What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Mερικές απορίες για Word και Power Point

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Καλησπέρα guys! Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας!<br><br>1)Πώς μπορώ να μετατρέψω ένα αρχείο word σε pdf και μετά να το κλειδώσω ώστε αν το στείλω σε κάποιον να μη μπορεί να γίνει edited?<br><br>2)Πώς μπορώ να κλειδώσω ένα power point αρχείο ώστε να μη γίνεται edited από τρίτους?<br><br>3)Πώς μπορώ να βάλω δενδροδιάγραμμα και μαθηματική παράσταση, όπως τα παρακάτω, σε αρχείο word?<br><br>Thx in advance!<br><br>
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
1)Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά ένας γνωστός μου χρησιμοποιεί το http://www.pdfforge.org/pdfcreator" class="bbcode_url">PDF Creator. Κατά 99% νομίζω ότι τα PDF είναι non editable by default.<br><br>3) Μπορούν να μπουν σαν εικόνες αλλά δεν ξέρω εάν μπορούν να μπουν με μορφή που να μπορείς να επεξεργαστείς.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
<blockquote><br>1)Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάτι καλύτερο αλλά ένας γνωστός μου χρησιμοποιεί το http://www.pdfforge.org/pdfcreator" class="bbcode_url">PDF Creator. Κατά 99% νομίζω ότι τα PDF είναι non editable by default.<br><br>3) Μπορούν να μπουν σαν εικόνες αλλά δεν ξέρω εάν μπορούν να μπουν με μορφή που να μπορείς να επεξεργαστείς.<br></blockquote><br><br>Σ&#039;ευχαριστώ φίλε για την απάντηση!<br><br>Τις εικόνες δε θέλω να τις βάλω αυτούσιες. Απλά τις έδειξα σαν παράδειγμα του τί θέλω να κάνω. Εγώ πχ θέλω να φτιαξω πιο πολύκλοκο διάγραμμα.<br><br>Τη μαθηματική παράσταση τη θέλω γιατί ειναι κουραστικό ο άλλος να βλέπει mia τεράστια συνάρτηση σε ευθεία γραμμή (όπως πχ γινεται στο excel)
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
2) Γιατί δεν κάνεις το αρχείο αποθήκευση μόνο για ανάγνωση; (mark as final).<br><br>https://support.office.com/en-us/article/Make-a-presentation-read-only-7c88cb3b-2f79-4a5b-82db-2deea6e82746
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
1) Ποιο Word χρησιμοποιείς; Οι τελευταίες εκδόσεις έχουν σαν επιλογή την εξαγωγή σε pdf (και με κλείδωμα αν θυμάμαι καλά).<br>2) http://www.gcflearnfree.org/powerpoint2013/28.2" class="bbcode_url">Δες στην επιλογή Restrict Access.<br>3) Πατώντας "Alt + =" εισάγεις μαθηματική έκφραση. Με λίγη εξάσκηση θα το συνηθίσεις. Να θυμάσαι πως το spacebar είναι φίλος σου. Π.χ θες να γράψεις y<sub>1</sub>=2/x. Πατάς "Alt + =", γράφεις: y_1 -> space -> = -> 2/x -> space και έτοιμος.<br>Για δενδροδιάγραμμα δεν γνωρίζω αν μπορείς να φτιάξεις στο Word. Αλλιώς χρησιμοποιείς https://www.draw.io/" class="bbcode_url">αυτό.<br><br>EDIT<br>Ίσως σε βοηθήσει http://www.ehow.com/how_8290491_create-tree-diagram-word.html" class="bbcode_url">αυτό για tree diagram.
 

Pain

Death Knight
Joined
Nov 3, 2014
Messages
3,328
Να μάθεις LaTeX. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα (aka πως να αυξήσω την πελατεία <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />)<br><br>Πέρα από την πλάκα, για όσους θέλουν επαγγελματική "δουλειά" σε papers, άρθρα κλπ. το προτείνω ανεπιφύλακτα. Θέλει λίγο χρόνο εκμάθησης προκειμένου να "βγαίνει" γρήγορα η δουλειά, αλλά από τη στιγμή που κανείς θα το συνηθίσει, ο χρόνος που απαιτείται για πληκτρολόγηση/μορφοποίηση του κειμένου πέφτει κατακόρυφα.
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,555
Aν κάνεις εκτύπωση σε αρχείο στο word το αποθηκεύει σε pdf. To κάνω συνεχώς στη δουλειά μου
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Η πιο εύκολη λύση είναι να κάνεις εκτύπωση σε PDFCreator (το έχει αυτόματα έτσι και έχεις Acrobat αν θυμάμαι καλά). <br><br>Η πιο καλή λύση είναι να το μετατρέψεις με Acrobat (Pro κατά προτίμηση). Σε όλα αυτά που χρειάζεσαι google is your friend. Για τις εξισώσεις και τα κλάσματα σου συνιστώ το "Insert Equation". Βρίσκεται δίπλα στο "Insert Symbol". Θα σου κάνει τη ζωή εύκολη χωρίς να χρειαστεί να μάθεις κάθε λεπτομέρεια γύρω από το Word. <br><br>Αυτό που είπε ο Pain για την LaTeX ισχύει. Νιώθεις ότι γράφεις κώδικα/μαθαίνεις Linux από το μηδέν στην αρχή. Στο τέλος όμως είναι ίσως το δυνατότερο document editing tool εκεί έξω. Ειδικά τα IT geeks στον ακαδημαϊκό χώρο μόνο με αυτή γράφουν. Έχει και ένα πανέμορφο font πανάθεμά την...!
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να τσεκάρω άμεσα όλες τις προτάσεις σας (έχω πήξει λόγω εργασιών και εξεταστικής <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" /> ), αλλά μόλις το κάνω, εννοείται πως θα επιστρέψω με feedback!<br><br>Προς το παρόν τσέκαρα το "Αlt + = " που είπε ο Jimmy και ξετρελάθηκα!  <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" /><br><br>Και πάλι σας ευχαριστώ!
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,678
Τα Alt codes είναι ό,τι πιο υποχρησιμοποιημένο και υποτιμημένο πράγμα μπορεί να σκεφτεί κανείς για τα windows. Αυτά και τα Window button shortcuts. Άντε και οι Κυψέλες.
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Α, τώρα που είπε alt codes ο North, για το σύμβολο του πολλαπλασιασμού μπορείς να βάζεις αυτό · αντί γι&#039; αυτό * ( :vomit:). Μπαίνει με το συνδυασμό Alt (πατημένο) και 0183 (στο numpad).
 

