What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μηχανικό πληκτρολόγιο

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Είναι πολύ εύκολο, αρκεί να βρεις το ίδιο led. Τα RGB led έχουν 4 ποδαράκια (ένα για κάθε χρώμα και μια γείωση), αντί για 2 που έχουν τα μονόχρωμα. Χωρίζονται σε αυτά που έχουν κοινή γείωση και σε αυτά που έχουν κοινή άνοδο. Αυτό πρέπει να ξέρεις για να βρεις το σωστό ledακι, αλλιώς αν βάλεις λάθος τύπο θα το κάψεις.

Τώρα, αν στο πληκτρολόγιο είναι κολλημένα στην πλακέτα τους κάτω από τα πλήκτρα, μπορείς να τα αλλάξεις πολύ εύκολα με ένα κολλητήρι. Αν όμως είναι μέσα στο διακόπτη με πατέντα, δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορείς να βάλεις το χέρι σου.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Το έψαξα λιγουλάκι γιατί κόλλησα και δεν ειναι πάνω στο διακόπτη. Ουσιαστικά ο διακόπτης έχει διάφανο κελυφος με σχεδιαση να διαχέει το φως. Η τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Τα LED πρέπει να είναι πάνω στη πλακέτα από κάτω απο το διακόπτη ή κάτι τετοιο.

Πάντως σε συνθήσες συσκότησης, αν παίζεις με κλειστά φώτα είναι must και ειδικά αν έχεις καλό χρώμα και οχι τα UV μπλέ που σου βγάζουν τα μάτια.
Το Κ95 είναι καλό εργαλείο από μόνο του (αν και τεράστιο και αμα βαλεις και το μαξιλαρακι μπροστά θελεις ενα γραφειο μονο για πληκτρολογιο-ποντικι) αν και ο αριθμός των μακρο ειναι καπως "overwhelming" αλλα το συνηθίζεις.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959
Δεν με καίει τόσο για το αν θα μπορώ να παίξω σε σκοτάδι, την όλη κουβέντα για τα ledακια την κάνω επειδή σε παραπάνω ποστ ο solaUfein είχε αναφέρει ότι έτσι και καεί είναι λίγο ταλαιπωρία μετά (κατάλαβα να εννοεί για την πληκτρολόγηση και όχι για πιθανή αντικατάσταση).
Παύλο υπάρχει το απλό (είναι και ένα 20αρικο πιο φτηνό) αλλά με κόκκινους διακόπτες.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Παρεπιπτόντως, εγώ τα'χω αποσύρει όλα τα φωτιζόμενα κλπ.
πλήρωσα για κάτι όμορφο και γερό κάποια στιγμή πέρυσι και δε μετάνοιωσα ούτε δεκάρα που έδωσα: δεν υπάρχει γυρισμός από το μηχανικό πληκτρολόγιο:
<img src="http://s4.postimg.org/4vzcjuypp/myfilco.jpg" alt="myfilco.jpg" class="bbcode_img" /><img src="http://s4.postimg.org/epgjwo0u5/myfilco2.jpg" alt="myfilco2.jpg" class="bbcode_img" />
ninja,tenkeyless και 1,5 κιλό βάρος

ΥΓ: οι φωτο ειναι απο το web δεν εχω δικές μου, η κατω ειναι για να φανει το χρώμα ειναι απο οχι-ninja
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Νομίζω για το Κ95 βγήκε μόνο κόκκινο αν κάνω λάθος. Για το Κ70 που έχω εγώ βγήκαν τόσο κόκκινα, όσο και καφέ διακοπτάκια.
 

rikimaru

Umber Hulk
Joined
Jan 24, 2014
Messages
959


Northlander wrote:
Νομίζω για το Κ95 βγήκε μόνο κόκκινο αν κάνω λάθος. Για το Κ70 που έχω εγώ βγήκαν τόσο κόκκινα, όσο και καφέ διακοπτάκια.</blockquote>

