υπάρχει ενημέρωση που δεν είναι στρατευμένη και δεν θα υπάρξει, διότι όπως και η πολιτική εκφράζει, αλλά και προορίζεται από/για σε διαφορετικά κοινωνικά σύνολα (προς αποφυγήν "ξύλινων" διατυπώσεων). Επομένως προτιμώ να διαβάζω και να μελετάω πολλαπλές πηγές ενημέρωσης, αλλά πάντα έχω το κριτήριο "ποιος (επωφελείται με μία τέτοια ερμηνία), για ποιον (προορίζεται πραγματικά η είδηση), γιατί (να διατυπώνεται τώρα και με τέτοιον τρόπο)".

Εντελώς συμπτωματικά μερικές ώρες πριν το άνοιγμα του νήματος διάβαζα ένα εξαιρετικό άρθρο του Κων/νου Πουλή για το ζήτημα της επίδρασης της τεχνολογίας πάνω στην δημοσιογραφία και αν τελικά η ενημέρωση είναι trend ή πραγματικές ειδήσεις. Το αντιπαρέλαβα και με το ε-ξαι-ρε-τι-κό Spotlight, που είναι must-watch.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Και σε ένα διήγημα ΕΦ που είχα διαβάσει παλιά, η λύση στο πρόβλημα αυτό, ήταν η προσωπική τιμή του καθενός!! (Επιστροφή σε κώδικες τιμής, περασμένων αιώνων!!)

Σκέψου όμως ότι ζούμε πλέον σε ένα περιβάλλον όπου η όποια δημόσια κατηγορία εναντίον σου, είτε έχει βάση είτε όχι, μετατρέπεται αυτόματα σε παγκόσμια διαπόμπευση μέσω των κοινωνικών δικτύων. Η κοινωνική εξόντωση ενός ατόμου είναι σήμερα πιο εύκολη από ποτέ. Ακόμη και αν ο στενός σου κύκλος έχει προσωπική άποψη για την τιμή σου, τα μιλεούνια του Facebook και του Twitter δεν θα δώσουν δεκάρα γι' αυτή.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
κομματακι οφτοπικ οπως παντα. δεν ξερω σε ποιο θρεντ να τα γραψω, αλλά και τουτο δω μια χαρα φαινεται. αν κρινετε σκοπιμο, στειλτε το στα οφτοπικ. η οπου αλλου.
με αφορμη λοιπον τη σημερινη απεργια, το "αντικυβερνητικο" εθνος γραφει τα παρακατω:

"....μπλα μπλα μπλα...... για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν: «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι "εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά
είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής....."

τα μπολντ δικα μου. ζουμε στην ομορφη εποχη που πανεργατικες και αντικειμενικα φιλολαικες δικεδικησεις οπως η εγγυηση των συνταξεων, η δημοσια δωρεαν υγεια, προνοια και κοινωνικη ασφαλιση, ο 13ος μισθος θεωρουνται απλα, αβασανιστα και ξεκαθαρα, επειδη ετσι, με μια κουβεντα "εκτος λογικης".
κι ενα μεσο αντιπολιτευτικο υποτιθεται δεν εχει ουτε λεξη επ αυτου. και σιγα σιγα, μερα μερα, στο μυαλο - πουρε του νοικοκυραίου, (που απλα του πεταξανε εναν αντικαπνιστικο νομο στη μουρη, α, μην ξεχασω και το ξεκαθαρισμα του "αβατου" και καλα των εξαρχειων) περναει οτι αυτα ολα που ηταν ηδη κατακτημένα μετα απο δεκαετιες διεκδικησεων και υπηρχαν, οπως εστω υπηρχαν, καμια δεκαρια χρονια πριν, τωρα ειναι παραλογα, υπερβολικα και τερατωδη.


