What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Memento mori 2

tasos9851

Gelatinous Cube
Joined
Dec 28, 2013
Messages
61
Καλημερα παιδια απο εμενα εχει παιξει κανεις το παιχνιδι να συζητησουμε εντυπωσεις??
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,516
Φίλε Τάσο, κατά πρώτον καλωσήρθες στην μεγάλη και ανισσόροπη παρέα μας και κατά δεύτερον σε παραπέμπω στο εξαιρετικό ρηβιού του Μάνου :

http://ragequit.gr/reviews/item/memento-mori-2-guardians-of-immortality-pc-review

Σκάλισε λίγο το search του site, θα εκπλαγείς με το τι θα ανακαλύψεις!
 

tasos9851

Gelatinous Cube
Joined
Dec 28, 2013
Messages
61
Σε ευχαριστω φιλε μου ειμαι αρκετο καιρο μελος,Και απολαμβανω την εξαιρετικη δουλεια της ομαδας σας.
Οσον αφορα το παιχνιδι εχω φτασει ηδη στο 6 και τελειταιο κεφαλαιο και ομολογω οτι το αρθρο που διαβασα εδω με εσπρωξα να το παιξω και καθολου αδικα.
οποιος το παιζει η εχει σκοπο να το παιξει παιδες ας πει τις εντυπωσεις του εδω το σεναριο χριζει αρκετης συζητησης.
<b>προσοχη στα σπολερ</b>
 

armatvlos

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2014
Messages
127
Εχω παιξει μονο την αρχη,μετα ακριβως από το μουσέιο ,αλλά χάλασε ο σκληρός χάθηκαν και τα save και πρέπει να ξαναρχίσω απο την αρχή
Οσο έπαιξα το βρήκα εξαιρετικό adventure και απορώ γιατί όλοι το εχουν θάψει κυριολεκτικά
Νομίζω μόνο στο ragequit υποστηρίχτηκε αρκετά
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


armatvlos wrote:
Οσο έπαιξα το βρήκα εξαιρετικό adventure και απορώ γιατί όλοι το εχουν θάψει κυριολεκτικά
Νομίζω μόνο στο ragequit υποστηρίχτηκε αρκετά</blockquote>

Aν αναφέρεσαι σ' ελληνικό επίπεδο, και ο Castledoque από το adventureadvocate.gr έγραψε http://www.adventureadvocate.gr/gamereviews/item/memento-mori-3" class="bbcode_url">review που δίνει 90% στο παιχνίδι. Σε διεθνές επίπεδο, ναι, δέχθηκε υπερβολικά αυστηρές κι εννίοτε άκυρες κριτικές. Δε νοείται, για παράδειγμα, το adventuregamers ν' αναφέρει

"These missed the mark, partly because it isn’t always clear what you should be doing, but mainly because they demand so much patience that you’ll just want to move on"

Είναι adventure game και έχει το κακό ότι απαιτεί υπομονή. Μάλιστα....
Παρακάτω ο reviewer γράφει

"Clocking in at over a dozen hours..."

Τι σημαίνει αλήθεια "πάνω από 12 ώρες"; Γιατί αν κάποιος ισχυριστεί ότι το ολοκλήρωσε άνευ συνεχούς χρήσης walkthrough σε 13-14 ώρες, είναι απλά μεγάλος ψεύτης. Προσωπικά μου πήρε πάνω από 30 (!), αλλά, ΟΚ, εγώ πες το παρακάνω, παρατηρώ τα πάντα, παίζω δίχως να κοιτάξω καθόλου λύση, κολλάω καμιά φορά αδικαιολόγητα.

Τέλος πάντων, το παιχνίδι είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό, απλά πάσχει στο localization. Αν αυτό είναι αρκετό για να έχει 65% ως μέση βαθμολογία στο Metacritic, τη στιγμή που ενσωματώνει μερικούς από τους καλύτερους γρίφους που έχουμε δει σε παιχνίδι της κατηγορίας τα τελευταία χρόνια, ας το κρίνει ο καθένας μας.

