What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Ένα ακόμα pc building thread...with a twist!

kuv

Gelatinous Cube
Joined
Dec 13, 2012
Messages
116
Ο φούρνος έχει χαλάσει και πρέπει να αγοράσω καινούριο (δουλεύει μόνο το κάτω-δεξιά μάτι), η καρέκλα (που κάθομαι αυτή τη στιγμή) έχει σπάσει και γέρνει. Πρέπει να αλλάξω κλειδαριά στην εξώπορτα, να πάρω κάποια σομπίτσα να ζεσταίνομαι και το κινητό μου (burner) είναι χωρίς μονάδες. Μπαίνει κρύο, τα κουφώματα θέλουν αλλαγή. Τα κάγκελα είναι σκουριασμένα στο μπαλκόνι, η μία τέντα έχει πέσει.<br><br><b>Παρόλα αυτά, πρέπει να αγοράσω καινούριο PC</b>. Δεν πάει άλλο, ο υπολογιστής είναι 6-7ετίας, ήρθε η ώρα που τρως όλες τις οικονομίες και δεν σε νοιάζει αν υπάρχουν άλλες ανάγκες. Πάμε λοιπόν για ένα σχετικά καλό [gaming] PC, με ταβάνι τα 1400 περίπου EUR. Δίνω επίσης τα εξής στοιχεία:<br><br>Νέο κουτί, αλλά ένα απλό decent χωρίς καγκουριές/φρου φρου<br>Κάρτα γραφικών καλή και τίμια ~350-400 φαντάζομαι, όχι κάτι ακραίο, αλλά ΚΑΜΙΑ πιθανότητα για overclocking. Ούτε κλικ.<br>Μνήμη τουλάχιστον 16<br>Σκληρό δίσκο ΕΝΑΝ SSD για αρχή (για λειτουργικό και 2-3 παιχνίδια), κανάν 500άρι... και οι HDD μετά.<br>Πληκτρολόγιο/ποντίκι ΟΧΙ<br>Οθόνη μετά (είναι κι αυτή μια αρχαία 8ετίας, αλλά ας μπει στο Β στάδιο)<br>Windows X<br>MOBO<br>CPU+Cooler<br>Φυσικά καλό τροφοδοτικό βάσει των προτάσεων.<br><br>Το <b>twist </b>που έγραψα είναι ότι πρέπει να τα πάρω όλα από ΕΝΑ μαγαζί για να κόψω τιμολόγιο. Εδώ σας θέλω.<br><br>Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους ασχοληθούν :cheer:  :cheer:  :cheer:  :cheer:
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Θα το βιδώσεις μόνος σου ή το θές προκατ από το μαγαζί? Γιατί αμα είναι προκατ αποκλείουμε μαγαζια σε άλλη πόλη, νομίζω είναι φασαρία.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,444
All due respect ρε Kuv, αλλά τα 4 διαφορετικά topic αυτό το μήνα με ακριβώς το ίδιο θέμα και το ίδιο διαθέσιμο ποσό (wtf δηλαδή, έγιναν τα pc των 1400,00€ tax deductible και μένα δεν μου είπε κανένας; ) γιατί δεν σου κάνουν;

Σε κάθε περίπτωση, θα επανέλθω σε λίγο με πρόταση...

EDIT:

Corsair Carbide 300R Windowed
Corsair RMx-750
Intel i5-6500
Scythe Kotetsu
ASUS H170-Plus
Kingston HyperX Savage 16GB (2x8192) CL12 2400Mhz
Sapphire Radeon R9 390 Nitro 8GB
Crucial MX200 500GB SSD
Windows 10 DSP 64-bit

Όλα μαζί από Vision Studio Θεσσαλονίκης τσίμα-τσίμα 1400 ευρώ, βάλε και άλλα 15 αν τυχόν θες εσωτερικό DVD drive και δεν έχεις κανένα να σου βρίσκεται.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Ναι δεν είναι κακή ιδέα να τους ρίξεις μια ματιά, αλλά αμα δε πάρεις μόνιτορ και μείνεις σε λογικά πλαίσια στη καρτα γραφικών μάλλον σε skylake θα πας χωρις πολλά πολλά. Πάντως i7 σίγουρα με τοσο χρήμα.
Θα τολμήσω να σου προτείνω κάτι, αλλά κρίμα που δεν υπερχρονίζεις λίγο, πάντα είναι κέρδος.
 

