What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Με τραινο στην Ευρώπη

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Ο υποφαινόμενος θέλει να πάει το καλοκαίρι βόλτα στην Ευρώπη να γνωρίσει τα μέρη και τα μεταλοφεστιβάλια, μάλλον 1 το βλέπω αλλά δεν πειράζει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> , και παρόλες τις έξτρα ώρες θα μου άρεσε να πήγαινα με τραίνο. Αθήνα Κλισόν πχ για το Hellfest. Έχει κανείς εμπειρία? Υπάρχει κάνα site? ΜΕ το φοιτητικό πάσσο τι παίζει? Στον ΟΣΕ δεν τολμώ να ρωτήσω αφού το πιο πιθανό είναι να μου πουν να πάω με τα πόδια :trollface:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,669
Κάποτε το είχα ψάξει κι εγώ για Hellfest αλλά έβγαινε πανάκριβο και μόνο να πας από το Παρίσι ως τον τόπο του φεστιβάλ με τρένο, πόσο μάλλον να ξεκινήσεις από πιο μακριά. Αλλά με αυτές τις φοιτητικές εκπτώσεις και κάρτες και τα Eurotrain κτλ δεν έχω ιδέα τι παίζει.

Φεστιβάλ σαν το Wacken ή το Graspop που είναι πιο κεντρικά και σε "παραδοσιακές" σιδηροδρομικά χώρες ίσως να είναι σαφώς πιο προσεγγίσημα.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Ναι αλλά φέτος Hellfest βλέπεις EMPEROR :mosh:

wacken βγαίνει η μισή τιμή, ειδικά με τραίνο τσάμπα σε σχέση με Πάτρα-Μαλακάσα και τιμή/ημέρες+συγκροτήματα αλλά που να προλάβεις εισητήριο
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,538
Λεπόν, Αδερφέ Κρονόμανσι.

Είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις μια από τις μεγαλύτερες περιπέτειες της ζωής σου, που θα σε οδηγήσει απευθείας σε ακόλαστες αγκαλιές ευρωπορνιδιών, θα σε απομεταλλώσει σωστά και όπως πρέπει και θα σε βάλει στον αργό αλλά σταθερό δρόμο του αλκοολισμού, του υγιούς κυνισμού και της εφηρμοσμένης απόγνωσης.

Θα ψάξεις τη μαγική λέξη "Interrail", νομίζω ακόμη έτσι λέγεται αυτό το υπερ-χαρτάκι που σου δίνει ελεύθερη πρόσβαση για ένα μήνα σε όλα τα ευρω-τρένα (τους καρβουνιάρηδες, έ! Τα σέξι Eurostar και τα έτσι εξακολουθείς να τα πλερώνεις, σε μερικά έχεις ενίοτε κάποια γενναία έκπτωση). Αν το συνδυάσεις και με τη συναυλία θα σου βγει λίγο παραπάνω το μαλλί, αλλά όλη η φάση γίνεται για το ταξίδι, όχι για τον προορισμό.

Ένα πράμα θα γράψω.

Ήμουν 19, ο αδερφός μου 18 και ο κολλητός μου επίσης 19. Μας έβλεπε ο πατέρας μου αχαμνούς πάουερ μέταλ ήρωες με τα καυλόσπυρα να οργιάζουν και μαραινόταν η καρδιά του. Σκάει λοιπόν ο Μαστροπέτρος ένα ωραίο Μαγιάτικο δειλινό και μας ξηγάει τ'όνειρο : "Παιδιά σας έγραψα σε εντατικά καλοκαιρινά μαθήματα Γαλλικών στο Πανεπιστήμιο του Aix En Provence. Ένα catch μόνο. Θα πάτε με τρένο."

Τότε δεν καταλάβαμε Χριστό, εκτός από το "Α; Γαλλία...έεε, ξέρω 'γω....και το ladder στο Starcraft;"

Και μετά πήγαμε. Καράβι Πάτρα-Ανκόνα και μετά οι ατελείωτες ράγες. Τί να πρωτοθυμηθώ από εκείνο το παρθενικό, εκρήξεις-στον-ουρανό Interrail; Τα ουράνια μαναράκια που μόνα τους έρχονταν και έλεγαν υπερατάκες ("You have a voice like a rockstar, I really want to be around when you're talking!"), τον κηπουρό-dealer του campus που ερχόταν με το αγροτικό, σε κοίταγε από πάνω ως κάτω, έσκαγε χαμόγελο και σου ξηγιόταν : 'Moi je suis Michel. Je suis...jardinier." και περίμενε το παρασύνθημα για να περάσετε στο δια ταύτα;

Την 70'ς ετοιμόρροπη φοιτητική εστία και την πρώτη φορά που δοκιμάσαμε αψέντι; Τον μικρό μου αδερφό να χάνει την παρθενιά του προτείνοντας στρίπ ποκερ σε μια μικρή ρεηβού νεράιδα ενώ δεν ήξερε ούτε πασιέντζα να ρίχνει; Την πρώτη φορά που πήγαμε σε *αληθινά* ροκ μαγαζί στην άκρη του κόσμου;

Τρένο. Interrail. Δαγκωτό.