 

castorsia

Umber Hulk
Joined
Dec 9, 2012
Messages
805
Λίγο οφ τόπικ, αλλά εμένα, και το Memento Mori 1, παρά το ότι δεν συγκροτούταν από το σούπερ σενάριο, είχε καταφέρει να με συγκινήσει. Εξαιρετικά επιδραστικό.
Είναι σίγουρα από τα παιχνίδια που θυμάμαι.
 

armatvlos

Gelatinous Cube
Joined
Sep 11, 2014
Messages
127
Εμένα το λιγο που έχω παιξει το voice acting δεν με ενοχλησε ,εκτος απο μια ατάκα που ακουγεται να την εχει μαγνητοφωνήσει άλλος ηθοποιός.
Εχεις απόλυτο δίκαιο μάνο ,όταν ανθρωποι οπως οι αρθρογραφοι στο adventuregamers που γράφουν για τα adventures ενοχλούνται που θα αφιερώσουν χρόνο στο παιχνίδι ,φαντάσου τι θα γράψουν όλοι οι υπόλοιποι
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Πιστεύω η επίπτωση που έχει το localization στην τελική εντύπωση είναι αρκετά προσωπικά θέμα. Το MM 2, πέραν του ότι πάσχει από αρκετά "αντικειμενικά" προβλήματα στο τομέα αυτό (π.χ. ατάκες που ακούγονται με λάθος σειρά, αυτό το θέμα με τις συμπληρωματικές ηχογραφήσεις, κάποια λάθη σε συντακτικό/γραμματικό επίπεδο κτλ) εμένα μου κατέστρεφε την ατμόσφαιρα που με φιλότιμο έχτιζαν το σενάριο και οι ωραιότατοι γρίφοι γιατί σχεδόν έβαζα τα γέλια με το πόσο ερασιτεχνική δουλειά έγινε στη μετάφραση και το voice-acting (υποκειμενικό αυτό αλλά υψηλού επιπέδου σίγουρα δεν το λες). Αν μιλούσαμε για ένα puzzle-game ή έστω puzzle-adventure (τύπου Myst) τότε δεν θα με ενοχλούσαν τόσο αυτά τα κουσούρια αλλά επειδή εδώ το σενάριο και η ατμόσφαιρα έχουν κυρίαρχο ρόλο, δεν μπορούσα να τα αγνοήσω, εξού και στο review μου του έβαλα 74%.

Για το θέμα της διάρκειας συμφωνώ με τον Μάνο, εγώ έφαγα γύρω στις 20 ώρες και θεωρώ ότι μπορεί άνετα κάποιος να φάει και περισσότερες (αλλά αντίστοιχα και οι 17-18 θα ήταν λογικό νούμερο για έναν ικανό παίκτη). Γενικά από την πλευρά του value for money το παιχνίδι αξίζει και με το παραπάνω, απλώς βάζει πολλές χαζές τρικλοποδιές στον εαυτό του, οι οποίες τη σήμερον ημέραν δεν συγχωρούνται το ίδιο εύκολα με 8-10 χρόνια πριν π.χ. Επίσης το σενάριο, ενώ έχει πολύ ενδιαφέρον στη μεγαλύτερη διάρκεια, τελειώνει με μια μάλλον απογοητευτική εξήγηση.
 

castledoque

Commoner
Joined
Nov 30, 2012
Messages
25


manos426f wrote:
Aν αναφέρεσαι σ' ελληνικό επίπεδο, και ο Castledoque από το adventureadvocate.gr έγραψε review που δίνει 90% στο παιχνίδι[/URL]. Σε διεθνές επίπεδο, ναι, δέχθηκε υπερβολικά αυστηρές κι εννίοτε άκυρες κριτικές.</blockquote>
Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Μάνο που αναφέρθηκε στην παρουσίαση που έγραψα.

Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, προσωπικά θα συμφωνήσω με τον Μάνο και θα διαφωνήσω με τον maladroid όσον αφορά τον αρνητικο αντίκτυπο του κακού localization στη συνολική ποιότητα του παιχνιδιού. Ναι, το localization ήταν επειικώς άθλιο. Από την άλλη το MΜ2 έχει μακράν τους καλύτερους γρίφους που έχω δει σε παιχνίδι adventure με σοβαρό/δραματικό σενάριο εδώ και πολλά πολλά χρόνια, αποφεύγει την μπανανόφλουδα των κομικών γρίφων σε σοβαρή ιστορία που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα, αλλα και την άλλη μπανανόφλουδα του "βρήκα ένα καλό gimmick όσον άφορά το gameplay και το επαναλαμβάνω μέχρι θανάτου ή πλήξης του παίκτη ή και τα δύο". Πέρα από πλάκα τέτοια ποικιλία στο σχεδιασμό των γρίφων δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί σε ένα παιχνίδι. Οπότε για μένα παρά το αδικαιολόγητα κακό localization, η έμφαση πέφτει στον πραγματικά υποδειγματικό σχεδιασμό των γρίφων που παρόμοιο είχα πολύ καιρό να ξαναδώ σε παιχνίδι με μη-fantasy setting.

