Νέο Divinity από τη Larian

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Αυτήν τη στιγμή έχουν χτιστεί ολόκληρες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν βγάλουν λεφτά από τη χρήση που έχει η AI ως search engine compiler που σαρώνει τα πάντα. Πριν 10+ χρόνια (χρόνια μας πολλά) που στήναμε το site παραμιλούσαμε για SEO στο backend, τώρα σκάβουν τα εντόσθια κάθε site και επιχείρησης για να χτυπάει καλά στον αλγόριθμο της ΑΙ, με τον τρόπο που το χρησιμοποιεί η Larian (search AI και όχι genAI που αποφάσισε ο τύπος όσο σκρόλαρε στο θρόνο).

Σαν τους κηφήνες που φωνάζαν αρχές '80 'τα γκομπούτερ θα μας φάνε τις δουλειές'.
Μα είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, το βλέπω στα γραφιστικά, όταν πριν από αρκετά χρόνια οι γραφίστες χρησιμοποιούσαν letraset για να αντιγράφουν με το χέρι τις γραμματοσειρές που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν και εμφανίστηκαν τα πρώτα mac που μας πέρασαν στο ψηφιακό DTP, πολλοί φώναζαν ότι θα μας φάνε τις δουλειές. Όσοι δεν έμαθαν γκουμπιούτερς τους πήρε ο διάολος.΄

Με την εκτύπωση, τα ίδια περνάγαμε από τα στοιχεία γραμματάκι γραμματάκι στην offset, θα μας φάει τις δουλειές, από την offset σε ψηφιακή εκτύπωση; θα μας φάει τις δουλειές, από εκτύπωση σε οθόνες, θα μας φάει τις δουλειές.

Ποιοι έχασαν τις δουλειές τους; όσοι κλαψομούνιζαν όλη μέρα και δεν έμαθαν τα νέα εργαλεία... παράξενο. Είχαν δίκιο τελικά, αλλά δεν έφταιγαν τα νέα εργαλεία.

Τα ίδια βλέπω και τώρα από γραφιστάκια της πλάκας, θα μας φάει τις δουλειές, ποιες δουλειές ρε παπάρα θα σου φάει; των 5€ από το fivver? Μάθε εκεί το εργαλείο τεμπέλη.

Κρίμα πάντως για τον Σβεν που τρώει τόσο σκατο τώρα, από άτομα που απλά θέλουν να κράξουν για να κράξουν.

Ε καλά πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που κλαψουριζαν επειδή το bg3 ήταν πολύ καλό και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για όλα τα γκειμς, ή για το χολοου ναιτ ότι ήταν πολύ φθηνό και κάνει κακό στην βιομηχανία ή ότι άλλη μαλακια σκεφτούν

Θα σκουπίσει τα δάκρυα με τα πεντοχίλιαρα του BG3, δε θ'αγχωθεί ιδιαίτερα :)
Όχι ρε, τι λες. Εδώ καλά καλά δεν έχει φτιάξει τα δόντια του

μη γινεσαι κακος μπορατσε. ο σβεν αξιζει καθε σεντ που τουρθε με το μπιτζιθρη.
πρωτον γιατι ειχε φτασει να ειναι στα ορια της χρεωκοπιας για να κανει τ ονειρο του πραγματικοτητα. και δευτερον ειναι τετοιο ψυχακι με τα γκεημς που ειμαι σιγουρος οτι τα πιο πολλα λεφτα θα τα ριξει πισω στην λαριαν με προσληψεις, ανοιγμα νεων μαγαζιων σε διαφορες χωρες και βελτιωση των προνταξο βαλιους στα επομενα γκειμς.

παντως απορω που απορειτε :p. ειναι γνωστο φαινομενο στην βιομηχανια θεαματος (ειδικα στην μουσικη ειναι σχεδον ο κανονας) οτι μολις καποιος απ την σχετικη ανωνυμια γινει μεγκα σταρ, μετα την καθολικη αποθεωση, αρχιζει το αργο ροκανισμα ειτε με αποκαλυψεις "σκανδαλων", ειτε με υποτιμηση της επομενης δουλειας του, ειτε με χιλιους τροπους. ειναι η φυση του αθρώπινου ειδους τετοια. απλα ο σβεν ειναι τυπος εξω καρδια, χαλαρος και κουλ και σιγουρα θα στεναχωρηθει βλεποντας αυτη την πλευρα της επιτυχιας.
μαντεψια/προβλεψη οτι μετα την δημιουργια του divinity, τα επομενα προτζεκτς της λαριαν θα ειναι μικροτερου scope, εκτασης και "εμβελειας". εσκεμμενα. το καθολικο, μεγκα σουξέ δεν αντεχεται ευκολα.