α, για να μαι οντοπικ και με τον τιτλο του θρεντ. οντως ανοιγει το μεγκα, λοιπον??
οκ. κανενα μεγκα δεν ανοιγει. ο κ φαταούλ (ετσι ειχε καταχωρησει ο ιδιος το ονομα του σ εκεινα τα κινητα απ τα οποια εδινε εντολες για διαφορα ξεκαθαρισματα (ποδοσφαιρικων αγωνων, πολιτικων αντιπαλων, μαρτυρων κατηγοριας σε υποθεσεις λαθρεμποριας ναρκωτικων..)) προσελαβε καμια 15αρια δημοσιογραφους, οκ, μπορει ναναι και 20, και θα βγαζει 2 δελτια ειδησεων καθε μερα, 3-4 "πολιτικα μαγκαζινο" και μια αθλητικη εκμπομπη. τις υπολοιπες 20 ωρες της μερας, διαφημισεις, παλιες ταινιες, απ την τοτε ταινιοθηκη και παραπεντε, 50-50 και παπακαλιατης. τι τον νοιαζει τον παχουλο κυριο η θεαματικοτητα? θα εχει ενα καναλι δικο του και θα το χρησιμοποιει. μονο και μονο η γραμμη που θα περναει και η στηριξη που θα κανει στους κυβερνητικους του εταίρους, ειδικα σε προεκλογικες περιοδους και τα βγαλε τα λεφτα του....
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
κομματακι οφτοπικ οπως παντα. δεν ξερω σε ποιο θρεντ να τα γραψω, αλλά και τουτο δω μια χαρα φαινεται. αν κρινετε σκοπιμο, στειλτε το στα οφτοπικ. η οπου αλλου.
με αφορμη λοιπον τη σημερινη απεργια, το "αντικυβερνητικο" εθνος γραφει τα παρακατω:

"....μπλα μπλα μπλα...... για απεργίες φανερά υποκινούμενες με καθαρά κομματικά κίνητρα και στοχεύσεις» σημειώνουν στελέχη της κυβέρνησης.

Και προσθέτουν: «Διαβάζουμε για τους λόγους που θα ταλαιπωρηθούν αύριο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι "εργατοπατέρες” ζητούν επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων. Κοινωνική ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια για όλους, αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Υποχρεωτική. -Ένταξη των ηλεκτροδηγών της ΣΤΑ.ΣΥ. στα ΒΑΕ με αναδρομική ισχύ. Επαναφορά των ΒΑΕ, όπου έχουν καταργηθεί. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης, η οποία να ανταποκρίνεται τόσο στις πραγματικές ανάγκες, όσο και στις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας των ειδικοτήτων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. Τα αιτήματα αυτά
είναι φανερό ότι κινούνται εκτός λογικής....."

τα μπολντ δικα μου. ζουμε στην ομορφη εποχη που πανεργατικες και αντικειμενικα φιλολαικες δικεδικησεις οπως η εγγυηση των συνταξεων, η δημοσια δωρεαν υγεια, προνοια και κοινωνικη ασφαλιση, ο 13ος μισθος θεωρουνται απλα, αβασανιστα και ξεκαθαρα, επειδη ετσι, με μια κουβεντα "εκτος λογικης".
κι ενα μεσο αντιπολιτευτικο υποτιθεται δεν εχει ουτε λεξη επ αυτου. και σιγα σιγα, μερα μερα, στο μυαλο - πουρε του νοικοκυραίου, (που απλα του πεταξανε εναν αντικαπνιστικο νομο στη μουρη, α, μην ξεχασω και το ξεκαθαρισμα του "αβατου" και καλα των εξαρχειων) περναει οτι αυτα ολα που ηταν ηδη κατακτημένα μετα απο δεκαετιες διεκδικησεων και υπηρχαν, οπως εστω υπηρχαν, καμια δεκαρια χρονια πριν, τωρα ειναι παραλογα, υπερβολικα και τερατωδη.