Για την πλοκή πάντως είναι πολύ δύσκολο να μιλήσω χωρίς spoilers. Μου άρεσε πάντως πάρα πολύ ότι ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη μπορούμε να καταλήξουμε σε δύο τελείως διαφορετικές και εξίσου ενδιαφέρουσες ερμηνείες των τεκταινομένων, που κάνουν ακόμα πιο θολό το τι είναι πραγματικότητα και τι όχι στο στόρι του παιχνιδιού.

 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


Castledoque wrote:
Καταρχήν να ευχαριστήσω τον Μάνο που αναφέρθηκε στην παρουσίαση που έγραψα.</blockquote>

Καμία ανάγκη για ευχαριστίες φίλε και νομίζω ξέρεις ότι το εννοώ.




Castledoque wrote:
το MΜ2 έχει μακράν τους καλύτερους γρίφους που έχω δει σε παιχνίδι adventure με σοβαρό/δραματικό σενάριο εδώ και πολλά πολλά χρόνια</blockquote>


Castledoque wrote:
αποφεύγει την μπανανόφλουδα των κομικών γρίφων σε σοβαρή ιστορία που ξεχωρίζουν σαν τη μύγα μες το γάλα</blockquote>


Castledoque wrote:
αλλα και την άλλη μπανανόφλουδα του "βρήκα ένα καλό gimmick όσον άφορά το gameplay και το επαναλαμβάνω μέχρι θανάτου ή πλήξης του παίκτη ή και τα δύο". </blockquote>


Castledoque wrote:
τέτοια ποικιλία στο σχεδιασμό των γρίφων δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί σε ένα παιχνίδι. </blockquote>


Castledoque wrote:
για μένα η έμφαση πέφτει στον πραγματικά υποδειγματικό σχεδιασμό των γρίφων που παρόμοιο είχα πολύ καιρό να ξαναδώ σε παιχνίδι με μη-fantasy setting.</blockquote>


Castledoque wrote:
ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη μπορούμε να καταλήξουμε σε δύο τελείως διαφορετικές και εξίσου ενδιαφέρουσες ερμηνείες των τεκταινομένων, που κάνουν ακόμα πιο θολό το τι είναι πραγματικότητα και τι όχι στο στόρι του παιχνιδιού.</blockquote>

Αδερφέ πραγματικά με γλίτωσες από πολύ γράψιμο.
Ειλικρινά, αν ήμουν στη θέση της Centauri Productions, <u>δεν υπήρχε περίπτωση</u> να ξανακυκλοφορήσω adventure παιχνίδι, από το στιγμή που κοινό και κριτικοί της κατηγορίας αποδεικνύονται τόσο στριφνοί και ξινοί.













 

tasos9851

Gelatinous Cube
Joined
Dec 28, 2013
Messages
61
Καλημερα παιδια πριν 2 μερες τελειωσα το παιχνιδι μου πηρε χαλαρα πανω απο 30 ωρες και σε 3 4 σημεια με την βοηθεια οδηγου.το παιχνιδι στον τεχνικο τομεα (εκτος γραφικων)ειχε αρκετες ελειψεις:ηθοποια ,coice cover,lyp synk κ.α.απο οτι ειδα στο metriatic με μια συντομη ματια πραγματικα το παιχνιδι το θαψανε τα ξενα σαιτ.Δεν ικανοποιουμαστε με τπτ τελικα ενα adventure το οποιο σε κρατει τοσο πολυ (πανω απο 30 ωρες) εχει δυνατους γριφους,πρωτοτυπους, αρκετα καλο σεναριο, πρωσοπικα ειχα καιρο να παιζω για να δω το τελος δεν μπορω να καταλαβω γιατι να κολαμε τοσο πολυ σε δευτερευοντα σημεια ειδικα για ενα adnenture για εμενα τουλαχιστον.Πρωσοπικη γνωμη παιδια οσοι ψαχνουν ενα adventure που θα τους κρατησει στην οθονη αρκετο καιρο για μενε ειναι η πρωτη επιλογη αυτη την στιγμη.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
bump!!