kuv

Gelatinous Cube
Joined
Dec 13, 2012
Messages
116
Sol. Προκάτ, έτοιμο, είμαι κάζουαλ και βαριέμαι να ασχολούμαι. Το ξέρω, περιοριζόμαστε πολύ έτσι και μένουν μετρημένα μεγάλα μαγαζιά έτσι.
Παλιέ. Θα το τσεκάρω αμέσως, έχω την εντύπωση όμως ότι τα άλλα threads (τα οποία παρακολούθησα) έχουν συνθέσεις με κομμάτια από διάφορα μαγαζιά, που δεν με εξυπηρετεί καλώς/κακώς.

Thanks! :salute:
 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
αυτο του τιμολογιου δε το καταλαβα....τι σε εμποδιζει να εχεις 5 τιμολογια αντι για ενα ας πουμε...
ακομα κ αν τα περασεις στη δουλεια προβλημα δε θα ειναι...ειμαι λαθος??
 

manos426f

Lich
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
6,191
Χρήστο έχεις προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα; Επίσης, θα σ' ενδιέφερε να έρθουν από κατάστημα επαρχίας τα πράγματα, ή θες αυστηρά από Αθήνα;
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Κατι που σκεφτόμουν πως έλειπε από τα άλλα ακριβά συτήματα που προτάθηκαν (αν και καποιος νομιζω το χε ρίξει στο τραπέζι, δεν ειμαι σιγουρος), 6πυρηνες,12 θρεντ. Πιστευω θα κρατήσει καιρό. Δυστυχώς δε βρήκα κουτί σε λογική τιμή στο μαγαζί, αλλά φαντάζομαι θα σου φέρουν ένα αμα τελικά φτάσεις εκεί :trollface:
<img src="http://s27.postimg.org/tghhpsd5f/buildi7.gif" alt="buildi7.gif" class="bbcode_img" />
αυτα στο γκαραντί που κάποιος του εδωσε και ευσημα.
στο eshop θελεις λίγα ακόμα , πιθανολογώ κανα 50-70αρικο για τα ιδια ή παρεμφερή πράγματα.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,444


solaufein wrote:
Πάντως i7 σίγουρα με τοσο χρήμα.</blockquote>

Με αυθεντικά Windows και απαίτηση για 500GB SSD το πράγμα ζορίζει, αν και με υποχωρήσεις σε κουτί και ίσως τροφοδοτικό (χωρίς φυσικά να βάλουμε κάτι λιγότερο από ποιοτικό 650άρι), μάλλον βγαίνει.

 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
Αυτό δε το σκέφτηκα. Κοίτα i7 θα πάρει, το θέμα ειναι αν θα παρει 6700 ή να γυρισει σε κανα 4770 ή 4790 που θα βρει ποιο φτηνή μητρική και μνήμες. Κυρίως μητρική. Το eshop εχει στις προσφορες μια gigabyte z97 soc κανα 140άρι και μνήμες 16GB στα 2400 me 120. Με 260 ευρά έχεις τη βάση και ξεκινάς από εκεί.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,324
Παραθύρια βάζεις τα 10 τσαμπέ. που το πρόβλημα;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,444


solaufein wrote:
gigabyte z97 soc κανα 140άρι και μνήμες 16GB στα 2400 me 120</blockquote>

Πάλι σκέφτεσαι μητρική με βάση overclock. Δε θέλουμε λέμε <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" /> .