α, για να μαι οντοπικ και με τον τιτλο του θρεντ. οντως ανοιγει το μεγκα, λοιπον??
οκ. κανενα μεγκα δεν ανοιγει. ο κ φαταούλ (ετσι ειχε καταχωρησει ο ιδιος το ονομα του σ εκεινα τα κινητα απ τα οποια εδινε εντολες για διαφορα ξεκαθαρισματα (ποδοσφαιρικων αγωνων, πολιτικων αντιπαλων, μαρτυρων κατηγοριας σε υποθεσεις λαθρεμποριας ναρκωτικων..)) προσελαβε καμια 15αρια δημοσιογραφους, οκ, μπορει ναναι και 20, και θα βγαζει 2 δελτια ειδησεων καθε μερα, 3-4 "πολιτικα μαγκαζινο" και μια αθλητικη εκμπομπη. τις υπολοιπες 20 ωρες της μερας, διαφημισεις, παλιες ταινιες, απ την τοτε ταινιοθηκη και παραπεντε, 50-50 και παπακαλιατης. τι τον νοιαζει τον παχουλο κυριο η θεαματικοτητα? θα εχει ενα καναλι δικο του και θα το χρησιμοποιει. μονο και μονο η γραμμη που θα περναει και η στηριξη που θα κανει στους κυβερνητικους του εταίρους, ειδικα σε προεκλογικες περιοδους και τα βγαλε τα λεφτα του....


Δεν βλεπω τις γραμματοσειρες ρε συ, ψηνεσαι να στειλεις λινκ;


Παντως στο ψητο που λες, συμφωνω στη προπαγανδα που κανουν και επενδυουν στον "κοινωνικο αυτοματισμο", αποκρυπτουμε γιατι γινεται κατι και ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ τους λογους τους οποιους αυτο το κατι που γινεται σε ζημιωνει.

Και ο Μαρινακης οντως ετσι το κανει, αποφασισε να το παιξει "κεντροαριστερα" το δελτιο περιμενοντας τις αποφασεις για τα αθλητικα...μετα θα το αλλαξει...ηδη φανηκε με τη μια οτι το μεγκα θα το χρησιμοποιησει σαν εργαλειο εκβιασμων οπως εκανε ο αλλος του τρωκτικου (αραγε το θυμαται κανεις;?)
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
τι νουμπια εκανα παλι και δε φαινονται? ιταλικς και μπολντ χρησιμοποησα. τελος παντων:

 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,261
Η αντιπολίτευση των ΜΜΕ δεν είναι υπέρ των πολιτών αλλά υπέρ του Χ δισεκατομμυριούχου-ιδιοκτήτη που με αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει το δάχτυλο στο κρατικό βαζάκι με το μέλι (γιατί έχουν προτεραιότητα οι φιλοκυβερνητικοί δισεκατομμυριουχοι). Σε θέματα που είναι όντως υπέρ των πολιτών (άρα εναντίον των δισεκατομμυριούχων) τα κυβερνητικά και αντικυβερνητικά ΜΜΕ επιδεικνύουν εντυπωσιακή σύμπνοια.
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
έκανα ενα Update με θεμα τι μπορουμε να κανουμε ωστε να μη μας παιρνει απο κατω.. :p


τσεκαρετε το, περιμένω τη γνώμη σας
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Σχετικά με τον Μαρινάκη, επειδή βλέπω λίγο το one talk, έχω να πω ότι εκεί πουλάει αριστερό προφίλ και του έχει βγει από τηλεθέαση. Οπότε στο Μέγκα μπορεί να το παίξει από την ανάποδη, αν και υπάρχουν ήδη Σκάι και σταρ για αυτά τα βρώμικα δελτία που είναι λες και βλέπεις τηλεόραση των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως θυμηθείτε αυτό που είπα, έχει συγκεντρώσει μεγάλο μέρος των μίντια. Αυτό κάποια στιγμή θα μας γυρίσει άσχημα στα μούτρα...

