Miniature Painting

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Miden Agan

Mind-flayer
Εδώ και αρκετό καιρό σκεφτόμουν να ξεκινήσω να βάψω τις μινιατούρες απο το Heroes of Might & Magic 3 - The board Game.
Εννοείται πως ήμανε backer του επιτραπέζιου, for the nostalgia φυσικά αλλα και το συλλεκτικό του πράματος.
Οσον αφορά το άθλημα (βάψιμο μινιατουρων) είχα να ασχοληθώ απο το μακρινο 2003-04 (?) που τότε είχε κυκλοφορήσει η DeAgostini μια σειρά με ήρωες του Lord of the Rings και αυτό για όσο λίγο κράτησε.

Με έβαλε ο διάολος λοιπόν και αρχισα να ψάχνομαι για χρώματα, εξοπλισμό και εννοείται τεχνικές βαψίματος παρακολουθώντας πολλα βίντεο και κανοντας δοκιμές πανω σε μεγαλύτερες μινιατούρες (στα 45 το γυαλί μόνο δε βοηθάει!) τις οποίες αγόρασα απο γνωστό Κινεζοsite με 4-5 ευρώ για practice.
Να πώ επίσης οτι μου έκανε δώρο το ξαδερφάκι μου και ενα αερογραφο (με το κομπρεσερακι του ~130 ευρω) για να με σπρώξει στα λοιπά έξοδα.

Σήμερα λοιπόν, και εκμεταλλευόμενος τις 3 μέρες ασθένειας (Covid :D) που έδωσα πόνο, είμαι στην ευχάριστη θέση να ποστάρω την ολοκλήρωση των μονάδων του Castle faction.
Προφανώς το θρεντ ανοίχτηκε (εκτός του φλεξ) και για την ανταλλαγή απόψεων/ιδεών/whatever στην περίπτωση που υπάρχει και κανα άλλο αρρωστάκι στην παρέα μας.

Let's go!

1. Halberdier .jpg

2. Marskmen.png3. Griffins.png4. Crusaders.png

5. Zealots.png
6. Champions.png

7. Angels.png

Kαι άλλες δουλίτσες που πρακτικά ήταν πειραματόζωα, προσπαθώντας να μαθω πάνω τους όλες τις τεχνικές, αερογράφο, speedpaints, acrylics, layering, highlights και δε συμμαζεύετε...

1.jpg 2.jpg3.jpg 4.jpg 5.jpg 7.jpg

6.jpg 6.1.jpg

Εχω στο πλάνο να πιάσω Rampart faction αλλά πρίν απο αυτό θέλω να βγάλω 3-4 δουλίτσες με αγαπημένους χαρακτήρες.

Προσεχώς....

Καταπληκτικό αποτέλεσμα, ειδικά οτιδήποτε έχει φτερά, φαίνεται ότι το αναδεικνύεις εξαιρετικά με ωραίες μεταβάσεις. Πολλές ερωτήσεις:
  • Ακολουθείς συγκεκριμένα κανάλια για τεχνικές κτλ;
  • Το αποτέλεσμα το έχεις πετύχει με drybrushing ή αποκλειστικά αερογράφο;
  • Καταστήματα που βρήκες για να μην τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα με τις βαφές της Games Workshop/Revell?

Πανέμορφες.
Επιβεβαιώνω έμμεσα ότι είναι κουραστική ενασχόληση. Ο αδερφός μου είναι καλός με τη ζωγραφική, ξεκίνησε με κάποια τέρατα του Hero Quest και μετά έκανε μερικές του LoTR της DeAgostini. Πολλές ώρες, στην πορεία το παράτησε...

Καταπληκτικό αποτέλεσμα, ειδικά οτιδήποτε έχει φτερά, φαίνεται ότι το αναδεικνύεις εξαιρετικά με ωραίες μεταβάσεις. Πολλές ερωτήσεις:
  • Ακολουθείς συγκεκριμένα κανάλια για τεχνικές κτλ;
  • Το αποτέλεσμα το έχεις πετύχει με drybrushing ή αποκλειστικά αερογράφο;
  • Καταστήματα που βρήκες για να μην τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα με τις βαφές της Games Workshop/Revell?

Αυτός εδώ ο τύπος με "έσπρωξε":

Το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο, συνδυάζει διάφορες τεχνικές και είναι μειλίχιος και προσγειωμένος.