Το κακό με το K70 είναι ότι δεν έχει macros και από τη στιγμή που θα σκάσω τόσα λεφτά (αν τα σκάσω) αυτό είναι τεράστιο μείον. Γενικά το θέλω πιο πολύ για δουλειά (για gaming μόνο δεν θα το κοιτούσα καν) και να μπορώ να έχω κομμάτια κώδικα έτοιμα σε Macros θεωρητικά τουλάχιστον θα είναι τεράστια ευκολία. Για αυτό και δεν ισχύει για μένα αυτό που λέει ο sola για overwhelming περίπτωση <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
btw διαπίστωσα ότι αυτό με τα leds που με απασχολούσε είναι μάλλον βλακεία αφού στην χειρότερη απλά αντικαθιστώ το πλήκτρο με ένα μη διάφανο.

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
¨Οχι "θεωρητικά", το ξέχασα πως εσύ προγραμματίζεις. Εκεί θα σου είναι λουκούμι τα μακρο και το χ3 που μπορεις να τα κανεις. Καλή φάση όντως.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,651
Όχι απλώς μη διάφανα manmu. Πήγαινε για κάτι πιο kewl.

<img src="http://www.wasdkeyboards.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/c/u/custom-art-keys.jpg" alt="custom-art-keys.jpg" class="bbcode_img" />

<img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Μπορείς να κάνεις πάρα πολύ http://www.maxkeyboard.com/products/cherry-mx-keycap.html" class="bbcode_url">μεγάλο customize αναλόγως την τρέλα και το πορτοφόλι σου φυσικά. Γιατί μπορεί να μην παίρνουμε ζάντες για το Mazda, αλλά έχουμε και μαμώ τα shiny keycaps στο μηχανικό μας πληκτρολόγιο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
http://www.e-shop.gr/pliktrologio-natec-nkg-0378-genesis-rx55-backlight-usb-gaming-p-PER.572039<br><br>Δεν είναι μηχανικό, αλλά ξέμεινα από μ+κ και βρήκα αυτή την προσφορά.Δεν ξέρω ούτε την εταιρεία, ούτε τίποτα αλλά για 33€ τι διάολο; <br>Όποιος έχει κάποιαγνώμη ας τη γράψει το συντομότερο μην μας εξαντληθούν τα αποθέματα <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Προσωπική εμπειρία με τα natec δεν εχω, αλλά 24€, γι αυτά που προσφέρει είναι λίγα. Αν όντως δεν θες να δώσεις περισσότερα, είναι καλή ευκαρία.
 

jonirenicus13

Kraken
Joined
Nov 30, 2012
Messages
8,214
Μάλλον το κατάλαβες ανάποδα. Λέω πως για 24€, αυτά που προσφέρει είναι υπεραρκετά, όχι το αντίθετο.
 

alucard

Death Knight
Joined
Nov 27, 2012
Messages
2,991
Διάβασες τα σχόλια από κάτω από τους χρήστες; Ελπίζω να μην έχεις μεγάλα χέρια  :mslug:
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Πήρα τις διαστάσεις του και μου φαίνεται ότι είναι καλύτερο από το τωρινό μου. Σε κάθε περίπτωση έχεις 7 μέρες να το πας πίσω, οπότε δε βλέπω γιατί κλαίγονται αυτοί.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,244
Να πω ότι το έχω 2 μέρες τώρα. Δεν ξέρω τι δάχτυλα έχουν οι άλλοι, αλλά για τα δικά μου μια χαρά κάθισε. Κανονικό πληκτρολόγιο, απλά είναι πιο μαζεμένο γιατί δεν έχει μεγάελς απσοτάσεις μεταξύ των ομαδοποιημένων πλήκτρων, κι επειδή είναι κομμένο γύρω γύρω του βάζειθς ένα μαξιλαράκιτης προκοπής για τα μεγάλα κείμενα και είσαι άρχοντας.<br>Α ναι έχει κι αντιφάντασμα που λέει μια ξανθιά με μεγάλα, πληκτρολόγια
 
Top Bottom