Μηπως ηρθε η ωρα για μια αναβαθμισουλα;

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

obelix3

Hobgoblin Captain
Καλησπερα,<br><br>Οπως εγραψα και σε αλλο τοπικ θελω να αγορασω μια δευτερη οθονη για το συστημα της υπογραφης μου.<br><br>Διαβασα καλες κριτικες για U2414H και U2515H και καθως τελειωσα την αναζητηση οθονης θυμηθηκα οτι κατα την διαρκεια παιχνιδιων το pc κανει θορυβο. Οχι πολυ αλλα εμενα με ενοχλει λιγακι. <br><br>Παντα ηθελα ενα ησυχο pc και γλυκοκοιταζα στο παρελθον cases οπως το H440 ή το R5 ετσι ωστε να περιορισω τον θορυβο. <br><br>Με αυτα και με αυτα, αναρωτηθηκα αν ηρθε η ωρα για μια μικρη αναβαθμισουλα. Σκεφτηκα οτι θα μπορουσα να πουλουσω καποια απο τα υπαρχοντα κομματια ετσι ωστε να μειωσω το κοστος των νεων.<br><br>Εσεις τι θα αλλαζατε στο pc; Θα ηθελα να τρεχει τα νεα games απροβληματιστα και ιδανικα να παω σε δυο U2515H. Ειναι καλη περιοδος ή να περιμενω μεχρι τα χριστουγεννα; <br><br>Ευχαριστω! <br><br>

Διαθέσιμο μπάτζετ?<br><br>Το πρώτο που θα κοιτάξεις να αλλάξεις είναι η κάρτα γραφικών (rx 480/ gtx 1060 το μινιμουμ). Ram και επεξεργαστής είναι μια χαρά, εκτός και αν θες να έρθεις προς της intel τα μονοπάτια, που εκεί υποχρεωτικά θα αλλάξεις και μητρική.<br><br>Επίσης, τι τροφοδοτικό έχεις?

Δεν έχει το παραμικρό νόημα να αλλάξεις τον 8320 αυτή τη στιγμή, εκτός πια κι αν πας σε X99 πλατφόρμα που όμως κοστίζει μια περιουσία - ξεκάθαρα περιμένεις για Zen και βλέπουμε.<br><br>Dell U2515H, δηλαδή 1440p. Σίγουρα θες νέα GPU για να τρέχεις τα νέα games απροβλημάτιστα σε αυτή την ανάλυση. RX480 και GeForce 1060 θα την παλέψουν μεν, αλλά εγώ θεωρώ πως όποιος θέλει gaming αξιώσεων σε 1440p τώρα αλλά και για εύλογο χρονικό διάστημα στο μέλλον, πρέπει να στραφεί στην GeForce 1070 - ναι, κοστίζει, αλλά "1440p gaming" και "φθηνά" δυστυχώς δεν προβλέπεται...

Και γω σκεφτομουν να μην αλλαξω επεξεργαστη και μητρικη για την ωρα. <br><br>Budget  :blush2:  Ελεγα 600 και να πουλησω NVIDIA GeForce GTX 760 και την μικροτερη οθονη για να ριξω το κοστος. πιανουν τιποτα αυτα τα δυο κομματια σαν μεταχειρισμενα; <br><br>RX480, GeForce 1060 ή 1070 αλλα ποιας εταιριας υλοποιηση; <br><br>Το τροφοδοτικο ειναι το xfx p1-550s xxb9 pro series 550w.<br>

Οβελίξ, τώρα που έχεις την 1080p οθόνη, έχεις θέμα με τα "σκαλοπατάκια" (aliasing) στα γραφικά; Και αν ναι, σε τι ρύθμιση antialiasing θεωρείς ότι εξαλείφεται; 2x, 4x, 8x;

Στο ebay βλέπω να παίζει η τιμή από 60 μέχρι 160 ευρώ, επομένως πιάνει καλή τιμή ακόμα. Και το τροφοδοτικό μια χαρά κρατάει.

Αν δεν βάζεις  μεγάλο antialiasing στις ρυθμίσεις Οβελίξ, μια 3τία θα την βγάλεις με μια 1060/480, ακόμα και με 1440p οθόνη, κατά την γνώμη μου.

Fractal Design Define R5 white 103€<br>MSI 1070 482€ ή 1060 315€<br>u2515h 303€<br>συνολο 888€ ή 721€<br><br>αν πουληθουν κουτι, οθονη κ καρτα γραφικων καμια 300€ ειμαι μεσα στο budget<br><br>η υλοποιηση της MSI ειναι οκ; για silent κουτι καμια γνωμη; <br>

<blockquote><br>Fractal Design Define R5 white 103€<br>MSI 1070 482€ ή 1060 315€<br>u2515h 303€<br>συνολο 888€ ή 721€<br><br>αν πουληθουν κουτι, οθονη κ καρτα γραφικων καμια 300€ ειμαι μεσα στο budget<br><br>η υλοποιηση της MSI ειναι οκ; για silent κουτι καμια γνωμη;<br></blockquote><br><br>Εξαιρετικό το κουτί της Fractal Design! Αυτό έβαλα στο καινούργιο μου PC. Αθορυβότατο και έχει δικό του fan controller (ελέγχει έως και 3 ανεμιστήρες).<br>Για 1070, η υλοποίηση της MSI εξαιρετική κι αυτή. Μπορείς να ρυθμίσεις το fan curve μέσα από το MSI Afterburner, ώστε η θερμοκρασία της κάρτας να μην ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς Κελσίου (όταν δεν παίζεις παιχνίδια).<br><br>Προσωπική γνώμη, θα έμενα στα 1080p και στο μέλλον μπορεί να αγόραζα μια 2η U2414H (αυτή έχω).<br><br>Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θρεντ για να δεις κουτί και κάρτα: http://ragequit.gr/Forum/index.php/topic,6930.0.html

Back