What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Μπαταρία κινητού

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Έδωσα στη μάνα μου το παλιό μου κινητό, ένα Sony Ericson Xperia Mini Pro αλλά η μπαταρία μετά από 4 χρόνια και βάλε χρήσης είναι σε τραγική κατάσταση και ακόμα και για τη δουλειά που το θέλει η μάνα μου (ένα-δυο τηλέφωνα τη μέρα, άντε και κανένα μήνυμα μία στο τόσο) κάθε μέρα τελειώνει και θέλει φόρτισμα...

Ψάχνοντας λίγο βρήκα μία μη αυθεντική μπαταρία (αυτήν εδώ http://www.batteries.gr/product.asp?catid=3819 και εδώ η αυθεντική http://www.amazon.co.uk/Genuine-Sony-Ericsson-EP-500-Sony-Ericsson/dp/B007C2KR4I) και βλέπω ότι έχουν δύο διαφορές, στα mAh (1160 η παλιά και η άλλη 900) και στο ότι η αυθεντική είναι Li-Pol ενώ η άλλη Li-Ion.

Ξέρει κανένας τι σημαίνουν πρακτικά αυτές οι διαφορές και αν είναι κατάλληλη τελικά η μη αυθεντική μπαταρία για το κινητό?
 

vagelis_h

Hobgoblin Captain
Joined
Dec 1, 2012
Messages
326
Είναι διαφορετικές τεχνολογίες κατασκευής μπαταριών. Οι Li-Ion είναι πιο φτηνές στην κατασκευή και έχουν καλή διάρκεια αποφόρτισης, δηλαδή θα κρατήσει πιο πολύ μέχρι να ξεφορτίσει πλήρως. Το κακό είναι ότι "γερνάνε", όπως είδες ήδη.
Οι Li-po είναι πιο ελαφρυές, πιο ασφαλείς κατά την φόρτιση-αποφόρτιση, αλλά είναι πιο ακριβές και ξεφορτίζουν γρηγορότερα.

Τα mAh είναι η χωρητικότητα, όσο πιο πολλά, τόσο περισσότερο χρόνο θα κρατήσει το τηλέφωνο χωρίς φόρτιση.

Αυτό που κοιτάς είναι να είναι στα ίδια Volts με αυτήν που είχε πάνω το κινητό (3.7V πρέπει να έχεις) και από εκεί και πέρα διαλέγεις χωρητικότητα, ίδια ή μεγαλύτερη από αυτήν που είχε το κινητό σου.
 

bluetribe

Hobgoblin Captain
Joined
Jul 10, 2015
Messages
245
χωρις παραπανω τεχνικη αναλυση, καλο θα ηταν να παρεις απο Ελλαδα μια μπαταρια που να ταιριαζει στο κινητο σου και να εχει οσο γινεται παραπανω χωρητικοτητα....

ομως διαβαζοντας το πρωτο σου ποστ, στεναχωριεμαι για αλλη μια φορα, για την χαμηλη ποιοτητα των android τηλεφωνων.... iphone 3gs, προφανως ηλικιας μεγαλυτερης απο 4 ετων, κραταει (σε flight mode που το εχω για ενα δυο παιχνιδια), σχεδον μια βδομαδα.
 

Grotenfrod

Prophet of Nihilism
Staff member
Approval of the Admiral Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Feb 12, 2014
Messages
3,507
Ο OP τεχνικές επεξηγήσεις ζητά, όχι οδηγό για να χάσει 1 μηνιάτικο με μια αγορά.

Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Brother Bruce

Lich
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,443
και μην ξεχναμε συμφορουμιται οτι οχι μονο εχει γερη μπαταρια, αλλά σε βαζει και στα καλύτερα μαγαζά.
 

ghostrider1993

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,437
Άρα το ότι η μη αυθεντική είναι Li-Ion μπορεί θεωρητικά να είναι καλό και να αντισταθμίσει την μεγάλη διαφορά σε mAh? Τα Volt θα τα τσεκάρω κάποια στιγμή αν είναι τα ίδια!

BlueTribe για αυτό έδωσα στη μάνα μου το παλιό κινητό με android, <u>μόνο</u> για τηλέφωνα-μηνύματα. Για παιχνίδια έχει το iphone 0.5 εδώ και μια δεκαπενταετία και ακόμα η μπαταρία βγάζει μήνα χωρις να χρειάζεται φόρτηση.
Άστα να πάνε, κατάντια τα android.
 
Top Bottom