devvy

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,750
Σημειωτέον εάν δεν έχεις numpad στο πληκτρολόγιο ή βαριέσαι να ψάχνεις τα alt codes για το κάθε σύμβολο μπορείς να πας<br>Έναρξη>Βοηθήματα>Εργαλεία Συστήματος>Πίνακας Χαρακτήρων και να κάνεις copy-paste από εκεί όποιο σύμβολο θες ή και να δεις ποιος είναι ο alt code για μελλοντική χρήση.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Update: Δοκίμασα τις προτάσεις των Grotenfrod και Oolated Squigg όσον αφορά τη μετατροπή των power point και word σε read only αρχεία. Η δοκιμές στέφθηκαν με επιτυχία!  :thumbsup:<br><br>Άρα νομίζω ότι μου έμεινε το δενδροδιάγραμμα και το Latex. Υποθέτω πως το Latex δε θα προλάβω να το εξετάσω ενδελεχώς τις προσεχείς μέρες (χωρίς να σημαίνει ότι θα ξεχάσω την πρότασή σας <img src="/wink.gif" width="" height="" alt=";)" title=";)" class="bbcode_smiley" /> ).  Το δενδροδιάγραμμα όμως θα το χρειαστώ σύντομα, οπότε όταν δοκιμάσω τις προτάσεις σας, θα επιστρέψω με feedback.<br><br>Τhx again!
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,820
<blockquote><br>Α, τώρα που είπε alt codes ο North, για το σύμβολο του πολλαπλασιασμού μπορείς να βάζεις αυτό · αντί γι&#039; αυτό * ( :vomit:). Μπαίνει με το συνδυασμό Alt (πατημένο) και 0183 (στο numpad).<br></blockquote><br>Ισχύει, συνήθως στη βιβλιογραφία (τριτοβάθμιας) προτιμούν το buller operator από τον αστερίσκο (ή το x που συναντάμε στα σχολικά βιβλία).
 

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
Καλά, το word δεν έχει λειτουργία για να βάζεις μαθηματικούς τύπους; Στο open office δεν υπάρχει κάποιο σύμβολο που να έχω χρειαστεί και να μην το έχει (τελεστές, ολοκληρώματα, μερικές παραγώγους κτλ.).
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Μια χαρά έχει. Αυτό περιγράφω πιο πάνω.
 

$upr3m3

Gelatinous Cube
PCMaster Veteran
Joined
Dec 1, 2012
Messages
118
A, ok. Απλά οι alt codes δεν κατάλαβα που κολλάνε ŠŠ♫ ♪ ♫ ♪ .
 

jimmy213

Death Knight
Joined
Nov 26, 2012
Messages
4,118
Συντομεύσεις είναι για να γίνεται πιο γρήγορα η δουλειά.
 

pitsinius

Umber Hulk
Joined
Dec 12, 2012
Messages
792
Παιδιά τελικά το δενδροδιάγραμμα το έκανα από το Insert --> Shapes (με βελάκια). Μπορεί να φαίνεται περίεργο αλλά μου έφαγε ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πολλή ώρα.... Έχω παραθέσει και screenshot <img src="/smile.gif" width="" height="" alt=":)" title=":)" class="bbcode_smiley" />  Θα μπορούσα να το ρετουσάρω αρκετά, αλλά με κούρασε πολύ οπότε το άφησα έτσι...<br><br>Επίσης, ξερει κανεις πώς μπορώ να βάλω την τομή δύο συνόλων? (αντιστραμμένο U - πχ το αντίστροφο του P(AUB)  )<br><br>EDIT: Το βρήκα το σύμβολο της τομής (Insert --> Equation --> Symbols)
 
Top Bottom