Screenshot_20251217_121820_Instagram.jpg

Έχουν φτάσει μέχρι και στο Ινστα. Έχουν κάνει ντου και στα φορουμς τους. The drama is real

Μπορεί κάλλιστα να πάει στο ντραμα θρεντ*

Με παρεξήγησες ΜπραΜπρου, είμαι #TeamSwen. Εννοούσα πως όταν είσαι επιτυχημένος, δεν σ'αγγίζουν οι μαλακίες πέντε αυτιστικών στο Ρέντιτ.

Όσα χρόνια δουλεύω, βλέπεις πχ 20 μύρια χρήστες το μήνα και αράζεις Φουερταβεντούρα σε κόμπανι ρητρήτ και 8 αυτιστικοί κλαίγονται στο Ρέντιτ. Γελάμε με δαύτους ανάβοντας Κοχίμπα.

#ΤοξικόΚεφάλαιο

Μιλώντας για gaming δύο πράγματα που θέλω να μπει το ΑΙ και πιστεύω ότι θα είναι μεγάλη βελτίωση είναι 1) στο AI (duh) των enemy που είναι στάσιμο και ηλίθιο στο μεγαλύτερο ποσοστό των παιχνιδιών και 2) στους διαλόγους των NPC. Θα είναι τρομερό immersion εάν μπορώ να σταματήσω έναν τυχαίο στο δρόμο να ρωτήσω κατευθύνσεις ή και να αραξω στο inn και να κάνω κουβέντα με τους θαμώνες

Ούτε καν ισομετρική μλκ.

Κι όλα αυτά για μία ισομετρική τερνμπέη μλκ, δηλαδή έλεος..
Φαντάσου να την παίζανε κι όλοι αυτοί που γκρινιάζανε.

Το A.I. θα χρησιμοποιείται απο όλους τους developers στο μέλλον, γιατί διευκολύνει την παραγωγή περιεχομένου και κάνει το development πιο γρήγορο. Το πως θα το χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία είναι άλλη ιστορία.

Το ίδιο ισχύει και για πάσης φύσης software όπου το A.I. μπορεί να απλοποιήσει διαδικασίες.

Απο την Larian έχω παίξει τα Divine Divinity, Original Sin 2 και Baldur's Gate 3. Απο αυτά που έχω δει και έχω ακούσει, έχει δείξει πως κατέχει το αντικείμενο και με το παραπάνω. Κατα συνέπεια, δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κάποιος ότι θα μπουρδελέψουνε το επόμενο Divinity απλά και μόνο επειδή χρησιμοποιούνε A.I. Ακού εκεί "my heart is deeply broken".

Και για να πάω λίγο off-topic. Το A.I. είναι ο τεχνο-μπαμπούλας της δεκαετίας μας. Την προηγούμενη ήταν τα smartphones. Τέτοια σχόλια θα βλέπουμε παντού για τα πάντα. Είναι άνευ σημασίας κατα την γνώμη μου. Απλά παίξτε ό,τι σας αρέσει.

Στο λαϊκό δικαστήριο της Larian (aka AMA στο ρεντιτ) δώσανε κάμποσες πληροφορίες για το κεημ (πέρα από τα του ΑΙ που τα έριξα στο game drama)

Screenshot_20260110_153844_Reddit.jpg
Τετχια θέλω να διαβάζω!

Last edited:
Ίσως ο Ralph Fiennes παίξει κάποιο ρόλο στο παιχνίδι....

Απο τις θετικές αλλαγές ότι δεν θα έχει το σύστημα του physical/magical armor του DOS2.

Οι μάχες στο DOS2 είναι λίγο παράξενες. Χτίζεις μια ομάδα με σκοπό να κάνεις nuke τον αντίπαλο πριν παίξει και ανεβάζεις μόνο armor γιατί το vitality είναι άχρηστο (λόγω crowd control). Ένα 10% των talents και των spells είναι εντελώς κυριάρχα (savage sortilege, far out man, lone wolf, teleport, chameleon, pyroclastic explosion κοκ) ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό είναι άχρηστα, κυρίως αυτά που αφορούν το vitality.

Αν και είναι διασκεδαστικό αυτό το "παζλ" ελπίζω στο νεό Divinity να έχουν πιο balanced attributes και ικανότητες και να μην καταλήγουν οι μάχες να είναι η Sebille να κάνει snipe το αντίπαλο boss στον πρώτο γύρο στο Tactician difficulty.

Back