Σχετικά με την απεργία. Πείτε μου λίγο ποιοί απεργούν; Απεργούν ορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι και στον ιδιωτικό τομέα τα σωματεία, συνδικάτα ή όπως τα λένε, κυρητουν απεργία αλλά ουσιαστικά δεν συμβαίνει τίποτα εφόσον η παραγωγή συνεχίζει κανονικά. Απλώς ο εκάστοτε εργοδότης γλιτώνει ορισμένα μεροκάματα με τον ίδιο τζίρο που είχε και χθες.
Οπότε ποιός ακριβώς κερδίζει σήμερα; Εγώ; Εσείς; Ο οδηγός της στασυ, ο Βαγγέλας ο Μαρινάκης; Και πιστεύει κανείς ότι με μία 24ωρη απεργία θα αλλάξει τίποτα; Να μην πιάσω τις πολυήμερες απεργίες του ΟΤΕ που δεν σιγονταρησε κανείς. Μόνοι τους το πάλεψαν. Όλοι μόνοι τους το παλεύουν γιατί οι μόνοι που ωφελούνται είναι η εργατοπατερες και θέλουν την διάσπαση. Σε διαφορετική περίπτωση θα στήριζαν και οι άλλοι κλάδοι. Στην ΛΑΡΚΟ που πάνε να την μοσχοπουλησουν έχουμε συνεχώς θανάσιμα ατυχήματα εργατών, για λόγους σκοπιμότητας. Βγήκε ποτέ κανείς να τους υπερασπιστεί; Όχι. Ο καθένας την πάρτι του.

Ε σε πιάνει μια αηδία που λέει και ο Ραπτόπουλος. Και ειδικά σε ότι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι κοιτάνε μόνο την πάρτι τους. Και δεν το πάω στην κόντρα δημοσίου ιδιωτικού, αλλά στο ατομικό συμφέρον του καθενός. Και έχω περισσότερες απαιτήσεις από τους ΔΥ διότι αυτοί δεν έχουν μία δαμόκλειο σπάθη να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους κάθε φορά που απεργούν. Μονιμότητα και αραγμα
 

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Pastor-Martin-Niemoller.jpg
 

tinapeis

Mind-flayer
Joined
Nov 29, 2015
Messages
2,000
Σχετικά με τον Μαρινάκη, επειδή βλέπω λίγο το one talk, έχω να πω ότι εκεί πουλάει αριστερό προφίλ και του έχει βγει από τηλεθέαση. Οπότε στο Μέγκα μπορεί να το παίξει από την ανάποδη, αν και υπάρχουν ήδη Σκάι και σταρ για αυτά τα βρώμικα δελτία που είναι λες και βλέπεις τηλεόραση των ενόπλων δυνάμεων. Πάντως θυμηθείτε αυτό που είπα, έχει συγκεντρώσει μεγάλο μέρος των μίντια. Αυτό κάποια στιγμή θα μας γυρίσει άσχημα στα μούτρα...

Ο Μαρινακης χρησιμοποιει τα asset του για να κανει εκβιασμο στο μητσοτακη να μη του χαλασει την ομαδα και χασει το στρατο του.

 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
στ αληθεια δεν ηξερα αν θα πρεπει να το βαλω στο φανισταφ, στο φεισπαλμ σταφ η στο εμετος σταφ (νομιζω εχουμε κι απ αυτο).
τελικα κατεληξα εδω, μιας και λεμε για το μεγαλο, τεραστιο πραγματικα, καναλι....
ας παρουμε και μερικα δευτερολεπτα να συλλογιστουμε τον τοσο θετικο ρολο που επαιξε διαχρονικα η εκκλησια μας, παντα στο πλευρο και στο συμφερον του καταπιεσμενου, απλου, φτωχου πολιτη και των διεκδικησεων του....
για οσους βαριουνται να βλεπουν τον ΜΕΓΑλο Ηγετη να αυτοσυγκεντρωνεται με κλειστα ματια (μαλλον τον εχει κοψει λιγακι, κουρασμενος απ τις ευθυνες και νανουρισμενος απ την θεια μελωδια...), πηγαινετε κατευθειαν στο 4 λεπτο...
εκει αρχιζει το σπατουλαρισμα....

 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,316
Ακόμη και αν ο στενός σου κύκλος έχει προσωπική άποψη για την τιμή σου, τα μιλεούνια του Facebook και του Twitter δεν θα δώσουν δεκάρα γι' αυτή.

Γι' αυτό τα αγνοείς, και προχωράς παρά κάτω!!! Αν εξαιρέσεις μια σελίδα φατσοβιβλίου, που και αυτή για συγκεκριμένο λόγο έφτιαξα, δεν με ενδιαφέρει να έχω κανένα κοινωνικό δίκτυο!!
 
Top Bottom