απορια και βουταω σε spoiler
<span class="bbcode_spoiler">καποια στιγμη επαιξε το παραθυρο-μηνυμα, το οποιο με ενημερωσε οτι η αποφαση μου θα εχει "παρενεργειες" στο τελος του παιχνιδιου.
ειναι η στιγμη οπου επρεπε να αποφασισω αν θα μεινω στην δουλιτσα μου ή αν θα τους πω να πανε να μαμηθουν. επελεξα να μεινω.
αυτη η αποφαση, αλλαζει εντελως το τελος; δηλαδη αξιζει να το ξαναπαιξω απο εκει και να δωσω διαφορετικη απαντηση;

η αληθεια ειναι οτι μετανοιωσα για την απαντηση μου. υποθετω οτι αν ελεγα οχι, θα επαιρνα τα μπογαλακια μου και θα το επαιζα ελευθερος επαγγελματιας με το αγχος μηπως μαθευτει οτι ειμαι στην ανεργια.


μεχρι στιγμης, το μονο που με εχει χαλασει ειναι το περιστρεφομενο παζλ, δεν τα γουσταρω καθολου. πρεπει να ειναι ψυχολογικο τραυμα απο την εποχη του faust <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
εχει μερκα λαθακια με τους διαλογους και το text. σε καποιο σημειο παιζει το text αλλα δεν υπαρχει ηχος. αυτα ειναι αδιαφορα.</span>
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191


lelos kounelos wrote:
<span class="bbcode_spoiler">καποια στιγμη επαιξε το παραθυρο-μηνυμα, το οποιο με ενημερωσε οτι η αποφαση μου θα εχει "παρενεργειες" στο τελος του παιχνιδιου.
ειναι η στιγμη οπου επρεπε να αποφασισω αν θα μεινω στην δουλιτσα μου ή αν θα τους πω να πανε να μαμηθουν. επελεξα να μεινω.
αυτη η αποφαση, αλλαζει εντελως το τελος; δηλαδη αξιζει να το ξαναπαιξω απο εκει και να δωσω διαφορετικη απαντηση;</span></blockquote>

<span class="bbcode_spoiler">Ότι επιφέρει διαφοροποίηση επιφέρει, αλλά δε νομίζω σε τέτοιο βαθμό που να δίνει σοβαρό κίνητρο να το ξαναπιάσεις από εκεί και κάτω. Αν το κάνεις όμως, πες μας τις διαφορές που θα εντοπίσεις. <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> </span>

 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
εκανα μια ερευνα με μισοκλειστα ματια για να μην πεσω σε κανενα spoiler. υπαρχουν 5+ διαφορες στο τελος. θα τις βρω ΟΛΕΣ!!!
το δυσκολο ειναι να το τελειωσεις την πρωτη φορα, μετα αναλαμβανει ο ψυχαναγκασμος.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
εφτασα τις 45 ωρες καψιματος και λογικα πρεπει να ειμαι περιπου στην μεση. ηταν 2-3 σημεια που κολησα πολυ ασχημα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
δεφακ
Σημερα ανακαλυψα οτι δεν το ειχα τελειωσει και επρεπε να κανω κατι για αυτο. Επειδη μαλλον μου ελειπε χωρος το ειχα διαγραψει. πρεπει να ημουν πολυ απελπισμενος.

Πατησα την εκκινηση, αρχισε να κατεβαζει το παιγνιο και την εφαγα με καρφιτσες.
cp.jpg


Διαβασα για το θεμα και ειδα πολυ κλαμα και ελαχιστες λυσεις οι οποιες δεν ελυσαν ουτε τα κορδονια απο την παντοφλα του Παισιου.
κανα μαγικο εχετε;
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,704
Δοκίμασες να κατεβάσεις την τελευταία έκδοση physx για το λειτουργικό σου;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
ενας τυπος που το κατεβασε, επειδη αυτη ηταν official απαντηση ειπε οτι πηρε τα @@ του.
ενας αλλος που εκανε repair, δηλωσε οτι εφτιαξε το προβλημα αλλα εγω πηρα παλι τα @@ μου.
πελατακια του steam, πως να βγαλεις ακρη;

θα ξαναδοκιμασω με εγκατασταση του physx και 5-6 χιλιαδες restart.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,323
δεφακ#2
με την δευτερη προσπαθεια και με restart, το παιχνιδι ξεκινησε..... δεν το ειχα διαγραψει. το steam επεμενε οτι δεν το εχω και οτι πρεπει να το κατεβασω και εγω το εχαψα σαν χανος. μετα το restart πατησα εκκινηση και μπηκα κατευθειαν στο ζουμι.
 
Top Bottom