Εχω παρακολουθήσει και άλλα διάφορα βιντεάκια αλλα οι περισσότεροι ειναι pro artists mostly, οπότε δύσκολο να εφαρμόσεις advanced πράματα.

Οσον αφορά τις τεχνικές που χρησιμοποιώ:

Priming με αερογράφο όπως ο τυπος στο βιντεο, μαυρο απο χαμηλά, γκρί κανονικά και λιγο λευκό απο πάνω για να "πετύχεις" το Zenithal lighting με drybrushing.
Θέλω να δοκιμασω priming μονο με μαυρό και drybrushing με γκρί και λευκό διαδοχικά (ή πειραματισμός με suitable αποχρώσεις).

Aπο χρώματα εχω πάρει ενα Speedpaints Set απο Army painter (35 ευρω) και ενα Air Starter set (35 ευρω). Γενικά είδα οτι Army painter θεωρείται "ισορροπημένη" σε vfm.
Ο αερογράφος είναι suitable για μεγάλες επιφάνειες, για μένα ακατόρθωτο να τον δουλέψω στα μικρά αν και καποια τυπάκια κάνουν παπαδες απο οτι εχω δει. Βεβαια, εκεί θές αερογράφο με κοχόνες και οχι των 20-30-40 ευρω.

Τα speedpaints είναι πολύ εύκολη λύση, αν έχεις κανει καλο drybrushing that is. Βέβαια, δε μπορεις να διορθώσεις λάθος, κάποια χρώματα δυσκολευονται να αποδοθούν σωστά (λευκό και κίτρινο εσάς κοιτάω). Σε βοηθούν βέβαια να κατανοήσεις πως πρεπει να ειναι το τελικό αποτέλεσμα (αν χρησιμοποιούσες ακρυλικά).

Αναγκάστηκα στην πορεία και πήρα 4-5 μπουκαλάκια ακρυλικά για να μπορώ να αποδώσω καποια χρώματα και να διορθώνω τυχόν μαλακιές. Σιγά σιγά προσπαθώ να χρησιμοποιώ λiγότερο speedpaints και να δουλευω με ακρυλικά επι των πλείστων.

Μακάρι να είχα γνώσεις ζωγραφικής, ποια χρώματα ειναι αντίθετα, πως να κανεις σωστα basecoat - Midtones - Higlights, πως να αραιώσεις σωστά ενα χρώμα, ποιό να βαψεις πρώτο κλπ κλπ
Γενικά εχω βρεθεί να πειραματίζομαι παρα πολύ και να δώ τι πετυχαινει και τι όχι.
Ειμαι λιγο ασχετος ακομα, με βολευει να βαφω τα Μid-Ηigh tones και να τα σκουραίνω παρα την ορθή θεωρητική διαδικασία.
Επίσης η χρήση washes ειναι cheat αλλα θέλει μέτρο γιατι μπορεί να καταστρέψει το αποτέλεσμα.

Γενικά παίζει λίγο trial & error και βλέπεις τί ειναι ωραίο και σαν διαδικασία αλλα και στο μάτι.

Πανέμορφες.
Επιβεβαιώνω έμμεσα ότι είναι κουραστική ενασχόληση. Ο αδερφός μου είναι καλός με τη ζωγραφική, ξεκίνησε με κάποια τέρατα του Hero Quest και μετά έκανε μερικές του LoTR της DeAgostini. Πολλές ώρες, στην πορεία το παράτησε...

Εδω και 1μισο μήνα περίπου ασχολούμαι, καθημερινές αν προλάβω 1-2 ωριτσες και το Σ/κ απο ενα 2ωρο σίγουρα εχω αφιερώσει.
Σίγουρα πολλές ώρες αλλα το βρίσκω extremely meditating και ιμερσιβ. Σίγουρα μπορεί να φθίνει η χαρά και ο ενθουσιασμός αλλα μεχρι στιγμής worth it!

Τέλειο το αποτέλεσμα. Φαίνεται το μεράκι σου!

Φανταστικό χόμπι, που δυστυχώς αξιώνει πολύ χρόνο, χωρίς να αφήνει περιθώρια για πολλές άλλες ασχολίες. Και απαιτεί και σοβαρό χώρο. Από τους αρκετούς γνωστούς που ασχολούνται, εισπράττω μια μεγάλη αγάπη για την ενασχόληση, σαν να μπαίνουν σε χρονοκάψουλα που παγώνει τον χρόνο όσο βάφουν, ενώ η ζωή έξω τρέχει. Ζωγράφιζα πολύ μέχρι τα 19-20 και μια τέτοια ασχολία πάντα τη γλυκοκοιτούσα, είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ανθρώπους να παθιάζονται με κάτι τόσο δημιουργικό.