Απλώς μετά, δεν υπάρχει γυρισμός.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Δεν θέλω να επιστρέψω. Ειδικά αν ισχύει το τσαμπέ και εκπτωτικό στα άλλα απλά θα οργώσω τα φεστιβάλ και όπου με βγάλει, απένταρος να τριγυρνώ στους δρόμους <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> θα έχω ζήσει όλα όσα θα ήθελα. Οι γονείς θα με ψάχνουν στην αγγελικούλη η κοπέλα μου θα ετοιμάζει παντόφλες και ο παππούς μου θα πεθάνει χαρούμενος που ο εγγονός του "όργωσε" την Ευρώπη όπως κι αυτός κάποτε και όλο του λέει να το κάνει <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Το φαντάζομαι και χύνω κι άλλη μπύρα στο ποτήρι μου. <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> Μέταλ, πολυκοσμία και πιτς, άγθονο αλκοολ και χανκ όβερς για πάντα. Τι άλλο μπορεί να θέλει ένα παιδί στην τρυφερή ηλικία των 20?
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,669
^^^
Kάποιος να φωνάξει τον Μπρους! Νέο υλικό για το μπορατσοjournal!!




Chronomancy wrote:
Ναι αλλά φέτος Hellfest βλέπεις EMPEROR :mosh: </blockquote>

Ήταν να τους δω στο Wacken το 2006 αλλά επειδή έπαιζαν ακριβώς πριν τους Motorhead προτίμησα να πάω μπροστά-μπροστά στην δίπλα σκηνή για να μπανίζω καλύτερα τις μπούκλες στο μούσι του Λέμμυ οπότε το μόνο που θυμάμαι (πέραν της μουσικής προφανώς) ήταν μια ακραία προφίλ όψη του Samoth από τα πλάγια :Ρ

Αλλά ξανάρχισαν να κάνουν live οι αλήτες ε. Κι εμείς που νιώθαμε τόσο ξεχωριστοί που τους είχαμε δει όταν μάθαμε πως μετά ο Samoth έγινε χοντρός από τις μακαρονάδες και δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του...

 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
καλά εννοείται τους κλάνεις και πας στο θείο Λέμμυ. Αλλά αν δω Emperor, Darkthrone, Immortal, Lake Of Tears, Gamma Ray, Motorhead, SAXON άλλες 5 φορές, Ensiferum μπορώ να πεθάνω ήσυχος :pope:
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,669
Το Darkthrone βγάλτο από την λίστα καλύτερα, τζάμπα χώρο πιάνει. O Nocturno Culto ψήνεται εδώ και χρόνια σαν τρελός να κάνει λάιβ αλλά ο Fenriz βαριέται σταθερά εξίσου πολλά χρόνια οπότε δεν υπάρχει περίπτωση.

Το πιο κοντικό σκηνικό ήταν στο Wacken του 2004 νομίζω, όταν ο Nocturno Culto ανέβηκε στην σκηνή μαζί με τους Satyricon και είπαν 4 κομμάτια Darkthrone, υπάρχει το σχετικό βίντεο στο γιουτούμπ. Αν επαναλαμβανόταν καμιά παρόμοια φάση θα βούλιαζε ο τόπος.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Κάποια στιγμή πιστεύω θα γίνει. Αλλιώς Nocturno and firends καλό είναι
 

