lelos kounelos wrote:
πολυ καλο.
υπαρχει και η παραμετρος που δεν ασχολειται κανενας, απο την μπριζα στο τροφοδοτικο.
την ανοχη των εξαρτηματων σε συνθηκες ζουγκλας (ΔΕΗ) .
οπως και να το κανουμε, οταν εχουμε μεγαλυτερη ισχη εχουμε και διαφορετικες ανοχες.
οχι ενα τροφοδοτικο κτηνος, δεν θα μας προστατεψει απο μια υπερταση, ομως εχει μια πιθανοτητα να αντεξει και να μην σκασει σαν το κουγκι.
εκτος απο m/b καρτες κτλ υπαρχουν και τυποι σαν εμενα, με 5 σκληρους, που κανουν καταληψη στα usb και οποτε δεν επαρκουν οι εξοδοι, βγαινουν τα gadget απο το συρταρι με τα usb που βγαζουν 40 θυρες usb και φορτιζω τηλεφωνα και οτι εχει μπαταριες, ζεσταινω τον καφε μου, κουμπωνω σκληρους, εκτυπωτες, external drives, φακους, πολυφωτα, λιγοφωτα, πολυσκοτα και δινω ταση στον νεκρο.... ITS ALIVE!!!!
για να μην παρεξηθω. ναι πανω απο 1000w ειναι εξαναγκασμος.
με λιγα λογια επιστρεφουμε στην φραση
μετραμε το συστημα μας και αγοραζουμε αναλογα, και λιγο παραπανω δεν ειναι κακο.</blockquote>
τα USB βγάζουν συγκεκριμένη τάση ανά θύρα, αν βάλεις ένα Hub με 4 συσκευές επάνω σε 1 θύρα στο σύστημα, αν δεν έχει δική του εξωτερική τροφοδοσία τότε αναγκαστικά υπολειτουργούν οι θύρες σε μικρότερη ταχύτητα και τάση, αν δεν κάνω λάθος ως USB 1. Οπότε και 10 hub να βάλεις επάνω πάλι το ίδιο ρεύμα θα τραβάνε τα usb σου από το τροφοδοτικό.
Μαλακία αυτό βέβαια, γιατί έχω και εγώ εκείνο το μαραφέτι για τον καφέ και όταν το ανάβω μου τσακίζει το hub ακόμα και με 1 μόνο περιφερειακό επάνω.
Το αν τώρα σου κάνει κόλπα το δίκτυο του ρεύματος, είτε είσαι 1000W είτε είσαι 100W, σε σώζει μόνο η ποιότητα κατασκευής του τροφοδοτικού και ότι τυχών προστασίες μπορεί να έχει ενσωματωμένες.
Κατά κανόνα ένα πολύπριζο ασφαλείας σε καλύπτει, αλλά ένα UPS σίγουρα θα ήταν απόλυτο γκαραντί.
Τουλάχιστον εμένα, από τότε που έβαλα μια ηλεκτροκαπότα στην πρίζα στο πατρικό μου και πήρα πολύπριζο ασφαλείας για μένα σπίτι μου, δε μου έχει καεί τίποτα και ας κάνει σκαμπανεβάσματα το δίκτυο.
Τέλος πάντων, ο κύριος λόγος που είμαι αντίθετος με τα μεγάλα τροφοδοτικά είναι γιατί κοστίζουν περισσότερο ή κοστίζουν όσο ένα μικρότερο, αλλά ποιοτικότερο.
Έχω δει να αγοράζουν μούφα τροφοδοτικό μεγάλης ισχύος γιατί νόμιζαν ότι "είναι μεγάλο, άρα αντέχει" και το κάψανε σαν κεράκι.