Thanx guyz!

Να μην ξεχάσω να αναφέρω οτι κάθε μινιατούρα εχει approx. 3-4 ώρες δουλειά.

Το priming γίνεται μαζικά για να μη χάνεται χρονος και επειδη ΒΑΡΙΕΜΑΙ να καθαρίζω σχολαστικα τον αερογραφο αλλα τι να καηνς.

Επίσης, κάποια μινιζ βάφτηκαν παράλληλα (λογω ίδιας χρωματικής παλέτας) οπότε και βγήκαν φασόν, όπως πχ τα περισσότερα castle faction creatures.

Σαν χώρο εχω το υπόγειο/playroom παιδιών/guesthouse και πρακτικά η δουλειά γίνεται σε ενα παλιό γραφείο που βόλεψε αφάνταστα.
Εδω και 3 μέρες που ειμαι αρρωστος σπίτι, ανέβασα καποιες μινιατουρες και τα χρώματα και τις ολοκλήρωσα υπο το βλάσφημο βλέμμα του Π.Ε. όσο φυσικά λείπουν σχολείο τα παιδιά.

Έχω χαζέψει με τις φωτογραφίες! Μιλάμε για εκπληκτική δουλειά.

Thanx! 😊

Χαζευω κι εγώ καμμια φορά τις φωτό, και για να με θαυμάσω, αλλα για να βρω ψεγάδια που με το ματι διαφεύγουν (ειδικά χωρίς γυαλί) και θα μπορουσα να αποφυγω.

Στα προσωπικά αγαπημένα, κυρίως λόγω αποτελέσματος, είναι ο Archangel γιατι δοκίμασα πρώτη φορά το "ambient lighting/glow" με χρήση χρωματισμένου drybrush (και πέτυχε), ο Odin φυσικά για την επιτυχία των highlights παρα το οτι είναι almost exclusive speedpaints, και φυσικά το 2πρόσωπο κορτσόπον με το φουστανοπον κυρίως γιατι ό,τι σκέφτηκα και δοκίμασα πιάνω του πέτυχε!

Έτοιμο και το κορίτσι (Maelle)!
Σε 2 εκδόσεις:

IMG_20260314_153538.jpg IMG_20260314_153521.jpg

IMG_20260314_153559.jpg IMG_20260314_153616.jpg

IMG_20260314_153845.jpg IMG_20260314_153838.jpg

Πρέπει να εφαγα ενα 2ωρο γεμάτο σήμερα προσπαθώντας να φτιάξω τα μάτια!
Εκει που λές νάτο, μια μιιιικρούυυυυλα τελίτσα έμεινε καιιιιι......ΣΚΑΤΑ
Μισή λάθος κίνηση και φτού κι απο την αρχή!

Next in line (προτού επιστρέψω στο HoMM3), 3 αγαπημένοι χαρακτήρες απο BG3.

1773501538133.png

Ολοκλήρωσα λοιπόν 3 αγαπημένους χαρακτήρες από BG3.
Με δυσκόλεψε η Karlach περισσότερο λόγω ποιότητας της εκτύπωσης αλλά νομίζω overall ήταν επιτυχημένο.
Τα μάτια για ακόμη μια φορά με δυσκολεψαν πολυ, φαντάζομαι πρέπει να τα σκάσω για κάνα ποιοτικό πινέλο ή για μεγεθυντικα γυαλιά 10Χ (έχω φακό υποτίθεται μέχρι 5Χ).
Ενιγουεη, here it goes...

1000011786.jpg
1000011787.jpg
1000011782.jpg
1000011788.jpg

Η Shadowheart βγήκε απροβληματιστα, προφανως γιατί ηταν κατά τι μεγαλύτερο μοντέλο αλλά σιγά σιγά παίρνω χαμπάρι και αποφευγω κάποια λάθη.
Επόμενος στόχος, HoMM3 - The board game: Rampart faction 🤘

Attachments

• 1000011784.jpg
    1000011784.jpg
    422.8 KB · Views: 5
Πάντα καλλιτέχνης σε όλα Βαλαντάκο

Back