Μια Asus Η170-Plus + 16GB DDR4 2400/2666Mhz είναι μια χαρά βάση για έναν i7-6700, και κοστίζουν λιγότερο από 260 ευρώ χωρίς να είναι καν σε προσφορά. Δεν είμαστε στον Ιούλιο που η διαφορά ανάμεσα σε Haswell και Skylake πλατφόρμες ήταν 60-70 ευρώ λόγω ακριβών DDR4 και έλλειψης φθηνών μητρικών. Μόλις 4 μήνες μετά, η διαφορά κόστους έχει σχεδόν εξανεμιστεί.

Ακόμα και έτσι, η απόσταση των 130 ευρώ που χωρίζει έναν i5-6500 από έναν i7-6700 (κλειδωμένοι και οι δύο), ζορίζει πολύ τα πράγματα με τις δεδομένες απαιτήσεις σε SSD και λειτουργικό. Πάντως με κουτί στα 50 ευρώ, PSU αυστηρά μέχρι 100, και τις πιο φθηνές DDR4 2133 που κυκλοφορούν ο λογαριασμός βγαίνει αν τα πάρει από χωριστά καταστήματα, το θέμα είναι πως τα θέλει από το ίδιο και μάλιστα μάλλον αθηναϊκό και δυσκολεύει πολύ την εξίσωση.

 

kuv

Gelatinous Cube
Joined
Dec 13, 2012
Messages
116
Μάνο, δεν έχω προτίμηση στο κατάστημα, αλλά γενικώς προτιμώ από Αθήνα ώστε αν, χτύπα ξύλο, κάτι συμβεί να είναι πιο εύκολο να σπ- να το επιστρέψω και να του πω 'ΦΤΙΑΞΤΟ". Αυτός είναι κι ο λόγος που προτιμώ ένα μαγαζί, ώστε να μπορώ πιο εύκολα να ζητήσω τα ρέστα <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" />

Ο 500ης SSD μπορεί να γίνει και 240άρης, δεν χάθηκε ο κόσμος.
Χρόνε, τα Win10 ακόμα μήπως να τα αφήσουμε λίγο να ρολάρουν και να στρώσουν; Τι πιστεύεις;

Ευχαριστώ για τις πρώτες προτάσεις, είμαι όντως λίγο χαμένος δεν τα παρακολουθώ εδώ και καιρό αυτά, προφανώς για αυτό ζήτησα και συμβουλές- να'στε καλα.
 

solaufein

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,682
i5 4πύρηνο χωρίς HT? Δεν ειμαι σιγουρος πως αξίζει. Πιθανον να ειναι καλυτερα και ενας AMD μεγαλούτσικος σε αυτη τη περιπτωση.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,573
Να ρωτήσω κάτι, πρέπει να τα ξοδέψουμε όλα τα φράγκα;

Εγώ είμαι πάντα του mid range γιατί θεωρώ ότι υπάρχει ένα critical threshold όταν χτίζεις ένα σύστημα και από εκεί και πάνω χάνει το value for money.
Δηλαδή πχ για να πας στο mid θες 2€ και αγοράζεις 2TFLOP, δηλαδή 1€ το κάθε TFLOP, αλλά από εκεί και πέρα το κάθε επιπλέον TFLOP είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο. Και για να πάρεις 3TFLOP θα σου κοστίσει 3 και για να πας στα 4TFLOP θα σου κοστίσει 5.

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω με το παραπάνω <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />

Θα θεωρούσα πάντως πιο λογικό στην σχέση κόστους / μακροζωίας του συστήματος να μπουν CPU + GPU σε πιο mid κατάσταση (αφού λες και εσύ ότι δεν σου τρέχουν κιόλας τα φράγκα), πιο φθηνό τροφοδοτικό και μικρότερος SSD και να μείνουν λεφτά να πάρεις μια οθόνη.