petross

Gelatinous Cube
Joined
Dec 8, 2012
Messages
85
Μονο η Μπαρτσα παει τρενο στην Ευρωπη..ουπς, λαθος τοπικ. Σε ζηλευω φιλε μου, ριξε και ενα προσκηνημα και για εμας σε οποιον μικρο θεουλη δεις...
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Παιδια καλη ιδεα αυτα και με λιγη προσοχη θα εχετε να την λετε κιολας.
Ομως διαβαζοντας ξανα ενα τετοιο κονσεπτ θυμηθηκα οτι ο μεγαλυτερος φλωρος στην ανθρωπινη ιστορια που ετυχε να γνωρισω εγω, καποτε ισχυριζοταν οτι εκανε το ιδιο με σας ακριβως αλλα με μια διαφορα.... Δεν οργωσε την ευρωπη με τρενο, αλλα με μια μηχανη και την κοπελα του στην πισω θεση(που πλεον ειναι γυναικα του)! Το διανοειστε????? Με ΜΗΧΑΝΗ!
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
Για την ιστορια σκοπευω να κανω το ιδιο eurotrip(ενταξει οχι σε χελλφεστ κλπ αλλα σε μουσεια, αξιοθεατα, αγορες φαγαδικα και μπυραριες) με αυτοκινητο...... Μπορει για σας να αποστειρωνει λιγη χαρα αλλα για μενα προσθετει μερικες χιλιαδες μπονους ποντους στο προτζεκτ!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
Ναι σαφώς καλύτερη ιδέα εσύ και η γυναίκα σου (η μηχανή ε?ελπίζω η δικά μου να μην μπαίνει στο ragequit <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> ) αλλά θέλει δίπλωμα. Και δεν έχω σκοπό να το βγάλω. Οπότε μάλλον τραίνο γιατί το αεροπλάνο τσούζει. Μετά έχω ακούσει για τρελούς που πάνε με ποδήλατο. Από ΚΤΕΛια έχετε καθόλου γνώμη?
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516
To διπλωμα για μηχανη ειναι σχετικα φθηνο και αξιζει τα λεφτα του καθως η μηχανη ειναι μια τρομερα εναλλακτικη μηχανη μετακινησης στις πολεις (με την αναλογη προσοχη παντα)
 

kuivamaa

Death Knight
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
3,207
Δεν θέλω να είμαι ο σύντροφος σπασαρχίδοφ αλλά προτού σχεδιάσεις το ταξίδι ,τσέκαρε ότι ο ΟΣΕ όντως έχει επαναφέρει τα διεθνή δρομολόγια γιατί 2-3 χρόνια πριν είχε κλείσει τα σύνορα και στην Ελλάδα τρένα ούτε έμπαιναν, ούτε έβγαιναν. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι ίσως χρειαστεί να πας Ιταλία πρώτα ή κάτι τέτοιο και να πάρεις το τρένο εκεί.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,273
@Infamous δεν παίρνω για ιδεολογικούς λόγους. Αρνούμαι να δώσω τόσα χρήματα στο κράτος και εννοώ τα ποσοστά από το συνολικό ποσό. Και όλο αυτό το παραμύθι με την άδεια κυκλοφορίας κτλπ. Αυτά έπρεπε να τα κάνεις μια φορά και τέλος, όχι νταβατζιλίκια.

@kuv thanks for the info. Αρκετά χρήσιμο γιατί με τον ΟΣΕ ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει
 

infamousjohn

Death Knight
Joined
Dec 7, 2012
Messages
2,516


Chronomancy wrote:
Αυτά έπρεπε να τα κάνεις μια φορά και τέλος, όχι νταβατζιλίκια.</blockquote>

τι εννοεις? οτι ενα ιδανικο κρατος (ασε τωρα εδω εμας) δεν πρεπει να εχει ως πηγη εσοδων για την επισκευη του δικτυου του, τους ΙΔΙΟΥΣ τους χρηστες του?
δεν βρισκεις καπως παρανοικη αυτην την ιδεα?
πως θα ηταν 'μια και καλη' αυτο το εξοδο?
αν θες τη γνωμη μου, σε ενα ιδανικο κρατος, τα τελη κυκλοφοριας θα ηταν συναρτηση των χιλιομετρων που διανυαμε και αρα θα μπορουσαν να ενσωματωθουν στο κοστος του καυσιμου. τα αλλα ολα ειναι 'να χαμε να λεγαμε'

edit: βεβαια ολα αυτα, ειναι chitchat και offtopic εδω περα, αλλα αφου το ποιασαμε, why not!

 

andrikos_of_steel

Half-Ogre
Joined
Dec 11, 2012
Messages
593
Πάντως, επειδή ειδικά για το Hellfest ψήνομαι και εγώ, ως φλώρος είδα τι παίζει με αεροπλάνο. Η Vueling δεν έχει άσχημη τιμή για το Αθήνα - Νάντη μέσω Ρώμης (δεν θυμάμαι την τιμή ακριβώς τώρα). Αν και ειδικά φέτος που έφυγαν τα λεφτά της αρκούδας με βλέπω να βολεύομαι με Rotting Christ αύριο και πολύ μου είναι <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Έχω την εντύπωση ότι o ΟΣΕ δεν έχει βγάλει ακόμα διεθνή δρομολόγια (γλείφουν τις πληγές τους). Πάντως σίγουρα θα βρεις πληροφορίες εδώ
http://www.interrail.eu/" class="bbcode_url">http://www.interrail.eu/
 
Top Bottom