Έτσι και αλλιώς έχουμε φτάσει σε μια φάση που 1080p παίζουν όλες οι mid κάρτες, άντε να πας από τα ultra high στα very high.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,324
Τι εννοείς να ρολλάρουν;
Είδαμε ότι ήταν να δούμε. Ξέρουμε το φακέλωμα που πέφτει και ξέρουμε πώς να το περιορίσεις, όχι δεν σταματάει με τίποτα. Από την άλλη όμως είναι μια καλή λύση για κάποιον που λόγω δουλειάς δεν μπορεί να πάει σε λίνουξ και θέλει να γλιτώσει την ταρίφα της Μ$. Αν συντρέχει σοβαρός λόγος και δεν μπροείς αν έχεις μειν τα λινουξ πάνε σε dual boot.

Από την άλλη πάλι, ξέρουμε όλοι ότι αργά ή γρήγορα το DX 12 θα μας καλέσει στην αγκαλιά του. Να δω τότε τι θα γίνει.Γενικά ο σκοπός είναι να μας μαντρώσουν όλους στα 10αρια. Τα ζυγίζεις και βλέπεις.
Προσωπικά δεν θα έδινα λεφτά σε λειτουργικό όταν ξέρω ότι λιαν συντόμως θα βγει εκτός υποστήριξης. Πόσο μάλλον όταν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου σε λίνουξ.
Θα σου έλεγα βάλε πειρατικά, αλλά πρώτον είναι σαν τη Γιακούζα, ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα έχει φτύσει στο σάκε σου και δεύτερον, αν ειναι για επαγγελματική χρήση, όχι επαγγελματικό gaming, θα ξέρεις καλύτερα από μένα ότι αν γίνει έλεγχος και δεν υπάρχει S/N λε πουλ λε αρμ ασουμ ναουμ

@νιτρο, αν όμως θες να πας στα very ultra high? <img src="/tongue.gif" width="" height="" alt=":p" title=":p" class="bbcode_smiley" />
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,444


kuv wrote:
τα Win10 ακόμα μήπως να τα αφήσουμε λίγο να ρολάρουν και να στρώσουν;</blockquote>

Πέρα από τις αμφιλεγόμενες πρακτικές της Microsoft με τα privacy settings, δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος να μη βάλεις Windows 10 αυτή τη στιγμή, μια χαρά στρωμένα είναι.



nitro912gr wrote:
Δηλαδή πχ για να πας στο mid θες 2€ και αγοράζεις 2TFLOP, δηλαδή 1€ το κάθε TFLOP, αλλά από εκεί και πέρα το κάθε επιπλέον TFLOP είναι πιο ακριβό από το προηγούμενο. Και για να πάρεις 3TFLOP θα σου κοστίσει 3 και για να πας στα 4TFLOP θα σου κοστίσει 5.</blockquote>

Όταν θέλεις sport convertible, δεν έχει σημασία πόσο πιο φθηνά είναι τα ποδήλατα <img src="/cool.gif" width="" height="" alt="B)" title="B)" class="bbcode_smiley" /> .



 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
...και δεν ειναι ακριβα πια οταν με 18 ευρω αγοραζεις product key
...ειναι αμαρτια να ψαξεις πειρατικα..
see kinguin :salute:
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,573


devilride wrote:
...και δεν ειναι ακριβα πια οταν με 18 ευρω αγοραζεις product key
...ειναι αμαρτια να ψαξεις πειρατικα..
see kinguin :salute:</blockquote>

κόβει τιμολόγιο το kinguin? χρειάζομαι και εγώ αλλά δεν θέλω να με φάνε σε κανένα έλεγχο στο γραφείο, αλλά είναι πολύ φθηνά ρε γαμώτ...

 

devilride

Blackguard
Joined
Aug 4, 2013
Messages
1,326
τιμολογιο δε ξερω να σου πω... <img src="/frown.gif" width="" height="" alt=":(" title=":(" class="bbcode_smiley" />

...αλλα πρεπει να ρωτησεις το λογιστη σου αν η αναβαθμιση λειτουργικου συστηματος (προσεξε ΔΕΝ ειπα λογισμικου* )
κ το λεγομενο proof of purchase τυπωμενο αρκει για να εισαι εξασφαλισμενος

*ισχυει πχ για αναβαθμιση σουιτας ασφαλειας ή αγορα σουιτας γραφειου online
 
Top Bottom